En yüksek hasılat yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste dünya çapında tüm zamanlarda en çok gelir elde etmiş filmleri listeler.

Dünya çapında en yüksek hasılat yapan filmler[1]
Sıra En yüksek Adı Küresel hasılat Yıl Kaynak
1 1 Avatar $2,847,246,203 2009 [# 1]
2 1 Avengers: Endgame $2,797,501,328 2019 [# 2]
3 1 Titanik $2,194,439,542 1997 [# 3]
4 3 Star Wars: Güç Uyanıyor $2,068,223,624 2015 [# 4][# 5]
5 4 Avengers: Sonsuzluk Savaşı $2,048,359,754 2018 [2]
6 3 Jurassic World $1,671,713,208 2015 [# 6][# 7]
7 7 Aslan Kral $1,657,870,986 2018 [3]
8 3 Yenilmezler $1,518,812,988 2012 [# 8][# 9]
9 4 Furious 7 $1,516,045,911 2015 [# 10][# 11]
10 10 Karlar Ülkesi 2 $1,450,026,933 2019 [4]
11 5 Yenilmezler: Ultron Çağı $1,402,805,868 2015 [# 12][# 11]
12 9 Black Panther $1,347,597,973 2018 [5]
13 3 Harry Potter ve Ölüm Yadigarları - Bölüm 2 $1,342,025,430 2011 [# 13][# 14]
14 9 Star Wars: Son Jedi $1,332,698,830 2017 [6]
15 12 Jurassic World: Yıkılmış Krallık $1,310,464,680 2018 [7]
16F 5 Karlar Ülkesi $1,290,000,000 2013 [# 15]
17 10 Güzel ve Çirkin $1,263,521,126 2017 [# 16]
18 15 İnanılmaz Aile 2 $1,243,089,244 2018 [8]
19 11 Hızlı ve Öfkeli 8 $1,238,764,765 2017 [# 17]
20 5 Iron Man 3 $1,214,811,252 2013 [# 18][# 19]
21 10 Minyonlar $1,159,398,397 2015 [# 20][# 7]
22 12 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı $1,153,329,473 2016 [# 21][# 22]
23 20 Aquaman $1,148,485,886 2018 [9]
24 2 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü $1,142,219,401 2003 [# 23][# 24]
25 24 Örümcek Adam: Evden Uzakta $1,131,927,996 2019 [10]
26 23 Captain Marvel $1,128,462,972 2019 [11]
27 5 Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü $1,123,794,079 2011 [# 25][# 14]
28 7 Skyfall $1,108,561,013 2012 [# 26][# 27]
29 10 Transformers: Kayıp Çağ $1,104,054,072 2014 [# 28][# 29]
30 7 Kara Şövalye Yükseliyor $1,084,939,099 2012 [# 30][# 31]
31 31 Joker $1,074,251,311 2019 [12]
32 32 Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi $1,074,144,248 2019 [13]
33 30 Oyuncak Hikayesi 4 $1,073,394,593 2019 [14]
34 4TS3 Oyuncak Hikayesi 3 $1,066,969,703 2010 [# 32][# 33]
35 3 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı $1,066,179,725 2006 [# 34][# 35]
36 20 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi $1,056,057,273 2016 [# 36][# 37]
37 34 Aladdin $1,050,693,953 2019 [15]
38 6 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde $1,045,713,802 2011 [# 38][# 39]
39 24 Çılgın Hırsız 3 $1,034,800,131 2017 [16]
40 1 Jurassic Park $1.029.939.903 1993 [# 40][# 41]
41 22 Kayıp Balık Dori $1,028,570,889 2016 [# 42][# 43]
42 2 Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike $1,027,044,677 1999 [# 44][# 3]
43 5 Alice Harikalar Diyarında $1,025,467,110 2010 [# 45][# 46]
44 24 Zootropolis: Hayvanlar Şehri $1,023,784,195 2016 [# 47][# 22]
45 14 Hobbit: Beklenmedik Yolculuk $1,021,103,568 2012 [# 48][# 49]
46 2 Harry Potter ve Felsefe Taşı $1,006,968,171 2001 [# 50][# 51]
47 4 Kara Şövalye $1,004,934,033 2008 [# 52][# 53]
48 10 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 $976,941,486 2010 [# 54][# 55]
49 19DM2 Çılgın Hırsız 2 $970,761,885 2013 [# 56][# 57]
50 2 Aslan Kral $968,483,777 1994 [# 58][# 41]

Yıllarına göre en çok gişe hasılatı yapan filmlerDüzenle

 
Steven Spielberg'in yönettiği filmler altı kez yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştur.
Çıktığı yıllara göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[17][18][19]
Yıl Film Hasılat Bütçe Kaynaklar
1915 Bir Ulusun Doğuşu &0000000050000000.00000050.000.000R (&0000000010000000.00000010.000.000)R &0000000000110000.000000110.000 [# 59][# 60]
1916 Denizler Altında 20.000 Fersah &0000000008000000.0000008.000.000* &0000000000200000.000000200.000–&0000000000500000.000000500.000 [# 61][# 62]
1918 Mickey &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000000250000.000000250.000 [# 63]
1919 The Miracle Man &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000120000.000000120.000 [# 64]
1920 Way Down East &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000175000.000000175.000 [# 65][# 66]
1921 The Four Horsemen of the Apocalypse &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000001000000.0000001.000.000 [# 65][# 67]
1922 Robin Hood &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000000986000.000000986.000 [# 68]
1923 The Covered Wagon &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000800000.000000800.000 [# 69]
1924 The Sea Hawk &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000700000.000000700.000 [# 69]
1925 The Big Parade &0000000018000000.00000018.000.000–&0000000022000000.00000022.000.000R
(&0000000006131000.0000006.131.000)R
&0000000000382000.000000382.000 [# 70][# 71]
Ben-Hur &0000000009386000.0000009.386.000R &0000000003967000.0000003.967.000 [# 72]
1926 Aloma of the South Seas &0000000003000000.0000003.000.000* TBA [# 73]
For Heaven's Sake &0000000002600000.0000002.600.000R &0000000000150000.000000150.000 [# 65][# 74]
1927 Wings &0000000003600000.0000003.600.000R TBA [# 65]
The Jazz Singer &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000003500000.0000003.500.000R &0000000000500000.000000500.000 [# 65][# 75]
1928 The Singing Fool &0000000005900000.0000005.900.000R TBA [# 76]
1929 The Broadway Melody &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000000350000.000000350.000 [# 77]
Gold Diggers of Broadway &0000000004000000.0000004.000.000R TBA [# 65]
1930 Tom Sawyer &0000000011000000.00000011.000.000* TBA [# 78]
All Quiet on the Western Front &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001250000.0000001.250.000 [# 65][# 79]
1931 Frankenstein &0000000012000000.00000012.000.000R (&0000000001400000.0000001.400.000)R &0000000000250000.000000250.000 [# 80][# 65]
Şehir Işıkları &0000000004250000.0000004.250.000R &0000000001500000.0000001.500.000 [# 65][# 81]
1932 Shanghai Express &0000000003700000.0000003.700.000R TBA [# 82]
1933 King Kong &0000000004861002.0000004.861.002R (&0000000002361002.0000002.361.002)R &İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri..İfade hatası: Tanınmayan "," noktalama karakteri.672,255 [# 83]
Cavalcade &0000000003500000.0000003.500.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 84]
I'm No Angel &0000000003250000.0000003.250.000R TBA [# 85]
1934 It Happened One Night &0000000001000000.0000001.000.000R &0000000000325000.000000325.000 [# 86]
Viva Villa! &0000000001100000.0000001.100.000* TBA [# 87]
1935 Mutiny on the Bounty &0000000004460000.0000004.460.000R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 88]
Top Hat &0000000003202000.0000003.202.000R &0000000000500000.000000500.000–&0000000000750000.000000750.000 [# 89]
1936 How to Be a Detective &0000000006000000.0000006.000.000* TBA [# 90]
San Francisco &0000000005273000.0000005.273.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 91]
1937 Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler &0000000371316184.000000371.316.184 (&0000000008500000.0000008.500.000)R &0000000001488423.0000001.488.423 [# 92][# 93]
1938 You Can't Take It With You &0000000002137000.0000002.137.000R &0000000001644000.0000001.644.000 [# 94]
Alexander's Ragtime Band &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001200000.0000001.200.000–&0000000002275000.0000002.275.000 [# 95]
1939 Rüzgar Gibi Geçti &0000000390525192.000000390.525.192 (&0000000032000000.00000032.000.000)R &0000000003850000.0000003.850.000 [# 96][# 97][# 98]
1940 Pinokyo &0000000084300000.00000084.300.000* (&0000000001300000.0000001.300.000)R &0000000002289000.0000002.289.000 [# 99][# 100]
Boom Town &0000000004586000.0000004.586.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 101]
Rebecca &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000001288000.0000001.288.000 [# 102]
1941 Aslan Yürekli Çavuş &0000000006100000.0000006.100.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 103][# 104]
1942 Bambi &0000000268000000.000000268.000.000 (&0000000002000000.0000002.000.000)R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 105][# 106]
Bayan Miniver &0000000005000000.0000005.000.000* R &0000000001344000.0000001.344.000 [# 107][# 108]
1943 This Is the Army &0000000008500000.0000008.500.000* R &0000000001400000.0000001.400.000 [# 109][# 110]
1944 Yolumda Giderken &0000000017000000.00000017.000.000R TBA [# 111][# 112]
1945 Mom and Dad &0000000040000000.00000040.000.000–&0000000100000000.000000100.000.000 &0000000000062000.00000062.000 [# 113]
The Bells of St. Mary's &0000000008500000.0000008.500.000* R TBA [# 114]
1946 Song of the South &0000000065000000.00000065.000.000* (&0000000003300000.0000003.300.000)R &0000000002125000.0000002.125.000 [# 115][# 116][# 117]
Duel in the Sun &0000000021000000.00000021.000.000R &0000000005000000.0000005.000.000 [# 118]
Hayatımızın En Güzel Yılları &0000000019300000.00000019.300.000+ R &0000000002100000.0000002.100.000 [# 119][# 120][# 121]
1947 Forever Amber &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000006375000.0000006.375.000 [# 122][# 123]
Unconquered &0000000005300000.0000005.300.000* R &0000000004200000.0000004.200.000 [# 124][# 125]
1948 The Red Shoes &0000000005000000.0000005.000.000* R TBA [# 126]
The Snake Pit &0000000004100000.0000004.100.000* R TBA [# 127]
1949 Samson and Delilah &0000000012000000.00000012.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 128]
1950 Külkedisi &0000000085000000.00000085.000.000* (&0000000004300000.0000004.300.000)* R &0000000002900000.0000002.900.000 [# 129][# 130]
King Solomon's Mines &0000000005600000.0000005.600.000* R &0000000003500000.0000003.500.000 [# 130][# 131]
1951 Quo Vadis &0000000021037000.00000021.037.000R &0000000007000000.0000007.000.000 [# 132][# 133]
1952 Yeryüzündeki En Büyük Gösteri &0000000018350000.00000018.350.000R &0000000004000000.0000004.000.000 [# 134]
1953 Peter Pan &0000000145000000.000000145.000.000 &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000004000000.0000004.000.000 [# 135]
The Robe &0000000025000000.00000025.000.000R &0000000004500000.0000004.500.000 [# 136]
1954 White Christmas &0000000012000000.00000012.000.000R TBA [# 137]
Denizin Altında 20.000 Fersah &0000000011000000.00000011.000.000R (&0000000006800000.0000006.800.000)R &0000000005000000.0000005.000.000–&0000000009000000.0000009.000.000 [# 138][# 139]
1955 Leydinin Aşkı &0000000093600000.00000093.600.000* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 140][# 141]
Mister Roberts &0000000021200000.00000021.200.000* TBA [# 142]
1956 On Emir &0000000060000000.00000060.000.000R &0000000013500000.00000013.500.000 [# 143]
1957 Kwai Köprüsü &0000000030000000.00000030.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 144]
1958 South Pacific &0000000017000000.00000017.000.000R &0000000006000000.0000006.000.000 [# 145]
1959 Ben-Hur &0000000066000000.00000066.000.000R (&0000000046996984.00000046.996.984)R &0000000015000000.00000015.000.000 [# 146]
1960 Spartaküs &0000000060000000.00000060.000.000 &0000000012000000.00000012.000.000 [# 147]
Sapık &0000000050000000.00000050.000.000+ (&0000000014000000.00000014.000.000)R &0000000000800000.000000800.000 [# 148]
İsviçreli Robinson Ailesi &0000000040400000.00000040.400.000* &0000000004500000.0000004.500.000 [# 149][# 150]
1961 101 Dalmaçyalı &0000000215880014.000000215.880.014 (&0000000014000000.00000014.000.000)* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 151][# 152]
Batı Yakasının Hikayesi &0000000043700000.00000043.700.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 153]
1962 Arabistanlı Lawrence &0000000069995385.00000069.995.385 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 154]
1963 Rusya'dan Sevgilerle &0000000078900000.00000078.900.000 &0000000002000000.0000002.000.000 [# 155]
1964 Altın Parmak &0000000124900000.000000124.900.000 &0000000003000000.0000003.000.000 [# 156]
Mary Poppins &0000000102300000.000000102.300.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 157]
1965 Neşeli Günler &0000000286214286.000000286.214.286 (&0000000112481000.000000112.481.000)R &0000000008100000.0000008.100.000 [# 158][# 159]
1966 The Bible: In the Beginning &0000000034900023.00000034.900.023* TBA [# 160]
Hawaii &0000000034562222.00000034.562.222* &0000000015000000.00000015.000.000 [# 161]
Kim Korkar Hain Kurttan? &0000000033736689.00000033.736.689* &0000000007500000.0000007.500.000 [# 162][# 163]
1967 Ormanın Kitabı &0000000205843612.000000205.843.612 &0000000004000000.0000004.000.000 [# 164][# 165]
Mezun &0000000104397102.000000104.397.102* &0000000003000000.0000003.000.000 [# 166][# 167]
1968 2001: Bir Uzay Destanı &0000000190000000.000000190.000.000 (&0000000015000000.00000015.000.000)* R &0000000010500000.00000010.500.000 [# 168]
Funny Girl &0000000058500000.00000058.500.000* TBA [# 169]
1969 Sonsuz Ölüm &0000000102308900.000000102.308.900* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 170]
1970 Aşk Hikayesi &0000000136397186.000000136.397.186 &0000000002200000.0000002.200.000 [# 171][# 172]
1971 Ölümsüz Elmaslar &0000000116000000.000000116.000.000 &0000000007200000.0000007.200.000 [# 173]
Billy Jack &0000000098000000.00000098.000.000* TBA [# 174]
Damdaki Kemancı &0000000080500000.00000080.500.000* &0000000009000000.0000009.000.000 [# 175]
1972 Baba &0000000268500000.000000268.500.000 &0000000006000000.0000006.000.000–&0000000007000000.0000007.000.000 [# 176][# 177]
1973 Şeytan &0000000402735134.000000402.735.134 (&0000000100000000.000000100.000.000)R &0000000012000000.00000012.000.000 [# 178][# 179]
1974 The Towering Inferno &0000000156000000.000000156.000.000+ (&0000000088650000.00000088.650.000)R &0000000014000000.00000014.000.000 [# 180][# 181]
Blazing Saddles &0000000119500000.000000119.500.000* &0000000002600000.0000002.600.000 [# 182]
1975 Denizin Dişeleri &0000000470700000.000000470.700.000 (&0000000400000000.000000400.000.000) &0000000012000000.00000012.000.000 [# 183]
1976 Rocky &0000000225000000.000000225.000.000 &0000000001000000.0000001.000.000 [# 184]
1977 Star Wars &0000000775398007.000000775.398.007 (&0000000530000000.000000530.000.000)SW &0000000011000000.00000011.000.000 [# 185][# 186]
1978 Grease &0000000387513770.000000387.513.770 &0000000006000000.0000006.000.000 [# 187]
1979 Ay Harekâtı &0000000210300000.000000210.300.000 &0000000031000000.00000031.000.000 [# 188]
Kramer Kramer'e Karşı &0000000106260000.000000106.260.000* TBA [# 189]
1980 Yıldız Savaşları: Bölüm V - İmparator &0000000538375067.000000538.375.067 (&0000000413562607.000000413.562.607)SW &0000000023000000.00000023.000.000 [# 190]
1981 Kutsal Hazine Avcıları &0000000384140454.000000384.140.454 (&0000000351328121.000000351.328.121) &0000000020000000.00000020.000.000 [# 191]
1982 E.T. &0000000792910554.000000792.910.554 (&0000000619000000.000000619.000.000) &0000000010500000.00000010.500.000 [# 192][# 186]
1983 Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü &0000000475106177.000000475.106.177 (&0000000385845197.000000385.845.197)SW &0000000032500000.00000032.500.000 [# 193]
1984 Indiana Jones: Kamçılı Adam &0000000333080271.000000333.080.271 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 194]
1985 Geleceğe Dönüş &0000000383874862.000000383.874.862 &0000000019000000.00000019.000.000 [# 195]
1986 Top Gun &0000000353786701.000000353.786.701 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 196]
1987 Fatal Attraction &0000000320100000.000000320.100.000 &0000000014000000.00000014.000.000 [# 197][# 198]
1988 Yağmur Adam &0000000412800000.000000412.800.000 &0000000025000000.00000025.000.000 [# 199]
1989 Indiana Jones: Son Macera &0000000474171806.000000474.171.806 &0000000048000000.00000048.000.000 [# 200]
1990 Hayalet &0000000517600000.000000517.600.000 &0000000022000000.00000022.000.000 [# 201]
1991 Terminatör 2: Kıyamet Günü &0000000516816151.000000516.816.151 &0000000100000000.000000100.000.000 [# 202]
1992 Alaaddin &0000000504050219.000000504.050.219 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 203]
1993 Jurassic Park &0000000914691118.000000914.691.118 &0000000063000000.00000063.000.000 [# 40]
1994 Aslan Kral &0000000951583777.000000951.583.777 (&0000000767355561.000000767.355.561) &0000000045000000.00000045.000.000 [# 58]
1995 Zor Ölüm 3 &0000000364480746.000000364.480.746 &0000000090000000.00000090.000.000 [# 204]
1996 Kurtuluş Günü &0000000817400891.000000817.400.891 &0000000075000000.00000075.000.000
1997 Titanik &0000001843201268.0000001.843.201.268 &0000000200000000.000000200.000.000
1998 Armageddon &0000000554600000.000000554.600.000 &0000000140000000.000000140.000.000 [# 205]
1999 Star Wars: Bölüm I - Gizli Tehlike &0000001021959758.0000001.021.959.758 (&0000000924317558.000000924.317.558) &0000000115000000.000000115.000.000 [# 44]
2000 Görevimiz Tehlike 2 &0000000546388105.000000546.388.105 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 206]
2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı &0000000974755371.000000974.755.371 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 50]
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule &0000000926047111.000000926.047.111 (&0000000921780457.000000921.780.457) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 207]
2003 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü &0000001119929521.0000001.119.929.521 (&0000001119110941.0000001.119.110.941) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 23]
2004 Şrek 2 &0000000919838758.000000919.838.758 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 208]
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi &0000000896911078.000000896.911.078 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 209]
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı &0000001066179725.0000001.066.179.725 &0000000225000000.000000225.000.000 [# 34]
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu &0000000963420425.000000963.420.425 &0000000300000000.000000300.000.000 [# 210]
2008 Kara Şövalye &0000001001921825.0000001.001.921.825 (&0000000999615879.000000999.615.879) &0000000185000000.000000185.000.000 [# 52]
2009 Avatar &0000002789679794.0000002.789.679.794 (&0000002749064328.0000002.749.064.328) &0000000237000000.000000237.000.000 [# 1][# 211]
2010 Oyuncak Hikayesi 3 &0000001063171911.0000001.063.171.911 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 32]
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 &0000001328111219.0000001.328.111.219 &0000000250000000.000000250.000.000HP [# 13]
2012 The Avengers &0000001511757910.0000001.511.757.910 &0000000220000000.000000220.000.000 [# 8]
2013 Karlar Ülkesi &0000001275772511.0000001.275.772.511 &0000000150000000.000000150.000.000
2014 Transformers: Kayıp Çağ &0000001077734000.0000001.077.734.000 &0000000210000000.000000210.000.000 [# 28]
2015 Star Wars: Güç Uyanıyor $2.068.223.624 &0000000245000000.000000245.000.000 [# 4]
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı $1.153.304.495 &0000000250000000.000000250.000.000 [# 21]
2017 Star Wars: Son Jedi $1.332.539.889 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 212]
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı $2.048.359.754 &0000000316000000.000000316.000.000–&0000000400000000.000000400.000.000 [# 213][# 214]
2019 Avengers: Endgame $2.790.275.676 &0000000356000000.000000356.000.000
[# 2]
2020 The Eight Hundred $461,341,525 $80,000,000 [20]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "All Time Worldwide Box Office Grosses". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Avengers: Infinity War (2018)". 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  3. ^ "The Lion King". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  4. ^ "Frozen II". Box Office Mojo. 27 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  5. ^ "Black Panther". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  6. ^ "Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  7. ^ "Jurassic World: Fallen Kingdom". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  8. ^ "Incredibles 2". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  9. ^ "Aquaman (2018)". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  10. ^ "Spider-Man: Far from Home (2019)". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  11. ^ "Captain Marvel (2019)". 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  12. ^ "Joker (2019)". Box Office Mojo. 25 Ekim 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  13. ^ "Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker". Box Office Mojo. 29 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  14. ^ "Toy Story 4 (2019)". Box Office Mojo. 20 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  15. ^ "Aladdin (2019)". Box Office Mojo. 2 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  16. ^ "Despicable Me 3 (2017)". Box Office Mojo. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  17. ^ "Yearly Box Office". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  18. ^ "Movie Index By Year". The Numbers. Nash Information Services. 17 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  19. ^ Dirks, Tim. "All-Time Box-Office Hits By Decade and Year". Filmsite.org. American Movie Classics. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  20. ^ "The Eight Hundred (2020)". Box Office Mojo. 6 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 

DipnotlarDüzenle

  1. ^ a b Avatar
  2. ^ a b "Avengers: Endgame (2019)". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  3. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 16 Temmuz 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  4. ^ a b "Star Wars: The Force Awakens (2015)". Box Office Mojo. 19 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  5. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  6. ^ "Jurassic World (2015)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2015. 
  7. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  8. ^ a b "The Avengers (2012)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  9. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  10. ^ "Furious 7 (2015)". Box Office Mojo. 26 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2015. 
  11. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  12. ^ "Avengers: Age of Ultron (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2016. 
  13. ^ a b "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2011. 
  14. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  15. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  16. ^ "Beauty and the Beast (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  17. ^ "The Fate of the Furious (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  18. ^ "Iron Man 3 (2013)". Box Office Mojo. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2013. 
  19. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  20. ^ "Minions (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2016. 
  21. ^ a b "Captain America: Civil War (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2016. 
  22. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  23. ^ a b Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
  24. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  25. ^ "Transformers: Dark of the Moon (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2014. 
  26. ^ "Skyfall (2012)". Box Office Mojo. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2013. 
  27. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  28. ^ a b "Transformers: Age of Extinction". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  29. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  30. ^ "The Dark Knight Rises (2012)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2012. 
  31. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  32. ^ a b "Toy Story 3 (2010)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2010. 
  33. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 30 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  34. ^ a b "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2010. 
  35. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  36. ^ "Rogue One: A Star Wars Story (2016)". Box Office Mojo. 19 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  37. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  38. ^ "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2011. 
  39. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  40. ^ a b Jurassic Park
    • Total: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2013. Worldwide: $1,029,153,882; Production Budget: $63 million 
    • Original release: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 19 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2013. $914,691,118 
    • As of 2010: Block & Wilson 2010, ss. 756–757. "Production Cost: $70.0 (Unadjusted $s in Millions of $s) ... Jurassic Park was a smash at the box office, bringing in $920 million in worldwide box office and spawning two sequels."
  41. ^ a b Krämer, Peter (1999). "Women First: Titanic, Action-Aventure Films, and Hollywood's Female Audience". Sandler, Kevin S.; Studlar, Gaylyn (Edl.). Titanic: Anatomy of a Blockbuster. Rutgers University Press. ss. 108-131. ISBN 9780813526690. p. 130: The list has Jurassic Park at number one with $913 million, followed by The Lion King... 
  42. ^ "Finding Dory (2016)". Box Office Mojo. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2017. 
  43. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 25 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  44. ^ a b Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  45. ^ "Alice in Wonderland (2010)". Box Office Mojo. 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  46. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  47. ^ "Zootopia (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2017. 
  48. ^ "The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  49. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  50. ^ a b "Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)". Box Office Mojo. 15 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2021. 
  51. ^ Bloomberg News (19 Şubat 2002). "'Harry Potter' Moves Into No. 2 Position". Los Angeles Times. 13 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014. 
  52. ^ a b The Dark Knight
  53. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  54. ^ "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  55. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  56. ^ "Despicable Me 2 (2013)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  57. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2012. 
  58. ^ a b The Lion King
  59. ^ Rucker, Walter C.; Upton, James N., (Edl.) (2007). Encyclopedia of American race riots. Greenwood Publishing Group. s. 35. ISBN 978-0-313-33301-9. ...earning more than $10 million at the box office in 1915. By 1949, it had earned $50 million 
  60. ^ Lang, Robert, (Ed.) (1994). The Birth of a nation: D.W. Griffith, director. Rutgers University Press. s. 30. ISBN 978-0-8135-2027-8. 
  61. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  62. ^ "20,000 Leagues Under the Sea (1916) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  63. ^ Coons, Robin (30 Haziran 1939). "Hollywood Chatter". The Daytona Beach News-Journal. s. 6. 
  64. ^ Shipman, David (1970). The great movie stars: the golden years. Crown Publishing Group. s. 98. 
  65. ^ a b c d e f g h i "Biggest Money Pictures". Variety. 21 Haziran 1932. s. 1.  Cited in "Biggest Money Pictures". Cinemaweb. 8 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  66. ^ Dirks, Tim. "Way Down East (1920)". Filmsite.org. American Movie Classics. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  67. ^ Quin, Eleanor. "The Four Horsemen of the Apocalypse (1921) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  68. ^ Brownlow, Kevin (1968). The parade's gone by ... University of California Press. s. 255. ISBN 978-0-520-03068-8. 
  69. ^ a b "Business: Film Exports". Time. 6 Temmuz 1925. 5 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2011. 
  70. ^ May, Richard P. (Sonbahar 2005), "Restoring The Big Parade", The Moving Image, 5 (2), ss. 140-146, doi:10.1353/mov.2005.0033, ISSN 1532-3978, ...earning somewhere between $18 and $22 million, depending on the figures consulted 
  71. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Big Parade, s. 105,
  72. ^ Hall & Neale 2010, s. 163 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 163,)
  73. ^ "Alamo (sic) of the South Seas". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  74. ^ Miller, Frank. "For Heaven's Sake (1926) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  75. ^ Fristoe, Roger. "The Jazz Singer (1927) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  76. ^ Bradley, Edwin M. (1996). The First Hollywood Musicals: A Critical Filmography of 171 Features, 1927 Through 1932. McFarland. ss. 10-12. 
  77. ^ Looney, Deborah. "The Broadway Melody (1929) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  78. ^ "Tom Sawyer". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  79. ^ Feaster, Felicia. "All Quiet on the Western Front (1930) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  80. ^ Feaster, Felicia. "Frankenstein (1931)". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2011. 
  81. ^ "City Lights (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  82. ^ Baxter, John (2010). Von Sternberg. University Press of Kentucky. s. 152. ISBN 978-0-8131-2601-2. 
  83. ^ "King Kong (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  84. ^ "Cavalcade (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  85. ^ "I'm No Angel (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  86. ^ "It Happened One Night". The Numbers. Nash Information Services. 19 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  87. ^ "Viva Villa!". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  88. ^ Toole, Michael. "Mutiny on the Bounty (1935) – Articles". Turner Classic Movies. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  89. ^ "Top Hat (1935)". Turner Classic Movies. 4 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  90. ^ "How to Become (sic) a Detective". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  91. ^ Turk, Edward Baron (1998). Hollywood Diva: A Biography of Jeanette MacDonald. University of California Press. 
  92. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources add that as of 1987, the picture had grossed $330,000,000 
  93. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs". The Numbers. Nash Information Services. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2011. 1993 release: $41,316,184 
  94. ^ "You Can't Take It With You". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  95. ^ "Alexander's Ragtime Band (1938) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  96. ^ "Gone with the Wind". The Numbers. Nash Information Services. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  97. ^ Miller, Frank; Stafford, Jeff (5 Ocak 2007). "Gone With the Wind (1939) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  98. ^ "Cinema: G With the W". Time. 25 Aralık 1939. s. 2. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2011. 
  99. ^ "Pinocchio". The Numbers. Nash Information Services. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  100. ^ Barrier, Michael (2003). Hollywood Cartoons: American Animation in Its Golden Age. New York: Oxford University Press. s. 602. ISBN 0-19-516729-5. 
  101. ^ "Boom Town". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  102. ^ Miller, Frank. "Rebecca (1940) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  103. ^ Reid 2006, s. 25 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 25,)
  104. ^ "Sergeant York (1941) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  105. ^ "Bambi". The Numbers. Nash Information Services. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  106. ^ "Bambi (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources report that the film, which cost over $2,000,000 to produce, did not turn a profit during its initial release, largely because the European market was inaccessible during World War II 
  107. ^ Reid 2006, s. 26 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 26,)
  108. ^ "Mrs. Miniver (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  109. ^ Reid 2006, s. 27 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 27,)
  110. ^ "This Is the Army (1943) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. 
  111. ^ "Going My Way (1944) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  112. ^ Reid 2006, s. 28 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 28,)
  113. ^ "Mom and Dad (1945) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  114. ^ Reid 2006, s. 30 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 30,)
  115. ^ "Song of the South". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2011. 
  116. ^ Gabler, Neal (31 Ekim 2006). Walt Disney: The Triumph of the American Imagination. Alfred A. Knopf. ss. 432-9, 456, 463, 486, 511, 599. ISBN 9780679438229. 
  117. ^ Solomon, Charles (1989). Enchanted Drawings: The History of Animation. Alfred A. Knopf. s. 186. ISBN 9780394546841. 
  118. ^ "Hollywood Pioneer, David Griffith, Dies". Sun Journal. 24 Temmuz 1948. s. 11. 
  119. ^ "The Best Years of Our Lives (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. US:$11.3 million; UK:$8 million 
  120. ^ "The Best Years of Our Lives". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  121. ^ Miller, Frank. "Duel in the Sun (1946) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. Despite pretty awfulreviews, the picture grossed $10 million, making it the second-highest-grossingfilm of the year (behind The Best Years of OurLives) [sic] 
  122. ^ "Forever Amber". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  123. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da (note 6.56) Online copy, s. 285 (note 6.56),
  124. ^ Reid 2006, s. 31 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 31,)
  125. ^ "Unconquered (1947) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  126. ^ Reid 2006, s. 32 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 32,)
  127. ^ "The Snake Pit". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  128. ^ Wood, Bret. "Samson and Delilah (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  129. ^ "Cinderella". The Numbers. Nash Information Services. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  130. ^ a b Reid 2006, s. 34 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 34,)
  131. ^ Arnold, Jeremy. "King Solomon's Mines (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  132. ^ Hall & Neale 2010, s. 139 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 139,)
  133. ^ Reid, John (2006). Films Famous, Fanciful, Frolicsome & Fantastic. Lulu. ss. 165-166. ISBN 978-1-4116-8915-2. 
  134. ^ "The Greatest Show on Earth (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  135. ^ "Peter Pan (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2011. 
  136. ^ "The Robe (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  137. ^ Arnold, Jeremy. "White Christmas (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  138. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  139. ^ Miller, John M. "20,000 Leagues Under the Sea (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  140. ^ "Lady and the Tramp". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  141. ^ "Lady and the Tramp (1955) – Notes". Turner Classic Movies. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  142. ^ "Mister Roberts". The Numbers. Nash Information Services. 29 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  143. ^ "The Ten Commandments (1956) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  144. ^ Nixon, Rob. "The Bridge on the River Kwai (1957) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  145. ^ Miller, Frank. "South Pacific (1958) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2011. 
  146. ^ "Ben-Hur (1959) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  147. ^ "Spartacus". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  148. ^ Nixon, Rob. "Psycho (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  149. ^ "Swiss Family Robinson". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  150. ^ Passafiume, Andrea. "Swiss Family Robinson (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  151. ^ "101 Dalmatians (1961)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  152. ^ "One Hundred and One Dalmatians". Variety. 31 Aralık 1960. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  153. ^ "West Side Story". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  154. ^ "Lawrence of Arabia". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2011. 
  155. ^ "From Russia With Love". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2011. 
  156. ^ "Goldfinger". The Numbers. Nash Information Services. 15 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  157. ^ "Mary Poppins". The Numbers. Nash Information Services. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  158. ^ "The Sound of Music". The Numbers. Nash Information Services. 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2011. 
  159. ^ Thomas, Bob (23 Kasım 1969). "'Sound of Music' Sound Finance". Pittsburgh Post-Gazette. s. 22. 
  160. ^ "The Bible". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  161. ^ "Hawaii". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  162. ^ "Who's Afraid of Virginia Woolf?". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  163. ^ Landazuri, Margarita. "Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  164. ^ "The Jungle Book (1967)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  165. ^ "The Jungle Book". Variety. 31 Aralık 1966. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  166. ^ "The Graduate". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  167. ^ Nixon, Rob. "The Graduate (1967) – Articles". Turner Classic Movies. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  168. ^ Miller, Frank. "2001: A Space Odyssey (1968) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  169. ^ "Funny Girl". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  170. ^ "Butch Cassidy and the Sundance Kid". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  171. ^ "Love Story". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  172. ^ "Love Story". Variety. 31 Aralık 1969. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  173. ^ "Diamonds Are Forever". The Numbers. Nash Information Services. 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2011. 
  174. ^ "Billy Jack". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  175. ^ "Fiddler on the Roof". The Numbers. Nash Information Services. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  176. ^ "The Godfather". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  177. ^ "The Godfather (1972) – Notes". Turner Classic Movies. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  178. ^ "The Exorcist". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  179. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Exorcist, s. 358,
  180. ^ "The Towering Inferno". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2011. North America:$116,000,000 
  181. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Towering Inferno, s. 354,; North America:$48,650,000; Overseas:$40,000,000 (gross rentals)
  182. ^ "Blazing Saddles". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  183. ^ "Jaws". The Numbers. Nash Information Services. 31 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2011. 
  184. ^ "Rocky". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2010. 
  185. ^ "Star Wars (1977)". Box Office Mojo. 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  186. ^ a b Wuntch, Philip (19 Temmuz 1985). "Return of E.T." The Dallas Morning News. 17 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2012. Its worldwide box-office gross was $619 million, toppling the record of $530 million set by Star Wars. 
  187. ^ "Grease". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2011. 
  188. ^ "Moonraker". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2011. 
  189. ^ "Kramer vs. Kramer". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  190. ^ The Empire Strikes Back
  191. ^ "Raiders of the Lost Ark (1981)". Box Office Mojo. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. Total: $384,140,454; North America: $209,562,121 (original run); Overseas: $141,766,000 
  192. ^ "E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  193. ^ Return of the Jedi
  194. ^ "Indiana Jones and the Temple of Doom". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  195. ^ "Back to the Future". The Numbers. Nash Information Services. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  196. ^ "Top Gun". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  197. ^ "Fatal Attraction". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  198. ^ Green, Tom (31 Ocak 1989). "Selleck: A new 'Alibi,' lullaby;Career proceeds at magnum speed". USA Today. 31 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2012. Since Three Men and a Baby became a megahit ($238 million worldwide) and Magnum, PI retired to top ratings last spring, he can hardly catch his breath. 
  199. ^ "Rain Man". The Numbers. Nash Information Services. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  200. ^ "Indiana Jones and the Last Crusade". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  201. ^ "Ghost". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  202. ^ "Terminator 2: Judgment Day". The Numbers. Nash Information Services. 10 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  203. ^ "Aladdin". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  204. ^ "Die Hard: With a Vengeance". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2011. 
  205. ^ "Armageddon". The Numbers. Nash Information Services. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2011. 
  206. ^ "Mission: Impossible II". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  207. ^ Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
  208. ^ "Shrek 2 (2002)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  209. ^ "Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)". Box Office Mojo. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  210. ^ "Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  211. ^ Patten, D. (3 Aralık 2009). "'Avatar's' True Cost – and Consequences". The Wrap. 16 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2009. 
  212. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; sw8 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  213. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; infinity war isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  214. ^ Rubin, Rebecca (30 Nisan 2018). "'Avengers: Infinity War' Officially Lands Biggest Box Office Opening of All Time". Variety. 2 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2018.