Grant Hart

Grantzberg Vernon Hart (d. 18 Mart 1961 – ö. 13 Eylül 2017), Amerikalı rock müzisyeni ve şarkcısıdır.[1][2] Kariyerine öncü post hardcore grubu Hüsker Dü'nün davulcusu olarak başlayan Hart, grubun 1987'de dağılması üzerine solo kariyerine atılmış ve 1989'da Nova Mob isimli grubu kurmuştur.[1]

Grant Hart
Grant Hart, 2005
Genel bilgiler
Doğum adı Grantzberg Vernon Hart
Doğum 18 Mart 1961(1961-03-18)
South St. Paul, Minnesota, ABD
Ölüm 14 Eylül 2017 (56 yaşında)
Meslekler Şarkıcı, söz yazarı, müzisyen
Çalgılar Vokaller, gitar, bateri
Etkin yıllar 1979–2017
Müzik şirketi SST, Warner Bros., Rough Trade
İlişkili hareketler Hüsker Dü, Nova Mob
Resmî site granthart.com

En son albümü The Argument'' 2013 yılında çıkaran Hart,[1] 14 Eylül 2017'de karaciğer kanserinden ölmüştür.[2][3]

DiskografiDüzenle

Solo albümleri
  • 1988 - 2541
  • 1989 - Intolerance
  • 1990 - All of My Senses
  • 1996 - Ecce Homo
  • 1999 - Good News for Modern Man
  • 2009 - Hot Wax
  • 2010 - Oeuvrevue
  • 2013 - The Argument

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Erlewine, Stephen Thomas. "Grant Hart > Biography". Allmusic. Erişim tarihi: 5 Haziran 2007. 
  2. ^ a b Brandle, Lars. "Husker Du Drummer Grant Hart Dies at 56: Report". Billboard. 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2017. 
  3. ^ Kreps, Daniel (14 Eylül 2017). "Grant Hart, Husker Du Drummer and Singer, Dead at 56". Rolling Stone. 3 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle