Emre Tetikel

Türk oyuncu ve yazar

Emre Tetikel (d. 2 Ağustos 1985, Tekirdağ), Türk oyuncu, öğretmen ve yazardır. En çok, “Ayakta Kal” sinema filmindeki “Berk” rolü ve “Karagül” Tv dizisindeki “Şahin” rolü ile tanınır.

Emre Tetikel
Darbe Filminde Emre Tetikel
Doğum02 Ağustos 1985 (38 yaşında)
Tekirdağ, Türkiye
MeslekOyuncu, Yazar, Tiyatro Öğretmeni
Etkin yıllar2003-günümüz
Tanınma nedeniAyakta Kal, Karagül, Adını Sen Koy,
Boy1,80 m (5 ft 11 in)
Resmî siteemretetikel.com

Çocukluk yılları değiştir

Aslen Tekirdağlı olan sanatçı, 1985 yılında Tekirdağ'da doğup büyüdü. Namık Kemal Lisesi’nden mezun oldu.[1] Ortaokul ve lise öğrenimi döneminde ilgisi tamamen oyunculuğa yönelen Emre Tetikel, Tekirdağ Şehir tiyatrosu ve amatör tiyatro gruplarda, yer aldı.[2]

Kariyeri değiştir

Emre Tetikel, Üniversite eğitimi için Tekirdağ’dan ayrılıp İstanbul’a yerleşti ve uzaktan örgün eğitim sistemi ile Newport University of California’da İngilizce işletme bölümü bitirdi. 2008 yılında, Selçuk Uluergüven ile tanıştı. Uluergüven ve Aykut Oray gibi tiyatro oyuncularından tiyatro eğitimi alarak, çeşitli tiyatro oyunlarında beraber rol aldı ve profesyonel oldu. Bahariye sanat merkezi, The new york conservatory for dramatic art, NY film academy ve Ekol drama’da oyunculuk eğitimine devam etti.

Öğrencilik yıllarında televizyon ve internet reklamlarında rol aldı. 2008 yılında, Dur Yolcu dizisinde "Morphy Mcmahon" karakterini canlandırdı ve ilk kez bir televizyon dizisinde rol aldı. İlk başrol filmi olan,16 Ocak 2009'da vizyona giren Ayakta Kal filminde,[3] "Berk" karakterini canlandırdı. Birkaç reklam filmi, sinema filmi ve diziden sonra Karagül dizisinde canlandırdığı "Şahin" karakteriyle Türk seyircisinin beğenisini kazandı.[4] Son Çıkış dizisinde "Engin" karakterini canlandırdı.[5] Ayrıca, 2019 yılında Adını Sen Koy dizisinde "Teoman" karakterini canlandırdı. Tekirdağ’da ve İstanbul’da birçok kolej ve özel oyunculuk eğitimi veren kurumda, Tiyatro öğretmenliği yaptı, Konservatuvar eğitimi için öğrenci yetiştirdi.[6][7]

Emre Tetikel aynı zamanda yazardır. 2015 yılında basılan "Yalnız Aşka Sığınmak" isimli bir romanı vardır.[8][9][10]

Filmografisi değiştir

Televizyon dizileri
Yıl Yapım Rol Notlar Kanal
2008 Dur Yolcu Morphy McMahon Başrol oyuncusu TRT 1
2009 Küçük Kadınlar Murat Yardımcı oyuncu Kanal D
2010 Keskin Bıçak Harun FOX
2014 Aşkın Kanunu Şurup Halil TRT 1
2015 Karagül Şahin FOX
Son Çıkış Engin Başrol oyuncusu TRT 1
2017 Ateş Böceği Berk Yardımcı oyuncu Star TV
2018 Adını Sen Koy Teoman
2019 Arka Sokaklar Numan Kanal D
2021 Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Radko Knight TRT 1
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar Yönetmen
2009 Ayakta Kal Berk Başrol oyuncusu Adnan Güler
2013 Şevkat Yerimdar Burçin Yardımcı oyuncu Bülent İşbilen
2015 Darbe Savcı Yardımcısı Yardımcı oyuncu Yasin Uslu
2020 Paranoid: Her Şey Sil Baştan Mitat Başrol oyuncusu Doğuş Arslan
2021 Küçük Yalanlar Ozan Kömürcü Başrol oyuncusu Bora Onur
Parya & Derya Emre Başrol oyuncusu Reza Hossein Abadi
Kısa film / Video klip
Yıl Albüm Şarkıcı Rol Notlar Yönetmen
2010 Şefkat Gibi Hande Yener Bütün Karakterler En İyi Kısa Film dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Damla Demircioğlu
2016 Ayrıla Ayrıla Levent Dörter Başrol Oyuncusu - Gürcan Keltek
Reality Show
Yıl Yapım Sezon/Bölüm Notlar Yönetmen
2019 Aşkın 7 şehri 15 bölümün tümü Türkiye'den konuk oyuncu Saeed Aboutaleb
İran Yemeği Seri II - Bölüm 9 Saeed Aboutaleb
Reklamlar
Yıl Marka/Ürün
2003 Yapıkredi Bank
2004 Mercedes
2005 Lacoste
2006 Avon
2007 Mynet.com
2008 Mcclayn
2009 Alpella 3gen Gofret

Tiyatro oyunları değiştir

Tiyatro
Yıl Oyun Rol Yönetmen
2005 Bir Yaz Gecesi Rüyası Theseus Selçuk Uluergüven
2008 Recebim Recebim' Muhtar Selçuk Uluergüven
2009 Tek Perdelik Şaka Karışık Eskiz Selçuk Uluergüven
Duvarların Ötesi Ufaklık Selçuk Uluergüven
2010-2020 Depo Karışık Eskiz Emre Karaoğlu

Bibliyografi değiştir

Kitabın
Yıl Başlık Konu Tür Dil Sayfa Sayısı ISBN Yayımcı Satış derecelendirmesi
2015 Yalnız Aşka Sığınmak Aşk Roman Türkçe 208 978-6-05479995-4 Postiga En Çok Satanlar 16. İlk 20

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Yüceer Tekirdağ'ı anlattı". www.cerkezkoybakis.com.tr. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  2. ^ "Emre Tetikel ~ Sinematurk.com". www.sinematurk.com. 19 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  3. ^ "'Ayakta Kal'anların galası". Milliyet. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  4. ^ "Emre Tetikel... HEM OYUNCU HEM DE YAZAR KİMLİĞİ İLE KARŞIMIZDA !." Magazin Kolik. 25 Haziran 2015. 28 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  5. ^ "emre tetikel - Milliyet". MİLLİYET - ARAMA. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  6. ^ "Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Fotoğraf | Yazar - Oyuncu Emre Tetikel Avcılar Şubemize Misafir Oldu". www.okyanuskoleji.k12.tr. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  7. ^ MagazinSortie. "Tarkan'ın Abisi, Hakan Tevetoğlu Magazin Sektörüne El Attı !". MagazinSortie. 7 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  8. ^ GEDİK, Ömür. "Aldatmak çok güzel". www.hurriyet.com.tr. 20 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  9. ^ "Yalnız Aşk'a Sığınmak". www.amazon.com. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  10. ^ "Genç oyuncudan aşk romanı". hthayat.haberturk.com. 6 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar değiştir