Galatasaray yabancı futbolcuları listesi

Vikimedya liste maddesi

Galatasaray'da oynamış ve oynayan yabancı futbolcular listesi, Galatasaray futbol takımında forma giymiş gelmiş geçmiş tüm yabancı futbolcuların bulunduğu bir listedir.

FutbolcularDüzenle

 
Fernando Muslera, 314 maçla Galatasaray formasıyla Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı oyuncudur.
 
Gheorghe Hagi, 59 golle Galatasaray formasıyla Süper Lig'de en çok gol atan yabancı oyuncudur.

Aşağıdaki liste oyuncuların oynadıkları sezonları ve yalnızca Süper Lig'de oynadıkları maç sayıları ile attıkları golleri içermektedir. Diğer kupalar ve turnuvalarda oynanan maçlar istatistiklere dahil edilmemiştir.

# Adı Ülke Pozisyon Yıllar Maç Gol
1 Vlademir Nikolovski   Yugoslavya FV 1966-1968 4 8
2 Tatomir Radunović   Yugoslavya KL 1967-1968 5 0
3 Ahmet Celović1   Yugoslavya OS 1968-1970 11 3
4 Boško Kajganić   Yugoslavya KL 1977-1978 6 0
5 Ljubomir Milić   Yugoslavya
6 Jusuf Hatunić   Yugoslavya DF 1978-1979 4 0
7 Ešref Jašarević   Yugoslavya FV 1978-1979 23 9
8 Vladimir Pejović   Yugoslavya
9 Resad Kuovać   Yugoslavya FV 1981-1984 66 28
10 Lasklo Lerinc   Yugoslavya
11 Tarik Hodžić   Yugoslavya FV 1981-1984 66 28
12 Mirsad Sejdić   Yugoslavya OS 1982-1984 52 24
13 Rüdiger Abramczik   Almanya FV 1984-1985 30 9
14 Zoran Simović   Yugoslavya KL 1984-1990 188 1
15 Cevat Prekazi   Yugoslavya OS 1985-1991 185 40
16 Mirsad Kovačević1   Yugoslavya FV 1986-1989 87 28
17 Naser Sadeghi1   İran DF 1987-1988 1 0
18 Didier Six1   Fransa FV 1987-1988 22 2
19 Ulrich Watson   Surinam OS 1990 0 0
20 Iosif Rotariu   Romanya OS 1990-1992 28 4
21 Roman Kosecki   Polonya FV 1990-1992 38 19
22 Marek Godlowski   Polonya DF 1991 0 0
23 Torsten Gütschow   Almanya FV 1992-1993 15 10
24 Dominic Iorfa   Nijerya FV 1992-1993 8 0
25 Elvir Bolić   Bosna-Hersek FV 1992 8 2
26 Falko Götz   Almanya DF 1992-1994 51 16
27 Reinhard Stumpf   Almanya DF 1992-1994 44 2
28 Roger Ljung   İsveç DF 1993-1994 15 2
29 Kubilay Türkyılmaz    İsviçre FV 1993-1995 43 16
30 Gintaras Staučė   Litvanya KL 1994-1995 27 0
31 Norman Mapeza   Zimbabve DF 1994-1995 26 2
32 Stevica Kuzmanovski   Yugoslavya DF 1994-1995 7 0
33 Barry Venison   İngiltere DF 1995 8 0
34 Mike Marsh   İngiltere OS 1995 3 0
35 Brad Friedel   ABD KL 1995-1996 30 0
36 Dean Saunders   Galler FV 1995-1996 24 15
37 Ulrich van Gobbel   Hollanda DF 1995-1996 25 2
38 Adrian Knup    İsviçre FV 1996 9 1
39 Pierre Esser1   Almanya KL 1996-1997 1 0
40 Adrian Ilie   Romanya FV 1996-1997 30 12
41 Gheorghe Hagi   Romanya OS 1996-2001 132 59
42 Gheorghe Popescu   Romanya DF 1997-2001 111 5
43 Iulian Filipescu   Romanya DF 1997-1999 59 5
44 Ion Ionuţ Luţu   Romanya OS 1998 3 0
45 Cláudio Taffarel   Brezilya KL 1998-2001 89 0
46 Bruno   Brezilya DF 1999 0 0
47 Capone   Brezilya DF 1999-2002 67 4
48 Márcio   Brezilya FV 1999-2001 28 9
49 Mário Jardel   Brezilya FV 2000-2001 24 22
50 Mbo Mpenza   Belçika FV 2001 0 0
51 Robert Špehar   Hırvatistan FV 2001 1 0
52 Faryd Mondragón   Kolombiya KL 2001-2007 185 0
53 Sébastien Pérez   Fransa OS 2001-2002 18 3
54 Andrés Fleurquin   Uruguay OS 2001-2002 18 2
55 Gustavo Victoria   Kolombiya DF 2001-2002 21 1
56 João Batista1   Brezilya OS 2002-2004 49 2
57 Radu Niculescu   Romanya FV 2002 9 3
58 Pavel Horváth   Çek Cumhuriyeti OS 2002 3 0
59 Jersson González   Kolombiya DF 2002 0 0
60 Klodian Duro   Arnavutluk OS 2002 0 0
61 Mohamed Sarr   Senegal DF 2002-2003 7 1
62 Elvir Baljić1   Bosna-Hersek OS 2002-2004 34 3
63 Felipe   Brezilya OS 2002-2003 14 2
64 Fábio Pinto   Brezilya FV 2002-2003 20 1
65 Christian   Brezilya FV 2002-2003 11 3
66 Haim Revivo   İsrail OS 2002-2003 13 3
67 Sergio Almaguer   Meksika DF 2003 4 0
68 Abel Xavier   Portekiz DF 2003 11 0
69 Ali Lukunku   Kongo DC FV 2003-2004 14 6
70 Richard Kingson1   Gana KL 2003-2005 1 0
71 Frank de Boer   Hollanda DF 2003-2004 15 1
72 César Prates   Brezilya DF 2003-2004 28 3
73 Gabriel Tamaş   Romanya DF 2003-2004 6 0
74 Ovidiu Petre   Romanya OS 2003-2005 27 1
75 Florin Bratu   Romanya FV 2003-2004 25 6
76 Stjepan Tomas   Hırvatistan DF 2004-2007 98 1
77 Rigobert Song   Kamerun DF 2004-2008 118 4
78 Flávio Conceição   Brezilya OS 2004-2005 27 2
79 Hakan Yakın    İsviçre OS 2004-2005 2 0
80 Alioum Saidou   Kamerun OS 2004-2006 29 0
81 Franck Ribéry   Fransa OS 2005 14 0
82 Saša Ilić   Sırbistan OS 2005-2007 59 22
83 Marek Heinz   Çek Cumhuriyeti OS 2005-2006 18 3
84 Marcelo Carrusca   Arjantin OS 2006-2008 15 1
85 Junichi Inamoto   Japonya OS 2006-2007 25 0
86 Tobias Linderoth   İsveç OS 2007-2010 13 0
87 Ismaël Bouzid   Cezayir DF 2007-2008 10 1
88 Lincoln   Brezilya OS 2007-2009 42 13
89 Shabani Nonda   Kongo DC FV 2007-2010 61 23
90 Ahmed Barusso   Gana OS 2008 2 0
91 Harry Kewell   Avustralya OS 2008-2011 63 22
92 Fernando Meira   Portekiz DF 2008-2009 21 0
93 Morgan De Sanctis   İtalya KL 2008-2009 31 0
94 Milan Baroš   Çek Cumhuriyeti FV 2008-2013 93 48
95 Leo Franco   Arjantin KL 2009-2010 26 0
96 Abdul Kader Keïta   Fildişi Sahili OS 2009-2010 27 5
97 Elano Blumer   Brezilya OS 2009-2010 33 3
98 Lucas Neill   Avustralya DF 2010-2011 39 1
99   Brezilya FV 2010 13 3
100 Giovani dos Santos   Meksika OS 2010 14 0
101 Lorik Cana   Arnavutluk OS 2010-2011 24 1
102 Juan Pablo Pino   Kolombiya OS 2010-2011 19 3
103 Zvjezdan Misimović   Bosna-Hersek OS 2010-2011 9 0
104 Emiliano Insúa   Arjantin DF 2010-2011 16 0
105 Emmanuel Culio   Arjantin OS 2011-2013 15 4
106 Bogdan Stancu   Romanya FV 2011 14 2
107 Róbinson Zapata   Kolombiya KL 2011 10 0
108 Johan Elmander   İsveç FV 2011-2014 52 16
109 Tomáš Ujfaluši   Çek Cumhuriyeti DF 2011-2013 41 1
110 Fernando Muslera   Uruguay KL 2011- 314 1
111 Felipe Melo   Brezilya OS 2011-2015 114 15
112 Emmanuel Eboué   Fildişi Sahili DF 2011-2015 77 4
113 Albert Riera   İspanya OS 2011-2014 60 3
114 Dany Nounkeu   Kamerun DF 2012-2015 30 0
115 Nordin Amrabat   Fas MF 2012-2015 34 1
116 Cris   Brezilya DF 2012-2013 10 1
117 Wesley Sneijder   Hollanda MF 2013-2017 124 35
118 Didier Drogba   Fildişi Sahili FV 2013-2014 37 15
119 Aurélien Chedjou   Kamerun DF 2013-2017 81 8
120 Bruma   Portekiz MF 2013-2017 57 12
121 Izet Hajrović   Bosna-Hersek MF 2014 8 0
122 Alex Telles   Brezilya DF 2014-2017 39 2
123 Lucas Ontivero   Arjantin MF 2014-2016 3 0
124 Guillermo Burdisso   Arjantin DF 2014 1 0
125 Goran Pandev   Makedonya FV 2014-2015 4 0
126 Blerim Džemaili    İsviçre MF 2014-2016 11 0
127 Lukas Podolski   Almanya FV 2015-2017 56 20
128 Lionel Carole   Fransa DF 2015-2018 44 0
129 José Rodríguez Martínez   İspanya OS 2015-2016 14 0
130 Jason Denayer   Belçika DF 2015-2016
2017-2018
39 0
131 Kevin Großkreutz   Almanya DF 2015-2016 0 0
132 Ryan Donk   Surinam OS 2016-2021 111 7
133 Martin Linnes   Norveç DF 2016-2021 101 2
134 Luis Pedro Cavanda   Belçika DF 2016-2018 7 0
135 Josue Pesqueira   Portekiz OS 2016-2017 25 2
136 Nigel de Jong   Hollanda OS 2016-2018 18 1
137 Kolbeinn Sigþórsson   İzlanda FV 2016 0 0
138 Eren Derdiyok    İsviçre FV 2016-2019 63 20
139 Garry Rodrigues   Yeşil Burun Adaları OS 2017-2019 61 13
140 Younès Belhanda   Fas OS 2017-2021 99 18
141 Bafétimbi Gomis   Fransa FV 2017-2018 34 29
142 Maicon   Brezilya DF 2017-2020 45 6
143 Mariano   Brezilya DF 2017-2020 84 2
144 Badou Ndiaye   Senegal OS 2017-2019 40 4
145 Fernando   Brezilya OS 2017-2019 47 4
146 Sofiane Feghouli   Cezayir OS 2017- 105 23
147 Iasmin Latovlevici   Romanya DF 2017-2018 10 0
148 Cédric Carrasso   Fransa KL 2017-2018 1 0
149 Yuto Nagatomo   Japonya DF 2018-2020 47 2
150 Henry Onyekuru   Nijerya OS 2018-2019
2020
2021
55 20
151 Marcão   Brezilya DF 2019- 80 0
152 Mbaye Diagne   Senegal FV 2019- 30 19
153 Kostas Mitroğlu   Yunanistan FV 2019 7 1
154 Christian Luyindama   Kongo DC DF 2019- 45 0
155 'Jimmy Durmaz'1   İsveç OS 2019-2021 11 0
156 Ryan Babel   Hollanda OS 2019- 47 12
157 Valentine Ozornwafor   Nijerya DF 2019- 1 0
158 Jean Michaël Seri   Fildişi Sahili OS 2019-2020 27 2
159 Steven Nzonzi   Fransa OS 2019- 11 0
160 Radamel Falcao   Kolombiya FV 2019-2021 33 19
161 Mario Lemina   Gabon OS 2019-2020 20 0
162 Florin Andone   Romanya FV 2019-2020 9 2
163 Marcelo Saracchi   Uruguay DF 2020-2021 41 2
164 Jesse Sekidika   Nijerya OS 2020- 12 1
165 Omar Elabdellaoui   Norveç DF 2020- 10 0
166 Oghenekaro Etebo   Nijerya OS 2020-2021 17 0
167 Mostafa Mohamed   Mısır FV 2021- 16 8
168 DeAndre Yedlin   ABD DF 2021- 11 1
169 Gedson Fernandes   Portekiz OS 2021 17 0

İstatistikler en son 11 Temmuz 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Not1: Eğik yazılan futbolcular Galatasaray'da Türk statüsünde oynamıştır.

Galatasaray'ın Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı futbolcuları (1959-2021)Düzenle

Ülkesi Oyuncu Maç Gol Yıllar
1   Fernando Muslera 314 1 2011-
2   Zoran Simović 188 1 1984-1990
3   Cevad Prekazi 185 40 1985-1991
  Faryd Mondragón 185 0 2001-2007
5   Gheorghe Hagi 132 59 1996-2001
6   Wesley Sneijder 124 35 2013-2017
7   Rigobert Song 118 4 2004-2008
8   Felipe Melo 114 15 2011-2015
9   Ryan Donk 111 7 2016-2021
  Gheorghe Popescu 111 5 1997-2001
10   Sofiane Feghouli 105 23 2017-

Galatasaray'ın Süper Lig'de en çok gol atan yabancı futbolcuları (1959-2021)Düzenle

Ülkesi Oyuncu Gol Maç Yüzdesi Yıllar
1   Gheorghe Hagi 59 132 0.45 1996-2001
2   Milan Baroš 48 93 0.52 2008-2013
3     Cevad Prekazi 40 185 0.22 1985-1991
4   Wesley Sneijder 35 124 0.28 2013-2017
5   Bafétimbi Gomis 29 34 0.85 2017-2018
6   Tarik Hodžić 28 66 0.42 1981-1984
    Mirsad Kovačević 28 87 0.32 1986-1989
8   Mirsad Sejdić 24 52 0.46 1982-1984
9   Shabani Nonda 23 61 0.38 2007-2010
10   Mário Jardel 22 24 0.92 2000-2001
  Saša Ilić 22 59 0.37 2005-2007
  Harry Kewell 22 63 0.35 2008-2011
  Sofiane Feghouli 22 94 0.24 2017-

Ülkelere göre oyuncu sayılarıDüzenle

Ülke Oyuncu sayısı İlk sezon
  Brezilya 21 1998-1999
  Yugoslavya 16 1966-1967
  Romanya 13 1990-1991
  Almanya 7 1984-1985
  Fransa 7 1987-1988
  Kolombiya 6 2001-2002
  Arjantin 6 2006-2007
   İsviçre 5 1991-1992
  Nijerya 5 1992-1993
  Hollanda 4 1995-1996
  Bosna-Hersek 4 1992-1993
  Çek Cumhuriyeti 4 2001-2002
  Portekiz 4 2003-2004
  Kamerun 4 2004-2005
  Fildişi Sahili 4 2009-2010
  İsveç 3 1993-1994
  Uruguay 3 2001-2002
  Belçika 3 2001-2002
  Senegal 3 2002-2003
  Kongo DC 3 2003-2004
  İngiltere 2 1995-1996
   İsviçre 5 1996-1997
  Hırvatistan 2 2001-2002
  Arnavutluk 2 2002-2003
  Meksika 2 2002-2003
  Gana 2 2003-2004
  Cezayir 2 2007-2008
  Avustralya 2 2008-2009
  İspanya 2 2011-2012
  Fas 2 2012-2013
  Norveç 2 2015-2016
  Japonya 2 2006-2007
  Surinam 2 1990-1991
  Polonya 2 1990-1991
  İran 1 1987-1988
  Litvanya 1 1994-1995
  Zimbabve 1 1994-1995
  ABD 2 1995-1996
  Gabon 1 2019-2020
  Galler 1 1995-1996
  İsrail 1 2002-2003
  Sırbistan 1 2005-2006
  İtalya 1 2008-2009
  Makedonya 1 2014-2015
  İzlanda 1 2016-2017
  Yeşil Burun Adaları 1 2016-2017
  Yunanistan 1 2018-2019
  Mısır 1 2020-2021

Dış bağlantılarDüzenle