Eser Yenenler

Türk oyuncu

Mustafa Eser Yenenler (d. 14 Şubat 1984, Bursa), Türk oyuncu, komedyen ve sunucudur.

Eser Yenenler
Doğum Mustafa Eser Yenenler
14 Şubat 1984 (1984-02-14) (38 yaşında)
Bursa, Türkiye
Meslek Oyuncu, komedyen, sunucu
Etkin yıllar 2004-günümüz
Evlilik
Berfu Yıldız (e. 2019)
Çocuk(lar) 2

HayatıDüzenle

11 yaşında tiyatroya başlayan oyuncu, 14 Şubat 1984 tarihinde Bursa'da doğdu. İlk ve ortaokulu doğduğu Bursa'da okuyan Yenenler, liseyi de Bursa'da, Gazi Anadolu Lisesinde okudu. Daha sonra da Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. İki ablası vardır. 6 yaşındayken babası ölmüştür.[1]

Oyunculuk kariyeriDüzenle

Sırasıyla Bursa Belediye Gençlik Tiyatrosu'nda, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda, İstanbul Akademi Hayat'ta ve son olarak 2006 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği BKM Mutfak'ta yer aldı.

BKM Mutfak oyuncularının hazırladığı Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı eğlence programında sunuculuk, yazarlık ve oyunculuk yaptı.

2004 yılında ilk televizyon tecrübesi olan Aliye dizisinde Özgür karakterini canlandırmıştır. Bir dönem Star TV'de Eyvah Düşüyorum adlı yarışma programını sunmuştur. BKM Mutfak'tan arkadaşları İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile Star TV'de 3+1 programına başladı. Daha sonra Acun Medya yapımcılığında, 3 Adam ismiyle yayınlanmaya başlayan programı yaptı. Bunun yanında, “Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasında, Ali Taran, Hülya Avşar, Acun Ilıcalı, Özgü Namal, Murat Boz ve Seda Bakan ile birlikte jüri üyeliği yaptı. 2018'den 2019'a kadar TV8 kanalında, "Eser Yenenler Show" programını sunmuştur. 2020 yılında Kanal D'de konuk sunucu olarak katıldığı Çok Güzel Hareketler 2 adlı programda devam etmek isteyince sunucu Yılmaz Erdoğan'ın da film çalışmaları başlayınca Erdoğan, sunuculuğu devretmiştir.[2] Hâlen programı sunmaya devam etmektedir.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2009 Neşeli Hayat Turgut Yardımcı oyuncu
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar Kendisi - Eser Yenenler Başrol oyuncusu
2014 Ayı Paddington Paddington (seslendirme) Başrol oyuncusu
2017 Fırıldak Ailesi Animasyon (seslendirme) Yardımcı oyuncu
2017 Yol Arkadaşım Konușan Adam Konuk oyuncu
2023 Prestij Meselesi
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Aliye Özgür Yardımcı oyuncu
2006 Fırtına Erhan Konuk oyuncu
2006-2007 Bir Demet Tiyatro Kendisi - Eser Yenenler
2008-2011 Çok Güzel Hareketler Bunlar Kendisi - Eser Yenenler Başrol oyuncusu, Sunucu
2012-2013 Eyvah Düşüyorum Kendisi - Eser Yenenler Yarışma programı, Sunucu
2012, 2015,
2016, 2017
Beyaz Show Kendisi - Eser Yenenler Konuk
2012, 2015,
2021, 2022
O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Kendisi - Eser Yenenler Konuk
2013 Benzemez Kimse Sana Kendisi - Eser Yenenler Konuk oyuncu
2013-2016 3 Adam Kendisi - Eser Yenenler Talk show programı, Sunucu
2013 Yetenek Sizsiniz Türkiye Kendisi - Eser Yenenler Yarışma programı, Sunucu
2014 Kim Milyoner Olmak İster Kendisi - Eser Yenenler Yarışma programı, Sunucu (bir bölüm)
2015 Bana Baba Dedi Bora Başrol oyuncusu
2016 Saba ile Oyuna Geldik Kendisi - Eser Yenenler Yarışma programı, Yarışmacı
2018 Şöhret Kafası Kendisi - Eser Yenenler Yarışma programı, Sunucu
2018-2020 Eser Yenenler Show Kendisi - Eser Yenenler Talk Show, Sunucu
2020-günümüz Çok Güzel Hareketler 2 Kendisi - Eser Yenenler Konuk oyuncu - Sunucu
2022 Doğu Demirkol ile Alelade Show Kendisi - Eser Yenenler Konuk

Eser Yenenler ShowDüzenle

Eser Yenenler Show
EYS
Format Televizyon programı
Tür Talk show
Sunucu Eser Yenenler
Açılış müziği EYS
Ülke   Türkiye
Dili Türkçe
Sezon sayısı 2
Bölüm sayısı 45
Yayın bilgileri
Kanal TV8 (2018-2020)
Resim formatı 480i (SDTV)
720p (HDTV)
Ses formatı Stereo
Yayın tarihi 14 Kasım 2018 (2018-11-14) - 12 Mart 2020
Durumu Yayından kaldırıldı

Eser Yenenler Show, Eser Yenenler tarafından sunulan talk show türündeki Türk televizyon programıdır. TV8'de ekrana gelen program, 12 Mart 2020 tarihinde yayımlanan 45. bölümüyle yayından kaldırılmıştır.

Yayın takvimiDüzenle

Sezon Yayın günü
ve saati
Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen
bölüm
sayısı
Bölüm
aralığı
Yayın
yılı
TV kanalı
1. sezon Çarşamba /
Cuma 23.15
14 Kasım 2018 14 Haziran 2019 26 1-26 2018-2019 TV8
2. sezon Perşembe 23.15 7 Kasım 2019 12 Mart 2020
(Son bölüm)
19 27-45 2019-2020

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Şebnem Özcan. "Eser'den Şaşırtan İtiraf". 7 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2021. 
  2. ^ "Yılmaz Erdoğan, Çok Güzel Hareketler'den ayrıldı mı, neden yok? Çok Güzel Hareketler 2'yi kim sunuyor, sunucusu kim?". 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle