En yüksek hasılat yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste dünya çapında tüm zamanlarda en çok gelir elde etmiş filmleri listeler.

Dünya çapında en yüksek hasılat yapan filmler[1]
Sıra En yüksek Adı Küresel hasılat Yıl Kaynak
1 1 Avengers: Endgame $2,797,800,564 2019 [# 1]
2 1 Avatar $2,789,679,794 2009 [# 2][# 3]
3 1 Titanic $2,187,463,944 1997 [# 4]
4 3 Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015 [# 5][# 6]
5 4 Avengers: Sonsuzluk Savaşı $2,048,359,754 2015
6 3 Jurassic World $1,671,713,208 2015 [# 7][# 8]
7 3 The Avengers $1,518,812,988 2012 [# 9][# 10]
8 4 Furious 7 $1,516,045,911 2015 [# 11][# 12]
9 5 Avengers: Age of Ultron $1,405,403,694 2015 [# 13][# 12]
10 3 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 $1,341,511,219 2011 [# 14][# 15]
11F 5 Frozen $1.287.000.000 2013 [# 16]
12 10 Beauty and the Beast film currently playing $1,247,884,156 2017 [# 17]
13 11 The Fate of the Furious film currently playing $1,232,230,142 2017 [# 18]
14 5 Iron Man 3 $1,214,811,252 2013 [# 19][# 20]
15 10 Minions $1,159,398,397 2015 [# 21][# 8]
16 12 Captain America: Civil War $1,153,304,495 2016 [# 22][# 23]
17 4 Transformers: Dark of the Moon $1,123,794,079 2011 [# 24][# 15]
18 2 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü $1.120.237.002 2003 [# 25][# 26]
19 7 Skyfall $1,108,561,013 2012 [# 27][# 28]
20 10 Transformers: Age of Extinction $1,104,054,072 2014 [# 29][# 30]
21 7 The Dark Knight Rises $1,084,939,099 2012 [# 31][# 32]
22 4TS3 Toy Story 3 $1,066,969,703 2010 [# 33][# 34]
23 3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066,179,725 2006 [# 35][# 36]
24 20 Rogue One: A Star Wars Story film currently playing $1,056,057,273 2016 [# 37][# 38]
25 6 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $1,045,713,802 2011 [# 39][# 40]
26 1 Jurassic Park $1.029.939.903 1993 [# 41][# 42]
27 22 Finding Dory $1,028,570,889 2016 [# 43][# 44]
28 2 Star Wars: Episode I – The Phantom Menace $1,027,044,677 1999 [# 45][# 4]
29 5 Alice in Wonderland $1,025,467,110 2010 [# 46][# 47]
30 24 Zootopia $1,023,784,195 2016 [# 48][# 23]
31 14 The Hobbit: An Unexpected Journey $1,021,103,568 2012 [# 49][# 50]
32 4 The Dark Knight $1,004,558,444 2008 [# 51][# 52]
33 2 Harry Potter and the Philosopher's Stone $974,755,371 2001 [# 53][# 54]
34 19DM2 Despicable Me 2 $970,761,885 2013 [# 55][# 56]
35 2 The Lion King $968,483,777 1994 [# 57][# 42]
36 30 The Jungle Book $966,550,600 2016 [# 58][# 59]
37 5 Pirates of the Caribbean: At World's End $963,420,425 2007 [# 60][# 61]
38 10 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 $960,283,305 2010 [# 62][# 63]
39 24 The Hobbit: The Desolation of Smaug $958,366,855 2013 [# 64][# 65]
40 26 The Hobbit: The Battle of the Five Armies $956,019,788 2014 [# 66][# 67]
41 8FN Finding Nemo $940,335,536 2003 [# 68][# 26]
42 6 Harry Potter and the Order of the Phoenix $939,885,929 2007 [# 69][# 61]
43 8 Harry Potter and the Half-Blood Prince $934,416,487 2009 [# 70][# 71]
44 4 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule $926.349.708 2002 [# 72][# 73]
45 6 Shrek 2 $919,838,758 2004 [# 74][# 75]
46 8 Harry Potter and the Goblet of Fire $896,911,078 2005 [# 76][# 77]
47 10 Spider-Man 3 $890,871,626 2007 [# 78][# 79]
48 15 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs $886,686,817 2009 [# 80][# 71]
49 40 Spectre $880,674,609 2015 [# 81][# 6]
50 6 Harry Potter and the Chamber of Secrets $878,979,634 2002 [# 82][# 83]

Yıllarına göre en çok gişe hasılatı yapan filmlerDüzenle

 
Steven Spielberg'in yönettiği filmler altı kez yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştur.
Çıktığı yıllara göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[2][3][4]
Yıl Film Hasılat Bütçe Kaynaklar
1915 The Birth of a Nation &0000000050000000.00000050.000.000R (&0000000010000000.00000010.000.000)R &0000000000110000.000000110.000 [# 84][# 85]
1916 20,000 Leagues Under the Sea &0000000008000000.0000008.000.000* &0000000000200000.000000200.000–&0000000000500000.000000500.000 [# 86][# 87]
1918 Mickey &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000000250000.000000250.000 [# 88]
1919 The Miracle Man &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000120000.000000120.000 [# 89]
1920 Way Down East &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000175000.000000175.000 [# 90][# 91]
1921 The Four Horsemen of the Apocalypse &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000001000000.0000001.000.000 [# 90][# 92]
1922 Robin Hood &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000000986000.000000986.000 [# 93]
1923 The Covered Wagon &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000800000.000000800.000 [# 94]
1924 The Sea Hawk &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000700000.000000700.000 [# 94]
1925 The Big Parade &0000000018000000.00000018.000.000–&0000000022000000.00000022.000.000R
(&0000000006131000.0000006.131.000)R
&0000000000382000.000000382.000 [# 95][# 96]
Ben-Hur &0000000009386000.0000009.386.000R &0000000003967000.0000003.967.000 [# 97]
1926 Aloma of the South Seas &0000000003000000.0000003.000.000* TBA [# 98]
For Heaven's Sake &0000000002600000.0000002.600.000R &0000000000150000.000000150.000 [# 90][# 99]
1927 Wings &0000000003600000.0000003.600.000R TBA [# 90]
The Jazz Singer &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000003500000.0000003.500.000R &0000000000500000.000000500.000 [# 90][# 100]
1928 The Singing Fool &0000000005900000.0000005.900.000R TBA [# 101]
1929 The Broadway Melody &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000000350000.000000350.000 [# 102]
Gold Diggers of Broadway &0000000004000000.0000004.000.000R TBA [# 90]
1930 Tom Sawyer &0000000011000000.00000011.000.000* TBA [# 103]
All Quiet on the Western Front &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001250000.0000001.250.000 [# 90][# 104]
1931 Frankenstein &0000000012000000.00000012.000.000R (&0000000001400000.0000001.400.000)R &0000000000250000.000000250.000 [# 105][# 90]
Şehir Işıkları &0000000004250000.0000004.250.000R &0000000001500000.0000001.500.000 [# 90][# 106]
1932 Shanghai Express &0000000003700000.0000003.700.000R TBA [# 107]
1933 King Kong &0000000004861002.0000004.861.002R (&0000000002361002.0000002.361.002)R &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","672.255 [# 108]
Cavalcade &0000000003500000.0000003.500.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 109]
I'm No Angel &0000000003250000.0000003.250.000R TBA [# 110]
1934 It Happened One Night &0000000001000000.0000001.000.000R &0000000000325000.000000325.000 [# 111]
Viva Villa! &0000000001100000.0000001.100.000* TBA [# 112]
1935 Mutiny on the Bounty &0000000004460000.0000004.460.000R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 113]
Top Hat &0000000003202000.0000003.202.000R &0000000000500000.000000500.000–&0000000000750000.000000750.000 [# 114]
1936 How to Be a Detective &0000000006000000.0000006.000.000* TBA [# 115]
San Francisco &0000000005273000.0000005.273.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 116]
1937 Snow White and the Seven Dwarfs &0000000371316184.000000371.316.184 (&0000000008500000.0000008.500.000)R &0000000001488423.0000001.488.423 [# 117][# 118]
1938 You Can't Take It With You &0000000002137000.0000002.137.000R &0000000001644000.0000001.644.000 [# 119]
Alexander's Ragtime Band &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001200000.0000001.200.000–&0000000002275000.0000002.275.000 [# 120]
1939 Gone with the Wind &0000000390525192.000000390.525.192 (&0000000032000000.00000032.000.000)R &0000000003850000.0000003.850.000 [# 121][# 122][# 123]
1940 Pinocchio &0000000084300000.00000084.300.000* (&0000000001300000.0000001.300.000)R &0000000002289000.0000002.289.000 [# 124][# 125]
Boom Town &0000000004586000.0000004.586.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 126]
Rebecca &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000001288000.0000001.288.000 [# 127]
1941 Sergeant York &0000000006100000.0000006.100.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 128][# 129]
1942 Bambi &0000000268000000.000000268.000.000 (&0000000002000000.0000002.000.000)R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 130][# 131]
Mrs. Miniver &0000000005000000.0000005.000.000* R &0000000001344000.0000001.344.000 [# 132][# 133]
1943 This Is the Army &0000000008500000.0000008.500.000* R &0000000001400000.0000001.400.000 [# 134][# 135]
1944 Going My Way &0000000017000000.00000017.000.000R TBA [# 136][# 137]
1945 Mom and Dad &0000000040000000.00000040.000.000–&0000000100000000.000000100.000.000 &0000000000062000.00000062.000 [# 138]
The Bells of St. Mary's &0000000008500000.0000008.500.000* R TBA [# 139]
1946 Song of the South &0000000065000000.00000065.000.000* (&0000000003300000.0000003.300.000)R &0000000002125000.0000002.125.000 [# 140][# 141][# 142]
Duel in the Sun &0000000021000000.00000021.000.000R &0000000005000000.0000005.000.000 [# 143]
The Best Years of Our Lives &0000000019300000.00000019.300.000+ R &0000000002100000.0000002.100.000 [# 144][# 145][# 146]
1947 Forever Amber &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000006375000.0000006.375.000 [# 147][# 148]
Unconquered &0000000005300000.0000005.300.000* R &0000000004200000.0000004.200.000 [# 149][# 150]
1948 The Red Shoes &0000000005000000.0000005.000.000* R TBA [# 151]
The Snake Pit &0000000004100000.0000004.100.000* R TBA [# 152]
1949 Samson and Delilah &0000000012000000.00000012.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 153]
1950 Cinderella &0000000085000000.00000085.000.000* (&0000000004300000.0000004.300.000)* R &0000000002900000.0000002.900.000 [# 154][# 155]
King Solomon's Mines &0000000005600000.0000005.600.000* R &0000000003500000.0000003.500.000 [# 155][# 156]
1951 Quo Vadis &0000000021037000.00000021.037.000R &0000000007000000.0000007.000.000 [# 157][# 158]
1952 The Greatest Show on Earth &0000000018350000.00000018.350.000R &0000000004000000.0000004.000.000 [# 159]
1953 Peter Pan &0000000145000000.000000145.000.000 &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000004000000.0000004.000.000 [# 160]
The Robe &0000000025000000.00000025.000.000R &0000000004500000.0000004.500.000 [# 161]
1954 White Christmas &0000000012000000.00000012.000.000R TBA [# 162]
Denizin Altında 20.000 Fersah &0000000011000000.00000011.000.000R (&0000000006800000.0000006.800.000)R &0000000005000000.0000005.000.000–&0000000009000000.0000009.000.000 [# 163][# 164]
1955 Lady and the Tramp &0000000093600000.00000093.600.000* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 165][# 166]
Mister Roberts &0000000021200000.00000021.200.000* TBA [# 167]
1956 The Ten Commandments &0000000060000000.00000060.000.000R &0000000013500000.00000013.500.000 [# 168]
1957 The Bridge on the River Kwai &0000000030000000.00000030.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 169]
1958 South Pacific &0000000017000000.00000017.000.000R &0000000006000000.0000006.000.000 [# 170]
1959 Ben-Hur &0000000066000000.00000066.000.000R (&0000000046996984.00000046.996.984)R &0000000015000000.00000015.000.000 [# 171]
1960 Spartacus &0000000060000000.00000060.000.000 &0000000012000000.00000012.000.000 [# 172]
Psycho &0000000050000000.00000050.000.000+ (&0000000014000000.00000014.000.000)R &0000000000800000.000000800.000 [# 173]
Swiss Family Robinson &0000000040400000.00000040.400.000* &0000000004500000.0000004.500.000 [# 174][# 175]
1961 One Hundred and One Dalmatians &0000000215880014.000000215.880.014 (&0000000014000000.00000014.000.000)* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 176][# 177]
West Side Story &0000000043700000.00000043.700.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 178]
1962 Lawrence of Arabia &0000000069995385.00000069.995.385 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 179]
1963 From Russia with Love &0000000078900000.00000078.900.000 &0000000002000000.0000002.000.000 [# 180]
1964 Goldfinger &0000000124900000.000000124.900.000 &0000000003000000.0000003.000.000 [# 181]
Mary Poppins &0000000102300000.000000102.300.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 182]
1965 The Sound of Music &0000000286214286.000000286.214.286 (&0000000112481000.000000112.481.000)R &0000000008100000.0000008.100.000 [# 183][# 184]
1966 The Bible: In the Beginning &0000000034900023.00000034.900.023* TBA [# 185]
Hawaii &0000000034562222.00000034.562.222* &0000000015000000.00000015.000.000 [# 186]
Who's Afraid of Virginia Woolf? &0000000033736689.00000033.736.689* &0000000007500000.0000007.500.000 [# 187][# 188]
1967 The Jungle Book &0000000205843612.000000205.843.612 &0000000004000000.0000004.000.000 [# 189][# 190]
The Graduate &0000000104397102.000000104.397.102* &0000000003000000.0000003.000.000 [# 191][# 192]
1968 2001: A Space Odyssey &0000000190000000.000000190.000.000 (&0000000015000000.00000015.000.000)* R &0000000010500000.00000010.500.000 [# 193]
Funny Girl &0000000058500000.00000058.500.000* TBA [# 194]
1969 Butch Cassidy and the Sundance Kid &0000000102308900.000000102.308.900* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 195]
1970 Love Story &0000000136397186.000000136.397.186 &0000000002200000.0000002.200.000 [# 196][# 197]
1971 Diamonds Are Forever &0000000116000000.000000116.000.000 &0000000007200000.0000007.200.000 [# 198]
Billy Jack &0000000098000000.00000098.000.000* TBA [# 199]
Fiddler on the Roof &0000000080500000.00000080.500.000* &0000000009000000.0000009.000.000 [# 200]
1972 The Godfather &0000000268500000.000000268.500.000 &0000000006000000.0000006.000.000–&0000000007000000.0000007.000.000 [# 201][# 202]
1973 The Exorcist &0000000402735134.000000402.735.134 (&0000000100000000.000000100.000.000)R &0000000012000000.00000012.000.000 [# 203][# 204]
1974 The Towering Inferno &0000000156000000.000000156.000.000+ (&0000000088650000.00000088.650.000)R &0000000014000000.00000014.000.000 [# 205][# 206]
Blazing Saddles &0000000119500000.000000119.500.000* &0000000002600000.0000002.600.000 [# 207]
1975 Jaws &0000000470700000.000000470.700.000 (&0000000400000000.000000400.000.000) &0000000012000000.00000012.000.000 [# 208]
1976 Rocky &0000000225000000.000000225.000.000 &0000000001000000.0000001.000.000 [# 209]
1977 Star Wars &0000000775398007.000000775.398.007 (&0000000530000000.000000530.000.000)SW &0000000011000000.00000011.000.000 [# 210][# 211]
1978 Grease &0000000387513770.000000387.513.770 &0000000006000000.0000006.000.000 [# 212]
1979 Moonraker &0000000210300000.000000210.300.000 &0000000031000000.00000031.000.000 [# 213]
Kramer vs. Kramer &0000000106260000.000000106.260.000* TBA [# 214]
1980 The Empire Strikes Back &0000000538375067.000000538.375.067 (&0000000413562607.000000413.562.607)SW &0000000023000000.00000023.000.000 [# 215]
1981 Raiders of the Lost Ark &0000000384140454.000000384.140.454 (&0000000351328121.000000351.328.121) &0000000020000000.00000020.000.000 [# 216]
1982 E.T. the Extra-Terrestrial &0000000792910554.000000792.910.554 (&0000000619000000.000000619.000.000) &0000000010500000.00000010.500.000 [# 217][# 211]
1983 Return of the Jedi &0000000475106177.000000475.106.177 (&0000000385845197.000000385.845.197)SW &0000000032500000.00000032.500.000 [# 218]
1984 Indiana Jones and the Temple of Doom &0000000333080271.000000333.080.271 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 219]
1985 Back to the Future &0000000383874862.000000383.874.862 &0000000019000000.00000019.000.000 [# 220]
1986 Top Gun &0000000353786701.000000353.786.701 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 221]
1987 Fatal Attraction &0000000320100000.000000320.100.000 &0000000014000000.00000014.000.000 [# 222][# 223]
1988 Rain Man &0000000412800000.000000412.800.000 &0000000025000000.00000025.000.000 [# 224]
1989 Indiana Jones and the Last Crusade &0000000474171806.000000474.171.806 &0000000048000000.00000048.000.000 [# 225]
1990 Ghost &0000000517600000.000000517.600.000 &0000000022000000.00000022.000.000 [# 226]
1991 Terminator 2: Judgment Day &0000000516816151.000000516.816.151 &0000000100000000.000000100.000.000 [# 227]
1992 Aladdin &0000000504050219.000000504.050.219 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 228]
1993 Jurassic Park &0000000914691118.000000914.691.118 &0000000063000000.00000063.000.000 [# 41]
1994 The Lion King &0000000951583777.000000951.583.777 (&0000000767355561.000000767.355.561) &0000000045000000.00000045.000.000 [# 57]
1995 Die Hard with a Vengeance &0000000364480746.000000364.480.746 &0000000090000000.00000090.000.000 [# 229]
1996 Independence Day &0000000817400891.000000817.400.891 &0000000075000000.00000075.000.000
1997 Titanic &0000001843201268.0000001.843.201.268 &0000000200000000.000000200.000.000
1998 Armageddon &0000000554600000.000000554.600.000 &0000000140000000.000000140.000.000 [# 230]
1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace   &0000001021959758.0000001.021.959.758 (&0000000924317558.000000924.317.558) &0000000115000000.000000115.000.000 [# 45]
2000 Mission: Impossible II &0000000546388105.000000546.388.105 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 231]
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone &0000000974755371.000000974.755.371 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 53]
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule &0000000926047111.000000926.047.111 (&0000000921780457.000000921.780.457) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 72]
2003 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü &0000001119929521.0000001.119.929.521 (&0000001119110941.0000001.119.110.941) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 25]
2004 Shrek 2 &0000000919838758.000000919.838.758 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 74]
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi &0000000896911078.000000896.911.078 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 76]
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı &0000001066179725.0000001.066.179.725 &0000000225000000.000000225.000.000 [# 35]
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu &0000000963420425.000000963.420.425 &0000000300000000.000000300.000.000 [# 60]
2008 Kara Şövalye &0000001001921825.0000001.001.921.825 (&0000000999615879.000000999.615.879) &0000000185000000.000000185.000.000 [# 51]
2009 Avatar &0000002789679794.0000002.789.679.794 (&0000002749064328.0000002.749.064.328) &0000000237000000.000000237.000.000 [# 2][# 232]
2010 Oyuncak Hikayesi 3 &0000001063171911.0000001.063.171.911 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 33]
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 &0000001328111219.0000001.328.111.219 &0000000250000000.000000250.000.000HP [# 14]
2012 The Avengers &0000001511757910.0000001.511.757.910 &0000000220000000.000000220.000.000 [# 9]
2013 Frozen   &0000001275772511.0000001.275.772.511 &0000000150000000.000000150.000.000
2014 Transformers: Kayıp Çağ &0000001077734000.0000001.077.734.000 &0000000210000000.000000210.000.000 [# 29]
2015 Star Wars: The Force Awakens $2.068.223.624 &0000000245000000.000000245.000.000 [# 5]
2016 Captain America: Civil War $1.153.304.495 &0000000250000000.000000250.000.000 [# 22]
2017 Star Wars: The Last Jedi $1.332.539.889 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 233]
2018 Avengers: Infinity War $2.048.359.754 &0000000316000000.000000316.000.000–&0000000400000000.000000400.000.000 [# 234][# 235]
2019 Avengers: Endgame   $2.790.275.676 &0000000356000000.000000356.000.000
[# 1]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "All Time Worldwide Box Office Grosses". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Yearly Box Office". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  3. ^ "Movie Index By Year". The Numbers. Nash Information Services. 17 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  4. ^ Dirks, Tim. "All-Time Box-Office Hits By Decade and Year". Filmsite.org. American Movie Classics. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 

DipnotlarDüzenle

  1. ^ a b "Avengers: Endgame (2019)". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  2. ^ a b Avatar
  3. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 16 Temmuz 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b "Star Wars: The Force Awakens (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  6. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Jurassic World (2015)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2015. 
  8. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ a b "The Avengers (2012)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  10. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Furious 7 (2015)". Box Office Mojo. 14 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2015. 
  12. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Avengers: Age of Ultron (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2016. 
  14. ^ a b "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2011. 
  15. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Beauty and the Beast (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  18. ^ "The Fate of the Furious (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  19. ^ "Iron Man 3 (2013)". Box Office Mojo. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2013. 
  20. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Minions (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2016. 
  22. ^ a b "Captain America: Civil War (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2016. 
  23. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "Transformers: Dark of the Moon (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2014. 
  25. ^ a b Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
  26. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "Skyfall (2012)". Box Office Mojo. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2013. 
  28. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ a b "Transformers: Age of Extinction". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  30. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ "The Dark Knight Rises (2012)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2012. 
  32. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  33. ^ a b "Toy Story 3 (2010)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2010. 
  34. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 30 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ a b "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2010. 
  36. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  37. ^ "Rogue One: A Star Wars Story (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  38. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  39. ^ "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2011. 
  40. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ a b Jurassic Park
    • Total: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2013. Worldwide: $1,029,153,882; Production Budget: $63 million 
    • Original release: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 19 Ocak 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2013. $914,691,118 
    • As of 2010: Block & Wilson 2010, ss. 756–757. "Production Cost: $70.0 (Unadjusted $s in Millions of $s) ... Jurassic Park was a smash at the box office, bringing in $920 million in worldwide box office and spawning two sequels."
  42. ^ a b Krämer, Peter (1999). "Women First: Titanic, Action-Aventure Films, and Hollywood's Female Audience". Sandler, Kevin S.; Studlar, Gaylyn (Edl.). Titanic: Anatomy of a Blockbuster. Rutgers University Press. ss. 108–131. ISBN 9780813526690. p. 130: The list has Jurassic Park at number one with $913 million, followed by The Lion King... 
  43. ^ "Finding Dory (2016)". Box Office Mojo. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2017. 
  44. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 25 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  45. ^ a b Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  46. ^ "Alice in Wonderland (2010)". Box Office Mojo. 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  47. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  48. ^ "Zootopia (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2017. 
  49. ^ "The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  50. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  51. ^ a b The Dark Knight
  52. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  53. ^ a b "Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  54. ^ Bloomberg News (19 Şubat 2002). "'Harry Potter' Moves Into No. 2 Position". Los Angeles Times. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014. 
  55. ^ "Despicable Me 2 (2013)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  56. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  57. ^ a b The Lion King
  58. ^ "The Jungle Book (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2016. 
  59. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 24 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  60. ^ a b "Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  61. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  62. ^ "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  63. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  64. ^ "The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2014. 
  65. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  66. ^ "The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2015. 
  67. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  68. ^ "Finding Nemo (2003)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2016. 
  69. ^ "Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  70. ^ "Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. 
  71. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  72. ^ a b Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
  73. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 7 Aralık 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  74. ^ a b "Shrek 2 (2002)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  75. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  76. ^ a b "Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)". Box Office Mojo. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  77. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  78. ^ "Spider-Man 3 (2007)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  79. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 30 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  80. ^ "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)". Box Office Mojo. 6 Aralık 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  81. ^ "Spectre (2015)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2016. 
  82. ^ "Harry Potter and Chamber of Secrets (2002)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  83. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  84. ^ Rucker, Walter C.; Upton, James N., (Edl.) (2007). Encyclopedia of American race riots. Greenwood Publishing Group. s. 35. ISBN 978-0-313-33301-9. ...earning more than $10 million at the box office in 1915. By 1949, it had earned $50 million 
  85. ^ Lang, Robert, (Ed.) (1994). The Birth of a nation: D.W. Griffith, director. Rutgers University Press. s. 30. ISBN 978-0-8135-2027-8. 
  86. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  87. ^ "20,000 Leagues Under the Sea (1916) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  88. ^ Coons, Robin (30 Haziran 1939). "Hollywood Chatter". The Daytona Beach News-Journal. s. 6. 
  89. ^ Shipman, David (1970). The great movie stars: the golden years. Crown Publishing Group. s. 98. 
  90. ^ a b c d e f g h i "Biggest Money Pictures". Variety. 21 Haziran 1932. s. 1.  Cited in "Biggest Money Pictures". Cinemaweb. 8 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  91. ^ Dirks, Tim. "Way Down East (1920)". Filmsite.org. American Movie Classics. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  92. ^ Quin, Eleanor. "The Four Horsemen of the Apocalypse (1921) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  93. ^ Brownlow, Kevin (1968). The parade's gone by ... University of California Press. s. 255. ISBN 978-0-520-03068-8. 
  94. ^ a b "Business: Film Exports". Time. 6 Temmuz 1925. 5 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2011. 
  95. ^ May, Richard P. (Fall 2005), "Restoring The Big Parade", The Moving Image, 5 (2), ss. 140–146, doi:10.1353/mov.2005.0033, ISSN 1532-3978, ...earning somewhere between $18 and $22 million, depending on the figures consulted 
  96. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Big Parade, s. 105,
  97. ^ Hall & Neale 2010, s. 163 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 163,)
  98. ^ "Alamo (sic) of the South Seas". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  99. ^ Miller, Frank. "For Heaven's Sake (1926) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  100. ^ Fristoe, Roger. "The Jazz Singer (1927) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  101. ^ Bradley, Edwin M. (1996). The First Hollywood Musicals: A Critical Filmography of 171 Features, 1927 Through 1932. McFarland. ss. 10–12. 
  102. ^ Looney, Deborah. "The Broadway Melody (1929) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  103. ^ "Tom Sawyer". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  104. ^ Feaster, Felicia. "All Quiet on the Western Front (1930) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  105. ^ Feaster, Felicia. "Frankenstein (1931)". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2011. 
  106. ^ "City Lights (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  107. ^ Baxter, John (2010). Von Sternberg. University Press of Kentucky. s. 152. ISBN 978-0-8131-2601-2. 
  108. ^ "King Kong (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  109. ^ "Cavalcade (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  110. ^ "I'm No Angel (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  111. ^ "It Happened One Night". The Numbers. Nash Information Services. 19 Nisan 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  112. ^ "Viva Villa!". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  113. ^ Toole, Michael. "Mutiny on the Bounty (1935) – Articles". Turner Classic Movies. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  114. ^ "Top Hat (1935)". Turner Classic Movies. 4 Eylül 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  115. ^ "How to Become (sic) a Detective". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  116. ^ Turk, Edward Baron (1998). Hollywood Diva: A Biography of Jeanette MacDonald. University of California Press. 
  117. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources add that as of 1987, the picture had grossed $330,000,000 
  118. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs". The Numbers. Nash Information Services. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2011. 1993 release: $41,316,184 
  119. ^ "You Can't Take It With You". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  120. ^ "Alexander's Ragtime Band (1938) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  121. ^ "Gone with the Wind". The Numbers. Nash Information Services. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  122. ^ Miller, Frank; Stafford, Jeff (5 Ocak 2007). "Gone With the Wind (1939) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  123. ^ "Cinema: G With the W". Time. 25 Aralık 1939. s. 2. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2011. 
  124. ^ "Pinocchio". The Numbers. Nash Information Services. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  125. ^ Barrier, Michael (2003). Hollywood Cartoons: American Animation in Its Golden Age. New York: Oxford University Press. s. 602. ISBN 0-19-516729-5. 
  126. ^ "Boom Town". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  127. ^ Miller, Frank. "Rebecca (1940) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  128. ^ Reid 2006, s. 25 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 25,)
  129. ^ "Sergeant York (1941) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  130. ^ "Bambi". The Numbers. Nash Information Services. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  131. ^ "Bambi (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources report that the film, which cost over $2,000,000 to produce, did not turn a profit during its initial release, largely because the European market was inaccessible during World War II 
  132. ^ Reid 2006, s. 26 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 26,)
  133. ^ "Mrs. Miniver (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  134. ^ Reid 2006, s. 27 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 27,)
  135. ^ "This Is the Army (1943) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. 
  136. ^ "Going My Way (1944) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  137. ^ Reid 2006, s. 28 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 28,)
  138. ^ "Mom and Dad (1945) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  139. ^ Reid 2006, s. 30 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 30,)
  140. ^ "Song of the South". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2011. 
  141. ^ Gabler, Neal (31 Ekim 2006). Walt Disney: The Triumph of the American Imagination. Alfred A. Knopf. ss. 432–9, 456, 463, 486, 511, 599. ISBN 0-679-43822- |isbn= değerini kontrol edin: length (yardım). 
  142. ^ Solomon, Charles (1989). Enchanted Drawings: The History of Animation. Alfred A. Knopf. s. 186. ISBN ISBN 0-394-54684-9 |isbn= değerini kontrol edin: invalid character (yardım). 
  143. ^ "Hollywood Pioneer, David Griffith, Dies". Sun Journal. 24 Temmuz 1948. s. 11. 
  144. ^ "The Best Years of Our Lives (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. US:$11.3 million; UK:$8 million 
  145. ^ "The Best Years of Our Lives". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  146. ^ Miller, Frank. "Duel in the Sun (1946) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. Despite pretty awfulreviews, the picture grossed $10 million, making it the second-highest-grossingfilm of the year (behind The Best Years of OurLives) [sic] 
  147. ^ "Forever Amber". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  148. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da (note 6.56) Online copy, s. 285 (note 6.56),
  149. ^ Reid 2006, s. 31 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 31,)
  150. ^ "Unconquered (1947) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  151. ^ Reid 2006, s. 32 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 32,)
  152. ^ "The Snake Pit". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  153. ^ Wood, Bret. "Samson and Delilah (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  154. ^ "Cinderella". The Numbers. Nash Information Services. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  155. ^ a b Reid 2006, s. 34 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 34,)
  156. ^ Arnold, Jeremy. "King Solomon's Mines (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  157. ^ Hall & Neale 2010, s. 139 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 139,)
  158. ^ Reid, John (2006). Films Famous, Fanciful, Frolicsome & Fantastic. Lulu. ss. 165–166. ISBN 978-1-4116-8915-2. 
  159. ^ "The Greatest Show on Earth (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  160. ^ "Peter Pan (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2011. 
  161. ^ "The Robe (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  162. ^ Arnold, Jeremy. "White Christmas (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  163. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  164. ^ Miller, John M. "20,000 Leagues Under the Sea (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  165. ^ "Lady and the Tramp". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  166. ^ "Lady and the Tramp (1955) – Notes". Turner Classic Movies. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  167. ^ "Mister Roberts". The Numbers. Nash Information Services. 29 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  168. ^ "The Ten Commandments (1956) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  169. ^ Nixon, Rob. "The Bridge on the River Kwai (1957) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  170. ^ Miller, Frank. "South Pacific (1958) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Ekim 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2011. 
  171. ^ "Ben-Hur (1959) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  172. ^ "Spartacus". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  173. ^ Nixon, Rob. "Psycho (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  174. ^ "Swiss Family Robinson". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  175. ^ Passafiume, Andrea. "Swiss Family Robinson (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  176. ^ "101 Dalmatians (1961)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  177. ^ "One Hundred and One Dalmatians". Variety. 31 Aralık 1960. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  178. ^ "West Side Story". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  179. ^ "Lawrence of Arabia". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2011. 
  180. ^ "From Russia With Love". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2011. 
  181. ^ "Goldfinger". The Numbers. Nash Information Services. 15 Ekim 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  182. ^ "Mary Poppins". The Numbers. Nash Information Services. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  183. ^ "The Sound of Music". The Numbers. Nash Information Services. 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2011. 
  184. ^ Thomas, Bob (23 Kasım 1969). "'Sound of Music' Sound Finance". Pittsburgh Post-Gazette. s. 22. 
  185. ^ "The Bible". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  186. ^ "Hawaii". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  187. ^ "Who's Afraid of Virginia Woolf?". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  188. ^ Landazuri, Margarita. "Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  189. ^ "The Jungle Book (1967)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  190. ^ "The Jungle Book". Variety. 31 Aralık 1966. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  191. ^ "The Graduate". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  192. ^ Nixon, Rob. "The Graduate (1967) – Articles". Turner Classic Movies. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  193. ^ Miller, Frank. "2001: A Space Odyssey (1968) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  194. ^ "Funny Girl". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  195. ^ "Butch Cassidy and the Sundance Kid". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  196. ^ "Love Story". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  197. ^ "Love Story". Variety. 31 Aralık 1969. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  198. ^ "Diamonds Are Forever". The Numbers. Nash Information Services. 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2011. 
  199. ^ "Billy Jack". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  200. ^ "Fiddler on the Roof". The Numbers. Nash Information Services. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  201. ^ "The Godfather". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  202. ^ "The Godfather (1972) – Notes". Turner Classic Movies. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  203. ^ "The Exorcist". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  204. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Exorcist, s. 358,
  205. ^ "The Towering Inferno". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2011. North America:$116,000,000 
  206. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Towering Inferno, s. 354,; North America:$48,650,000; Overseas:$40,000,000 (gross rentals)
  207. ^ "Blazing Saddles". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  208. ^ "Jaws". The Numbers. Nash Information Services. 31 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2011. 
  209. ^ "Rocky". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2010. 
  210. ^ "Star Wars (1977)". Box Office Mojo. 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  211. ^ a b Wuntch, Philip (19 Temmuz 1985). "Return of E.T." The Dallas Morning News. 6 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2012. Its worldwide box-office gross was $619 million, toppling the record of $530 million set by Star Wars. 
  212. ^ "Grease". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2011. 
  213. ^ "Moonraker". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2011. 
  214. ^ "Kramer vs. Kramer". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  215. ^ The Empire Strikes Back
  216. ^ "Raiders of the Lost Ark (1981)". Box Office Mojo. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. Total: $384,140,454; North America: $209,562,121 (original run); Overseas: $141,766,000 
  217. ^ "E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  218. ^ Return of the Jedi
  219. ^ "Indiana Jones and the Temple of Doom". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  220. ^ "Back to the Future". The Numbers. Nash Information Services. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  221. ^ "Top Gun". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  222. ^ "Fatal Attraction". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  223. ^ Green, Tom (31 Ocak 1989). "Selleck: A new `Alibi,' lullaby;Career proceeds at magnum speed". USA Today. 31 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2012. Since Three Men and a Baby became a megahit ($238 million worldwide) and Magnum, PI retired to top ratings last spring, he can hardly catch his breath. 
  224. ^ "Rain Man". The Numbers. Nash Information Services. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  225. ^ "Indiana Jones and the Last Crusade". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  226. ^ "Ghost". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  227. ^ "Terminator 2: Judgment Day". The Numbers. Nash Information Services. 10 Nisan 2014 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  228. ^ "Aladdin". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  229. ^ "Die Hard: With a Vengeance". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2011. 
  230. ^ "Armageddon". The Numbers. Nash Information Services. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2011. 
  231. ^ "Mission: Impossible II". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  232. ^ Patten, D. (3 Aralık 2009). "'Avatar's' True Cost – and Consequences". The Wrap. 16 Aralık 2009 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2009. 
  233. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; sw8 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  234. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; infinity war isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  235. ^ Rubin, Rebecca (30 Nisan 2018). "'Avengers: Infinity War' Officially Lands Biggest Box Office Opening of All Time". Variety. 2 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2018.