Hülya Gülşen

Türk oyuncu

Hülya Gülşen Irmak (14 Eylül 1965, Ankara), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.[1][2][3][4][5]

Hülya Gülşen
Doğum14 Eylül 1965 (58 yaşında)
Ankara, Türkiye
MilliyetTürk
MeslekOyuncu, seslendirme sanatçısı
Etkin yıllar1983-günümüz
Çocuk(lar)Çağla Irmak

İlk yılları ve eğitimi değiştir

14 Eylül 1965 tarihinde Ankara'da doğdu. Ortaokulun (dönemin ilk eğitiminin) ardından, giriş yaşı en az 16 olan Ankara Devlet Konservatuvarı'na, özel bir sınav uygulanarak 13 yaşında girmesinin ardından, bu okulun Hacettepe Üniversitesi'ne bağlanmasıyla, aynı süreçte hem konservatuvarı, hem de liseyi dışarıdan bitirerek mezun oldu.[6][7]

Çeşitli özel tiyatrolarda aldığı rollerin ardından 1983 yılında Devlet Tiyatroları'na giren Hülya Gülşen, 28 yıl süreyle aralıksız bu kurumda sanatını icra etti. 1992-1993 yılında ise, Ferhunde Hanımlar adlı televizyon dizisiyle beyaz cama adımını atan oyuncu, aralıklı olarak sinema ve TV dizilerinde rol almıştır.

Sanatçı, oyunculuğun dışında seslendirme, eğitmenlik ve oyuncu koçluğu gibi çalışmalarda bulunmakta olup Temmuz 2012 tarihi itibarıyla Keşanlı Ali dizisinde rol aldı.

Sanatçı 16 Ağustos 2022 tarihinde beyin kanaması geçirmiştir.

Tiyatro oyunları değiştir

Yıl Oyun Rol Yer
1980 Suç ve Ceza Fyodor Dostoyevski Ankara Devlet Tiyatrosu
1983 Bozkır Güzellemesi Nezihe Araz
Karacaoğlan Dinçer Sümer
1984 Sessizliğin İçinden Mark Medoff
1985 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım Haldun Taner
1986 Ruhlar Gelirse Noël Coward
1987 Akümülatörlü Radyo Tarık Buğra
Matmazel Helsinka Georgas Astolas
Şahane Düğün Robin Hawdon
Ebedi Koca Fyodor Dostoyevski
Victor Haïm
1989 Gül Satardı Melek Hanım Dinçer Sümer
Komidinin Üstündeki Yıldız Aldo Giovannetti
Töre Turgut Özakman
1990 Tersine Dönen Şemsiye Sabahattin Kudret Aksal
1991 Küçük Motzzart Jokop Lorey
Saz Kafeste Mor Kuşlar Semih Sergen
1992 İsim Şehir Hayvan Yılmaz Özdil
Saygın Delibaş
Fethi Kantarcı
Tiyatro İstanbul
Yeniden Yaratma Ülkü Ayvaz Ankara Devlet Tiyatrosu
1993 Bir Adam Yaratmak Necip Fazıl Kısakürek
1994 Bir Sevda Öyküsü Aleksei Arbuzov
Roberto Zucco Bernard Marie Koltes Moda Sahnesi
1995 Çın Sabahta Nezihe Meriç Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 Geyikler Lanetler Murathan Mungan
1999 Aşk Öldürür Vladimir Volkoff
Kaynak:[8][9]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Notlar
1988 Ah Ana
1989 For a Moment, Freedom Jasmin'in Annesi
1990 Gökkuşağı Çocukları
1993 Ferhunde Hanımlar Müjgan
2000 Bizim Evin Halleri İsmet Kızıroğlu
2002 Havada Bulut
Teyzemin Nesi Var
2011 Keşanlı Ali Destanı Melahat
2013 Çalıkuşu Dilber Kalfa
Galip Derviş Şefika Tekin Konuk oyuncu
2014 Unutursam Fısılta Hatice'nin Annesi
Hadi İnşallah Pucca Hala
2015 Asla Vazgeçmem Hafize 1 ve 2 sezon oynadı
Huzurevi Melek Kısa film
2016 Kırgın Çiçekler Nezihe 1, 2 ve 3 sezon oynadı
Konuk oyuncu
Sen Benim HerŞeyimsin Ezgi
Yüksek Sosyete Ayşen
Kot Farkı Kısa film
2017 7 Yüz
2020 Aşk Tesadüfleri Sever 2
Maria ile Mustafa Feriha Yıldırım
2022 İyilik
Özel Ders
2023 EGO
Hudutsuz Sevda

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Usta oyuncu Hülya Gülşen beyin kanaması geçirdiğini duyurdu". www.ntv.com.tr. 21 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  2. ^ "Ünlü oyuncu Hülya Gülşen beyin kanaması geçirdi". www.cumhuriyet.com.tr. 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  3. ^ "Hülya Gülşen: 'Benim başıma gelmez' diyeceğim bir olay yaşadım - Güncel magazin haberleri". Habertürk. 24 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  4. ^ "Hülya Gülşen: Hayat bana ikinci bir şans verdi!". www.milliyet.com.tr. 12 Eyl 2022. 24 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  5. ^ "Kırgın Çiçekler oyuncusu Naz Çağla Irmak'ın annesinden üzen haber! Hülya Gülşen: "Benim başıma gelmez diyordum"". Mynet Magazin. 2 Eyl 2022. 24 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  6. ^ "Ünlü oyuncu "Hayat bana ikinci bir şans verdi" dedi ve gerçeği açıkladı!". TV100. 12 Eyl 2022. 12 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2023. 
  7. ^ "Hülya Gülşen Irmak hastalığıyla herkesi şoke etti! Meğer ağustos ayında..." m.aksam.com.tr. 10 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Hülya Gülşen | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 
  9. ^ "Kişiler: Hülya Gülşen". tiyatronline.com. 24 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2024. 

Dış bağlantılar değiştir