Gore Verbinski

Gregor "Gore" Verbinski (doğum:16 Mart 1964) Amerikalı film yönetmeni ve yazarıdır.

Gore Verbinski
Gore Verbinski 1.JPG
Doğum Gregor Verbinski
16 Mart 1964 (1964-03-16) (56 yaşında)
Oak Ridge, Tennessee, ABD

Başrolünde Julia Roberts ve Brad Pitt'in olduğu Meksikalı filmi ile çıkış yaptı. Halka filmi ile de yeteneğini kanıtladı. Ardından Karayip Korsanları üçlemesini ve Fırtınalı Hayatlar filmlerini yönetti. Bir video oyunundan uyarladığı BioShock adlı film 2010'da gösterime girecek.[1]

Müzik videolarıDüzenle

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Oscar adaylığı Oscar ödülü
1996 The Ritual
1997 Mouse Hunt
2001 The Mexican
2002 The Ring
2003 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 5
2005 The Weather Man
2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 4 1
2007 Pirates of the Caribbean: At World's End 2
2010 BioShock

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "The Cut Scene - Video Game Blog by Variety: Gore Verbinski talks about directing the Bioshock movie". 10 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2008. 

Dış bağlantılarDüzenle