Ana menüyü aç

Hakan Meriçliler

Hakan Meriçliler, (d. 29 Ocak 1968, İzmir), Türk oyuncu.

Hakan Meriçliler
Doğum 29 Ocak 1968 (1968-01-29) (51 yaşında)
Türkiye İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1987-günümüz

Kanal D'de yayınlanan Yalan Dünya adlı dizide canlandırdığı "Çağatay Koçtuğ" karakteriyle tanındı.

Selanik ve Girit göçmeni bir aileden İzmir'de doğdu. Anneannesi Yunandı.[1][2] 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro oyunculuk bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Sivas Devlet Tiyatrosuna stajyer sanatçı olarak atandı ve Devlet Tiyatrolarında sanatçı olarak görev almaya başladı. 2010 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Devlet Tiyatroları bünyesinden görev aldığı süre içerisinde Tiyatro Dot gibi özel tiyatrolarda çalışmalar yaptı.

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Dizi ve Film Rol
2003 Kurtlar Vadisi Alimcan Kondurbayev (Çeçen Lider)
2004 Büyük Buluşma
2005 Kadın Her Zaman Haklıdır
2006 Erkekler Ağlamaz
Ruj (kısa film)
Emret Komutanım Şah Mat (sinema) Mahmut
2007 Menekşe ile Halil Ahmet
Doğal Köle (kısa film)
Semum (sinema) Prof. Oğuz
2008 Kendi Okulumuza Doğru Tahir
Komedi Türk Haber Spikeri
Küçük Kadınlar Şahin
2008-2010 Adanalı Biryantin Hikmet
2009 Bahar Dalları Neşet
Melekler ve Kumarbazlar (sinema) İrfan
2010 Deli Saraylı Bahçevan
2011 Tek Başımıza Necati
2012-2014 Yalan Dünya Çağatay Koçtuğ
2014 İçimdeki Ses
2014-2015 Kaderimin Yazıldığı Gün Yakup Yörükhan
2015 OHA: Oflu Hoca'yı Aramak
2016 Hayat Sevince Güzel Şinasi
2018-2019 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Ziya
2019 Kırk Yalan Pavyoncu
2019 Hekimoğlu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ İzci, İpek (27 Nisan 2012). "Hrant Dink'i oynamak istiyorum". Hakan Meriçliler tarafından görüşme yapıldı. Radikal. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  2. ^ Çini, Pelin (5 Temmuz 2012). ""İnsanlar beni Çağatay'dan ibaret sanıyor, bu da kırıcı"". Hakan Meriçliler tarafından görüşme yapıldı. Milliyet. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle