George Segal (oyuncu)

George Segal, Jr. (d. 13 Şubat 1934, New York - ö. 23 Mart 2021, Santa Rosa), Amerikalı tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı, komedyen ve müzisyen. Yer aldığı; Retired at 35, Just Shoot Me!, Who's Afraid of Virginia the Wolf, The Quiller Memorandum, Look Who's Talking, ve Fun with Dick and Jane gibi yapımlarla tanındı. Segal 1973'te Altın Küre Ödülü ile mükafatlandırıldı.

George Segal
George Segal in Lost Command.jpg
Segal, 1966 yapımı Lost Command adlı filmde
Doğum George Segal Jr.
13 Şubat 1934(1934-02-13)
New York Şehri, ABD
Ölüm 23 Mart 2021 (87 yaşında)
Santa Rosa, Kaliforniya, ABD
Eğitim Columbia Üniversitesi
Meslek Oyuncu, müzisyen
Etkin yıllar 1960-2021
Evlilik
Marion Sobel
(e. 1956; b. 1983)

Linda Rogoff
(e. 1983; ö. 1996)

Sonia Schultz Greenbaum
(e. 1998)
Çocuk(lar) 2
Segal 2013'te

İlk yıllarıDüzenle

Segal 13 Şubat 1934 tarihinde Great Neck, New York'ta doğdu.[1] George Yüksek Okulu, Haverford Koleji, ve Columbia Üniversitesi'nde öğrenim gördü.

Özel yaşamıDüzenle

Segal yaşamı boyunca üç evlilik yaptı. İlk evliğini 1956'da yapımcı Marion Sobel ile yapmış 1981'de boşanmışlardır. İkinci evliliğini 1983'te yaptığı Linda Rogoff'un 1996'da ölümüyle bu beraberliğide biten Segal 1996'da üçüncü defa Sonia Schultz Greenbaum ile yaşadığı beraberliğini kendisinin 2021'de kalp yetmezliğinden ölümüne kadar sürdürmüştür. Üç evliliğinden iki çocuk sahibiydi.

ÖlümüDüzenle

Segal 23 Mart 2021 tarihinde Santa Rosa, Kaliforniya'da kalp yetmezliği nedeniyle 87 yaşında ölmüştür.[2]

FilmografiDüzenle

SinemaDüzenle

  • 1963: Act One
  • 1964: Invitation to a Gunfighter
  • 1965: King Rat
  • 1966: Who's Afraid of Virginia Woolf?
  • 1966: Lost Command
  • 1966: The Quiller Memorandum
  • 1967: The St. Valentine's Day Massacre
  • 1968: Bye Bye Braverman
  • 1968: No Way to Treat a Lady
  • 1968: The Girl Who Couldn't Say No
  • 1969: The Bridge at Remagen
  • 1969: The Southern Star
  • 1970: Loving
  • 1970: The Owl and the Pussycat
  • 1970: Where's Poppa?
  • 1971: Born to Win
  • 1971: Up Your Legs Forever
  • 1972: The Hot Rock
  • 1973: A Touch of Class
  • 1973: Blume in Love
  • 1974: California Split
  • 1974: The Terminal Man
  • 1975: The Black Bird
  • 1975: Russian Roulette
  • 1976: The Duchess and the Dirtwater Fox
  • 1977: Fun with Dick and Jane
  • 1977: Rollercoaster
  • 1978: Who Is Killing the Great Chefs of Europe?
  • 1979: Lost and Found
  • 1980: The Last Married Couple in America
  • 1981: Carbon Copy
  • 1985: Stick
  • 1988: Run for Your Life
  • 1989: Look Who's Talking
  • 1989: All's Fair
  • 1991: For the Boys
  • 1991: Time of Darkness
  • 1992: Me Myself and I
  • 1992: Un orso chiamato Arturo
  • 1993: Army of One
  • 1994: Deep Down
  • 1996: The Mirror Has Two Faces
  • 2007: Three Days to Vegas
  • 2009: 2012
  • 2020: George Segal - Documentary

Televizyon dizisiDüzenle

  • 1963: The Robert Taylor Show
  • 1987: Take Five
  • 1988: Murphy's Law
  • 1994: High Tide
  • 1994: Picture Windows
  • 1996: The Real Adventures of Jonny Quest
  • 1997: Just Shoot Me!
  • 2011: Retired at 35
  • 2013: The Goldbergs

Televizyon filmleriDüzenle

  • 1960: The Closing Door
  • 1968: Of Mice and Men
  • 1979: It'll Be Alright on the Night 2
  • 1979: Juke Box Saturday Night
  • 1979: Where's Poppa?
  • 1982: The Deadly Game
  • 1983: Trackdown: Finding the Goodbar Killer
  • 1984: The Cold Room
  • 1984: The Zany Adventures of Robin Hood
  • 1985: Not My Kid
  • 1986: The Annual Friars Club Tribute Presents a Salute to Roger Moore
  • 1987: The Kiss
  • 1993: Taking the Heat
  • 1994: Following Her Heart
  • 1994: Seasons of the Heart
  • 2016: The Goldbergs: An '80s Rewind

Video filmlerDüzenle

  • 1995: The Feminine Touch
  • 2005: Chutzpah, This Is?

KaynaklarDüzenle

  1. ^ George Segal Biography (1934-)
  2. ^ Andreeva, Nellie; Pedersen, Erik (23 Mart 2021). "George Segal Dies: Oscar-Nominated Actor & 'The Goldbergs' Star Was 87". Deadline Hollywood. Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle