Eyehategod

Eyehategod, Amerikalı sludge metal grubu. 1988'de New Orleans kurulan grubun kurucu üyeleri arasında gitarist Jimmy Bower ve davulcu Joe LaCaze bulunmaktadır. Vokalist Mike Williams, gitarist Brian Patton ve davulcu Steve Dale'in katılımı ile kadrosu tamamlanan grup ilk albümü In the Name of Suffering'i 1990 yılında çıkarmıştır. Eyehategod, New Orleans'ın metal müzik sahnesinin başlıca gruplarından biri olarak kabul edilmektedir.[1]

Eyehategod
Eyehategod, 2011
Genel bilgiler
Başladığı yer New Orleans, Louisiana, ABD
Tarzlar Sludge metal
Etkin yıllar 1989–günümüz
Müzik şirketi Century Media, Emetic, Housecore
İlişkili hareketler Outlaw Order, Superjoint Ritual, Soilent Green, Arson Anthem
Resmî site eyehategod.ee
Üyeler
  • Jimmy Bower
  • Mike Williams
  • Gary Mader
  • Aaron Hill
Eski üyeler
  • Joey LaCaze
  • Brian Patton
  • Steve Dale
  • Mark Schultz
  • Vince LeBlanc
  • Daniel Nick

Müziğinde doom metal, hardcore punk ve Southern rock etkileşimleri ile blues riff'lerini harmanlayan grup[1] sludge metal tarzının öncülüğünü yapmıştır.[2] Grubun şarkı sözleri genellikle mizantropi ve bağımlılık ile ilgilidir. Grubun etkileşimleri arasında Black Sabbath, Black Flag ve Melvins bulunmaktadır.[1]

Grubun kurucu davulcusu Joey LaCaze 2013 yılında hayatını kaybetmiştir.[3]

Grup üyeleriDüzenle

Günümüz üyeleri
  • Jimmy Bower – gitar[4] (1988–günümüz)
  • Mike Williams – vokaller (1988–present)
  • Gary Mader – bas gitar (2002–günümüz)
  • Aaron Hill – davul (2013–günümüz)
Eski üyeler
  • Chris Hillard – vokaller (1988)
  • Joey LaCaze – davul (1988–2013; died 2013)
  • Steve Dale – bas gitar (1988–1992)
  • Mark Schultz – gitar (1988–1992), bas gitar (1992–1995)
  • Vince LeBlanc – bas gitar (1996–1999)
  • Daniel Nick – bas gitar (2000–2001)
  • Brian Patton – gitar (1993–2018)

Zaman çizelgesiDüzenle

DiskografiDüzenle

 
Eyehategod, Hellfest 2018
Stüdyo albümleri
  • In the Name of Suffering (1990)
  • Take as Needed for Pain (1993)
  • Dopesick (1996)
  • Confederacy of Ruined Lives (2000)
  • Eyehategod (2014)
  • A History of Nomadic Behavior (2021)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c Monger, James Christopher. "Eyehategod". AllMusic. 31 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 
  2. ^ Sharpe-Young, Garry (2005). New Wave of American Heavy Metal. Zonda. s. 137. ISBN 978-0958268400. 
  3. ^ Pelly, Jenn (26 Ağustos 2013). "R.I.P. Joey LaCaze of Eyehategod". Pitchfork. 26 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2021. 
  4. ^ "Eyehategod - Ottobar". Rocknrollexperience.com (İngilizce). 12 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2018. 

Dış bağlantılarDüzenle