En çok görüntülenen YouTube videoları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu liste en çok izlenen YouTube videolarını göstermektedir. YouTube istatistiklerine göre tüm zamanların en çok izlenen 30 videosu listelenmiştir. Listedeki veriler 26 Temmuz 2020 tarihine ait resmi rakamlara dayanmaktadır. 1 milyardan fazla izlenmeye sahip 70 adet video bulunmaktadır. Katy Perry (Roar, Dark Horse), Taylor Swift (Blank Space, Shake It Off, Bad Blood) listede ilk 40 arasında en fazla video bulunduran şarkıcılardır.[1] Taylor Swift ve Justin Bieber ilk 40'ta 3 videosu birden bulunan sanatçılardır.

1 milyar görüntülenme sayısına en kısa sürede ulaşan 5 video; "Hello" (88 gün), "Despacito" (97 gün), "Shape of You" (97 gün), "Sorry" (137 gün), "Chantaje" (140 gün).[2][3]

2 milyar görüntülenme sayısına en kısa sürede ulaşan 5 video; "Despacito" (154 gün), "Sorry" (394 gün), "See You Again" (515 gün), "Hello" (620 gün), "Gangnam Style" (684 gün).

3 milyar görüntülenme sayına ulaşan ilk 2 video; "Despacito" (204 gün), "See You Again" (854 gün).

Videolar

değiştir

Tüm zamanlar

değiştir
  Video klip olmayanları gösterir
Sıra Video adı Yükleyen / sanatçı İzlenme (milyar) Yüklenme tarihi
1 "Baby Shark"[4] Pinkfong Kids' Songs & Stories 14.76 18 Haziran 2016
2 "Despacito"[5] Luis Fonsi featuring Daddy Yankee 8.48 13 Ocak 2017
3 "Johny Johny Yes Papa"[6] LooLoo Kids 6.93 8 Ekim 2016
4 "Bath Song"[7] Cocomelon – Nursery Rhymes 6.77 2 Mayıs 2018
5 "See You Again"[8] Wiz Khalifa featuring Charlie Puth 6.32 6 Nisan 2015
6 "Wheels on the Bus"[9] Cocomelon – Nursery Rhymes 6.29 24 Mayıs 2018
7 "Shape of You"[10] Ed Sheeran 6.29 30 Ocak 2017
8 "Phonics Song with Two Words"[11] ChuChu TV 5.88 6 Mart 2014
9 "Uptown Funk"[12] Mark Ronson featuring Bruno Mars 5.27 19 Kasım 2014
10 "Gangnam Style"[13] Psy 5.20 15 Temmuz 2012
11 "Learning Colors – Colorful Eggs on a Farm"[14] Miroshka TV 5.13 27 Şubat 2018
12 "Dame Tu Cosita"[15] Ultra Music 4.70 5 Nisan 2018
13 "Axel F" [16] Crazy Frog 4.63 17 Haziran 2009
14 Masha ve Koca Ayı – "Felaketin Tarifi"[17] Get Movies 4.59 31 Ocak 2012
15 "Baa Baa Black Sheep"[18] Cocomelon – Nursery Rhymes 4.12 25 Haziran 2018
16 "Lakdi Ki Kathi"[19] Jingle Toons 24 Mayıs 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 4.09 14 Haziran 2018
17 "Sugar"[20] Maroon 5 4.07 14 Ocak 2015
18 "Counting Stars"[21] OneRepublic 4.04 31 Mayıs 2013
19 "Roar"[22] Katy Perry 4.02 5 Eylül 2013
20 "Waka Waka (This Time for Africa)"[23] Shakira featuring Freshlyground 3.97 4 Haziran 2010
21 "Shree Hanuman Chalisa" T-Series Bhakti Sagar 3.92 10 Nisan 2011
22 "Humpty the Train on a Fruits Ride"[24] Kiddiestv Hindi – Nursery Rhymes & Kids Songs 3.86 26 Ocak 2018
23 "Sorry"[25] Justin Bieber 3.82 22 Ekim 2015
24 "Thinking Out Loud"[26] Ed Sheeran 3.78 7 Ekim 2014
25 "Perfect"[27] Ed Sheeran 3.76 9 Kasım 2017
26 "Dark Horse"[28] Katy Perry featuring Juicy J 3.75 20 Şubat 2014
27 "Let Her Go"[29] Passenger 3.68 25 Temmuz 2012
28 "Faded"[30] Alan Walker 3.65 3 Aralık 2015
29 "Girls Like You"[31] Maroon 5 featuring Cardi B 3.63 31 Mayıs 2018
30 "Lean On"[32] Major Lazer 3.63 22 Mart 2015
10 Temmuz 2024 itibarıyla

Tarihinde en çok görüntülenen videolar

değiştir

Ekim 2005'ten bu yana en çok görüntülenen 30 videoyu gösterir.

  Şimdiki rekoru gösterir
  İlk rekoru gösterir
  Videonun YouTube'tan silinmesine kadar olan zamanı gösterir
Video adı Yükleyen Rekor anındaki izlenme Yükleme tarihi Rekor tarihi Yüklendikten sonra rekora ulaşılan gün Rekora sahip olunan gün Kay.(lar)
"Baby Shark Dance" Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories 7.046.700.000 17 Haziran 2016 2 Kasım 2020 1.600 1346
"Despacito"[5] LuisFonsiVEVO 2.993.700.000 12 Ocak 2017 4 Ağustos 2017 206 1.186 [5]
"See You Again"[8] Wiz Khalifa 2.894.000.000 6 Nisan 2015 10 Temmuz 2017 826 25 [8]
"Gangnam Style"[13] officialpsy 803.700.000 15 Temmuz 2012 24 Kasım 2012 134 1.689 [33]
"Baby"[34] JustinBieberVEVO 245.400.000 19 Şubat 2010 16 Temmuz 2010 149 862 [35]
"Bad Romance"[36] LadyGagaVEVO 178.400.000 23 Kasım 2009 14 Nisan 2010 143 93 [37]
"Charlie Bit My Finger"[38] HDCYT 128.900.000 22 Mayıs 2007 24 Ekim 2009 887 171 [39][40]
"Evolution of Dance"[41] Judson Laipply 118.900.000 6 Nisan 2006 2 Mayıs 2009 1.062 176 [40][42]
"Girlfriend"[43] RCARecords 92.600.000 27 Şubat 2007 17 Temmuz 2008 508 289 [44][45][46]
"Evolution of Dance"[41] Judson Laipply 78.600.000 6 Nisan 2006 15 Mart 2008 651 124 [46][47]
"Music Is My Hot Hot Sex"[48] CLARUSBARTEL72 76.600.000 9 Nisan 2007 29 Şubat 2008 327 14 [46][49][50]
"Evolution of Dance"[41] Judson Laipply 10.600.000 6 Nisan 2006 19 Mayıs 2006 16 652 [51][52]
"Pokemon Theme Music Video"[53] Smosh 4.300.000 28 Kasım 2005 12 Mart 2006 105 68 [52][54][55]
"Myspace - The Movie"[56] eggtea 2.700.000 31 Ocak 2006 18 Şubat 2006 18 22 [52][57]
"Phony Photo Booth" mugenized 3.400.000 1 Aralık 2005 21 Ocak 2006 50 28
"The Cronic of Narnia Rap" youtubedude 2.300.000 18 Aralık 2005 9 Ocak 2006 22 12
"Cross Bar" joeB 1.000.000 21 Ekim 2005 10 Aralık 2005 50 30
"Ronaldinho: Touch of Gold"[58] Nikesoccer 255.000 21 Ekim 2005 31 Ekim 2005 10 40 [52][59]
"I/O Brush"[60] larfus 247.000 5 Ekim 2005 29 Ekim 2005 24 2 [52][61]
"Me at the zoo" jawed 1 23 Nisan 2005 23 Nisan 2005 0 189
10 Temmuz 2024 itibarıyla

Ayrıca bakınız

değiştir

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Most Viewed Videos of All Time・(Over 100 million views)". 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2015. 
  2. ^ Towbridge, Kurt (22 Eylül 2015). "The Road to a Billion Views on YouTube Is Getting Shorter All the Time". Billboard. 3 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2015. 
  3. ^ Adele Poised To Break A Billion-View Record 20 Ocak 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., vocativ.com, Access date: January 18, 2016
  4. ^ "Baby Shark Dance | Sing and Dance! | Animal Songs | PINKFONG Songs for Children". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  5. ^ a b c "Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee". YouTube. 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2020. 
  6. ^ "Johny Johny Yes Papa 👶 THE BEST Song for Children | LooLoo Kids". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  7. ^ "Bath Song | CoCoMelon Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 1 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  8. ^ a b c "Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  9. ^ "Wheels on the Bus - CoCoMelon Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 4 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2020. 
  10. ^ "Ed Sheeran - Shape of You [Official Video]". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  11. ^ "Phonics Song with TWO Words - A For Apple - ABC Alphabet Songs with Sounds for Children". YouTube. 1 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  12. ^ "Mark Ronson - Uptown Funk ft. Bruno Mars". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  13. ^ a b "PSY - GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2021. 
  14. ^ "Учим цвета-Разноцветные яйца на ферме". YouTube. 21 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  15. ^ "El Chombo - Dame Tu Cosita feat. Cutty Ranks (Official Video) [Ultra Music]". YouTube. 6 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Temmuz 2020. 
  16. ^ "Song". 10 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Маша и Медведь (Masha and The Bear) - Маша плюс каша (17 Серия)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  18. ^ "Baa Baa Black Sheep - CoCoMelon Nursery Rhymes & Kids Songs". YouTube. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2020. 
  19. ^ "लकड़ी की काठी | Lakdi ki kathi | Popular Hindi Children Songs | Animated Songs by JingleToons". Youtube. 10 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2023. 
  20. ^ "Maroon 5 - Sugar". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  21. ^ "OneRepublic - Counting Stars". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  22. ^ "Katy Perry - Roar (Official)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  23. ^ "Shakira - Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup™ Song)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  24. ^ "Humpty the Train on a Fruits Ride - हम्प्टी ट्रैन और उसके फल दोस्तों से मिलिए - Kiddiestv Hindi". YouTube. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2022. 
  25. ^ "Justin Bieber - Sorry (PURPOSE : The Movement)". YouTube. 20 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  26. ^ "Ed Sheeran - Thinking Out Loud [Official Video]". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  27. ^ "Ed Sheeran – Perfect (Official Music Video)". YouTube. 9 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2020. 
  28. ^ "Katy Perry - Dark Horse (Official) ft. Juicy J". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  29. ^ "Passenger | Let Her Go (Official Video)". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  30. ^ "Alan Walker - Faded". YouTube. 19 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  31. ^ "Maroon 5 - Girls Like You ft. Cardi B". YouTube. 21 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  32. ^ "Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Official Music Video)". YouTube. 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2020. 
  33. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; GangnamStyle isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  34. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Baby isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  35. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Gaga isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  36. ^ "Lady Gaga - Bad Romance". YouTube. 3 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  37. ^ O'Neill, Megan (14 Nisan 2010). "Lady Gaga's Bad Romance Is Officially The Most Viewed Video On YouTube Ever". SocialTimes. 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  38. ^ "Charlie bit my finger - again !". YouTube. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  39. ^ Hutcheon, Stephen (4 Kasım 2009). "Once bitten, now watched by millions on YouTube". The Sydney Morning Herald. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  40. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History3 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  41. ^ a b c "Evolution of Dance". YouTube. 29 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  42. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on July 8, 2009, 22:33:57 (UTC)". Wayback Machine. 8 Temmuz 2009. Archived from the original on 8 Temmuz 2009. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  43. ^ "Avril Lavigne - Girlfriend". YouTube. 26 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  44. ^ Gannes, Liz (18 Temmuz 2008). "Avril Ascends, But YouTube Withholds Her Crown". Gigaom. 3 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  45. ^ Van Buskirk, Eliot (18 Temmuz 2008). "Avril Lavigne Expects $2 Million From YouTube Despite Gamed Play Count". Wired. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  46. ^ a b c Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History2 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  47. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Zapped isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  48. ^ "CANSEI DE SER SEXY Music is My Hot Hot Sex". YouTube. 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  49. ^ Dover, Danny (8 Mart 2008). "YouTube's New #1 Video: The Unprecedented Rise and the Mobocracy that Led to its Fall". Moz. 21 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  50. ^ Hutcheon, Stephen (23 Mart 2008). "YouTube yobs chase top video off the charts". The Sydney Morning Herald. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  51. ^ "Judson Laipply (featured in the #1 most viewed video on youtube)". The Speakers Group. 30 Mayıs 2008. 9 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  52. ^ a b c d e Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; History1 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  53. ^ "Pokemon Theme Music Video". YouTube. 10 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  54. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on March 14, 2006, 12:07:24 (UTC)". Wayback Machine. 14 Mart 2006. Archived from the original on 14 Mart 2006. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  55. ^ Heffernan, Virginia (4 Nisan 2006). "Comic shorts, home on the Web". The New York Times. 4 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  56. ^ "Myspace - THE MOVIE!". YouTube. 7 Temmuz 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  57. ^ "Most Viewed Chart on YouTube on the Wayback Machine on February 18, 2006, 21:43:25 (UTC)". Wayback Machine. 18 Şubat 2006. Archived from the original on 18 Şubat 2006. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  58. ^ "Ronaldinho: Touch of Gold". YouTube. 18 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  59. ^ "Ronaldinho: Touch of Gold on YouTube on the Wayback Machine on November 2, 2005, 10:21:32 (UTC)". Wayback Machine. 21 Ekim 2005. 2 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  60. ^ "I/O Brush". YouTube. 7 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016. 
  61. ^ "I/O Brush on YouTube on the Wayback Machine on October 29, 2005, 5:03:49 (UTC)". Wayback Machine. 5 Ekim 2005. Archived from the original on 29 Ekim 2005. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2016.