Eurovision Şarkı Yarışması sunucuları listesi

Vikimedya liste maddesi
2007 sunucuları: Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi.

Bu sayfa Eurovision Şarkı Yarışması sunucularının bir listesini içerir. 1978 yılından beri yarışmayı genellikle iki kişi sunmaktadır. 1978'den sonra yalnızca birkaç kez yarışmayı bir kişi sunmuş, 1999'da ve 2010 yılından 2012 yılına dek gerçekleştirilen yarışmaları ise üç kişi sunmuştur.

SunucularDüzenle

İlk kez 1956 yılında Lugano'da düzenlenen birinci Eurovision Şarkı Yarışması'ndan günümüze dek yarışmanın sunuculuğunu üstlenmiş kişiler listesi.

Yıl Şehir Sunucu(lar)
1956   Lugano Lohengrin Filipello
1957   Frankfurt Anaid Iplicjian
1958   Hilversum Hannie Lips
1959   Cannes Jacqueline Joubert
1960   Londra Katie Boyle
1961   Cannes Jacqueline Joubert
1962   Lüksemburg Mireille Delannoy
1963   Londra Katie Boyle
1964   Kopenhag Lotte Wæver
1965   Napoli Renata Mauro
1966   Lüksemburg Josiane Shen
1967   Viyana Erika Vaal
1968   Londra Katie Boyle
1969   Madrid Laurita Valenzuela
1970   Amsterdam Willy Dobbe
1971   Dublin Bernadette Ní Ghallchóir
1972   Edinburg Moira Shearer
1973   Lüksemburg Helga Guitton
1974   Brighton Katie Boyle
1975   Stokholm Karin Falck
1976   Lahey Corry Brokken
1977   Londra Angela Rippon
1978   Paris Denise Fabre ve Léon Zitrone
1979   Kudüs Daniel Pe'er ve Yardena Arazi
1980   Lahey Marlouts Fluitsma ve Hans van Willigenburg
1981   Dublin Doireann Ní Bhriain
1982   Harrogate Jan Leeming
1983   Münih Marlene Charell
1984   Lüksemburg Désirée Nosbusch
1985   Göteborg Lill Lindfors
1986   Bergen Åse Kleveland
1987   Brüksel Viktor Lazlo
1988   Dublin Pat Kenny ve Michelle Rocca
1989   Lozan Jacques Deschenaux ve Lolita Morena
1990   Zagreb Helga Vlahović Brnobić ve Oliver Mlakar
1991   Roma Gigliola Cinquetti ve Toto Cutugno
1992   Malmö Lydia Cappolicchio ve Harald Treutiger
1993   Millstreet Fionnuala Sweeney
1994   Dublin Cynthia Ní Mhurchú ve Gerry Ryan
1995   Dublin Mary Kennedy
1996   Oslo Ingvild Bryn ve Morten Harket
1997   Dublin Carrie Crowley ve Ronan Keating
1998   Birmingham Ulrika Jonsson ve Terry Wogan
1999   Kudüs Dafna Dekel, Sigal Şahamon ve Yigal Ravid
2000   Stokholm Kattis Ahlström ve Anders Lundin
2001   Kopenhag Natasja Crone Back ve Søren Pilmark
2002   Tallinn Saku Suurhal ve Marko Matvere
2003   Riga Marie N ve Renārs Kaupers
2004   İstanbul Meltem Cumbul ve Korhan Abay
2005   Kiev Mariya Efrosinina ve Pavlo Şılko
2006   Atina Maria Menounos ve Sakis Ruvas
2007   Helsinki Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi
2008   Belgrad Jovana Janković ve Željko Joksimović
2009   Moskova Natalya Vodyanova ve Andrey Malahov (YF)
Alsu ve İvan Urgant (F)
2010   Oslo Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken ve Haddy N'jie
2011   Düsseldorf Anke Engelke, Stefan Raab ve Judith Rakers
2012   Bakü Leyla Aliyeva, Eldar Kasımov ve Nergiz Birk-Petersen
2013   Malmö Petra Mede
2014   Kopenhag Lise Rønne, Nikolaj Koppel ve Pilou Asbæk
2015   Viyana Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler ve Arabella Kiesbauer
2016   Stockholm Petra Mede ve Måns Zelmerlöw
2017   Kiev Oleksandr Skiçko, Volodymyr Ostapçuk ve Timur Miroşniçenko
2018   Lizbon Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela ve Sílvia Alberto
2019   Tel Aviv Erez Tal, Bar Refaeli, Assi Azar ve Lucy Ayub
2020   Rotterdam Edsilia Rombley, Chantal Janzen ve Jan Smit

Tebrikler: Eurovision Şarkı Yarışması'nın 50 YılıDüzenle

Eurovision Şarkı Yarışmasının ellinci yaşını kutlamak üzere Kopenhag, Danimarka'da düzenlenen bu özel yarışmada, Eurovision tarihinin en popüler katılımları yarışmıştır. Etkinlik, yarışmanın iki eski katılımcısı tarafından sunulmuştur:

Şehir Sunucular
  Kopenhag   Katrina Leskanich ve   Renārs Kaupers

Ev sahibi ülkenin sınırları dışında doğan sunucularDüzenle

Daha önce Eurovision'da yarışmacı olarak yer alan sunucularDüzenle

Sunuculuk görevinden vazgeçenlerDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle