Erkek millî futbol takımlarının en yüksek ve en düşük FIFA dünya sıralamaları listesi

Vikimedya liste maddesi

1993 yılından günümüze erkek millî futbol takımlarının en yüksek ve en düşük FIFA Dünya Sıralaması aşağıdaki gibidir.

6 Nisan 2024 00:12 itibarıyla
Poz. Ülke En yüksek
sıra
Tarih En düşük
sıra
Tarih
1    Arjantin 1 4 Nisan 2024 24 28 Ağustos 1996
2    Fransa 1 20 Eylül 2018 27 15 Eylül 2010
3    Belçika 1 10 Şubat 2022 71 13 Haziran 2007
4    İngiltere 3 15 Şubat 2024 27 21 Şubat 1996
5    Brezilya 1 22 Aralık 2022 22 6 Haziran 2013
6    Portekiz 3 15 Mart 2018 43 19 Ağustos 1998
7    Hollanda 1 24 Ağustos 2011 36 10 Ağustos 2017
8    İspanya 1 5 Haziran 2014 25 18 Mart 1998
9    İtalya 1 19 Eylül 2007 21 16 Ağustos 2018
10    Hırvatistan 3 27 Ocak 1999 125 15 Mart 1994
11    ABD 4 19 Nisan 2006 36 4 Temmuz 2012
12    Kolombiya 3 11 Ağustos 2016 54 29 Haziran 2011
13    Fas 10 22 Nisan 1998 95 15 Eylül 2010
14    Meksika 4 17 Mayıs 2006 40 9 Temmuz 2015
15    Uruguay 2 6 Haziran 2012 76 23 Aralık 1998
16    Almanya 1 7 Haziran 2018 22 15 Mart 2006
17    Senegal 17 4 Nisan 2024 99 6 Haziran 2013
18    Japonya 9 18 Şubat 1998 66 31 Aralık 1992
19    İsviçre 3 8 Ağustos 1993 83 23 Aralık 1998
20    İran 15 20 Temmuz 2005 122 22 Mayıs 1996
21    Danimarka 3 20 Ağustos 1997 51 1 Haziran 2017
22    Ukrayna 11 14 Şubat 2007 132 23 Eylül 1993
23    Güney Kore 17 23 Aralık 1998 69 8 Ocak 2015
24    Avustralya 14 2 Eylül 2009 102 27 Kasım 2014
25    Avusturya 10 2 Haziran 2016 105 2 Temmuz 2008
26    Macaristan 18 5 Mayıs 2016 87 3 Temmuz 1996
27    İsveç 2 22 Kasım 1994 45 9 Mart 2017
28    Polonya 5 10 Ağustos 2017 78 28 Kasım 2013
29    Galler 8 1 Ekim 2015 117 24 Ağustos 2011
30    Nijerya 5 19 Nisan 1994 82 17 Kasım 1999
31    Ekvador 10 6 Haziran 2013 76 13 Haziran 1995
32    Peru 10 16 Ekim 2017 91 2 Eylül 2009
33    Sırbistan 6 23 Aralık 1998 101 20 Aralık 1994
34    Katar 34 4 Nisan 2024 114 15 Aralık 2010
35    Rusya 3 24 Nisan 1996 70 7 Haziran 2018
36    Çekya 2 17 Mayıs 2006 67 15 Mart 1994
37    Mısır 9 15 Aralık 2010 75 14 Mart 2013
38    Fildişi Sahili 12 9 Mayıs 2013 75 17 Mart 2004
39    İskoçya 13 24 Ekim 2007 88 23 Mart 2005
40    Türkiye 5 9 Haziran 2004 67 22 Ekim 1993
41    Tunus 14 17 Mayıs 2018 65 14 Temmuz 2010
42    Şili 3 5 Mayıs 2016 84 18 Aralık 2002
43    Cezayir 15 23 Ekim 2014 103 4 Haziran 2008
44    Mali 23 6 Haziran 2013 117 17 Ekim 2001
45    Panama 29 13 Mart 2014 150 22 Ağustos 1995
46    Romanya 3 17 Eylül 1997 57 5 Eylül 2012
47    Norveç 2 22 Ağustos 1995 88 6 Temmuz 2017
48    Slovakya 14 6 Ağustos 2015 150 23 Aralık 1993
49    Kanada 33 10 Şubat 2022 122 23 Ekim 2014
50    Yunanistan 8 19 Ekim 2011 66 16 Eylül 1998
51    Kamerun 11 22 Kasım 2006 79 14 Mart 2013
52    Kosta Rika 13 12 Mart 2015 93 3 Temmuz 1996
53    Suudi Arabistan 21 7 Temmuz 2004 126 19 Aralık 2012
54    Venezuela 25 17 Eylül 2020 129 18 Kasım 1998
55    Jamaika 27 19 Ağustos 1998 116 8 Ekim 2008
56    Paraguay 8 14 Mart 2001 103 16 Mayıs 1995
57    Slovenya 15 17 Kasım 2010 134 23 Aralık 1993
58    Irak 39 6 Ekim 2004 139 3 Temmuz 1996
59    Güney Afrika 16 28 Ağustos 1996 124 31 Aralık 1992
60    İrlanda 6 8 Ağustos 1993 70 17 Temmuz 2014
61    Finlandiya 33 14 Mart 2007 110 10 Ağustos 2017
62    Burkina Faso 35 4 Mayıs 2017 127 23 Aralık 1993
63    Kongo DC 28 10 Ağustos 2017 133 19 Ekim 2011
64    Özbekistan 45 22 Kasım 2006 119 20 Kasım 1996
65    Yeşil Burun Adaları 27 13 Şubat 2014 182 12 Nisan 2000
66    Arnavutluk 22 6 Ağustos 2015 124 20 Ağustos 1997
67    Birleşik Arap Emirlikleri 42 18 Kasım 1998 138 18 Ocak 2012
68    Gana 14 7 Mayıs 2008 89 9 Haziran 2004
69    Kuzey Makedonya 46 8 Ekim 2008 166 9 Mart 2017
70    Karadağ 16 29 Haziran 2011 199 13 Haziran 2007
71    Ürdün 37 4 Ağustos 2004 152 3 Temmuz 1996
72    İzlanda 18 15 Mart 2018 131 6 Haziran 2012
73    Kuzey İrlanda 20 14 Eylül 2017 129 5 Eylül 2012
74    Bosna-Hersek 13 8 Ağustos 2013 173 25 Eylül 1996
75    Gürcistan 42 16 Eylül 1998 156 15 Mart 1994
76    Gine 22 16 Ağustos 2006 123 21 Mayıs 2003
77    Umman 50 4 Ağustos 2004 129 20 Ekim 2016
78    İsrail 15 12 Kasım 2008 99 18 Ocak 2018
79    Ekvator Ginesi 49 12 Şubat 2015 195 23 Aralık 1998
80    Bahreyn 44 1 Eylül 2004 139 15 Mart 2000
81    El Salvador 49 9 Mayıs 2012 169 22 Kasım 2006
82    Honduras 20 19 Eylül 2001 103 7 Ocak 2016
83    Bulgaristan 8 13 Haziran 1995 96 9 Mayıs 2012
84    Gabon 30 1 Temmuz 2009 125 20 Nisan 2005
85    Bolivya 18 16 Temmuz 1997 115 19 Ekim 2011
86    Zambiya 15 21 Şubat 1996 101 2 Şubat 2011
87    Lüksemburg 82 20 Eylül 2018 195 16 Ağustos 2006
88    Çin 37 23 Aralık 1998 109 14 Mart 2013
89    Suriye 73 16 Ağustos 2018 152 12 Mart 2015
90    Haiti 38 17 Ocak 2013 155 24 Nisan 1996
91    Curaçao 68 6 Temmuz 2017 183 17 Temmuz 2014
92    Uganda 63 7 Ocak 2016 121 3 Temmuz 2002
93    Filistin 73 15 Mart 2018 191 21 Nisan 1999
94    Angola 45 5 Temmuz 2000 148 9 Şubat 2017
95    Ermenistan 30 13 Şubat 2014 159 21 Temmuz 1994
96    Belarus 36 2 Şubat 2011 142 15 Mart 1994
97    Benin 59 28 Nisan 2010 165 3 Temmuz 1996
98    Trinidad ve Tobago 25 20 Haziran 2001 106 20 Ekim 2010
99    Tacikistan 99 4 Nisan 2024 180 30 Temmuz 2013
100    Kırgızistan 75 17 Mayıs 2018 201 14 Mart 2013
101    Tayland 43 16 Eylül 1998 165 23 Ekim 2014
102    Kosova 101 21 Aralık 2023 190 11 Ağustos 2016
103    Kazakistan 83 15 Eylül 2016 166 22 Mayıs 1996
104    Yeni Zelanda 47 14 Ağustos 2002 161 5 Mayıs 2016
105    Moritanya 81 6 Temmuz 2017 206 17 Ocak 2013
106    Namibya 68 18 Kasım 1998 167 12 Temmuz 2006
107    Kenya 68 17 Aralık 2008 137 18 Temmuz 2007
108    Guatemala 50 16 Ağustos 2006 163 21 Kasım 1995
109    Madagaskar 74 31 Aralık 1992 190 13 Mart 2014
110    Mozambik 66 19 Kasım 1997 134 13 Eylül 2006
111    Kongo Cumhuriyeti 42 3 Eylül 2015 139 24 Nisan 1996
112    Azerbaycan 73 14 Ağustos 2014 170 14 Haziran 1994
113    Togo 46 16 Ağustos 2006 136 16 Eylül 2021
114    Libya 36 5 Eylül 2012 187 16 Temmuz 1997
115    Porto Riko 84 16 Eylül 1998 172 18 Aralık 2006
116    Gine-Bissau 68 12 Ocak 2017 195 3 Mart 2010
117    Komorlar 117 4 Nisan 2024 207 18 Aralık 2006
118    Kuzey Kore 57 19 Kasım 1993 181 21 Ekim 1998
119    Tanzanya 65 20 Şubat 1995 175 17 Ekim 2005
120    Lübnan 77 20 Eylül 2018 178 18 Mayıs 2011
121    Hindistan 94 21 Şubat 1996 173 12 Mart 2015
122    Zimbabve 40 19 Nisan 1995 131 3 Mart 2016
123    Estonya 47 7 Mart 2012 137 8 Ekim 2008
124    Kıbrıs Cumhuriyeti 43 15 Eylül 2010 142 5 Haziran 2014
125    Malavi 53 31 Aralık 1992 138 12 Mart 2008
126    Sierra Leone 50 14 Ağustos 2014 172 19 Eylül 2007
127    Sudan 74 18 Aralık 1996 164 6 Temmuz 2017
128    Orta Afrika Cumhuriyeti 49 3 Ekim 2012 202 11 Ağustos 2010
129    Nijer 68 22 Kasım 1994 196 14 Ağustos 2002
130    Gambiya 65 3 Haziran 2009 179 9 Mart 2017
131    Ruanda 64 12 Mart 2015 178 21 Temmuz 1999
132    Solomon Adaları 120 7 Mayıs 2008 200 3 Mart 2016
133    Faroe Adaları 74 20 Ekim 2016 198 3 Eylül 2008
134    Endonezya 76 16 Eylül 1998 191 11 Ağustos 2016
135    Nikaragua 92 7 Ocak 2016 193 16 Mayıs 2001
136    Letonya 45 20 Kasım 2009 148 14 Eylül 2017
137    Litvanya 37 8 Ekim 2008 149 21 Aralık 2017
138    Malezya 75 8 Ağustos 1993 178 15 Mart 2018
139    Kuveyt 24 23 Aralık 1998 189 21 Aralık 2017
140    Burundi 96 8 Ağustos 1993 160 15 Temmuz 1998
141    Filipinler 111 17 Mayıs 2018 195 13 Eylül 2006
142    Antigua ve Barbuda 70 23 Ekim 2014 170 14 Ocak 2004
143    Türkmenistan 86 14 Nisan 2004 174 19 Eylül 2007
144    Surinam 84 6 Ağustos 2008 191 3 Aralık 2015
145    Etiyopya 85 31 Aralık 1992 155 19 Aralık 2001
146    Botsvana 53 15 Aralık 2010 165 16 Şubat 2000
147    Saint Kitts ve Nevis 73 9 Mart 2017 176 22 Kasım 1994
148    Esvatini 88 4 Mayıs 2017 190 3 Ekim 2012
149    Lesotho 105 14 Ağustos 2014 185 24 Ağustos 2011
150    Dominik Cumhuriyeti 78 17 Ekim 2013 190 3 Mart 2010
151    Afganistan 122 10 Nisan 2014 204 15 Ocak 2003
152    Liberya 66 18 Temmuz 2001 164 17 Kasım 2010
153    Moldova 37 9 Nisan 2008 181 10 Şubat 2022
154    Guyana 86 17 Kasım 2010 185 18 Şubat 2004
155    Singapur 73 8 Ağustos 1993 173 15 Şubat 2018
156    Yemen 90 8 Ağustos 1993 186 13 Şubat 2014
157    Hong Kong 90 21 Şubat 1996 172 7 Kasım 2012
158    Yeni Kaledonya 93 8 Ağustos 2013 191 5 Mayıs 2016
159    Tayvan 121 17 Mayıs 2018 191 2 Haziran 2016
160    Vietnam 97 15 Mart 1994 202 10 Kasım 2004
161    Maldivler 126 12 Temmuz 2006 183 20 Ağustos 1997
162    Tahiti 111 14 Ağustos 2002 196 5 Mayıs 2016
163    Myanmar 97 24 Nisan 1996 184 3 Ekim 2012
164    Andorra 125 12 Eylül 2005 206 18 Ocak 2012
165    Saint Lucia 108 23 Nisan 2003 192 31 Mart 2010
166    Papua Yeni Gine 153 1 Haziran 2017 206 5 Kasım 2015
167    Güney Sudan 134 5 Kasım 2015 205 12 Eylül 2013
168    Fiji 94 21 Temmuz 1994 199 9 Temmuz 2015
169    Küba 46 22 Kasım 2006 182 17 Mayıs 2018
170    Bermuda 76 8 Ağustos 1993 189 21 Eylül 2011
171    Malta 66 19 Eylül 1995 191 14 Eylül 2017
172    Vanuatu 131 24 Ekim 2007 201 5 Kasım 2015
173    Saint Vincent ve Grenadinler 73 24 Ekim 2007 180 23 Haziran 2022
174    Grenada 88 1 Temmuz 2009 176 26 Ekim 2023
175    Montserrat 165 14 Ağustos 2014 206 5 Eylül 2012
176    Çad 97 7 Nisan 2016 190 18 Haziran 1997
177    Barbados 92 16 Ekim 2009 181 6 Temmuz 2017
178    Nepal 124 15 Şubat 1994 192 7 Ocak 2016
179    Kamboçya 154 9 Mart 2011 201 14 Ağustos 2014
180    Dominika 128 2 Şubat 2011 198 1 Temmuz 2009
181    Samoa 146 16 Ocak 2008 204 23 Kasım 2011
182    Belize 114 2 Haziran 2016 201 16 Ocak 2008
183    Mauritius 116 9 Ağustos 2000 203 7 Kasım 2012
184    Bangladeş 110 24 Nisan 1996 197 17 Mayıs 2018
185    Bhutan 159 4 Haziran 2015 209 12 Mart 2015
186    Makao 156 17 Eylül 1997 204 17 Temmuz 2014
187    Cook Adaları 166 1 Ekim 2015 207 9 Temmuz 2015
188    São Tomé ve Príncipe 115 7 Mart 2012 200 19 Eylül 2007
189    Amerikan Samoası 164 1 Ekim 2015 205 17 Mayıs 2006
190    Laos 134 16 Eylül 1998 194 8 Ağustos 2012
191    Moğolistan 160 24 Ağustos 2011 205 9 Temmuz 2015
192    Cibuti 169 20 Aralık 1994 207 5 Kasım 2015
193    Aruba 112 5 Kasım 2015 205 27 Mayıs 2021
194    Brunei 140 31 Aralık 1992 203 3 Ekim 2012
195    Pakistan 141 15 Şubat 1994 205 14 Haziran 2019
196    Cayman Adaları 127 21 Kasım 1995 206 4 Nisan 2019
197    Seyşeller 129 18 Ekim 2006 202 18 Şubat 2021
198    Doğu Timor 146 4 Haziran 2015 206 3 Ekim 2012
199    Somali 158 19 Nisan 1995 207 17 Mayıs 2018
200    Bahamalar 138 13 Eylül 2006 210 25 Temmuz 2019
201    Tonga 163 21 Ekim 1998 207 25 Temmuz 2019
202    Lihtenştayn 118 21 Eylül 2011 204 29 Haziran 2023
203    Cebelitarık 190 25 Ekim 2018 206 15 Mart 2018
204    Sri Lanka 122 19 Ağustos 1998 207 29 Haziran 2023
205    Guam 146 3 Eylül 2015 207 31 Mart 2022
206    Turks ve Caicos Adaları 158 13 Şubat 2008 211 25 Ekim 2018
207    Britanya Virjin Adaları 160 20 Kasım 2002 209 29 Haziran 2023
208    ABD Virjin Adaları 149 24 Ağustos 2011 208 4 Nisan 2024
209    Anguilla 189 18 Haziran 1997 210 29 Haziran 2023
210    San Marino 118 23 Eylül 1993 211 29 Haziran 2023
SD*    Eritre 121 22 Ağustos 2007 207 19 Eylül 2019

Not:* 4 yıldır aktif olmadığı için sıralama dışı kaldı.

Dipnotlar

değiştir
  • Tarihler, belirtilen sıralamanın son gerçekleştiği tarihtir.
  • FIFA Dünya Sıralaması ilk yayınlanma tarihi Aralık 1992 dir.

Dış bağlantılar

değiştir