Ergüder Yoldaş

Ergüder Yoldaş (d. 6 Haziran 1939 – ö. 25 Ocak 2016), Türk besteci.

Ergüder Yoldaş
Genel bilgiler
Doğum 6 Haziran 1939(1939-06-06)
Ölüm 25 Ocak 2016 (76 yaşında)
Tarzlar Türk pop müziği
Meslekler Müzisyen, aranjör, besteci
İlişkili hareketler Nur Yoldaş

1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş'la evlendi. 70'ler ve 80'lerin bestecisi olan Yoldaş, Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attilâ İlhan'ın şiiri "Sultan-ı Yegah" adlı 45'liğe imza attı.[1] Yaptığı çalışmalarla uluslararası yarışmalarda birincilikler elde etti. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü görevlerini üstlendi. 1991'de Büyükada'ya yerleşti. Son yıllarında ise İzmir'deki kız kardeşi ile yaşadı. Alzheimer ve KOAH ile mücadele eden Yoldaş, zatürre nedeniyle 25 Ocak 2016'da hayatını kaybetti.[2] İzmir'in Urla ilçesinde toprağa verildi.[3][4]

DiskografiDüzenle

  • 1966 – Dertli Kaval / Halikarnas Türküsü, Solist: Ergun Aydın (Halikarnas 6lısı olarak)
  • 1972 – Anadolu / Aynalar
  • 1972 – Geçti Dost Kervanı / Kambur Felek
  • 1974 – Ömer Aysan - Kara Kuzu / Beste: Ergüder Yoldaş
  • 1974 – Ayten Şenkal - Gül Yar / Beste: Ergüder Yoldaş
  • 1982 – Nur Yoldaş - Sultan-ı Yegah LP-MC, Beste-Düzenlemeler: Ergüder Yoldaş
  • 1983 – Nur Yoldaş - Elde Var Hüzün LP-MC, Beste-Düzenlemeler: Ergüder Yoldaş[5]
  • 1994 – Esin Afşar - Hungaroton Classics, Orkestrasyon: Ahmet Güvenç, Besteler: Ergüder Yoldaş (Yurtdışında basıldı.)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ergüder Yoldaş diskografi". awardspace.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Ergüder Yoldaş hayatını kaybetti". hurriyet.com.tr. 24 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  3. ^ "Ergüder Yoldaş'a büyük vefasızlık". milliyet.com.tr. 4 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  4. ^ "Kaybettiğimiz Ergüder Yoldaş'ın sıradışı hayat hikayesi". radikal.com.tr. 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  5. ^ "Youtube". youtube.com. 7 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017.