Ana menüyü aç

Francine Jordi (d. Francine Lehmann, 24 Haziran 1977) İsviçreli şarkıcıdır.

Francine Jordi
Genel bilgiler
Doğum adı Francine Lehmann
Doğum 24 Haziran 1977 (1977-06-24) (42 yaşında)
Bern, İsviçre
Tarzlar Schlager, Volksmusik
Meslekler
  • Şarkıcı
Etkin yıllar 1998–günümüz
Resmî site www.francinejordi.ch

Francine, 2002 yılında İsviçre'yi "Dans le jardin de mon âme" adlı şarkıyla temsil etmiş, yarışmada 22. olmuştur.[1][2]

O sonbaharda, İsviçre'de grubuyla bir solo turneye çıktı.

Eylül 2015 itibarıyla Jordi, uzun süredir devam eden TV programı Musikantenstadl'ın sunucusunu devralmıştır.

DiskografiDüzenle

  • 1998: Das Feuer der Sehnsucht
  • 1999: Ein Märchen aus Eis
  • 2000: Wunschlos glücklich
  • 2001: Verliebt in das Leben
  • 2002: Im Garten meiner Seele
  • 2003: Alles steht und fällt mit Dir
  • 2004: Einfach Francine Jordi (compilation)
  • 2005: Halt mich
  • 2007: Dann kamst du
  • 2009: Meine kleine grosse Welt
  • 2011: Lago Maggiore (with Florian Ast)
  • 2013: Verliebt geliebt
  • 2015: Wir
  • 2016: Nur für dich

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Bohlman, Philip V. (2004). The music of European nationalism. Santa Barbara, Calif.: ABC-CLIO. s. 2. ISBN 978-1-57607-270-7. Erişim tarihi: 6 Şubat 2011. 
  2. ^ "Eurovision Song Contest 2002". European Broadcasting Union. 10 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle

Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Jane Bogaert
"La vita cos'è?"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre
2002
Sonra gelen:
Piero & The MusicStars
"Celebrate!"