Hakan Kurtaş

Türk oyuncu

Hakan Kurtaş (d. 7 Eylül 1988, İzmir), Türk dizi ve sinema oyuncusudur.[1]

Hakan Kurtaş
Doğum 7 Eylül 1988 (1988-09-07) (34 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Meslek Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu
Boy 182 santimetre
Kilo 72 kilogram
Ödüller
  • 16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde

Punk Rock oyunu ile Efes Özel ödülünü kazanmıştır.

  • 18.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Vücut filmi ile;

Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu (2011) Ödülünü kazandı.

  • Oyuncular Sitesi Prestij Ödüllerinde,

Bir Çocuk Sevdim dizisindeki performansıyla

Umut Vaat Eden Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

HayatıDüzenle

Lise hayatını Bursa Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Kurtaş'ın annesi resim öğretmeni, babası çocuk doktoru. Annesi, Hakan 3 yaşındayken İktisat bölümünden mezun olup ardından tekrar sınava girerek resim öğretmenliğini de bitirmiştir. Kendisinden küçük 2 erkek kardeşi vardır. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde basketbol oynadı. Karikatürler çizer, müzikle uğraşır. Bir dönem Leman, Uykusuz mizah ve karikatür dergilerinde karikatürleri yayınlanmıştır.[2]

KariyeriDüzenle

Tiyatro'ya orta okulda ilgi duymaya başlayan Kurtaş, Lisede bu işi yapmaya karar verir. 2010 yılında DOT Tiyatrosunun Punk Rock oyununda yer alır. Daha sonra atv'de yayınlanan Ezel dizisinin final bölümünde "Can Uçar" karakterini canlandırmıştır.[3]TMC Yapım imzalı, 2011-2012 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Bir Çocuk Sevdim dizisinde "Sinan Harmangil" rolüyle asıl çıkışını yapmıştır. 2012 yılında başrolünü Hatice Aslan ile paylaştığı Vücut filminde başından trajik olaylar geçen "İzzet Gündoğdu" karakterini canlandırmıştır. Yine 2012 yılında DOT tiyatrosunun Murat Daltaban yönetmenliğindeki oyunu Beautiful Burnout/Süpernova'da bir boksörü canlandırmıştır. Rolüne hazırlanmak için uzun süre boks eğitimi almıştır. En son Esme Madra yönetmenliğindeki Meşakkat ve Karısı kısa filminde oynamıştır, bu film Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde 'Kurmaca Kısa Filmler' kategorisinde yarışmıştır. 2013 yılında Arkadaşları Ulaş Tuna Astepe ve Efe Tunçer ile birlikte Bir Aralık adlı müzik grubu kurmuşlardır. Kurtaş bu müzik grubunda hem söz yazıp beste yapıyor, hem de gitar çalıp şarkı söylüyor. Şarkılarını da İnternet üzerinden yayınlamışlardır.

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2011 Ezel Can Uçar atv
2011-2012 Bir Çocuk Sevdim Sinan Harmangil Kanal D / Star TV
2013 A.Ş.K. Kerem Gürsoy Kanal D
2015 Analar ve Anneler Murat atv
2015-2016 Filinta Sultan II. Abdülhamid TRT 1
2016 Seddülbahir 32 Saat Nafiz
2017 Dolunay Deniz Kaya Star TV
2018 8. Gün Rüstem Alaban atv
2018-2019 Çarpışma Demir Show TV
2019-2020 Kadın Cem FOX
2020-2021 Mucize Doktor Doruk Özütürk
2022 Baba İlhan Show TV
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2012 Vücut İzzet Gündoğdu Başrol oyuncusu
2017 Martıların Efendisi Hakan
Bölük Murat Akman
2018 İyi Oyun Arda Yardımcı oyuncu

Tiyatro oyunlarıDüzenle

Tiyatro
Yıl Oyun Notlar Yönetmen
2010 Dot-Punk Rock Rıza Kocaoğlu
2010 Avaz Avaz Yazan: Hakan Kurtaş Aralık Hareketi
2012 Beautiful Burnout/Süpernova Başrol Murat Daltaban
2017 İstila! Sami Berat Marçalı
2019 Yak Bunu Sami Berat Marçalı

ÖdüllerDüzenle

Ödülleri
Yıl Ödül Kategori Dizi - Film
2010 Afife Jale Tiyatro Ödülleri Yeni Kuşak Özel Ödülü
2011 16. Sadri Alışık Ödülleri Efes Özel Ödülü Punk Rock
2011 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu Vücut (film)
2012 Oyuncular Sitesi Prestij Ödülleri Umut Vaat Eden Oyuncu Bir Çocuk Sevdim (dizi)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Hakan Kurtaş: Plan yapmam, içgüdülerim ön planda". www.ntv.com.tr. 2 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2023. 
  2. ^ "Hakan Kurtaş Onun zamanı". www.elele.com.tr. 2 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2023. 
  3. ^ "Son dakika: Hakan Kurtaş gönlünü Pınar Bulut'a kaptırdı! Aşkın fotoğrafı... - Magazin haberleri". m.haberturk.com. 2 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2023. 

Dış bağlantılarDüzenle