Filiz Alpgezmen

Filiz Alpgezmen, (d. 1 Aralık 1975, Adana, Türkiye) Türk senarist ve film yönetmeni.[1]Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Rejisörlük Anasanat Dalı okumuştur.[2] Gülpare, Tutsak, Deniz Yıldızı, Sudan Bıkmış Balıklar ve Aşkın Bedeli dizilerinin senaristliğini yapmıştır.

FilmografiDüzenle

SenaristDüzenle

  • Gülpare, 2006
  • Tutsak, 2007
  • Deniz Yıldızı, 2009
  • Derin Sular, 2011
  • Sudan Bıkmış Balıklar, 2012
  • Aşkın Bedeli 2013-2015
  • Canevim 2019-

YönetmenDüzenle

  • Yabancı, 2012

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Başarılı 10 Türk kadın yönetmen". CNN Türk. 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2017. 
  2. ^ "İşte Onur'un eski eşi". Milliyet Gazetesi. 4 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle

IMDb'de Filiz Alpgezmen