Gürol Ağırbaş

Gürol Ağırbaş, Türk bas gitarist, müzisyen. İstanbul doğumludur.

Gürol Ağırbaş
Genel bilgiler
Başladığı yer Türkiye
Meslekler Şarkıcı, müzisyen
Çalgılar bas gitar
İlişkili hareketler Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil

Perküsyonist Birol Ağırbaş'ın kardeşidir. Türkiye'nin en tanınmış bas gitaristlerinden biridir. Çeşitli Türk pop müziği albümlerinde çalmıştır[1]. Türkiye'nin ilk solo bas gitar albümü Bas Şarkıları'nı çıkartmıştır. Türk Pop Tarihi klasiklerinden olan Demet Sağıroğlu'nun seslendirdiği Arnavut Kaldırımları isimli parçayı bestelemiştir. Bir oğlu vardır.

DiskografiDüzenle

Yıl Albüm Yayıncı
1995 Bas Şarkıları Ada Müzik
1998 Bas Şarkıları "İki" Ada Müzik
2006 Köprüler - İki Dünya Ada Müzik
2010 Köprüler - Beyaz Perde Ada Müzik
2018 Bas Şarkıları 3 Ada Müzik

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle