Formula 1 sezonları listesi

Vikimedya liste maddesi

Formula 1 sezonları listesi, 1950'den beri düzenlenen Formula 1 şampiyonasının sezonlarını ve bu sezonlardaki sürücüler ve markalar şampiyonlarını gösteren liste.

SezonlarDüzenle

Sezon Yarış Sürücüler şampiyonu (Takımı) Markalar şampiyonu
1950 7   Nino Farina (Alfa Romeo) Ödül verilmedi
1951 8   Juan Manuel Fangio (Alfa Romeo)
1952 8   Alberto Ascari (Ferrari)
1953 9   Alberto Ascari (Ferrari)
1954 9   Juan Manuel Fangio (Maserati/Mercedes)
1955 7   Juan Manuel Fangio (Mercedes)
1956 8   Juan Manuel Fangio (Ferrari)
1957 8   Juan Manuel Fangio (Maserati)
1958 11   Mike Hawthorn (Ferrari)   Vanwall
1959 9   Jack Brabham (Cooper)   Cooper-Climax
1960 10   Jack Brabham (Cooper)   Cooper-Climax
1961 8   Phil Hill (Ferrari)   Ferrari
1962 9   Graham Hill (BRM)   BRM
1963 10   Jim Clark (Lotus)   Lotus-Climax
1964 10   John Surtees (Ferrari)   Ferrari
1965 10   Jim Clark (Lotus)   Lotus-Climax
1966 9   Jack Brabham (Brabham)   Brabham-Repco
1967 11   Denny Hulme (Brabham)   Brabham-Repco
1968 12   Graham Hill (Lotus)   Lotus-Ford
1969 11   Jackie Stewart (Matra)   Matra-Ford
1970 13   Jochen Rindt (Lotus)   Lotus-Ford
1971 11   Jackie Stewart (Tyrrell)   Tyrrell-Ford
1972 12   Emerson Fittipaldi (Lotus)   Lotus-Ford
1973 15   Jackie Stewart (Tyrrell)   Lotus-Ford
1974 15   Emerson Fittipaldi (McLaren)   McLaren-Ford
1975 14   Niki Lauda (Ferrari)   Ferrari
1976 16   James Hunt (McLaren)   Ferrari
1977 17   Niki Lauda (Ferrari)   Ferrari
1978 16   Mario Andretti (Lotus)   Lotus-Ford
1979 15   Jody Scheckter (Ferrari)   Ferrari
1980 14   Alan Jones (Williams)   Williams-Ford
1981 15   Nelson Piquet (Brabham)   Williams-Ford
1982 16   Keke Rosberg (Williams)   Ferrari
1983 15   Nelson Piquet (Brabham)   Ferrari
1984 16   Niki Lauda (McLaren)   McLaren-TAG
1985 16   Alain Prost (McLaren)   McLaren-TAG
1986 16   Alain Prost (McLaren)   Williams-Honda
1987 16   Nelson Piquet (Williams)   Williams-Honda
1988 16   Ayrton Senna (McLaren)   McLaren-Honda
1989 16   Alain Prost (McLaren)   McLaren-Honda
1990 16   Ayrton Senna (McLaren)   McLaren-Honda
1991 16   Ayrton Senna (McLaren)   McLaren-Honda
1992 16   Nigel Mansell (Williams)   Williams-Renault
1993 16   Alain Prost (Williams)   Williams-Renault
1994 16   Michael Schumacher (Benetton)   Williams-Renault
1995 17   Michael Schumacher (Benetton)   Benetton-Renault
1996 16   Damon Hill (Williams)   Williams-Renault
1997 17   Jacques Villeneuve (Williams)   Williams-Renault
1998 16   Mika Häkkinen (McLaren)   McLaren-Mercedes
1999 16   Mika Häkkinen (McLaren)   Ferrari
2000 17   Michael Schumacher (Ferrari)   Ferrari
2001 17   Michael Schumacher (Ferrari)   Ferrari
2002 17   Michael Schumacher (Ferrari)   Ferrari
2003 16   Michael Schumacher (Ferrari)   Ferrari
2004 18   Michael Schumacher (Ferrari)   Ferrari
2005 19   Fernando Alonso (Renault)   Renault
2006 18   Fernando Alonso (Renault)   Renault
2007 17   Kimi Räikkönen (Ferrari)   Ferrari
2008 18   Lewis Hamilton (McLaren)   Ferrari
2009 17   Jenson Button (Brawn)   Brawn-Mercedes
2010 19   Sebastian Vettel (Red Bull)   Red Bull-Renault
2011 19   Sebastian Vettel (Red Bull)   Red Bull-Renault
2012 20   Sebastian Vettel (Red Bull)   Red Bull-Renault
2013 19   Sebastian Vettel (Red Bull)   Red Bull-Renault
2014 19   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2015 19   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2016 21   Nico Rosberg (Mercedes)   Mercedes
2017 20   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2018 21   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2019 21   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2020 17   Lewis Hamilton (Mercedes)   Mercedes
2021 22   Max Verstappen (Red Bull)   Mercedes