Gloria Gaynor

Amerikalı şarkıcı

Gloria Fowles veya bilinen adıyla Gloria Gaynor (d. 7 Eylül 1949), Amerikalı şarkıcıdır.[1] Gaynor, çoğunlukla 1979 yılında çıkarmış olduğu ve Türkiye'de Ajda Pekkan tarafından yeniden yorumlanmış olan "I Will Survive" ile bilinmektedir.[2] Bunun dışında ABD'nin disko çağında yaptığı sayısız eseri de bulunmaktadır.[3]

Gloria Gaynor
Gloria Gaynor (2003)
Genel bilgiler
DoğumGloria Fowles
7 Eylül 1949 (74 yaşında)
Newark, New Jersey, ABD
TarzlarDance-pop, disko, Hi-NRG, house, urban, R&B, adult contemporary, caz
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, Aktris
Etkin yıllar1965-günümüze
Müzik şirketiMGM (1965–76)
Polydor (1976–83)
Chrysalis (1984–85)
Stylus (1986–88)
Hot Productions (1996–97)
Logic (2000–04)
Radikal (2005–günümüze)
Resmî sitegloriagaynor.com

Sanatçı 1960'larda "Soul Satisfiers" adlı caz-pop grubunda vokalistti. 1975'teki ilk solo albümü ve ardından gelen sayısız disko hiti onun ABD'de tanınmasını kolaylaştırdı. Gaynor, 1979 başlarında "I Will Survive" adlı hitini yayınlamış ve şarkı Gaynor'ın tek 1 numaraya ulaşan şarkısı olmuştur.[4][5]

Diskografi değiştir

Albümler değiştir

  • 1975: Never Can Say Goodbye
  • 1975: Experience Gloria Gaynor
  • 1976: I've Got You
  • 1977: Glorious
  • 1978: Park Avenue Sound
  • 1978: Love Tracks
  • 1979: I Have a Right
  • 1980: Stories
  • 1981: I Kinda Like Me
  • 1983: Gloria Gaynor
  • 1984: I Am Gloria Gaynor
  • 1986: The Power of Gloria Gaynor
  • 1990: Gloria Gaynor '90
  • 1992: Love Affair
  • 1995: I'll Be There
  • 1997: The Answer
  • 2002: I Wish You Love
  • 2005: Live! At John J. Burns Town Park
  • 2007: Christmas Presence

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir