Hakan Meriçliler

Türk oyuncu

Hakan Meriçliler (d. 29 Ocak 1968, İzmir), Türk oyuncu.

Hakan Meriçliler
Doğum 29 Ocak 1968 (1968-01-29) (54 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1987-günümüz
Evlilik Ayla Baki (boşandı)[1]
Ödüller

2015 - 3. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri - Erkek Oyuncu - Hamlet Makinesi[2]


2016 - 11. Vefa Lisesi Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu[3]

Kanal D'de yayınlanan Yalan Dünya adlı dizide canlandırdığı "Çağatay Koçtuğ" karakteriyle tanındı.

HayatıDüzenle

Selânik ve Girit göçmeni bir aileden İzmir'de doğdu. Anneannesi Yunan'dı.[4][5] 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Sivas Devlet Tiyatrosu'na stajyer sanatçı olarak atandı ve Devlet Tiyatroları'nda sanatçı olarak görev almaya başladı. 2010 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Devlet Tiyatroları bünyesinde görev aldığı süre içerisinde Tiyatro Dot gibi özel tiyatrolarda çalışmalar yaptı.

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

Yıl Oyun Yazar Yönetmen Sahneleyen Tiyatro
1987 Erkek Arkadaş Sandy Wilson Yaşar Ürük İzmir Devlet Tiyatrosu
İzmir'li Ali Çelebi Venedik'te Oyuncu Seçiyor Carlo Goldoni Vera Bertinetti
1995 Oyunun Oyunu Michael Frayn Özdemir Nutku Trabzon Devlet Tiyatrosu
1997 Sersem Kocanın Kurnaz Karısı Haldun Taner Murat Çobangil Sivas Devlet Tiyatrosu
Seviyorlardı Yaşamı
Ferdi Merter
1998 Nemrut Gülşah Banda Murat Çobangil
Satıcının Ölümü Arthur Miller Zafer Kayaokay
Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe Orhan Asena Cemil Özbayer
2000 Günün Adamı Haldun Taner Metin Belgin Trabzon Devlet Tiyatrosu
2001 Bahar Noktası William Shakespeare Murat Karasu
Karar Kimin Brian Robert Clark Mustafa Kurt
Klakson, Borazanlar ve Bırtlar Dario Fo Laçin Ceylan
2002 Kanuni Sultan Süleyman Turan Oflazoğlu Bozkurt Kuruç
2003 On İkinci Gece William Shakespeare Işıl Kasapoğlu
2003 Müfettiş Nikolay Gogol Müge Gürman İstanbul Devlet Tiyatrosu
2005 Ölümsüzler Melih Cevdet Anday Sönmez Atasoy
2007 Savaş İkinci Perdede Çıkacak Oldřich Daněk Yücel Erten
2008 Vur/Yağmala/Yeniden Mark Ravenhill Murat Daltaban DOT
2009 Pornografi Simon Stephens Murat Daltaban
2010 Büyük Sultan (Oviedolu Katalina)[6] Miguel de Cervantes Josep Maria Pou Ankara Devlet Tiyatrosu
2011 Ben Feuerbach Tankred Dorst Yurdaer Okur Trabzon Devlet Tiyatrosu
2014 Hamlet Makinesi Heiner Müller Ayşe Emel Mesçi İstanbul Devlet Tiyatrosu
2017 Binde Bir Gece Diyalogları Birol Güven Galip Erdal Sadri Alışık Tiyatrosu
2018 Hırçın Kız William Shakespeare Yücel Erten İstanbul Devlet Tiyatrosu

[7]

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2006 Emret Komutanım Şah Mat Mahmut
Ruj Kısa film
2007 Semum Prof. Dr. Oğuz
Doğal Köle (Natural Born Slave) Selim Kısa film
2009 Melekler ve Kumarbazlar İrfan
2014 OHA: Oflu Hoca'yı Aramak
İçimdeki Ses Modacı
Guruldayan Kalpler Selçuk
2015 Her Şey Aşktan Mazhar
2018 Arapsaçı Orhan
Ustalar Alemi Nalbur Sadettin
2019 Ali Cemil
Kırk Yalan Pavyoncu
2020 Hayalet: 3 Yaşam Lucas Bergman
Hababam Sınıfı Yaz Oyunları Semih Hoca
2021 Fazla Şaapma
2022 Son Şans
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1993 Bekleyiş TV filmi
2002 En Son Babalar Duyar Doktor
2004 Büyük Buluşma 1. sezon
2005 Kurtlar Vadisi Alimcan Kondurbayev (Çeçen Lider) Konuk oyuncu, 69-72. bölüm
Kadın Her Zaman Haklıdır
2006 Erkekler Ağlamaz
2007 Menekşe ile Halil Ahmet
2008 Komedi Türk Haber spikeri
Küçük Kadınlar Şahin
Kendi Okulumuza Doğru Tahir
2008-2010 Adanalı Biryantin Hikmet 2-57. bölüm
2009 Bahar Dalları Neşet
2010 Deli Saraylı Bahçevan
2011 Reis Necati Konuk oyuncu, 9. bölüm
Tek Başımıza Necati
2012-2014 Yalan Dünya Çağatay Koçtuğ
2014-2015 Kaderimin Yazıldığı Gün Yakup Yörükhan
2015 Komedi Türkiye TV programı, konuk oyuncu
2016 Hayat Sevince Güzel Şinasi Göçer
2018 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Karabatak Ziya Konuk oyuncu, 104-110. bölüm
2019 Hekimoğlu Konuk oyuncu, 1. bölüm
2021 Kazara Aşk Haldun
Dijital
Yıl Yapım Rol Notlar
2022- Mezarlık Haluk Ata Film serisi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Toracı, Oğuzhan (17 Haziran 2018). "Çocuğuyla basketbol oynayan genç bir baba olmak istedim". 17 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 
  2. ^ DOĞAN, Sabit (12 Mayıs 2015). "EKİN YAZIN DOSTLARI TİYATRO ÖDÜLLERİ - Diren Sanat". dirensanat.com. 12 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 
  3. ^ "GEÇMİŞ YILLARIN ÖDÜL SAHİPLERİ". kemalsunalkultursanat.org. 5 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 
  4. ^ İzci, İpek (27 Nisan 2012). "Hrant Dink'i oynamak istiyorum". Hakan Meriçliler tarafından görüşme yapıldı. Radikal. 15 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  5. ^ Çini, Pelin (5 Temmuz 2012). ""İnsanlar beni Çağatay'dan ibaret sanıyor, bu da kırıcı"". Hakan Meriçliler tarafından görüşme yapıldı. Milliyet. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  6. ^ "Büyük Sultan (Oviedolu Katalina)". tiyatrolar.com.tr. 13 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 
  7. ^ "KİŞİLER: HAKAN MERİÇLİLER". tiyatronline.com. 24 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle