Fulya Zenginer

Fulya Zenginer Evren (d. 21 Temmuz 1989, İstanbul), Türk oyuncu.

Fulya Zenginer
Doğum 21 Temmuz 1989 (1989-07-21) (32 yaşında)
İstanbul, Zeytinburnu
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, Influencer
Etkin yıllar 2008-günümüz
Evlilik
Kuntay Tarık Evren (e. 2019)
[1]
Çocuk(lar) Milan Evren

Hayatı ve kariyeriDüzenle

İlk ve orta okulu Zeytinburnu Nuri Paşa İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimini Bakırköy Lisesi'nde tamamladı. Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde okudu. İlk uzun soluklu oyunculuk tecrübesini İki Aile dizisinde İclal Aydın'ın oynadığı Eda karakterinin gençliğini canlandırarak yaşadı. 2008-2011 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayınlanan Küçük Kadınlar dizisinde canlandırdığı Yeliz karakteriyle adını geniş kitlelere duyurdu. 2012 yılında Sağ Salim filminde Nihal karakteriyle başrolde yer aldı. 2013 yılında El Cin isimli korku filminde de yer alan Zenginer, 2012-2014 yılları arasında atv'den Show TV'ye transfer olan Benim İçin Üzülme dizisinde Buke karakteriyle yine başrol oynadı.[2]

2019 yılında ressam Kuntay Tarık Evren ile evlendi. Çiftin 23 Mayıs 2022 tarihinde Milan adında bir erkek çocukları dünyaya gelmiştir.[3]

FilmografisiDüzenle

Televizyon/Sinema
Yıl Dizi/Film Rolü Notlar
2006 İki Aile Eda Yardımcı oyuncu
2008 Doktorlar Hande Konuk oyuncu
2008-2011 Küçük Kadınlar Yeliz Gezici Başrol oyuncusu
2011 Tövbeler Tövbesi Fidan Başrol oyuncusu
2012 Sağ Salim Nihal Sinema filmi
2012-2014 Benim İçin Üzülme Buke Başrol oyuncusu
2013 El Cin - Sinema filmi
2015-2016 Fabrika Kızı Aylin Başrol oyuncusu
2016 Seni Seven Ölsün Ilgaz Sinema Filmi
2016 Güzel İkili Sinema Filmi
2017 Seni Kimler Aldı Zehra Yılmaz Başrol Oyuncusu
2019 Mirasyedi Selen Sinema Filmi
2019 Davetsiz [4] Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Oyuncu Fulya Zenginer dünya evine girdi". CNN Türk. 29 Eylül 2019. 18 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2019. 
  2. ^ ""Benim İçin Üzülme"nin Buke'si Fulya Zenginer". Hardware Plus - HWP. 8 Haziran 2013. 11 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Oyuncu Fulya Zenginer anne oldu". Habertürk. 23 Mayıs 2022. 8 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2022. 
  4. ^ Webmgon. "TRT 1'in Davetsiz Misafir filminde Fulya Zenginer başrolde!". WEBMGON | Güncel Haber ve Bilgi Portalı. 30 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle