Emmanuelle Devos

Emmanuelle Devos (d. 10 Mayıs 1964, Puteaux), Fransız oyuncu. Oyuncu Marie Henriau'nun kızıdır. 2002 yılında Jacques Audiard'ın yönettiği Sur mes lèvres'deki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu César Ödülü'nü kazandı. Ayrıca ödül için üç kez daha aday gösterildi. 2012 Cannes Film Festivali'nde Ana Yarışma bölümü jüri üyeliği yaptı.[1]

Emmanuelle Devos
Emmanuelle Devos 2013 2.jpg
Doğum 10 Mayıs 1966 (1966-05-10) (56 yaşında)
Puteaux, Fransa
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1986-günümüz

FilmografiDüzenle

  • 2011 – La Permission de minuit
  • 2011 – Pourquoi tu pleures?
  • 2009 – Na počátku
  • 2009 – Angelo, tyran de Padoue (TV film)
  • 2009 – Bancs publics (Versailles rive droite)
  • 2009 – Les Beaux gosses
  • 2009 – Coco Chanel
  • 2009 – Les herbes folles
  • 2009 – Spiklenci
  • 2008 – Nevyřčené
  • 2008 – Plus tard
  • 2008 – Vánoční příběh
  • 2007 – Ceux qui restent
  • 2007 – Le Créneau
  • 2006 – Deux vies... plus une
  • 2006 – J'attends quelqu'un
  • 2005 – Gentille
  • 2005 – La Moustache
  • 2005 – Tlukot mého srdce se zastavil
  • 2004 – Gillesova žena
  • 2004 – Králové a královna
  • 2004 – Vítejte ve Švýcarsku
  • 2003 – Il est plus facile pour un chameau...
  • 2003 – Petites coupures
  • 2003 – Rencontre avec le dragon
  • 2002 – Nebe na dosah
  • 2002 – Nepřítel
  • 2001 - Sur mes levres
  • 2001 – Čti mi ze rtů
  • 2001 – Phobies (TV film)
  • 2001 – Le Temps perdu (TV film)
  • 2000 – Aïe
  • 2000 – Les Cendres du paradis
  • 2000 – Cours toujours
  • 2000 – Esther Kahn
  • 2000 – Lire la mort (TV film)
  • 2000 – Tontaine et Tonton (TV film)
  • 2000 – Vive nous!
  • 1999 – La Finale (TV film)
  • 1999 – Možná
  • 1999 – Nebojím se života
  • 1999 – Roule ma poule
  • 1999 – La Tentation de l'innocence
  • 1998 – La Finale (TV film)
  • 1998 – Les Grands enfants (TV film)
  • 1998 – Un mois de réflexion (TV film)
  • 1997 – Artemisia
  • 1997 – Le Déménagement
  • 1997 – La Vérité est un vilain défaut (TV film)
  • 1996 – Anna Oz
  • 1996 – Tendre piège (TV film)
  • 1996 – Učená pře aneb Můj pohlavní život
  • 1995 – Oublie-moi
  • 1994 – À Clara
  • 1994 – Consentement mutuel
  • 1994 – Les Patriotes
  • 1992 – La Sentinelle
  • 1991 – La Vie des morts
  • 1990 – Embrasse-moi
  • 1989 – Dis-moi oui, dis-moi non
  • 1987 – La Pension
  • 1986 – On a volé Charlie Spencer!
  1. ^ "The Jury of the 65th Festival de Cannes". festival-cannes.com. Cannes Film Festivali. 24 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2012.