Feza Çaldıran

Türk görüntü yönetmeni

Feza Çaldıran (d. 24 Temmuz 1970; Çanakkale, Türkiye), Türk görüntü yönetmeni.

Feza Çaldıran
Doğum Feza Çaldıran
24 Temmuz 1970 (1970-07-24) (50 yaşında)[1]
Çanakkale, Türkiye[1]
Vatandaşlık Türk
Meslek Görüntü yönetmeni
Etkin yıllar 1996-günümüz
Önemli eser(ler) Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer, Meryem
Resmî site fezacaldiran.com

HayatıDüzenle

24 Temmuz 1970'te Çanakkale'de dünyaya gelmiştir.[1] Eğitimini bitirdikten sonra 1996'da Eşkıya filminde kamera asistanı olarak kariyerine başlamıştır.[1] Daha sonra Her Şey Çok Güzel Olacak (1998), Duruşma (1999), Filler ve Çimen (2000) ve Büyük Adam Küçük Aşk (2001) filmlerinde asistan olarak olarak çalışan Feza Çaldıran, görüntü yönetmenliği kariyerine 2002 yılında Çamur isimli film ile adım atmıştır.[1] Sırasıyla Saklı Yüzler (2006), Sonbahar (2007), Çınar Ağacı (2011), Gelecek Uzun Sürer (2011), Yük (2012), Meryem (2013), Gece (2014) ve Kırımlı (2014) isimli filmlerde görüntü yönetmenliği yapmıştır.[1]

FilmografiDüzenle

  • Sonbahar (2008)
  • Çınar Ağacı (2010)
  • Gelecek Uzun Sürer (2011)
  • Aşk ve Devrim (2011)
  • Yük (2012)
  • Neva (2013)
  • Mc Dandik (2013)
  • Kırımlı (2014)
  • Kuzu (2014)
  • Gece (2014)
  • Öğrenci İşleri (2015)
  • Siccin 2 (2015)
  • Defne'nin Bir Mevsimi (2015)
  • Mezarcı (2016)
  • Düş Kırgınları (2016)
  • Babaların Babası (2016)
  • Alemde Bir Gece (2016)
  • Zer (2017)
  • Güven (2017)
  • Döndüm Ben (2017)
  • Daha (2017)
  • Sükut Evi (2018)
  • Her Şey Seninle Güzel (2018)
  • Göktaşı (2018)
  • Deniz ve Güneş (2018)
  • Arapsaçı (2018)
  • Şahsiyet (2019-)

ÖdüllerDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d e f "Feza Çaldıran". Türk Sineması Araştırmaları. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  2. ^ "Tarihçe - Kısa Film Yarışması". Marmara Üniversitesi. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  3. ^ "2011 Arşiv". Adana Altın Koza Film Festivali. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  4. ^ "15. Altın Koza Film Festivali'nde ödüller verildi". İhlas Haber Ajansı. 7 Haziran 2008. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  5. ^ "SİYAD'da 'Sonbahar' gecesi". Milliyet. 23 Şubat 2009. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  6. ^ "2009 - Ödül Alanlar". Ankara Uluslararası Film Festivali. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  7. ^ "Altın Portakal ödülleri sahiplerini buldu". Hürriyet. 12 Ekim 2013. 5 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  8. ^ "2013 - Ödül Alanlar". Ankara Uluslararası Film Festivali. 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 
  9. ^ "59th Valladolid International Film Festival". Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (İngilizce). 14 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle