Hakan Karsak

Hakan Karsak (1 Nisan 1975), Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu.

Hakan Karsak
Doğum 1 Nisan 1975 (1975-04-01) (46 yaşında)
Meslek Sinema, Tiyatro ve Dizi oyuncusu
Etkin yıllar 1992-günümüz
Ödüller Boğaziçi Uluslararası Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

Hakan Karsak 1992 yılında Ankara Gençlik Tiyatrosu ve Yahya Kemal Beyatlı Lisesi Tiyatro Topluluğuna katıldı ve tiyatroya amatör olarak adım attı. Kısa bir süre sonra Ankara Sanat tiyatrosu Oyunculuk Atölyesinde kursiyer olarak çalışmaya başladı. Liseden sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Bölümü’ne girdi. Mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümüne girdi ve buradan mezun oldu. Düzce depreminden sonra depremzede çocuk ve gençleri rehabilite edebilme amacıyla UNICEF’le beraber çalışarak Düzce’de 2 yıl tiyatro eğitmeni olarak görev aldı. Hakan Karsak 2013′te Boğaziçi Uluslararası Film Festivali’nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"ne layık görüldü. İlk bölümünden beri devam ettiği Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde canlandırdığı Enişte karakteriyle ünlenmiştir.

Tiyatro OyunlarıDüzenle

  • Polisler : Mrozek - Duru Tiyatro -2020
  • Lysistrata : Diyarbakır Şehir Tiyatrosu
  • Toros Canavarı : İzmit Yeni Meydan Tiyatrosu
  • Sihirli Ülke : Ankara Çağdaş Sanat Tiyatrosu
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz : Diyarbakır Şehir Tiyatrosu - Theatre De Un Der Ruhr
  • Özgürlüğün Bedeli : Diyarbakır Şehir Tiyatrosu
  • Dullar : Diyarbakır Şehir Tiyatrosu

FilmografiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2020 Kovan Ahmet Başrol
2019 Kelebekler İmam Karakter
2019 Aman Reis Duymasın Enişte Başrol
2018 Üç Buçuk Lira Salim Başrol
SATEM En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2018 Kardeşim Benim 'Ali' Karakter
2014 Ben O Değilim 'Şantiye Şefi' Karakter
2015 Köpek Kaan Başrol
2014 Silsile Bozo Bozo lakaplı bir adamı canlandırmıştır.
2014 Sarmaşık Nadir Nadir karakterini canlandırmıştır.
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum? Sedat Yardımcı Başrol
2014 Muska Yaşar Yardımcı Başrol
2014 Kuzu Yok Bu filmde ismi geçmemektedir.
2014 Kumun Tadı Fehmi Yardımcı Başrol
2014 Deniz Seviyesi Sabri
2013 Patika Yok Kısa Film - Başrol
2011 Yangın Var Yok Konuk Oyuncu
2009 Press Komiser Yardımcı Başrol
2009 Ben Gördüm (Mın Dit) Nuri Kaya Başrol
2009 Ay Lav Yu Jandarma Komutanı Sadece bir sahnede çıkmıştır.
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2015-günümüz Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Enişte Oktay Kaynarca ve Sanem Çelik'in başrolde oynadığı dizide Oktay Kaynarca'nın eniştesini canlandırmaktadır.
2014 Ulan İstanbul Faysal Temiz Konuk Oyuncu
2014 Benim Adım Gültepe Basri Bu performansıyla çok beğenilmiştir.
2013 Vicdan Yaşar Kısa süren dizide Yaşar rolünü canlandırmıştır.
2012-2013 Sultan Bilal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür.
2011 Firar İlhan İkincil bir karakteri canlandırmıştır.

KaynakçaDüzenle