Family Guy bölümleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste, 31 Ocak 1999’dan beri yayında olan Family Guy dizisinin bölüm listesidir. Şu anda 20. sezonu yayınlanmakta olan dizinin 22 Mayıs 2022 itibarıyla 398 bölümü yayınlanmıştır.

Sezonlar

değiştir
Sezon Bölüm sayısı Yayın tarihi DVD sayısı DVD yayınlanma tarihi
1 7 1999 1 15 Nisan 2003
2 21 1999-2000
3 22 2001-2003 2 9 Eylül 2003
4 30 2005-2006 3 29 Kasım 2005
4 14 Kasım 2006
Stewie Griffin: The Untold Story 27 Eylül 2005
5 18 2006-2007 5 18 Eylül 2007
6 21 Ekim 2008
6 12 2007-2008
Blue Harvest 15 Ocak 2008
7 16 Haziran 2009[1]
7 16 2008-2009
8 21 2009-2010 Something, Something, Something, Dark Side 22 Aralık 2009
9 - 2010-2011 It's a Trap! 21 Aralık 2010

Bölümler

değiştir

1. Sezon: 1999

değiştir
Dizideki
sırası
Sezondaki
sırası
Adı Yönetmen Senarist İlk yayım tarihi Yapım
kodu
11"Death Has a Shadow"Peter ShinSeth MacFarlane31 Ocak 1999 (1999-01-31)1ACX01
Peter, işini kaybettikten sonra ailesine destek olmak için devlet yardımına başvurur. Yardım kurumunun gönderdiği çeki hazırlayan kişinin yaptığı bir hata yüzünden Peter, 150.000 $ değerinde bir çek alır ve bu parayı kullanarak ailesini hediyelere boğar. Lois, yardım çekini posta kutusunda bulduğunda çok sinirlenir ve Peter bunun üzerine karısının gönlünü almak için Brian'ın da yardımıyla bütün parayı bir Amerikan Futbolu karşılaşmasının oynandığı sırada bir uçan balonun üzerinden seyircilerin üzerine atar. İkili daha sonra devlet yardımında dolandırıcılık yapmak suçuyla göz altına alır. Duruşma salonunda Lois, hâkime Peter'ı hapse göndermemesi için yalvarırken ailesine olan bağlılığının farkına varan Stewie, hâkimi kararını yeniden gözde geçirmesi konusunda etkiler.
22"I Never Met the Dead Man"Michael DiMartinoChris Sheridan11 Nisan 1999 (1999-04-11)1ACX02
Peter televizyona bağımlı bir hale gelir. Meg'i arabasıyla eve doğru götürürken, yakınlardaki bir evde açık olan televizyonda oynayan ve Peter'ın izlemek istediği bir program onun dikkatini dağıtır ve Peter, arabasını şehrin televizyon yayınlarını yapan şebekeye çarparak tüm Quahoag halkının televizyon yayınlarının kesilmesine yol açar. Peter paniğe girer ve Meg'i televizyon yayınlarının kesilmesinden kendisini sorumlu tutmaya ikna eder. Stewie, bir iklim kontrol aygıtı üretmek için kullanacağı bir uydu anteni çalar. Meg babasının televizyon yayınlarının kesilmesinden sorumlu olduğunu itiraf eder ve bunun üzerine kasaba halkı Peter'a karşı cephe alır. Bunun üzerine Lois, halka yürekleri ısıtan bir konuşma yapar ve Peter'ı kurtarır. Lois'in konuşmasından etkilenen Peter, ailesini evin dışında bir dizi etkinliğe götürür ve onların çabucak yorulmasına neden olur. Peter daha sonra William Shatner ile birlikte dışarı çıkar. O sırada Stewie'nin iklim kontrol aygıtı bir fırtınanın oluşmasına neden olur ve fırtına, o sırada araba kullanmayı öğrenen Meg'in arabasını Shatner ve Peter'a çarpmasına neden olur ve bunun sonucunda Shatner ölür ve Peter hastaneye kaldırılır. Tüm vücudu alçıya alınan Peter iyileşirken Peter, televizyon izlenmeye zorlanır ve bu sayede Peter yeniden televizyona bağımlı bir hale gelir.
33"Chitty Chitty Death Bang"Dominic PolcinoDanny Smith18 Nisan 1999 (1999-04-18)1ACX04
Peter, kasabadaki bir lokantada Stewie'nin doğum günü partisi için yer ayırtmayı unutur ve bunun üzerine yeni bir doğum günü partisi organize etmeye zorlanır. O sırada Stewie, "doğum günü" terimini yanlış yorumlayarak, kendisini doğuran doktorun yeniden gelerek kendisini Lois'in rahmine koymaya zorlayacağını düşünür. Peter, Stewie'nin doğum günü için zamanında bir parti organize etmeyi başaramaz ve bunun üzerine yakınlardaki bir sirk geçidini Griffinlerin arka bahçesine yönlendirir. Peter, Meg'e bir "parti"ye gitmesi için izin verir ancak o partiye katılanların aslında bir tarikat üyesi olduğundan ve oraya içerisine ilaç karıştırılmış bir meyve suyu içerek topluca intihar etmek için gittiklerinden habersizdir. Peter, oradakiler intihar etmeden önce Meg'i kurtarır. Tarikat lideri Meg'in meyve suyunu içmediğini fark eder ve üzerine beyaz bir gömlek giyerek Griffinlerin evine gider. Stewie, tarikat liderini beyaz kıyafetinden ötürü kendisini doğurtan doktor zannederek yakalar ve onu öldürür.
44"Mind Over Murder"Roy Allen SmithNeil Goldman & Garrett Donovan25 Nisan 1999 (1999-04-25)1ACX03
Stewie'nin dişleri çıkmaya başlamıştır ve Lois ona acının zamanla geçeceğini söyler. Bunun üzerine Stewie bir zaman makinesi inşa eder. Lois, Peter'dan Chris'i bir futbol maçına götürmesini ister. Orada, Peter hamile bir kadına yumruk atar ve bunun üzerine ev hapsi cezası alır. Peter, arkadaşlarının kendisini ziyaret edebilmesi için evinin bodrum katında bir bar açmaya karar verir. Bar mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılanır. Lois buna sinirlenir ve barda şarkı söylemeye karar verir. Peter onu kıskanır ve arkadaşlarının eşlerinden onu bardan çıkarmasını ister. Bir sigara izmariti yangın çıkmasına neden olur. Peter ve Lois bardan kaçmaya çalışırken Stewie'nin zaman makinesi herkesi, Lois'in Peter'dan Chris'i futbol maçına götürmesini istediği noktaya geri götürür. Bu sefer Peter, zaman makinesinin üstüne basar ve onu yok eder.
55"A Hero Sits Next Door"Monte YoungMike Barker & Matt Weitzman2 Mayıs 1999 (1999-05-02)1ACX05
Peter, Happy-Go-Lucky Oyuncak Fabrikası'nın yeni elemanı Guillermo'yu bir beyzbol maçı sırasında yaraladıktan sonra, patronu Mr. Weed tarafından Guillermo'nun yerine yeni bir oyuncu bulmaya zorlanır. O sırada Lois, Griffin ailesinin yeni komşuları Swansonlar ile tanışır. Peter en başında Joe Swanson'dan pek hoşlanmaz ve onun arkadaşı olmaya niyeti yoktur ancak Lois, Joe'nun eskiden beyzbol oynadığını söylediğinde onu beyzbol takımında oynamaya ikna eder. Ertesi sabah oyunda Peter, Joe'nun tekerlekli sandalyeye bağlı olduğunu gördüğünde şaşırır ancak Joe'nun oyundaki deneyimi sayesinde takım oyunu kazanır. Peter, Joe'yu kıskanır ve bir soygunu engellemeye çalışarak bir kahraman olmayı dener ancak o sırada kendisi esir duruma düşer ve Joe, soyguncuları teslim olmaları konusunda ikna etmeyi başarır. Peter hayal kırıklığına uğrar ancak ailesi, ona Peter'ın kendileri için bir kahraman olduğunu söyleyerek onun gönlünü alır.
66"The Son Also Draws"Neil AffleckRicky Blitt9 Mayıs 1999 (1999-05-09)1ACX06
Chris, grup liderine araba ile çarptıktan sonra Genç Kâşifler (Family Guy'ın Erkek İzciler versiyonu). Chris her ne kadar kâşifleri sevmese de ve onun yerine resim çizmekten hoşlasa da, bunu Peter'a söylemekten korkar. Peter bunu öğrendiğinde, kulübün merkezinin bulunduğu Manhattan'a giderek Chris'i yeniden kulübe aldırtmaya çalışır. Yolda bir Kızılderili kumarhanesinde mola verir ve Lois orada oynadığı kumar sonucunda arabasını kaybeder. Her bir kızılderili kumarhanenin gelirlerini paylaştığından, Peter kendisini Kızılderili olarak gösterir ve atalarının birer Kızılderili olduğunu kanıtlamaya çalışır. Chris, Peter'a eşlik eder ve yolda ona resim çizmekten hoşlandığını söyler. Açlıktan deliye dönen Peter, yolda insan benzeri ağaçların ve ruhani lideri Fonz'un hayalini görür. Peter, oğlunun resim çizmedeki yeteneğinin farkına varır ve ikili kumarhaneye geri dönerek arabalarını geri alır.
77"Brian: Portrait of a Dog"Michael DiMartinoGary Janetti16 Mayıs 1999 (1999-05-16)1ACX07
Quahog'da alışılmışın dışında bir sıcak hava dalgasının etkisi altındadır. Griffinler Brian'dan kazananın 500$ ile ödüllendirileceği bir yarışmaya katılmasını ister. Aile, bu sayede kendilerine bir havalandırıcı almayı planlamaktadır. Brian, yarışmada hünerlerini sergilerken Peter, Brian'dan kendisine köpek maması için yalvarmasını ister ancak Brian bunu aşağılayıcı bulur ve yarışmadan ayrılır. Eve geri dönerken yolda Brian ile Peter tartışmaya başlar ve Brian arabadan ayrılır. Brian'ın bir tasmaya bağlı olmadığını gören bir polis, kanunları ihlal ettiği gerekçesiyle ona ceza çeker. Bunun üzerine ikili bir başka tartışmaya girer ve Peter, Brian'ı bir köpek barınağında bulduğunu söyler. Brian, Peter'ın bunu kendisine hatırlatmış olmasına sinirlenir ve evi terk eder ancak dışarıda halkın kendisine sokak köpeklerine nasıl kötü davrandığını görür. Peter Brian'ın yerine bir kedi alır ancak kedinin ağzı çok bozuktur. Bunun üzerine aile kediyi terk eder ve Brian'ı aramaya çıkar. Peter Brian'dan özür dilemeye karar verene kadar Brian polis tarafından yakalanmış ve ölüm cezasını beklemektedir. Brian kendisini savunmaya çalışırken mahkeme, bir köpeği dinlemenin "aptalca" olduğuna karar verir. Duruşmaya son verilmeden hemen önce Peter, Brian adına yürekleri burkan bir konuşma yapar ancak jüri üyeleri halen Brian'ın tarafında değildir. Peter bunun üzerine, Brian'ı serbest bırakmaları durumunda her bir jüri üyesine 20$ dolar vereceğini söyler ve bunun üzerine jüri üyeleri Brian'ı serbest bırakır be halk, Brian'a yeniden saygı göstermeye başlar.


2. Sezon: 1999-2000

değiştir
Dizideki
sırası
Sezondaki
sırası
Adı Yönetmen Senarist İlk yayım tarihi Yapım
kodu
81"Peter, Peter, Caviar Eater"Jeff MyersChris Sheridan23 Eylül 1999 (1999-09-23)1ACX08
Lois'in akrabalarından birisi ölür ve mirasında Lois'e büyük bir yazlık bırakır. Ancak Peter bunu, kendisinin zengin biri haline geldiği şeklinde yorumlar ve bir vakıfta düzenlenen açık arttırmada 100 milyon dolar teklifte bulunur ve arsa sahibini, yazlığının bu teklifi vermesine yetecek kadar pahalı olduğu konusunda ikna etmeyi dener. Cherrywood Manor'ın tarihî değerinin, Peter'ın 100 milyon dolarlık teklifini ödemeye yetecek kadar değerli olduğunu kanıtlamaya yönelik birkaç başarısız girişimden sonra Peter, Lois ile barışır ve ardından aralarında Abraham Lincoln, Robert E. Lee ve Ulysses S. Grant gibi bazı önemli Amerikan figürlerin, eskiden bir genel ev olan Cherrywood Manor'da çekilmiş fotoğraflarına ulaşır. Peter'ın bu buluşu, fotoğrafları tabloidlere sattıktan sonra evini geri alabilmesini sağlar. Peter ardından Lois'in ailesinin kendisi hakkında ne düşündüğüne kafayı yormayacağını ve onların birer "pezevenk ve orospu" olduklarını söyler.
92"Holy Crap"Neil AffleckDanny Smith30 Eylül 1999 (1999-09-30)1ACX11
Peter'ın henüz emekli olmuş, çok dindar babası Francis, Peter'ı ziyarete gelir ancak evde bulunan diğerlerine saygı göstermez ve onların hayatlarını zindan eder. Buna rağmen Peter onunla arasını iyi tutmaya çalışır zira Francis, oğlunu daima ihmal etmiştir. Peter'ın tüm çabaları boşa çıkınca Peter, babası ile arasını düzeltmek için Papa'yı kaçırarak onun şoförünün yerine geçer. Peter ardından Papa'yı evine getirir ve Papa, onun problemlerine bir son vermeye çalışır. Bunun ardından Papa'nın güvenlik koruması olarak işe başlayan Francis, Papa'nın Amerika Birleşik Devletleri turu sırasında Papa'nın yanına yaklaşmaya izin verilmeyen insanları engeller ve aralarında Fox personelinin de bulunduğu insanları, Papa'nın itirazlarına rağmen Papa'nın yanına yaklaştırır. Bölümün sonunda Peter'ın annesi kapıda belirir ve Peter ile birlikte yaşamak istediğini söyler. Bunun üzerine Peter'ın ailesi, bir kaçış kapsülü içerisinde evden kaçar.
103"Da Boom"Bob JaquesNeil Goldman & Garrett Donovan26 Aralık 1999 (1999-12-26)2ACX06
Bir tavuk kıyafeti giymiş bir adam, dünyanın Y2K problemi sebebiyle sona ereceğini söyledikten sonra Peter, 31 Aralık 1999'da ailesini evinin bodrumuna kilitler. Ardından bir nükleer katliam yaşanır ve dünyanın büyük bir kısmını yok eder ve hayatta kalanların bir kısmı mutasyona uğrarken diğerleri yaralanır ya da ölür. Aile ardından Quahog'da hayata kalan diğerleri ile birlikte, kek fabrikasının yıkılmamış olduğunu görmek umuduyla Natick'e doğru yola çıkar. Bu sırada Stewie, radyasyona maruz kalır ve bir ahtapota dönüşür. Fabrikanın bulunduğu yere ulaştıktan sonra onun yerinde yeller estiğini gören grup, "Yeni Quahog" adını verdikleri Natick sakinleri ile yaşamaya karar verir. Peter, yeni şehrin başkanı seçilir ancak başkanlığı sırasında pek çok yanlış karar vererek halkın kendisine cephe almasına neden olur. Bölüm, Pamela Barnes Ewing'in uyanıp kocası Bobby'i duşta gördüğü bir sahne ile sona erer. Bu sahnede Pamela, kocasına rüyasında o ana kadar izlediğimiz Family Guy bölümünü gördüğünü söyler. Bu sahne, Dallas dizisinin "Blast from the Past" isimli bölümüne bir referans olarak yer alır.
114"Brian in Love"Jack DyerGary Janetti7 Mart 2000 (2000-03-07)2ACX01
Stewie, evin her yerine işediği için suçlanır ancak bunu yapan aslında Brian'dır. Brian bir gece halıya işer ancak bunu gören ailesi Stewie'yi suçlar. Ertesi sabah Peter, Stewie'ye tuvalet eğitimi vermeyi dener ancak bunda başarısız olur. Aile haftalık alışverişini yapmak için dışarı çıkar ve Brian o sırada alışveriş merkezinin kasasında işer ve aile bunun sonucunda asıl suçlunun Brian olduğunu anlar. Aile Brian'ı tedaviye götürür. Orada Brian'ın psikiyatristi Dr. Kaplan, Brian'ın orta yaş krizine girdiğini söyler. Brian dünyayı dolaşarak kendisini eğlendirmeye çalışır. Brian eve geri döndüğünde Stewie, ondan intikam almak için evin her yerine işer. Bu sefer Brian'ı haksız yere suçlayan ailesi onu yeniden Dr. Kaplan'a götürerek Brian'ın bu sorununun kökenini bulmaya çalışır. Brian'ın en son işediği anın Peter ile Lois'in arabada su savaşı yaptığı sırada olduğunun anlaşılması üzerine Dr. Kaplan, Brian'ın Lois'e aşık olduğunu söyler. Brian ile Lois bu konu hakkında konuştuktan sonra arkadaş olarak kalmaya karar verir. Ardından Peter, Peter ile birlikte golf oynayarak hayatının geri kalanını mutlu bir şekilde yaşamaya karar verir.
125"Love Thy Trophy"Jack DyerMike Barker & Matt Weitzman14 Mart 2000 (2000-03-14)1ACX13
Komşular bir geçit töreninde kazanılan ödül üzerine birbirleri ile kavgaya tutuşur. Kazanılan ödül çalındığında kasabadaki herkes birbirinden şüphelenmeye başlar. O sırada Meg, bir gözleme lokantasında, bir süredir almak istediği Prada çantasını satın alabilmek için garson olarak işe başlar ve orada müşterilerden daha fazla bahşiş alabilmek için Stewie'nin, kendisinin kokain bağımlısı olduğunu söyleyerek müşterilerin sempatisini kazanmaya çalışır.
136"Death Is a Bitch"Michael DiMartinoRicky Blitt21 Mart 2000 (2000-03-21)1ACX14
Peter, kendisinin ölü olduğunu iddia ederek hapishane masrafını ödemekten kurtulmaya çalışır ancak hemen ardından Ölüm (Azrail), Peter'ı ziyarete gelir. Azrail, Peter'ı kovalarken kendisini yaralar ve işini yapamaz hale gelir ve bunun üzerine dünyadaki herkes ölümsüz hale gelir. Bunun üzerine Peter, Azrail'in işini alarak dünya düzenini eski hale getirmeye çalışır.
147"The King Is Dead"Monte YoungCraig Hoffman28 Mart 2000 (2000-03-28)1ACX15
Lois, Quahog'un tiyatro şirketinin yeni yönetmeni olarak işe başlar ve bunun üzerine Peter'ı kendisinden uzak tutabilmek için tiyatronun yapımcısı olarak işe alır.
158"I Am Peter, Hear Me Roar"Monte YoungChris Sheridan28 Mart 2000 (2000-03-28)2ACX02
İşte cinsiyetçi bir şaka yapan Peter, kadınlara yönelik saygının aşılandığı bir kampa gitmek zorunda kalır. Kamp'tan dönen Peter'ın hassas ve kadınsı biri haline geldiği görünür. Lois ve diğerleri Peter'ın bu tavrından rahatsız olur. Peter'ın durumu daha da kötüleştiğinde aile, Peter'ın erkekliğini geri getirmek için elinden geleni yapar.
169"If I'm Dyin', I'm Lyin'"Swinton O. Scott IIIChris Sheridan4 Nisan 2000 (2000-04-04)1ACX12
Peter ve Chris'in en sevdiği TV programı iptal edildiğinde Peter, Chris'in ölüm döşeğinde olduğunu söyler ve "Bir Dilek Dile Vakfı"ndan Chris'in son isteği olan programın yeniden yayına alınmasını gerçekleştirmesini ister. Chris'in ölmeyeceği anlaşıldığında Peter bir adım ileri giderek kendisinin gizli güçleri olduğunu ve Chris'i hayata döndürdüğünü iddia eder ve bunun üzerine kendi dinini başlatır.
1710"Running Mates"John HolmquistGarrett Donovan & Neil Goldman8 Nisan 2000 (2000-04-08)1ACX09
Lois, Quahog Okul Kurulu'nun Başkanlığı için yarışmaktadır ancak Peter, en sevdiği öğretmeninin işini koruyabilmesi için Lois'e karşı yarışır ve Lois'in imajını zedeleyerek yarışı kazanır. Ancak Chris okuldu pornografik materyallerle yakalanınca Peter işleri yoluna sokmaya çalışır.
1811"A Picture Is Worth a 1,000 Bucks"Gavin DellCraig Hoffman18 Nisan 2000 (2000-04-18)2ACX07
Peter, kendi adının unutulacağından korkmaya başlar. Chris'in kendisine verdiği bir resmi bir sanat galerisine sattıktan sonra Peter, Chris'in yeteneklerini kendi rüyalarını gerçekleştirebilmek için kullanabileceğinin farkına varır ve aileyi New York'a götürerek Chris'in gün geçtikçe ünlü biri haline gelmeye başlamasını izler.
1912"Fifteen Minutes of Shame"Scott WoodSteve Callaghan25 Nisan 2000 (2000-04-25)2ACX08
Bir pijama partisinde ailesi tarafından kendisi ile dalga geçilen Meg, onlardan intikam almak için onları gündüzleri televizyonda yayımlanan bir sohbet programına götürür. Orada programın yapımcısı ailenin Meg'e nasıl kötü davrandığını görüntüler.
2013"Road to Rhode Island"Dan PovenmireGary Janetti30 Mayıs 2000 (2000-05-30)2ACX12
Brian, Stewie'yi onun California'daki büyükbabasının ve büyükannesinin evinden almayı kabul eder ancak ikili uçağı kaçırır ve bunun üzerine yürüyerek eve dönmek zorunda kalır. O sırada Peter, bir porno yıldızının sunduğu evlilik danışmanlığı programına bağımlı hale gelir.
2114"Let's Go to the Hop"Glen HillMike Barker & Matt Weitzman6 Haziran 2000 (2000-06-06)2ACX04
Peter, Meg'in okuluna gizlice bir öğrenci olarak girer ve orada diğer öğrenciler arasında popüler olur. Bunun sonucunda Meg, babasından okul balosuna kendisi ile birlikte gelmesini teklif eder ancak Peter, okulda popüler olan Connie D'Amico ile gitmeye karar verir.
2215"Dammit Janet!"Bert RingMike Barker & Matt Weitzman13 Haziran 2000 (2000-06-13)2ACX09
Stewie, çocuk bakım merkezine gider ve orada Janet adındaki bir kıza aşık olur. O sırada Lois, sıkıcı olan hayatının daha heyecanlı olmasını hayal eder ve Peter'ın isteği üzerine bir havayolu şirketinde işe başlar ancak Peter, Lois'in bu şirketteki işini kötüye kullanarak sürekli olarak bedava uçak bileti almayı dener.
2316"There's Something About Paulie"Monte YoungRicky Blitt27 Haziran 2000 (2000-06-27)1ACX10
Peter, borcunu öderken çete liderinin kuzeni Koca Şişko Paulie ile arkadaşlık kurar. Lois'in kendisi ile birlikte gezmesini istemediğini söylediğinde Paulie Peter'ın söylediklerini yanlış anlayarak Peter'ın Lois'i öldürmesini istediğini, bu sayede kendisi ile arkadaş kalmaya devam edebileceğini söylediğini zanneder. Bunun üzerine Peter, Paulie'nin Lois'i öldürmesinin önüne geçmeye çalışır.
2417"He's Too Sexy for His Fat"Glen HillChris Sheridan27 Haziran 2000 (2000-06-27)2ACX10
Chris, aldığı kilolardan memnun değildir ve diyete başlar. Peter, çözümü plastik cerrahide bulur ve kendisi ameliyat olur. Artık zayıf ve yakışıklı olan Peter, insanların kendisine daha iyi davranmasından hoşlanır ancak Lois bu durumdan memnun değildir. Bu sırada Stewie, Chris ile dalga geçmek için normalden daha fazla yemeye başlar ancak bunun üzerine kendisi obez olur.
2518"E. Peterbus Unum"Rob RenzettiNeil Goldman & Garrett Donovan12 Temmuz 2000 (2000-07-12)2ACX13
Evinin çevresinde olan bitene tepki vermemesi sebebiyle belediye başkanı ile tartışan Peter, evinin haritada olmadığının farkına varır. Bunun üzerine Peter, evini Amerika Birleşik Devletleri'nden ayırarak bağımsızlık ilan eder ve "Peteristan" ülkesini duyurur. Ülkesi kimse tarafından tanınmaz. Bunun üzerine Peter, Birleşik Devletler'i istila eder ve Joe'nun havuzunu topraklarına katar.
2619"The Story on Page One"Gavin DellCraig Hoffman18 Temmuz 2000 (2000-07-18)2ACX14
Meg, okul gazetesinde çalışmaya başlar ancak Peter, Luke Perry'nin eşcinsel olma ihtimalini tartışan bir makaleyi değiştirir. Bu makale, Meg'in Perry ile birlikte kanun önünde karşılaşmasına yol açar ancak Peter bunun üzerine oyuncunun eşcinsel olduğunu kanıtlamaya çalışır.
2720"Wasted Talent"Bert RingHikâye: Dave Collard & Ken Goin
Televizyon oyunu: Mike Barker & Matt Weitzman
25 Temmuz 2000 (2000-07-25)2ACX15
Peter, Pawtucket Pat'ta (Charlie'nin Çikolata Fabrikası filmindekine benzer bir fabrika) bir tur kazanırken Lois, yakında düzenlenecek olan bir yetenek yarışmasında rakibini yenebilmek için bir piyanist arayışına girer ve bu sırada kocasının sadece sarhoş olduğunda inanılmaz derecede iyi piyano çaldığının farkına varır.
2821"Fore, Father"Scott WoodBobby Bowman1 Ağustos 2000 (2000-08-01)2ACX16
Peter, oğlunun sorumluluk sahibi biri olmadığını düşünür ve ona golf sahasında bir iş bulur. Ancak Cleveland'ın oğlunun yetenekli bir golf oyuncusu olduğunu fark ettiğinde, Chris'i unutur ve Cleveland'ın hiperaktif oğlunu eğitmeye karar verir. Bunun üzerine Chris, Quagmire'ı babası olarak görmeye başlar.

3. Sezon: 2001-2003

değiştir
Dizideki
sırası
Sezondaki
sırası
Adı Yönetmen Senarist İlk yayım tarihi Yapım
kodu
291"The Thin White Line"Glen HillSteve Callaghan11 Temmuz 2001 (2001-07-11)2ACX17
Peter, çalıştığı şirkette düzenlenen bir yarışmada Griffin ailesine bir gemi seyahati kazandırır. Aile seyahat için evden ayrılmadan hemen önce Joe, Brian'ın koku alma duyusunun ne kadar hassas olduğunun farkına varır ve ona bir narkotik köpeği olarak çalışması için iş teklif eder. Havaalanında Brian, o sırada orada bulunan bir kişinin kokain taşıdığını açığa çıkarır ancak kazara bu kokaini içine çeker. Ertesi sabah, Brian, ailesinin Brian'ın psikiyatristi ile görüşmesinin ardından duygusal bir çöküntü içerisine girer. Ailesi, tatil için ayırdığı para ile onu rehabilitasyon merkezine göndermeye karar verir. Peter artık tatile gidemeyeceği için Brian ile birlikte rehabilitasyon merkezine gider ve ikili orada genç yaşta hamile olan kişilerin erken doğum yapmasına neden olarak, merkezdeki diğer hastaları rahatsız eder. İkili yakalandıktan sonra Peter, Brian'ın "X-Faktör"ü olmakla suçlanır ancak Brian, buna rağmen Peter'ı savunur ve rehabilitasyon merkezinden ayrılmaya karar verir. Griffinler Brian'ın dönüşü için bir parti organize ederler ancak Brian'ın Quahog'dan ayrılarak hayatının geri kalanını Los Angeles'ta geçireceğini söylemesine çok şaşırırlar.
302"Brian Does Hollywood"Gavin DellGary Janetti18 Temmuz 2001 (2001-07-18)2ACX20
Brian, uyuşturucu tedavisi gördükten sonra kuzeni Jasper ile birlikte Los Angeles'a taşınır ve kazara bir film yönetmeni olur. Aile, Brian'ın yeni kariyerini kutlamak için onu ziyaret etmeye karar verir ancak Los Angeles'a gittiklerinde Brian'ın bir pornografi yönetmeni olduğu ortaya çıkar. Brian, bunu ailesinden saklamaya çalışmaktadır. O sırada Stewie, Kids Say the Darndest Things programının seçmelerine katılır ve kazanması durumunda toplu hipnoz yapmayı hedeflemektedir ancak ertesi gece program sırasında, programın sunucusu Bill Cosby, Stewie'nin aygıtını kaparak istemeden de olsa onun planlarının suya düşmesine sebep olur. Başka bir yerde Brian, yetişkin filmleri kategorisinde En İyi Yönetmen dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Jasper, Griffin ailesine Brian'ın yeni işinden bahseder ve ödül törenine katılır. Brian, bölümün sonunda Quahog'a dönerek ailesine katılmaya karar verir.
313"Mr. Griffin Goes to Washington"Brian HoganRicky Blitt25 Temmuz 2001 (2001-07-25)2ACX11
Happy-Go-Lucky Oyuncak Fabrikası, büyük bir tütün şirketi tarafından satın alınır. Lois, Peter'dan endişelenmeye başlar ve şirketin, genç çocukları sigara içmeye özendirdiğine inanmaktadır. Peter, bu konuda yönetime karşı göğüs germeye kalkar ancak bu sırada şirketin başkanı olarak görevlendirilir. Bunun üzerine şirket, Griffin ailesine hediyeler yağdırmaya başlar. Bir toplantı sırasında şirket, Peter'ı Washington'a göndererek ondan, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin üzerinde çalışmakta olduğu sigara içmeyi yasaklayan bir kanunun yasalaşmasının önüne geçmesini ister. O sırada evde, Lois Stewie'yi sigara içerken yakalar ve bunun üzerine aileyi Washington'da düzenlenen toplantıya götürmeye karar verir. Peter, konuşmasına hazırlanırken Stewie'nin sigara içmeye bağlı nedenlerden ötürü öksürmeye başladığını görür ve bunun üzerine Kongre'den El Dorado'nun teklifini reddetmelerini ister. Kongre'nin bunu kabul etmesinin ardından El Dorado'ya ceza kesilir ve bunun üzerine şirket iflâs eder.
324"One If by Clam, Two If by Sea"Dan PovenmireJim Bernstein & Michael Shipley1 Ağustos 2001 (2001-08-01)2ACX19
Bir kasırga, Quahog'daki binaların büyük birçoğunun yıkılmasına neden olur, Drunken Clam barı hariç. Barın sahibi Florida'ya gider ve barını Nigel Pinchley adındaki bir İngiliz'e satar. Pinchley, barı Britanyalılara yönelik hazırlanan bir bara dönüştürür. En sevdikleri barı kaybetmiş ve onun yerine başka bir bar bulmayı başaramamış olmaktan üzülen Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe, Britanyalı bir gemiyi kaçırarak orada Boston Çay Partisi'ndeki çayı bira ile değiştirerek yeniden canlandırmak ister. Ertesi gece bar yanar ve bundan Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe sorumlu tutulur. Grup hapse girer. Hapishanede Joe'nun hapise atmayı başardığı en azılı suçlulardan birisi olan Steve Bellows, Cumartesi gecesi Joe'yu ve diğerlerini öldürmeyi planlamaktadır. O sırada Stewie, Nigel'ın kızı Eliza'ya İngilizceyi en "doğru" şekilde nasıl konuşacağını öğretmektedir. Stewie, Brian ile bir bahse girer. Stewie, Eliza'nın Londralı (İngilizceCockney) aksanını değiştirmeyi başarırsa bahsi kazanacaktır. Stewie, Eliza'nın İngilizce'yi daha "doğru" konuşmasını sağlar ancak bir parti sırasında Eliza, herkesin önünde altını ıslatır ve bunun üzerine eski Londralı aksanını yeniden kullanmaya başlayarak Stewie'nin Brian ile girdiği bahsi kaybetmesine neden olur. Lois, Bonnie ve Loretta barın yıkıntılarını incelemeye karar verir ve bu surada Nigel'ın bar yanmadan bir gün önce sigortadan yüklü bir miktarda para çektiğini öğrenerek Nigel'ın barın yanmasında parmağı olduğundan şüphelenmeye başlar. Lois, Nigel'ı tahrik ederek ona sunuçu itiraf ettirmeye çalışır ve bunun üzerine Nigel'ın sigorta görevlisi olanları açığa çıkarır. Hapishanede Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe, Steve onları öldürmeyi başaramadan hapishaneden kurtulur. Drunken Clam yeniden inşa edilir. Londra'da Nigel ve Eliza bir yetimhaneye gönderilir.
335"And the Wiener Is..."Bert RingMike Barker & Matt Weitzman8 Ağustos 2001 (2001-08-08)2ACX22
Peter, oğlu Chris'in kendisininkinden büyük olan penisinden rahatsız olur ve kendi erkekliğinden şüphe etmeye başlar. Kendisini daha erkeksi hissetmek isteyen Peter, bunun üzerine bir atış kulübüne üye olur. Peter, yeni silahını da yanına alarak Chris'i bir av gezisine götürür. Av sırasında bir ayı ikiliye saldırır ve Chris, yüksek sesler çıkararak ayının önüne atlayarak ikiliyi kurtarır. Peter Chris'ten özür diler ve erkek olmanın cesurlukla ya da penis boyu ile alâkalı olmadığının farkına varır. O sırada Meg, amigoluk yapmayı dener ancak bayrak çeviricilerinin ekibine kabul edilir. Orada, okulun daha popüler çocukları, Meg'i çürük et yağmuruna tutarlar. Lois, ertesi gün Meg'den Connie D'Amico ile arkadaş olmasını ve zamanı geldiğinde ona eşek şakası yapmasını ister ancak Meg'in planları beklediği gibi gitmez. Connie'nin on altıncı doğum günü partisinde popüler çocuklar, Meg'i popüler bir erkek çocuğunu öpeceği konusunda kandırırlar ve Meg'in bir domuzu öpmesini sağlarlar. Ancak Quagmire çocukları taciz ettiğinde son gülen Meg ve Lois olur.
346"Death Lives"Rob RenzettiMike Henry15 Ağustos 2001 (2001-08-15)2ACX21
Evlilik yıl dönümlerinde Peter, Lois'i bir göreve gönderir ve bu sayede kendisi golf oynamayı planlar Peter'a yıldırım çarpar ve ölümle burun buruna gelerek Ölüm'le tanışır. Ölüm, Peter'a eğer yaptıklarını itiraf etmezse evliliğinin tehlikede olduğunu söyler.
357"Lethal Weapons"Brian HoganChris Sheridan22 Ağustos 2001 (2001-08-22)2ACX18
Lois, New York turistlerinin şehri ele geçirmesi üzerine onlarla savaşmak için taijutsu dersleri alır ancak kendisinin bu vahşi davranışının ailesinin üzerinde kötü etkileri olabileceğinden endişelenir. Öfke yönetimi ailedeki herkesi daha da öfkelendirdiğinde, herkes birbirleri ile kavgaya tutuşarak içindekileri dışarı atar.
368"The Kiss Seen Around the World"Pete MichelsMark Hentemann29 Ağustos 2001 (2001-08-29)3ACX02
Meg, Haber Muhabiri Tom Tucker'a olan sevdası sebebiyle Quahog 5 kanalında staja başlar. Ancak sinir bozucu Neil'in de orada staja başladığını görür. Meg, istemeden de olsa Neil'i öpmeye zorlanır ve tam o sırada onların "aşkları" televizyon kanalında haber olur. O sırada bir zorba, Stewie'nin bisikletini çaldığında Stewie ile uğraşılmaması gerektiğini öğrenir. O sırada başka bir yerde bir adam, Peter'ın gittiği her yerde ona sahtekâr diye seslenir.
379"Mr. Saturday Knight"Michael DiMartinoSteve Callaghan5 Eylül 2001 (2001-09-05)3ACX04
Peter'ın patronu, Bay Weed, Griffin ailesi ile yediği bir akşam yemeği sırasında hayatını kaybeder ve bunun sonucunda oyuncak fabrikası kapanır. Artık işsiz olan Peter, kendisine bir başka iş bulmakta zorlanır. Peter, bunu fırsat bilerek her zaman hayâllerinde olan Rönesans fuarı'nda bir asker olmaya karar verir. Orada ailesinin onurunu ve onları diğerlerinden korumak zorundadır.
3810"A Fish Out of Water"Bert RingAlex Borstein & Mike Henry19 Eylül 2001 (2001-09-19)3ACX05
İki hafta işsiz kaldıktan sonra Peter balıkçı olarak işe başlamaya karar verir ancak satın aldığı teknenin kredilerini ödemekte zorlanır. O sırada Lois, sömestre tatilinde kızı Meg'i sahile götürür ancak Lois orada Meg'den daha fazla eğlenir.
3911"Emission Impossible"Peter ShinDave Collard & Ken Goin8 Kasım 2001 (2001-11-08)3ACX01
Lois'in kız kardeşi doğurduğunda, Lois ve Peter yeni bir bebek sahibi olmaya karar verir. Bu durum Stewie'nin hoşuna gitmez ve Stewie, bunu durdurmak için elinden geleni ardına koymamaya karar verir. Kendisini küçültüp Peter'ın testislerine giren Stewie, oradaki tüm spermlere karşı savaş açar. Ancak kendisine çok benzeyen bir spermle tanıştığında Stewie, bunu yapmak isteyip istemediği konusunda bir kez daha düşünmeye karar verir.
4012"To Love and Die in Dixie"Dan PovenmireSteve Callaghan15 Kasım 2001 (2001-11-15)3ACX09
Griffin ailesi Güney'e taşınır. Orada bir suçlu, suç işlerken kendisini gören Chris'i öldürmekle tehdit eder. Chris, Sam adındaki bir çocukla arkadaşlık kurar. Sam'in babası, Peter'ın o sırada düzenlenen Amerikan İç Savaşı canlandırmasının doğruluğunu sorgulaması sonucunda, oğlu Sam'in Chris'i görmesini yasaklar. Ancak Sam, göründüğünden daha fazlasına sahiptir.
4113"Screwed the Pooch"Pete MichelsDave Collard & Ken Goin29 Kasım 2001 (2001-11-29)3ACX08
Aile, Lois'in ailesi Pewterschmidtleri ziyaret eder. Orada Brian, bastırılmış cinsel enerjisini Pewterschmidtlerin ödüllü yarış tazısı İmbat'tan çıkarmaya çalışır. İmbat'ın hamile olduğu ortaya çıktığında Brian, kısırlaştırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.
4214"Peter Griffin: Husband, Father...Brother?"Scott WoodMike Barker & Matt Weitzman6 Aralık 2001 (2001-12-06)3ACX06
Peter, oğlu Chris'e İrlandalı olan atalarından bahsederken, kendisinin siyahî bir ataya sahip olduğunu öğrenir. Bu durum Peter'ın sosyal konumunu etkilediğinde ve Peter aslında kendi atalarının Lois'in ailesine kölelik yaptığını fark ettiğinde, Peter buna karşı savaş açar. O sırada Stewie, okulun amigolarından nasıl zihin kontrolü yapılabileceğini öğrenmeye çalışır.
4315"Ready, Willing, and Disabled"Andi KleinAlex Barnow & Marc Firek20 Aralık 2001 (2001-12-20)3ACX07
Joe, kovalamaca sırasında bir hırsızı yakalamada başarısız olduğu için kendisini yetersiz hissetmeye başlar. Peter, Joe'nun kendisine olan güvenini geri getirebilmek için, onu, engellilerin katıldığı bir dekatlona (Türkçeonlu yarış) götürür. Joe'nun hâlâ yardıma ihtiyacı olduğunu gören Peter, onun içeceğine steroid katar. O sırada Chris, Meg ve Stewie, bir para tutacağında yer alan 26 dolar için birbirleri ile kavga etmeye başlar.
4416"A Very Special Family Guy Freakin' Christmas"Brian HoganDanny Smith21 Aralık 2001 (2001-12-21)2ACX03
Quahog'da Noel zamanıdır. Lois, bu yılki tatilinin mükemmel olmasını ister ancak bunu yüzüne gözüne bulaştırır ve bunun sonucunda çılgına döner. Stewie, Quahog'da düzenlenen bir oyunda, kendisi hakkında paranoyaklaştığı Noel Baba'ya iyi davranmak ve Lois'i dünyaya geri getirebilmek için bebek İsa olarak rol alır.
4517"Brian Wallows and Peter's Swallows"Dan PovenmireAllison Adler17 Ocak 2002 (2002-01-17)3ACX03
Brian, alkôllü araç kullanırken yakalanır ve bunun üzerine oldukça huysuz olan Pearl adındaki yaşlı bir kadına bakması cezasına çarptırılır. Pearl'ün 1940larda ve 50lerde mükemmel bir opera sanatçısı olduğunu ancak kendisinden popüler şarkıları söylemesi istendiğinde işini bıraktığını öğrendikten sonra Brian, ona yardımcı olmaya karar verir. O sırada Peter sakal bırakmaya karar verir ancak bir süre sonra soyu tükenmekte olan bir kırlangıç ailesinin, Peter'ın sakalında yaşamaya başladığını fark eder.
4618"From Method to Madness"Bert RingMike Barker & Matt Weitzman24 Ocak 2002 (2002-01-24)3ACX11
Stewie, oyunculuk dersleri almaya başlar. Orada, Olivia adındaki popüler bir oyuncu ile eşleştirilir. İkili popüler olur ancak popülerlikleri kısa bir süre sonra tehlikeye düşer. O sırada Peter ve Lois, Meg'in nüdist (Türkçeçıplaklık taraftarı kimse) biri ile ilişki kurmasına karşı çıkar ancak Meg'in üzüldüğünü gördükten sonra fikirlerini değiştirir.
4719"Stuck Together, Torn Apart"Michael DiMartinoMark Hentemann31 Ocak 2002 (2002-01-31)3ACX10
Lois'in eski erkek arkadaşı ile yeniden görüşmeye başlamasının üzerine Peter'ın onu kıskanmasının ve Jennifer Love Hewitt ile çıkmaya bşlamasının ardından Peter ve Lois, ilişkilerine kısa bir süreliğine ara vermeye karar verir. O sırada Stewie ve Brian, Stewie'nin çok güçlü bir yapıştırıcı ile oynamasının ardından birbirlerine yapışır.
4820"Road to Europe"Dan PovenmireDaniel Palladino7 Şubat 2002 (2002-02-07)3ACX13
Stewie, İngiliz çocukların yer aldığı bir programa bağımlı hale gelir ve bunun üzerine o programda yer almak ister. Brian ise onu geri getirmeye çalışır. O sırada Peter ve Lois, Kiss konserine gider. Lois konserde grup hakkında hiçbir şey bilmediğini itiraf eder.
4921"Family Guy Viewer Mail #1"Pete Michels
Scott Wood
Michael DiMartino
Gene Laufenberg
Seth MacFarlane
Michael Shipley & Jim Bernstein
14 Şubat 2002 (2002-02-14)3ACX12
Brian ve Stewie, izleyicilerin gönderdiği mektuplardaki fikirlerden oluşturulmuş özel bir Family Guy bölümünü sunar.
No Bones About It isimli bölümde Peter'a bir cin gelir. Cin, Peter'ın isteklerini yerine getirmek için oradadır. Peter'ın son isteği, hayatının geri kalanını kemiklerinden arınmış bir domuz yağı tulumu olarak geçirmesidir.
Supergriffins isimli bölümde Griffinler, nükleer bir atığa maruz kalarak özel güçlere sahip olur ve onların bu yeni güçleri, yaşadıkları şehrin tehlikeye atar.
Li'l Griffins isimli bir Little Rascals parodisi olan bu bölümde ise Peter ve Quagmire'ın küçük hâlleri, hayaletlerin ele geçirdiği bir evde Lois'i büyülemek için birbirleri ile yarışa tutuşur.
5022"When You Wish Upon a Weinstein"Dan PovenmireRicky Blitt9 Kasım 2003 (2003-11-09) (Adult Swim)
10 Aralık 2004 (Fox)
2ACX05
Peter, parasal sorunlarının giderilmesi için bir Yahudi'ye dua eder. Yahudi bir muhasebeci olan Max Weinstein ile arkadaşlık kurduktan ve bu sayede onun dini hakkında daha fazla bilgi sahibi olduktan sonra Chris'i, hayatının geri kalanında başarılı biri olabilmesi için, Judaizm dinini kabul etmeye zorlar ancak Lois, bir kişinin başarılı olabilmesinin onun dini ile bir alâkası olmadığını söyleyerek Peter'ı durdurmaya çalışır.

4. Sezon: 2005-2006

değiştir
Dizideki
sırası
Sezondaki
sırası
Adı Yönetmen Senarist İlk yayım tarihi Yapım kodu A.B.D. izleyicileri
(milyon)
511"North by North Quahog"Peter ShinSeth MacFarlane1 Mayıs 2005 (2005-05-01)4ACX0111.85[2]
Sevişirken bazı ünlü oyuncuların isimlerini sayıkladığını duyduktan sonra evliliklerinin tehlikede olduğunu fark eden Lois ve Peter, ikinci bir balayına çıkmaya karar verir ve Brian'ı çocuklara bakması için evde bırakırlar. Balayına giderken Peter'ın kullandığı araba kaza yapar. Peter, bunun üzerine oyuncu Mel Gibson gibi davranarak Lois ile birlikte eskiden Mel Gibson'ın kaldığı otel odasında kalmayı başarırlar. İkili otel odasında "İsa'nın Çilesi" filminin devamına ait kaseti bulurlar ancak onu almaya gelen rahiplerden kaçarak otelden uzaklaşırlar. Peter filmi bir mısır tarlasına gömerken, Lois Gibson'ın adamları tarafından kaçırılır. Adamlar, Lois'i geri vermek karşılığında film kasetini geri isterler. Peter, Rushmore Dağı Anıtı tepesinde Lois ile kasetlerin değiş tokuşunu yapar. İkili oradan ayrılırken Gibson, Peter'ın kasetlerin yer aldığı kutuya kasetler yerine köpek boku koyduğunu fark eder ve bunun üzerine ikiliyi kovalamaya başlar. Gibson, kovalamaca sırasında dağın tepesinden üşer. Peter ve Lois, bunun üzerine dağın zirvesinde cinsel ilişkiye girerler. O sırada Jake Tucker, Chris'i okulda içki içki içiyor olmakla suçlarken, Brian ve Stewie, Jake'in bu tavrını babası Tom Tucker'a şikâyet etmeye karar verir ancak Tom bunu kâbul etmez. İkili ardından Jake'in okuldaki eşya dolabına uyuşturucu koyar ve bunun üzerine Jake gözaltına alınır.
522"Fast Times at Buddy Cianci Jr. High"Pete MichelsKen Goin8 Mayıs 2005 (2005-05-08)4ACX029.71[3]
Brian, Chris'in okulundaki eski İngilizce öğretmeninin okuldan ayrılmasının ardından İngilizce öğretmenliği yapmaya başlar. Brian, kabadayı öğrencilerin yer aldığı bir sınıfa atanır ve onlara öğretmenlik yapmakta zorlanır. Brian, bir süre sonra onlara düşük ücretli mesleklerden gurur duymaları gerektiğini aşılar. O sırada Chris, Brian'ın yerine geçen seksî öğretmen Bayan Lockhart'a âşık olur. Bayan Lockhart, kocasını öldürmesi karşılığında Chris'in aşkına karşılık vereceğini söyler. Chris bunu kâbul etmez. Bunun üzerine Bayan Lockhart kocasını öldürür. Lois ve ailenin geri kalanı, bunu Chris'in yaptığına inanmaktadır ancak Kanal 5 muhabirleri, bu olayda Chris'in parmağı olmadığını kanıtlarlar.
533"Blind Ambition"Chuck KleinSteve Callaghan15 Mayıs 2005 (2005-05-15)4ACX049.20[4]
Lois'i kadınlar tuvaletinde gözetlediğinin ortaya çıkmasının ardından Quagmire gözaltına alınır. Peter ve arkadaşları, Quagmire'a edimsel koşullama yöntemlerini öğretir. Quagmire, cinsel dürtülerini kontrôl altına almakta ve normal bir hayat sürdürmede zorlanır. Kazara güvenlik kameralarının kontrôl edildiği bir odaya giren Quagmire, orada kadınların kıyafetlerini değiştirdiği bir odaya yerleştirilen güvenlik kamerası üzerinden bir kadının kalp krizi geçirdiğini görür. Quagmire, kadına kalp masajı yaparak onun hayatını kurtarır. Quagmire'ın amacının kadının hayatını kurtarmak değil, baygın halde olan kadına saldırmak olmasına rağmen Quahog halkı, Quagmire'ın kadının hayatını kurtarmayı hedeflediğini düşünür ve onu kahraman îlan eder. Arkadaşının bu başarısını kıskanan Peter, kendisinin de bir kahraman gibi karşılanmasını sağlayacak bir şey yapmaya çalışır. Peter'ın bu azmi, onun kör olmasına yol açar. Gözleri görmediği sırada Peter, şehirdeki bir barı yangından kurtarır ve bunun üzerine belediye başkanı tarafından bir medâlin yanı sıra, göz nakli operasyonu ile ödüllendirilir.
544"Don't Make Me Over"Sarah FrostGene Laufenberg5 Haziran 2005 (2005-06-05)4ACX037.23[5]
Meg, kendine olan güvenini geri kazanmak üzere estetik ameliyat yaptırır ve bunun üzerine son derecede çekici bir kadın hâline gelir. Bunun üzerine Peter, Meg'in yeni görünümünü ve şarkı söylemedeki yeteneklerini de fırsat bilerek, yeni bir rock müzik grubu kurmaya karar verir. Ailenin tümü, turneden turneye seyahat etmeye başlar ve bir süre sonra Saturday Night Live programına konuk olarak katılır. Programda Meg'in son derecede saygısız biri hâline geldiği gözlenir. Jimmy Fallon, Meg'i tahrik eder ve ikili cinsel ilişkiye girer. Meg, daha sonra Jimmy ile seviştiği anların televizyon programının bir parçası olduğunu ve canlı yayında yayımlandığını öğrenir. Peter, Meg'in intikamını almak için Fallon'a saldırarak onu döver. Daha sonra Meg, eski görünümüne geri döner zîrâ güzel olmanın çok zor olduğuna kanaât getirmiştir. Daha sonra tüm bu olanların aslında bir televizyon programının bir parçası olduğu anlaşılır. Griffinler ve bölümdeki diğer karakterler, Griffinlerin evinin salonundan ayrılır ve sahneye giderek izleyicilere, tıpkı Saturday Night Live programında olduğu gibi teşekkür eder.
555"The Cleveland–Loretta Quagmire"James PurdumMike Henry & Patrick Henry12 Haziran 2005 (2005-06-12)4ACX088.35[6]
Cleveland'ın eşi Loretta, Quagmire ile kaçamak yapmaya başlar ve bir süre sonra Peter ile Brian tarafından iş üstünde yakalanır. Brian ve Peter, bir süre sonra Cleveland'ı konu hakkında bilgilendirir. Cleveland, Loretta ile yüzleşir. Loretta, Cleveland'ı, çok yumuşak birisi olduğu gerekçesiyle terk eder. Cleveland, tüm bu olanlara her zaman olduğu gibi ılımlı bir şekilde karşılık verir. Bunun üzerine Peter, Cleveland'a gerçek duygularını yansıtabilmeyi öğretmeye karar verir. Peter'ın yöntemlerinden birisi işe yaradığında Cleveland çıldırır ve Quagmire'ı öldürmeye karar verir. Cleveland Quagmire'ın yerini bulduğunda, her ne kadar kendisine çok kötü davranmış olmasına rağmen, başka bir insanı öldüremeyeceğini anlar. Cleveland ve Quagmire birbirlerinden özür diler. Cleveland, davranışları ve Quagmire ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle Loretta'dan boşanır. Quagmire'ın ısrarı üzerine ikili, birbirlerine olan sinirlerini bir boks ringinde dövüşerek çıkarmaya karar verir. Boks ringinde geçen tüm sahne, Rocky III filminin bir parodisi olarak bölümde yer aldı.
566"Petarded"Seth KearsleyAlec Sulkin & Wellesley Wild19 Haziran 2005 (2005-06-19)4ACX097.23[5]
Peter, kendisinin aşırı derecede zekî birisi olduğuna inanmaktadır ve Brian, Peter'dan bunu kanıtlamasını ister. Peter, MacArthur Fellows Programına katılır ve orada Peter'ın aslında geri zekâlı olduğu ortaya çıkar. Peter önce depresyona girer ancak daha sonra geri zekalı biri olduğu için, normal insanların yapamayacağı ya da yapmayacağı pek çok şeyi yapabileceğinin farkına varır. Bu durumu kendi yararına kullanan Lois'in üzerine istemeden de olsa kızgın yağ atar. Lois iyileşirken, Çocuk Esirgeme Kurumu, Meg'in, Chris'in ve Stewie'nin vekâletini Peter'ın artık onlara bakacak durumda olmadığını düşündükleri için alır. Lois, Peter'ın çocuklarının vekâletini yeniden üzerine almayı denemesinin ancak bunda başarılı olamamasının ardından eve girer ve çocukların vekâletini üzerine almayı başardığını söyler ve bunun üzerine her şey normâle döner.
577"Brian the Bachelor"Dan PovenmireMark Hentemann26 Haziran 2005 (2005-06-26)4ACX107.29[7]
Peter, Quagmire ve Joe, Cleveland'ın eşi Loretta'dan ayrılmasının ardından ona bir kız arkadaş bulmaya yardımcı olmaya çalışır. Peter, Cleveland'ı ABC kanalında yayımlanan bir reality programı olan The Bachelorette'in seçmelerine götürür ancak Peter ve Cleveland'ın aptalca hareketlerinden sonra seçmeleri Brian kazanır. Brian programı beğenmez ve programa sadece bir tatil gözüyle bakmaktadır. Buna rağmen Brian, programdaki bir diğer yarışmacı olan Brooke'u son derecede çekici bulur ve pek çok ortak yönleri olduğunu fark eder. Brooke bir süre sonra Brian'ı seçer ancak ikilinin arasındaki romantizm, kameraların kapanmasının ardından son bulur. O sırada Chris, yüzündeki konuşan bir sivilce ile arkadaşlık kurmaya başlar. Sivilce, Chris'ten Mort Goldman'ın eczanesine izinsiz girmesini ister. Joe, işlenen suçların ardındaki kişinin Chris olduğunu fark ettiğinde Peter, kemerini çıkarır ve Chris'in peşinden Joe ile birlikte koşmaya başlar. Lois göz yaşlarına boğulur. Chris, bir dermatoloji kliniğine gitmeye karar verir. Sivilce her ne kadar Chris'i silahı ile tehdit etmesine rağmen Chris, sivilceyi "öldürmeyi" başarır.
588"8 Simple Rules for Buying My Teenage Daughter"Greg ColtonPatrick Meighan10 Temmuz 2005 (2005-07-10)4ACX116.1[8]
Peter, Mort Goldman'ın eczanesinde bir veresiye yazdırır ancak bu sistemin nasıl işlediğini bilmemektedir. Peter, veresiye sayesinde istediği her şeyi alabileceğini ancak bunlar için herhangi bir ödeme yapmak zorunda olmadığını zannetmektedir. Goldman, Peter'dan 34.000 dolarlık borcunu geri ödemesini istediğinde Peter, borcu karşılığında kızı Meg'i Goldman'a satar. Goldman, Meg'i bir köle olarak kullanmaya başlar. Brian, sözleşmeyi inceler ve Neil'in Meg'i aldatması durumunda sözleşmenin geçersiz olacağını belirten bir maddeye rastlar. Lois, bir çizgi roman karakteri olan Mystique kılığına girer ve sahte bir X-Men etkinliğinde Neil'ı taciz eder. Neil, Meg'e gider ve ona sadece Meg'in de kendisi ile birlikte olmayı istemesi durumunda onunla birlikte olacağını söyleyerek sözleşmeyi yırtıp atar. O sırada Stewie, halihazırda bir erkek arkadaşı olan yeni ve güzel bebek bakıcısı Liddane'a aşık olur. Stewie, Liddane'in erkek arkadaşını bağlayarak Brian'ın arabasının bagajına hapseder. Liddane, göğüslerine dokunduğu için Stewie'yi cezalandırdığında Stewie Liddane'ı uyuşturarak bayıltır ve ardından annesi Lois'e giderek Liddane'in arkadaşlarını eve davet edip uyuşturucu kullandığı yalanını söyler. Lois, bunun üzerine Liddane'i kovar. Stewie yaptığı hatanın farkına varır ancak Liddane'i bulamaz.
599"Breaking Out Is Hard to Do"Kurt DumasTom Devanney17 Temmuz 2005 (2005-07-17)4ACX125.75[9]
Lois, çalma hastalığına yakalanır. Alışveriş merkezine gidip beğendiği her şeyi çalmaya başlayan Lois, suç üstünde yakalanıp hapse atılır. Bu durum, aileyi mahveder. Hayatlarını eski hâline döndürebilmek için Peter, Lois'i hapishaneden kaçırır. Artık birer kanun kaçağı olan ikili, hayatlarına bir "Asya şehri"nde devam etmeye karar verir. Joe, bir süre sonra onların yerini öğrenir ve grup arasında şehrin kanalizasyon ağına doğru uzanan bir kovalamaca başlar. Joe'dan kaçtığı sırada Lois, teslim olmaya karar verir. Joe onu yakalamaya çalışırken ölümden döner ve Lois onu son dakikada kurtarmayı başarır. Lois'in gösterdiği bu nezâket üzerine Joe, Lois'in cezasını kaldırtmayı başarır.
6010"Model Misbehavior"Sarah FrostSteve Callaghan24 Temmuz 2005 (2005-07-24)4ACX136.73[10]
Lois, bir gazetede iç çamaşırları ile görüntülendikten sonra yıllardır hayâlini kurduğu güzel bir model olma hayâlini gerçekleştirmeye karar verir. Peter, Lois'in bu yeni hâlinin onun bir hayâl dünyasında yaşamasına neden olması gerekçesiyle rahatsız olmaya başlar. Lois'in gün geçtikçe kontrôlünü kaybetmeye başlamasının ardından Peter, Lois'in babası Carter'ın yardımını ister. İkili, Lois'i Vogue dergisinin düzenlediği bir partiden kaçırdıklarında Peter, Carter'ın yöntemlerinin çok sert olduğunun farkına varır ve Lois'e eğer bir model olmak istiyorsa bunun onun hakkı olduğunu söyler. Lois, kimsenin ona karşı çıkmadığını fark ettiğinde fikrini değiştirir ve model olma isteğinden vaz geçer. Bölümdeki bir alt hikâyede ise Brian, Stewie'ye olan borcunu ödeyebilmek için Stewie ile birlikte bir saadet zincirinde çalışmaya başlar. Ancak Brian, bir süre sonra Stewie'nin bu işi aşırı ciddiye almasından rahatsız olmaya başlar. Bir süre sonra ikilinin arası bozulur ve Stewie, Brian'ı işten kovar.
6111"Peter's Got Woods"Chuck Klein & Zac MoncriefDanny Smith11 Eylül 2005 (2005-09-11)4ACX149.22[11]
Brian, Meg'in okulundaki bir Afrikalı-Amerikalı öğretmen olan Shauna'ya aşık olur ve onu etkilemek için "James Woods Lisesi"nin adının değiştirilmesi için düzenlenen bir kampanyaya liderlik eder. Peter buna karşı çıkar ve James Woods'u okula dâvet ederek okulunun adının korunmasına yardımcı olmasını ister. Ancak Woods bile okulun isminin değiştirilecek olmasından dolayı memnundur. Peter ve James arkadaş olur ve ikili birlikte takılmaya başlar. Woods bir süre sonra Brian'ın yerini alır. Shauna, Peter'ın yaptıklarından sonra Brian'ın Peter ile arkadaşlık yapmaya devam etmesinden rahatsız olur ve Brian'dan kendisi ile Peter arasında bir seçim yapmasını ister. Brian, Shauna'dan ayrılır ve Peter ile arasındaki görüş ayrılıklarını gidermeye karar verir. Woods, Peter ile Brian'ın yeniden yakınlaşmaya başlamasından rahatsız olur. Peter ve Brian, bunun üzerine bir dizi şekerlemeyi yere yerleştirerek James'in şekerleme dizisini tâkip etmesini sağlar ve James'i bir kutu içerisine hapseder. İkili, ardından kutuyu, yüzlerce benzer kutunun bulunduğu bir Gizli Hükümet Deposu'na yerleştirerek onu oraya hapseder.
6212"Perfect Castaway"James PurdumJohn Viener18 Eylül 2005 (2005-09-18)4ACX158.68[12]
Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe balık tutmaya gider ancak denize açıldıkları sırada fırtına çıkar. Grup, Quagmire'ın şişme bebekler kullanarak yaptığı bir bota binerek terk edilmiş bir adaya ulaşır. Birkaç ay sonra grup, adanın yanından geçen bir gemi tarafından kurtarılır. Eve döndüklerinde Peter, kendisinin öldüğünü düşünen Lois'in Brian ile evlendiğini öğrenir. Lois, Peter'ı gördüğüne çok sevinir ancak Peter'a olan sevgisi ile Brian'a olan bağlılığının arasında kalır. Bir süre sonra Peter ve Lois cinsel ilişkiye girer. Brian, Lois'in Peter'a geri dönme isteğini anlayışla karşılar ve her şey normâle döner.
6313"Jungle Love"Seth KearsleyMark Hentemann25 Eylül 2005 (2005-09-25)4ACX168.56[13]
Chris, yeni okuluna başladıktan sonra okulda kendisine bir çaylak olarak davranılmasını hazmedemez ve evden kaçarak Barış Gönüllüleri grubuna katılır ve Güney Amerika'ya gider. Peter, Pawtucket Bira Fabrikası'nda işe başlar. Fabrika çalışanları, mesai saatleri içerisinde içmedikleri sürece bira içmek ücretsizdir. Peter, alkôl bağımlılığını kontrôl altında tutmayı başaramaz ve iş yerindeki rütbesi düşürülür. Peter'ın yeni işi, geri zekâlı birisi olan Opie'nin yardımcısı olarak, son derecede itici olan yeni patronu Angela'nın altında çalışmaktır. Güney Amerika'da Chris, yerli halk arasında sevilen birisi hâline gelir ancak istemeyerek de olsa kabîle reisinin kızı ile evlenir. Chris'in ailesi evlilik haberini alır almaz Güney Amerika'ya seyahate gider. Oraya vardıklarında Peter'ın cebindeki US$37, onu ülkenin en zengin kişisi hâline getirir ve Peter bunu kendi çıkarına kullanır. Chris, kabîleyi kendi çıkarları için kullandığı ve aşağıladığı gerekçesi ile babası Peter'ı suçlar ancak daha sonra kendisinin de aynı şeyi yapmış olduğunun farkına varır. Bir süre sonra kabîle, Chris'in bir çaylak olduğunun farkına varır ve onu kovalamaya başlar. Aile, arkalarında Meg'i bırakarak ülkeden kaçmayı başarır.
6414"PTV"Dan PovenmireAlec Sulkin & Wellesley Wild6 Kasım 2005 (2005-11-06)4ACX177.98[14]
Televizyonda canlı yayımlanan Emmy Ödülleri sırasında ekranda olan kişinin pantolon fermuarının çalışmaması üzerine FCC, çok sıkı sansürleme kurallarını uygulamaya koyar. Bundan rahatsız olan Peter ve Brian, "PTV" adını verdikleri televizyon kanalını kurarlar ve kanalda, diğer kanallarda sansürlenecek olan programları yayımlarlar. Lois'in şikâyeti üzerine FCC harekete geçer ve kanalı kapatır. Peter, FCC'nin insanların karakterleri ve yaşam tarzlarına karışamayacağını söylediğinde FCC, bir adım öteye gider ve tüm gerçek yaşamı sansürlemeye karar verir. FCC'nin bu tutumundan son derece rahatsız olan Peter ve Lois, Kongre'de FCC'nin kararının iptâl edilmesi için lobi fâliyetlerine başlarlar. Kongre ilk başlarda onlara katılmaz ancak daha sonra Peter, Washington'daki binaların bir çoğunun insan vücudundaki parçalara benzediği konusunda Kongre'yi iknâ etmeyi başardığında Kongre, FCC çalışanlarının işlerine son verir ve Quahog üzerindeki sansürün kaldırılmasına karar verir.
6515"Brian Goes Back to College"Greg ColtonMatt Fleckenstein13 Kasım 2005 (2005-11-13)4ACX189.2[15]
Brian, New York Times gazetesinde, Teen Magazines (TürkçeGençlik Dergileri) üzerine yaptığı incelemelerin beğenilmesi sebebiyle işe başlar. Brian'ın aslında okulu hiçbir zaman bitirmiş olmadığı ortaya çıkınca Brian işten kovulur ve bunun üzerine okula geri dönmeye karar verir. Brian, okulda kopya çekmemek için kendisini zor tutmaktadır. O sırada Peter, Quagmire, Cleveland ve Joe, bir kostüm yarışmasını kazanmalarının ardından yeni "A Takımı" olurlar.
6616"The Courtship of Stewie's Father"Kurt DumasKirker Butler20 Kasım 2005 (2005-11-20)4ACX199.08[16]
Lois, Stewie'nin kendisine yönelik olan vahşi tavırlarını babasının ona yeteri kadar ilgi göstermiyor olmasına bağlar ve bunun üzerine Peter'dan, oğlu Stewie ile yakınlaşmasını ister ancak Peter ve Stewie, Lois'e eşek şakası yapmaya başlar. O sırada Chris, Herbert'in penceresini yanlışlıkla kırdıktan sonra ona yardımcı olmaya başlar. Herbert, bunun üzerine kendisini Chris'e daha önce hiç olmadığı kadar yakın hissetmeye başlar.
6717"The Fat Guy Strangler"Sarah FrostChris Sheridan27 Kasım 2005 (2005-11-27)4ACX209.85[17]
Lois, daha önce hiç tanımadığı bir erkek kardeşinin olduğunu öğrenir. Kardeşi, geçmişte Jackie Gleason'ın da dâhil oldu bir olay sonrasında akıl hastanesine kapatılmıştır ve obez insanlara karşı kin ve nefret duyguları taşımaktadır. Hapishaneden salıverildikten sonra Lois'in kardeşi, aşırı kilolu olduğu gerekçesi ile Peter'a kin beslemeye başlar. O sırada Peter, doktorun kendisine "şişko" demesinin ardından aşırı kilolu insanlar için bir savunma grubu oluşturur.
6818"The Father, the Son, and the Holy Fonz"James PurdumDanny Smith18 Aralık 2005 (2005-12-18)4ACX228.26[18]
Peter'ın babası Francis, Griffin ailesinin evine yaptığı bir ziyaret sırasında sıkı dînî görüşlerine ailesine aşılamaya çalışır. Stewie, hastalıklı bir suyla baptiz edildikten sonra plastik bir balonun içinde yaşamaya başlar. Bunun üzerine Peter, Happy Days'den Fonzie'nin ilâh olarak gösterildiği yeni bir din başlatır.
6919"Brian Sings and Swings"Chuck Klein & Zac MoncriefMichael Rowe8 Ocak 2006 (2006-01-08)4ACX21N/A
Brian ölümden döndükten sonra depresyona girer ancak Frank Sinatra, Jr. için geri vokallik yapmaya başladığında hayata olan bağlılığı artar. Ancak bu durum fazla uzun sürmez zira Brian'ın alkôl bağımlılığı onun şarkı söylemesinde sorunlara ve bunun üzerine Peter ile Lois'in kendisi ile tartışmaya girmesine yol açar. O sırada Meg, okuldaki lezbiyen kızların yer aldığı gruba dâhil olabilmek için lezbiyenmiş gibi davranmaya başlar.
7020"Patriot Games"Cyndi TangMike Henry29 Ocak 2006 (2006-01-29)4ACX259.08[19]
Peter, New England Patriots futbol takımında, Tom Brady'nin Peter'ın futboldaki hünerlerini fark etmesinin ardından oyunculuğa başlar. Peter'ın tavrı, Tom'u onu takımdan çıkarmaya zorlar. O sırada Brian, Stewie ile girdiği bir bahsi kaybeder ve ona geri ödeme yapmak zorunda kalır. Brian ödemede gecikince Stewie onu çok sert bir şekilde döver. Başka bir gün, Stewie Brian'ın bir beyzbol sopası ile pataklar, Brian'ın ayağına silahla ateş eder ve onu bir ateş tabancası ile yakar. Brian en sonunda Stewie'ye olan borcunu öder. Stewie, Brian'ın kendisinden intikam almasına izin verir ancak Brian, intikamını ne zaman alacağını söylemez ve bu durum, Stewie'nin paranoyak birisi hâline gelmesine yol açar. Bölümün sonunda Brian, Stewie'yi Londra'da yoldan geçen bir otobüsün altına iter.
7121"I Take Thee Quagmire"Seth KearsleyTom Maxwell & Don Woodard and Steve Callaghan12 Mart 2006 (2006-03-12)4ACX238.06[20]
Quagmire, bir hizmetçiye âşık olur ve hizmetçi, Quagmire'ın karakterini değiştirir. Bir süre sonra Quagmire'ın eski kişiliği geri gelir ve Quagmire, ilişkisine bir son vermek ister. O sırada Stewie, annesi Lois'in artık kendisini anne sütüyle beslemeyi bırakmaya karar vermesinin ardından kendisini rahatsız hissetmeye başlar. Lois'in göğüsleri çok büyür ve bunun üzerine Stewie, anne sütü ile beslenmeye devam eder.
7222"Sibling Rivalry"Dan PovenmireCherry Chevapravatdumrong26 Mart 2006 (2006-03-26)4ACX247.95[21]
Peter, karısı Lois'in hamile kalmaktan korkmaya başlamasının ardından kısırlaştırma ameliyatı geçirir ve bu durum, ikilinin cinsel hayatını söndürür. Lois, bunun üzerine aşırı bir şekilde yemeye başlar ve bunun sonucunda kâlp krizi geçirir. Doktor, Lois'in vücudundaki fazla yağların alındığı bir ameliyat yapar ve Lois normâle döner. O sırada Stewie'nin en az kendisi kadar kötü olan, daha önce "Emission Impossible" bölümünde gördüğümüz kardeşi doğmuştur ve Stewie'ye saldırır. Stewie bölüm sonunda kardeşi ile olan savaşı kazanır.
7323"Deep Throats"Greg ColtonAlex Borstein9 Nisan 2006 (2006-04-09)4ACX267.88[22]
Brian, kötü politikaları sebebiyle Belediye Başkanı West'e karşı bir kampanya başlatır. Meg'in Belediye Başkanı West'in asistanı olarak işe başlamasının ardından Belediye Başkanı West ile ilişkiye girdiğini öğrenen Brian'ın West'e olan kini daha da artar. O sırada Peter ve Lois, bir müzik yarışmasında kendilerine ilham vermesi için esrar içer ancak bunun dozunu kaçırır.
7424"Peterotica"Kurt DumasPatrick Meighan23 Nisan 2006 (2006-04-23)4ACX277.82[23]
Kötü olduğunu düşündüğü erotik bir kitabı okuyan Peter, daha sonra kendi kitabını yazmaya karar verir. Peter'a açılan bir dava, Lois'in babası Carter'a kadar uzanır ve Carter'ın parasını kaybetmesine neden olur. Yeni fakir hayat tarzına alışamayan Carter ve Peter, aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakarak birlikte kısa yoldan zengin olmak için ellerinden geleni yaparlar.
7525"You May Now Kiss the... Uh... Guy Who Receives"Dominic PolcinoDavid A. Goodman30 Nisan 2006 (2006-04-30)4ACX287.82[24]
Belediye Başkanı West, halkın ödediği vergileri kullanarak yaptığı kötü bir yatırımı örtbas etmek için eşcinsellerin evliliğini yasaklamaya kalkar. Bunun üzerine Brian, eşcinsel kuzeni Jasper'ın haklarını savunmak için bir kampanya başlatır. O sırada Lois, eşcinsellerin evliliğine yönelik düşünceleri ile boğuşurken Chris, bir kızla yakınlaşmakta zorlanır.
7626"Petergeist"Sarah FrostAlec Sulkin & Wellesley Wild7 Mayıs 2006 (2006-05-07)4ACX297.85[25]
Poltergeist filminin bir parodisi olan bu bölümde Peter, Joe'nun evine kurduğu sinema sistemini kıskanır ve ondan daha iyisini yapmaya karar verir ancak evinin arka bahçesinde kızılderililere ait bir kafatası ile karşılaşır. Bunun sonucunda kötü bir ruh, Griffinlerin evine musallat olur ve Stewie'yi öteki tarafa kaçırır ve bunun üzerine pek çok garip olay olmaya başlar. Bölümün sonunda Griffinler, kafatasından kurtulduklarında her şey normâle döner.
7727"The Griffin Family History"Zac MoncriefJohn Viener14 Mayıs 2006 (2006-05-14)4ACX307.87[26]
Hırsızlar, Griffinlerin evine girer. Bunun üzerine âile, panik odasına saklanır. Panik odasında kapana kısılmalarının ardından Peter, ailesine atalarından bahsetmeye başlar. Bölüm süresince Griffinlerin atalarının da en az kendileri kadar sorunlu olduğu çeşitli örneklerle gösterilir.
7828"Stewie B. Goode" (Bölüm 1)Pete MichelsGary Janetti ve Chris Sheridan21 Mayıs 2006 (2006-05-21)4ACX057.88[27]
Stewie'nin hoşlanmadığı bir çocuğu öldürme girişimi beklediği gibi sonuçlanmaz ve Stewie, kısa bir süreliğine cehennemin nasıl bir yer olduğunu görme kzorunda kalır. O sırada Peter, muhabir olarak göreve başlar.
7929"Bango Was His Name, Oh!" (Bölüm 2)Pete MichelsAlex Borstein21 Mayıs 2006 (2006-05-21)4ACX067.88[27]
Stewie televizyonda kendisine çok benzeyen birisini görür. Adamın kendi öz babası olduğundan emin olan Stewie, Brian'ı da alarak Quagmire ile birlikte öz babasının kim olduğunu öğrenmek adına yola koyulur. O sırada Peter ve Lois, Chris ve Meg'in kendilerine birer sevgili bulmalarına yardımcı olarak, bunun sonucunda biraz yalnız vakit geçirebilmeyi hedeflemektedir.
8030"Stu and Stewie's Excellent Adventure" (Bölüm 3)Pete MichelsSteve Callaghan21 Mayıs 2006 (2006-05-21)4ACX077.88[27]
Stewie'nin gördüğü adamın 35 yaşındaki kendisi olduğu anlaşılır. Bunun üzerine Stewie, onunla birlikte geleceğe yolculuk ederek gelecekteki hayatının nasıl olacağını öğrenir ancak gördüklerinden hiç memnun olmaz. Gelecekte başına gelenlerin daha önce ölümden dönmesine neden olan olay olduğunu fark ettiğinde Stewie, zamanda geriye giderek bunun önüne geçmeye karar verir.


5. Sezon: 2006-2007

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu
181"Stewie Loves Lois"Mike KimMark Hentemann10 Eylül 20064ACX32
282"Mother Tucker"James PudrumTom Devanney17 Eylül 20064ACX31
383"Hell Comes to Quahog"Dan PovenmireKirker Butler24 Eylül 20064ACX33
484"Saving Private Brian"Cyndi TangCherry Chevapravatdumrong5 Kasım 20064ACX34
585"Whistle While Your Wife Works"Greg ColtonSteve Callaghan12 Kasım 20064ACX35
686"Prick Up Your Ears"James PudrumCherry Chevapravatdumrong19 Kasım 20065ACX01
787"Chick Cancer"Pete MichelsAlec Sulkin
Wellesley Wild
26 Kasım 20065ACX02
888"Barely Legal"Zac MoncriefKirker Butler17 Aralık 20065ACX03
989"Road to Rupert"Dan PovenmirePatrick Meighan28 Ocak 20075ACX04
1090"Peter's Two Dads"Cyndi TangDanny Smith11 Şubat 20075ACX05
1191"The Tan Aquatic with Steve Zissou"Julius WuMark Hentemann18 Şubat 20075ACX06
1292"Airport '07"John HolmquistTom Devanney
Mark Hentemann
4 Mart 20075ACX08
1393"Bill and Peter's Bogus Journey"Dominic PolcinoSteve Callaghan11 Mart 20075ACX07
1494"No Meals on Wheels"Greg ColtonMike Henry25 Mart 20075ACX09
1595"Boys Do Cry"Brine IlesCherry Chevapravatdumrong29 Nisan 20075ACX10
1696"No Chris Left Behind"Pete MichelsPatrick Meighan6 Mayıs 20075ACX11
1797"It Takes a Village Idiot, and I Married One"Zac MoncriefAlex Borstein13 Mayıs 20075ACX12
1898"Meet the Quagmires"Dan PovenmireMark Hentemann20 Mayıs 20075ACX13

6. Sezon: 2007-2008

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu
199"Blue Harvest"Dominic PolcinoAlec Sulkin23 Eylül 20075ACX16/5ACX22
2100"Movin' Out (Brian's Song)"Cyndi TangJohn Viener30 Eylül 20075ACX14
3101"Believe It or Not, Joe's Walking on Air"Julius WuAndrew Goldberg7 Ekim 20075ACX15
4102"Stewie Kills Lois (1)"John HolmquistDavid A. Goodman4 Kasım 20075ACX17
5103"Lois Kills Stewie (2)"Greg ColtonSteve Callaghan11 Kasım 20075ACX18
6104"Padre de Familia"Pete MichelsKirker Butler18 Kasım 20075ACX20
7105"Peter's Daughter"Zac MoncriefChris Sheridan25 Kasım 20075ACX21
8106"McStroke"Brian IlesWellesley Wild13 Ocak 20085ACX19
9107"Back to the Woods"Brian IlesTom Devanney17 Şubat 20086ACX02
10108"Play It Again, Brian"John HolmquistDanny Smith2 Mart 20086ACX01
11109"The Former Life of Brian"Pete MichelsSteve Callaghan27 Nisan 20086ACX04
12110"Long John Peter"Dominic PolcinoWellesley Wild4 Mayıs 20086ACX06

7. Sezon: 2008-2009

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu
1111"Love Blactually"Cyndi TangMike Henry28 Eylül 20086ACX03
2112"I Dream of Jesus"Mike KimBrian Scully5 Ekim 20086ACX05
3113"Road to Germany"Greg ColtonPatrick Meighan19 Ekim 20086ACX08
4114"Baby Not on Board"Julius WuMark Hentemann2 Kasım 20086ACX07
5115"The Man with Two Brians"Dominic VianchiJohn Viener9 Kasım 20086ACX09
6116"Tales of a Third Grade Nothing"Jerry LangfordAlex Carter16 Kasım 20086ACX10
7117"Ocean's Three and a Half"John HolmquistCherry Chevapravatdumrong15 Şubat 20096ACX11
8118"Family Gay"Brian IlesRichard Appel8 Mart 20096ACX12
9119"The Juice Is Loose"Cyndi TangAndrew Goldberg15 Mart 20096ACX13
10120"FOX-y Lady"Pete MichelsMatt Fleckenstein22 Mart 20096ACX14
11121"Not All Dogs Go to Heaven"Greg ColtonDanny Smith29 Mart 20096ACX17
12122"420"Julius WuPatrick Meighan19 Nisan 20096ACX16
13123"Stew-Roids"--26 Nisan 2009 [28]6ACX18
14124"We Love You Conrad"--3 Mayıs 2009 [28]6ACX19
15125"Peter's Progress"--10 Mayıs 2009 [29]6ACX20
16126"Three Kings"--17 Mayıs 2009[29]6ACX15

8. Sezon: 2009-2010

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu
1127"Road to the Multiverse"Greg ColtonWellesley Wild27 Eylül 20097ACX06
2128"Family Goy"James PurdumMark Hentemann4 Ekim 20097ACX01
3129"Spies Reminiscent of Us"Cyndi TangAlec Sulkin11 Ekim 20097ACX03
4130"Brian's Got a Brand New Bag"Pete MichelsTom Devanney8 Kasım 20097ACX02
5131"Hannah Banana"John HolmquistCherry Chevapravatdumrong8 Kasım 20097ACX05
6132"Quagmire's Baby"Jerry LangfordPatrick Meighan15 Kasım 20097ACX04
7133"Jerome Is the New Black"Brian IlesJohn Viener22 Kasım 20097ACX08
8134"Dog Gone"Julius WuSteve Callaghan29 Kasım 20097ACX07
9135"Business Guy"Pete MichelsAndrew Goldberg & Alex Carter13 Aralık 20096ACX13
10136"Big Man on Hippocampus"Dominic BianchiBrian Scully3 Ocak 20107ACX09
11137"Dial Meg for Murder"Cyndi TangAndrew Goldberg & Alex Carter31 Ocak 20107ACX12
12138"Extra Large Medium"John HolmquistSteve Callaghan14 Şubat 20107ACX14
13139"Go Stewie Go"Greg ColtonGary Janetti14 Mart 20107ACX15
14140"Peter-assment"Julius WuChris Sheridan21 Mart 20107ACX16
15141"Brian Griffin's House of Payne"Jerry LangfordSpencer Porter28 Mart 20107ACX13
16142"April in Quahog"Joseph LeeJohn Viener11 Nisan 20107ACX18
17143"Brian & Stewie"Dominic BianchiGary Janetti2 Mayıs 20107ACX20
18144"Quagmire's Dad"Pete MichelsTom Devanney9 Mayıs 20107ACX19
19145"The Splendid Source"Brian IlesMark Hentemann16 Mayıs 20107ACX17
20146"Something, Something, Something, Dark Side"Dominic PolcinoKirker Butler23 Mayıs 20106ACX21/22
21147"Partial Terms of Endearment"Joseph LeeDanny Smith20 Haziran 2010 (İngiltere), ABD'de yayınlanmadı.7ACX10

9. Sezon: 2010-2011

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu
1148"And Then There Were Fewer"Dominic PolcinoCherry Chevapravatdumrong26 Eylül 20108ACX01/8ACX02
2149"Excellence in Broadcasting"--3 Ekim 20108ACX03
3150"Welcome Back, Carter"--10 Ekim 20108ACX04
4151"Halloween on Spooner Street"Jerry LangfordAndrew Goldberg7 Kasım 2010 (2010-11-07)8ACX06
5152"Baby, You Knock Me Out"Julius WuAlex Carter14 Kasım 2010 (2010-11-14)8ACX05
6153"Brian Writes a Bestseller"Joseph LeeGary Janetti21 Kasım 2010 (2010-11-21)8ACX07
7154"Road to the North Pole"Greg ColtonChris Sheridan & Danny Smith12 Aralık 20108ACX08/8ACX09
8155"New Kidney in Town"Pete MichelsMatt Harrigan & Dave Willis9 Ocak 2011 (2011-01-09)8ACX10
9156"And I'm Joyce Kinney"Dominic BianchiAlec Sulkin16 Ocak 2011 (2011-01-16)8ACX12
10157"Friends of Peter G."John HolmquistBrian Scully13 Şubat 2011 (2011-02-13)8ACX13
11158"German Guy"Cyndi TangPatrick Meighan20 Şubat 2011 (2011-02-20)8ACX14
12159"The Hand That Rocks the Wheelchair"Brian IlesTom Devanney6 Mart 2011 (2011-03-06)8ACX11
13160"Trading Places"Joseph LeeSteve Callaghan20 Mart 2011 (2011-03-20)8ACX17
14161"Tiegs for Two"Jerry LangfordJohn Viener10 Nisan 2011 (2011-04-10)8ACX16
15162"Brothers & Sisters"Julius WuAlex Carter17 Nisan 2011 (2011-04-17)8ACX15
16163"The Big Bang Theory"Dominic PolcinoDavid A. Goodman8 Mayıs 2011 (2011-05-08)8ACX18
17164"Foreign Affairs"Pete MichelsAnthony Blasucci & Mike Desilets15 Mayıs 2011 (2011-05-15)8ACX19
18165"It's a Trap!"Peter ShinCherry Chevapravatdumrong & David A. Goodman22 Mayıs 2011 (2011-05-22)7ACX21/7ACX22

10. Sezon: 2011-2012

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu

11. Sezon: 2012-2013

değiştir
# # Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi Bölüm Kodu

Sadece DVD olarak yayınlananlar

değiştir
# Başlık Yönetmen Yazar(lar) Yayın Tarihi
1"Stewie Griffin: The Untold Story"Pete MichelsGary Janetti
Chris Sheridan
Alex Borstein
Steve Callaghan
27 Eylül 2005

Özel bölümler

değiştir
# Başlık Yazar(lar) Yayın Tarihi
1"The Family Guy 100th Episode Special"Tom Devanney
Alec Sulkin
John Viener
Wellesley Wild
4 Kasım 2007
2"The Story So Far"-18 Nisan 2009
3"Creating The Chaos"-18 Nisan 2009
  1. ^ "Family Guy 7. sezon DVD çıkış tarihi (İngilizce)". 9 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2009. 
  2. ^ Aurthur, Kate (3 Mayıs 2005). "A Sweeping Weekend". The New York Times (İngilizce). 6 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2009. 
  3. ^ Aurthur, Kate (10 Mayıs 2005). "Arts, Briefly; Is 'Elvis' Really Dead?". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  4. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 17 Mayıs 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  5. ^ a b Aurthur, Kate (7 Haziran 2005). "Oh, 'Dad,' Poor 'Dad'". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Haziran 2009. 
  6. ^ Aurthur, Kate (14 Haziran 2005). "CBS Outscores the N.B.A." The New York Times (İngilizce). 29 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  7. ^ Aurthur, Kate (28 Haziran 2005). "Sunday Ratings". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  8. ^ Aurthur, Kate (12 Temmuz 2005). "Sharing the Ratings Spoils". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  9. ^ Aurthur, Kate (19 Temmuz 2005). "'60 Minutes' Makes CBS's Night". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  10. ^ Aurthur, Kate (26 Temmuz 2005). "For NBC, Crime Pays". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  11. ^ Aurthur, Kate (13 Eylül 2005). "Fox Wins With Premieres". The New York Times (İngilizce). 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  12. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 27 Eylül 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  13. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 4 Ekim 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  14. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 11 Ağustos 2005. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  15. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 15 Kasım 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2009. 
  16. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 22 Kasım 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  17. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 29 Kasım 2005. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  18. ^ "By The Numbers – Nielsen TV ratings". The Dallas Morning News (İngilizce). 21 Aralık 2005. s. 3G. 
  19. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 31 Ocak 2006. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  20. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 14 Mart 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2009. 
  21. ^ "Weekly Program Ranknings" (İngilizce). ABC Medianet. 28 Mart 2006. 11 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  22. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 11 Nisan 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  23. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 25 Nisan 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  24. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 9 Mayıs 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  25. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 2 Mayıs 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  26. ^ "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 16 Mayıs 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  27. ^ a b c "Weekly Program Rankings" (İngilizce). ABC Medianet. 23 Mayıs 2006. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2010. 
  28. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 28 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2009. 
  29. ^ a b "May is Massive on Fox". 27 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2009. 
  30. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2009. 

Dış bağlantılar

değiştir