Exo'nun kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikimedya liste maddesi

Güney Kore-Çin erkek grubu Exo'nun kazandığı ödüllerin ve adaylıklarının listesidir. EXO toplamda 111 ödül kazandı ve 45 ödüle aday oldu. Ayrıca 86 tane Kore, 2 tane Çin müzik programı ödülleri kazandılar. EXO, en çok müzik programı ödülü kazanmış ikinci Koreli erkek sanatçı/gruptur. Exo 14 Haziran 2013'te, çıkışlarından bir yıl sonra, teklileri "Wolf" ile Music Bank'te ilk müzik programı ödüllerini kazandı.

Exo ödülleri ve adaylıkları
Exo 2012.jpg
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Toplam
Toplam ödül 169
Toplam adaylık 290

Asia Artist AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2016 EXO EXO Daesang Award (Singer) Kazandı [1]
Asia Star Award Kazandı
Popularity Award (Singer) Kazandı
Baidu Star Award Kazandı

Golden Disk AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2013 EXO-K EXO-K Newcomer Award Kazandı [2]
Popularity Award Adaylık
Mama Disk Bonsang Adaylık
2014 EXO EXO Popularity Award Adaylık [3]
Growl Digital Bonsang Adaylık
XOXO Disk Bonsang Kazandı
Disk Daesang Kazandı
2015 Overdose Disk Bonsang Kazandı [4]
Disk Daesang Kazandı
Digital Bonsang Adaylık
2016 EXO Popularity Award Adaylık [5]
Global Popularity Award Kazandı
EXODUS Disk Bonsang Kazandı
Disk Daesang Kazandı
Call Me Baby Digital Bonsang Adaylık

Korean Music AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Çalışma Ödül Sonuç Ref
2013
EXO EXO Rookie of the Year Adaylık [6]
2014 Group Musician of the Year Kazandı
Growl Song of the Year Adaylık
Best Dance & Electronic Song Kazandı

MelOn Music AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2012 EXO-K EXO Global Star Award Adaylık [7]
2013 EXO Adaylık [8]
Artist of the Year Adaylık
Netizen Popularity Award Kazandı
Top 10 Artists Kazandı
XOXO Album of the Year Adaylık
Growl Song of the Year Kazandı
Music Video Award Adaylık
2014 EXO Artist of the Year Adaylık [9]
Top 10 Artists Kazandı
Overdose Album of the Year Adaylık
2015 EXO Artist of the Year Adaylık
Top 10 Artists Kazandı
Netizen Popularity Award Adaylık
EXODUS Album of the Year Kazandı
Call Me Baby Song of the Year Adaylık
2016 EXO Artist of the Year Kazandı
Top 10 Artists Kazandı
Netizen Popularity Award Kazandı
Kakao Hot Star Award Kazandı
Ex'Act Album of the Year Adaylık
Monster Best Male Dance Kazandı

Mnet Asian Music AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2012 EXO-K EXO Artist of the Year Adaylık [10][11][12]
Best New Male Artist Adaylık
EXO
Best New Asian Artist Group Kazandı
2013 Best Dance Performance – Male Group Adaylık [13]
Best Male Group Adaylık
BC – UnionPay Artist of the Year Adaylık
XOXO BC – UnionPay Album of the Year Kazandı
Growl BC – UnionPay Song of the Year Adaylık
2014 EXO Best Asian Style Award Kazandı [14]
Best Dance Performance Male Group Adaylık
Best Male Group Kazandı
UnionPay Artist of the Year in Asia Kazandı
Overdose
UnionPay Song of the Year Adaylık
UnionPay Album of the Year Kazandı
2015 EXO Best Male Group Kazandı
Oupu – Best Dance Performance Male Group Adaylık
Weibo – Global Fan's Choice Male Group Kazandı
iQiyi – Worldwide Favourite Artist Adaylık
Best Asian Style Award Kazandı
UnionPay Artist of the Year Adaylık
Call Me Baby
UnionPay Song of the Year Adaylık
EXODUS
UnionPay Album of the Year Kazandı

Japan Gold Disc AwardDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2016 EXO EXO New Artist of the Year (Asian) Kazandı [15]
Best 3 New Artists Kazandı

Gaon Chart K-Pop AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2014 EXO EXO Popularity Award Kazandı [16]
XOXO Artist of the Year (Album) - 3rd Quarter Kazandı
Miracles in December Artist of the Year (Album) - 4th Quarter Kazandı
2015 EXO Popularity Award Kazandı [17]
Overdose Artist of the Year (Album) - 2nd Quarter Kazandı
2016 EXO Popularity Award Kazandı [18]
EXODUS Artist of the Year (Album) - 1st Quarter Kazandı
Love Me Right Artist of the Year (Album) - 2nd Quarter Kazandı
Sing For You Artist of the Year (Album) - 4th Quarter Kazandı

Seoul Music AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Adaylık çalışma Ödül Sonuç Ref
2013 EXO-K EXO-K New Artist Award Kazandı [19]
Mobile Popularity Award Adaylık
2014 EXO EXO Bonsang Awards Kazandı [20]
Mobile Popularity Award Adaylık
Daesang Award Kazandı
Growl Record of the Year in Digital Release Kazandı
2015 EXO Bonsang Awards Kazandı [21]
Mobile Popularity Award Adaylık
iQiyi Popularity Award Kazandı
Daesang Award Kazandı
2016 Bonsang Awards Kazandı [22]
Mobile Popularity Award Adaylık
Hallyu Special Award Kazandı
Daesang Award Kazandı
EXODUS Record of the Year in Album Release Adaylık

SBS Awards FestivalDüzenle

Yıl Kazanan Çalışma Ödül Sonuç Ref
2014 EXO EXO Top 10 Artists Kazandı [23]
Best Male Group Kazandı
Overdose Best Album Kazandı

KBS Music FestivalDüzenle

Yıl Kazanan Çalışma Ödül Sonuç Ref
2013 EXO Growl Song of the Year Kazandı [24]

World Music AwardsDüzenle

Yıl Kazanan Çalışma Ödül Result Ref
2014
EXO
EXO
World's Best Group Adaylık [25]
World's Best Live Act Adaylık
World's Best Fanbase Adaylık
World's Best Selling Korean Artist Kazandı
Growl
World's Best Song Kazandı

Diğer ödüllerDüzenle

Yıl Ödül Kategori Kazanan Sonuç Ref
2012
Korean Entertainment Art Awards Rookie Singer Award
EXO-K
Kazandı [26]
Arirang's Simply K-Pop Awards Super Idol Rookie of the Year Kazandı
SBS PopAsia Awards MV of the Year (History) Kazandı [27]
Best Rookie Group
EXO
Kazandı
Tower Record (K-Pop Lovers! Awards) Best Rookie of the Year (First-Half) Kazandı [28]
Best Rookie of 2012 Kazandı
Mengniu Music Billboard Festival Best Dressed Award Kazandı [29]
Most Popular Group of the Year
EXO-M
Kazandı
2013
1st YinYueTai V-Chart Awards Mainland China's Most Popular Artist Kazandı [30]
Mainland China's Best Rookie Group Kazandı
13th Top Chinese Music Awards Most Popular Group Kazandı [31]
6th Top Chinese Music Billboard Awards Most Popular Group of the Year Kazandı
Best Group Award
EXO
Kazandı
2013 Asian Idol Awards Asian Popular Group Award Kazandı [32]
1st Hawaii International Music Awards Artist of the Year Kazandı [33]
Asia Young Style Awards Most Popular Group Kazandı
6th Style Icon Awards The Syndrome-Causing Rookie Idols Adaylık
2013 MTV Europe Music Awards Best Korea Act Kazandı [34]
Best Japan & Korea Act Kazandı
Worldwide Act Adaylık
2013 Baidu Music Awards Most Popular Group Award Kazandı
2014
iF Design Awards Best Packaging Design (XOXO) Kazandı [35]
Best Packaging Design (Growl) Kazandı
'Brand Identity' Design Adaylık
2014 Myx Music Awards Favourite K-Pop Video (Wolf) Kazandı
Korean Entertainment Art Awards Group Singer Award Kazandı
2nd YinYueTai V-Chart Awards Album of the Year — Korea (XOXO) Kazandı [36]
26th Korean PD Awards Singer/Performer Award Kazandı
18th Chinese Music Awards Asia's Most Influential Group Award Kazandı
2014 Red Dot Design Awards Communication Design Award Package (MAMA) Kazandı [37]
Communication Design Award Package (XOXO) Kazandı
2014 Korean Popular Culture and Arts Awards The Ministry of Culture, Sports and Tourism Award Kazandı [38]
Japan's Tower Records Chart Best-selling K-pop Album of the Year Kazandı
8th Miguhui Awards Asia Best Popular Group Award Kazandı [39]
Best Performance Award (Overdose) Kazandı
2014 SBS MTV Best of The Best Best Male Group Kazandı [40]
Best Male Video Kazandı
Artist of the Year Kazandı
2014 MBC Entertainment Awards Popularity Award for Singers Kazandı
2014 Bugs Music Awards Artist of the Year for Male Group
EXO-K
Kazandı
Top 10 Albums (Overdose) Kazandı
2015
14th Huading Awards Best International Group Award
EXO
Kazandı
2014 Youku Night Asian Influential Group Award Kazandı
Hottest Male Group Award Kazandı
3rd YinYueTai V-Chart Awards Album of the Year — Korea (Overdose) Kazandı [41]
2015 Busan International Advertising Festival ADSTARS Award Adaylık
42nd Korea Broadcasting Awards Singer Award Kazandı
2016 iQiyi All-Star Scream Night Carnival Asia Most Popular Group Award Kazandı
MBC Music Show Champion Awards Best Champion Songs of 2015 (Call Me Baby) Kazandı [42]
2015 MBC Entertainment Awards Popularity Award for Singers Kazandı
2016 16th Top Chinese Music Awards Most Popular Overseas Group Kazandı
Band of the Year Kazandı
4th YinYueTai V-Chart Awards Album of the Year — Korea (EXODUS) Kazandı
2016 Teen Choice Awards Choice International Artist Adaylık

Müzik programı ödülleriDüzenle

The ShowDüzenle

The Show (더 쇼) SBS MTV kanalında yayınlanan Güney Kore müzik programıdır. EXO "Call Me Baby" ve "Love Me Right" adlı şarkılarıyla bu programda iki kere ödül kazanmıştır.

Yıl Tarih Şarkı
2015 28 Nisan "Call Me Baby"
16 Haziran "Love Me Right"

Show ChampionDüzenle

Show Champion MBC Music kanalında yayınlanan Güney Kore müzik programıdır. EXO şu ana kadar bu programda 11 kez (EXO-K ile 12 kez) ödül kazanmıştır.

Yıl Tarih Şarkı
2013 19 Haziran "늑대와 미녀 (Wolf)"
21 Ağustos "Growl"
28 Ağustos
4 Eylül
18 Aralık "Miracles in December"
2014 14 Mayıs "중독 (Overdose)" (EXO-K)
2015 8 Nisan "Call Me Baby"
15 Nisan
22 Nisan
10 Haziran "Love Me Right"
17 Haziran
24 Haziran
2016 22 Haziran "Monster"
31 Ağustos "Louder (Lotto)"

M! CountdownDüzenle

M!Countdown Mnet tarafından yayınlanan bir müzik programıdır. EXO şu ana kadar bu programda 10 kez (EXO-K ile 12 kez) ödül kazanmıştır.

Yıl Tarih Şarkı
2013 22 Ağustos "Growl"
29 Ağustos
5 Eylül
19 Aralık "Miracles in December"
26 Aralık
2014 2 Ocak
15 Mayıs "중독 (Overdose)" (EXO-K)
22 Mayıs
2015 9 Nisan "Call Me Baby"
17 Nisan
30 Nisan
18 Haziran "Love Me Right"
2016 16 Haziran "Monster"
23 Haziran
25 Ağustos "Louder (Lotto)"
1 Eylül

Music BankDüzenle

Yıl Tarih Şarkı
2013 14 Haziran "늑대와 미녀 (Wolf)"
16 Ağustos "Growl"
23 Ağustos
20 Aralık "Miracles in December"
27 Aralık
2014 16 Mayıs "중독 (Overdose)" (EXO-K)
31 Mayıs
2015 2 Ocak "December, 2014 (The Winter's Tale)"
10 Nisan "Call Me Baby"
17 Nisan
24 Nisan
1 Mayıs
12 Haziran "Love Me Right"
19 Haziran
18 Aralık "Sing for You"
25 Aralık
2016 1 Ocak
17 Haziran "Monster"
26 Ağustos "Louder (Lotto)"
2 Eylül

Show! Music CoreDüzenle

Yıl Tarih Şarkı
2013 15 Haziran "늑대와 미녀 (Wolf)"
24 Ağustos "Growl"
31 Ağustos
7 Eylül
14 Aralık "Miracles in December"
21 Aralık
2014 17 Mayıs "중독 (Overdose)" (EXO-K)
24 Mayıs
2015 11 Nisan "Call Me Baby"
18 Nisan
25 Nisan
2 Mayıs
13 Haziran "Love Me Right"
20 Haziran
27 Haziran

InkigayoDüzenle

Yıl Tarih Şarkı
2013 16 Haziran "늑대와 미녀 (Wolf)"
18 Ağustos "Growl"
25 Ağustos
1 Eylül
15 Aralık "Miracles in December"
22 Aralık
2014 18 Mayıs "중독 (Overdose)" (EXO-K)
25 Mayıs
1 Haziran
2015 5 Nisan "Call Me Baby"
12 Nisan
19 Nisan
21 Haziran "Love Me Right"
2016 19 Haziran "Monster"
26 Haziran
28 Ağustos "Louder (Lotto)"
4 Eylül

Global Chinese MusicDüzenle

CCTV'nin Çin müzik programıdır.

Yıl Tarih Şarkı
2014 10 Mayıs 上癮 (Overdose) (EXO-M)
17 Mayıs

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Winners of the '2016 Asia Artist Awards'!". allkpop. 17 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2016. 
  2. ^ "Winners from the 27th Golden Disk Awards (Day 1)". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  3. ^ "EXO and PSY Take Home Daesangs! Complete List of Winners of the 28th Golden Disk Awards". Soompi. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  4. ^ "Winners from the '29th Golden Disk Awards' (Day 2)!". 15 Ocak 2015. Erişim tarihi: 4 Şubat 2016. 
  5. ^ "Winners from the 30th Golden Disk Awards (Day 2)". 
  6. ^ "Korean Music Awards Nominees". 4 Şubat 2014. 31 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  7. ^ "Winners from the '2012 MelOn Music Awards'!". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  8. ^ "Winners from the '2013 MelOn Music Awards'!". 7 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  9. ^ "Winners from the '2014 MelOn Music Awards'!". 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  10. ^ "Nominees for the 2012 MAMA Announced". enewsWorld. CJ E&M. 23 Ekim 2012. 11 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2012. 
  11. ^ "Nominees for SONG and ARTIST of the YEAR". enewsWorld. CJ E&M. 23 Ekim 2012. 11 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2012. 
  12. ^ Eun, Elizabeth (30 Kasım 2012). "Big Bang, Super Junior and Psy Win Big at 2012 MAMA". enewsWorld. CJ E&M. 2 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  13. ^ "Exo's MAMA nominations 2013" (Korece). 29 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2013. 
  14. ^ "Exo's MAMA 2013". 4 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  15. ^ ck525 (27 Şubat 2016). "BIGBANG, TVXQ, Super Junior, EXO and More Win Awards at the Japan Gold Disc Awards". Soompi (İngilizce). 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2016. 
  16. ^ "Winners from 'The 4th GAON Chart Kpop Awards'!". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  17. ^ "Winners from 'The 3rd GAON Chart Kpop Awards'!". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  18. ^ "Winners from 'The 5th GAON Chart Kpop Awards'! | allkpop.com". www.allkpop.com. 3 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2016. 
  19. ^ "Winners from the '22nd Seoul Music Awards'". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  20. ^ "EXO win Daesang + Winners from the '23rd Seoul Music Awards'!". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  21. ^ "Winners of the 24th Seoul Music Awards Announced, EXO Wins Grand Prize". Soompi. 26 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  22. ^ "EXO get Daesang + Winners from the '25th Seoul Music Awards'!". 3 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2016. 
  23. ^ [1]
  24. ^ [2]
  25. ^ EXO win at World Music Awards
  26. ^ "Arşivlenmiş kopya" 주니엘-엑소케이 ‘연예예술상 신인 가수상 수상’. Newsen (Korece). 28 Kasım 2012. 13 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2012. 
  27. ^ "SBS PopAsia Website - The SBS PopAsia Awards 2012". 3 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  28. ^ "EXO wins best rookie of Tower Record K-Pop Lovers! Awards". kpopstarz. 14 Temmuz 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2012. 
  29. ^ Ho, Stewart (18 Eylül 2012). "EXO-M Wins 'Most Popular Group of the Year' at China's 'Mengniu Annual Billboard Music Festival'". CJ E&M enewsWorld. Erişim tarihi: 18 Eylül 2012. [ölü/kırık bağlantı]
  30. ^ "EXO-M win two awards at the 'Yin Yue Tai V-Chart Awards'". allkpop. 16 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  31. ^ Adrian (17 Nisan 2013). "Hangeng and EXO-M win at the 13th Top Chinese Music Awards". hellokpop. 26 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  32. ^ "Kangta and EXO pick up awards at '2013 Asian Idol Awards' in China". allkpop. 6 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  33. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  34. ^ Jeff Benjamin (2013). "EXO Wins MTV EMAs Best Korea Act, Battles Justin Bieber and One Direction Fans for Worldwide Act". 17 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  35. ^ "SM Entertainment wins in two categories for the 'International Forum Design Award 2014'". allkpop. 23 Ocak 2014. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2014. 
  36. ^ "EXO wins at 2nd Yin Yue Tai V-Chart Awards". allkpop. 16 Nisan 2014. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  37. ^ "SM Entertainment wins 8 awards at Germany's '2014 Red Dot Design Award' with EXO, Super Junior, SHINee, Girls' Generation, & f(x) albums". allkpop. 17 Nisan 2014. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2014. 
  38. ^ "2014 Korean Popular Culture and Arts Awards recipient revealed". manila bulletin. 13 Kasım 2014. 24 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2014. 
  39. ^ "EXO awarded two awards at China's '8th Miguhui Awards'". allkpop. 13 Aralık 2014. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2014. 
  40. ^ "2014 SBS MTV Best of the Best". MTV Korea. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  41. ^ "EXO". allkpop. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2015. 
  42. ^ "'Show Champion' reveals 'Best Champion Songs' of 2015 and more for its end-of-the-year awards". 25 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Aralık 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle