Ana menüyü aç

Hal Hartley (d. 3 Kasım 1959), Amerikalı film yönetmeni, senarist, yapımcı ve besteci.

Hal Hartley
Halhartley.jpg
Hal Hartley (2006)
Doğum 3 Kasım 1959
Meslek Yönetmen, yapımcı, besteci
Evlilik Miho Nikaido

1997 yılında çektiği Henry Fool adlı filmi 1998 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye aday gösterildi ve En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Henry Fool'un devamı niteliğindeki filmi Fay Grim (2006), 2007 İstanbul Film Festivali'nde de gösterildi.Yönetmenliğin yanında filmleri için besteler yapmasıyla da tanınan Hartley, aynı zamanda Possiblefilms.com adlı İnternet sitesinin de sahibidir.

FilmografiDüzenle

Uzun metrajDüzenle

  • The Unbelievable Truth (1989)
  • Trust (1990)
  • Surviving Desire (1991)
  • Simple Men (1992)
  • Amateur (1994)
  • Flirt (1995)
  • Henry Fool (1997)
  • The Book of Life (1998)
  • No Such Thing (2001)
  • The Girl from Monday (2005)
  • Fay Grim (2006)
  • Meanwhile (2011)
  • Ned Rifle (2014)

Kısa filmDüzenle

  • Kid (1984)
  • The Cartographer's Girlfriend (1987)
  • Dogs (1988)
  • Ambition (1991)
  • Theory of Achievement (1991)
  • Flirt (1993)
  • Opera No. 1 (1994)
  • NYC 3/94 (1994)
  • Iris (1994)
  • The New Math(s) (2000)
  • Kimono (film) (2000)
  • The Sisters of Mercy (2004)
  • A/Muse (2010)
  • Implied Harmonies (2010)
  • The Apologies (2010)
  • Adventure (2010)
  • Accomplice (2010)

Dış bağlantılarDüzenle