Filter

Filter, Amerikalı rock grubu. 1993'te Cleveland'da vokalist ve gitarist Richard Patrick ile gitarist Brian Liesegang tarafından kurulmuştur.

Filter
Filter, 2008
Genel bilgiler
Başladığı yer Cleveland, Ohio, ABD
Tarzlar Endüstriyel rock, alternatif rock, hard rock
Etkin yıllar 1993–2003, 2007–günümüz
İlişkili hareketler Reprise, Wind-up, Pulse, Rocket Science
Resmî site officialfilter.com
Üyeler
  • Richard Patrick
  • Jonathan Radtke
  • Bobby Miller
  • Greg Garman
Eski üyeler Eski üyeler

1990'ların başlarında Patrick'in Nine Inch Nails'den ayrılması sonrası ilk albümü Short Bus'ı 1995'te yayınlayan grup, aynı senede "Hey Man, Nice Shot" isimli parçası ile rock listelerinde başarı elde etmiştir. Liesegang 1997'de gruptan ayrılmış ve grup kariyeri süresince çoklu kadro değişikliklerine gitmiştir. 1999'da Title of Record albümünü yayınlayan Filter, "Take a Picture" parçası ile Billboard Hot 100 listesine giriş yapmıştır.[1] Grubun üçüncü albümü The Amalgamut (2002) sonrası Patrick rehabilitasyona girse de[2] grup faaliyetlerine 2008 yılında yayınladığı Anthems for the Damned albümü ile devam etmiştir.[3]

The Trouble with Angels (2010) ve The Sun Comes Out Tonight (2013) albümleri ile kadro değişikliğine giden grup, 2016'da Crazy Eyes isimli albümlerini yayımlamıştır.[3]

Grup üyeleriDüzenle

Günümüzdeki üyeler
  • Richard Patrick – vokaller, gitar, bas gitar, programlama, klavye (1993–günümüz)
  • Jonathan Radtke – gitar, arka vokaller (2011–2015; 2018-günümüz)
  • Bobby Miller – klavye, gitar (2014–2019), bas gitar (2019-günümüz)
  • Greg Garman – davul (2019-günümüz)
Eski üyeler
  • Brian Liesegang – gitar, klavye, programlama (1993–1997; 2018–2019)
  • Matt Walker – davul (1995–1997)
  • Geno Lenardo – gitar (1995–2002)
  • Frank Cavanagh – bas gitar, arka vokaller (1995–2002)
  • Steve Gillis – davul (1999–2002)
  • Mitchell Marlow – gitar (2008–2010)
  • John Spiker – bas gitar (2008–2010)
  • Mika Fineo – drums (2008–2012)
  • Rob Patterson – gitar (2010–2011)
  • Phil Buckman – bas gitar, arka vokaller (2010–2013)
  • Elias Mallin – davul (2012-2013)
  • Jeff Fabb – davul (2013–2014)
  • Tim Kelleher – bas gitar (2013–2015)
  • Oumi Kapila – gitar (2015-2017)
  • Chris Reeve – davul (2015-2019)
  • Ashley Dzerigian – bas gitar (2015-2019)
Konser ve kayıt müzisyenleri
  • Alan Bailey – gitar (2002)
  • John 5 – gitar (2008)
  • Josh Freese – davul (2008)
  • Yogi Allgood – bas gitar (2011-2013)
  • Jeff Friedl – davul (2012-2013)
Timeline

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleri
  • Short Bus (1995)
  • Title of Record (1999)
  • The Amalgamut (2002)
  • Anthems for the Damned (2008)
  • The Trouble with Angels (2010)
  • The Sun Comes Out Tonight (2013)
  • Crazy Eyes (2016)
  • Murica (2021)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Filter: Title Of Feature". MTV. 2 Kasım 1999. 2 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "FILTER Frontman Checks Into Rehab, Band Cancel Tour". Blabbermouth. 1 Ekim 2002. 17 Aralık 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ a b Bush, John. "Filter biography". AllMusic. 29 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle