Emir Benderlioğlu

Atıf Emir Benderlioğlu (d. 28 Ekim 1979, Ankara), Türk fotoğrafçı, seslendirmen, grafiker ve oyuncudur.

Emir Benderlioğlu
DoğumAtıf Emir Benderlioğlu
28 Ekim 1979 (44 yaşında)
Ankara, Türkiye
EğitimHacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
MeslekSinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar2004-günümüz
Evlilik[1]
Çocuk(lar)1
Akraba(lar)Âtıf Benderlioğlu (dedesi)

Hayatı ve kariyeri

değiştir

28 Ekim 1979 tarihinde Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni bitirdi. Önce Heykel bölümünde okuyan oyuncu, daha sonra Grafik bölümüne geçti ve bu bölümden mezun oldu. TRT'de tanıtım koordinatörü olarak çalıştı. Ankara'da Alper Çağlar ile tanıştı ve daha sonra Alper Çağlar'ın yönetiminde:

  • Bukalemun
  • 4 Saat
  • Kabakurgu
  • Camgöz
  • Panzehir
  • Dağ II
  • Börü

filmlerinde oynadı. Camgöz hariç bu filmlerde başrolde oynadı. Çağlar'ın filmlerindeki performansıyla beğeni toplayan oyuncu, Harika Uygur casting ajansına kaydoldu ve İstanbul'a yerleşti.

Âdem'in Trenleri adlı filmde Bekir karakterini canlandırdı. Daha sonra da Sessiz Fırtına adlı dizide İbrahim karakterini canlandırdı. 2008 yılında yayımlanan, Medyapım dizisi olan Dedektif Biraderler adlı dizide başrol oyuncusu olarak Savaş karakterini canlandırdı. 2008-2010 yılları arasında Kavak Yelleri adlı dizide Mine'nin sevgilisi Burak karakteri ile karşımıza çıkan Emir Benderlioğlu, fotoğrafçılıkla da yakından ilgilenmektedir. Animasyon, 3D grafik gibi konulardaki yarışmalarda da ödüller kazanmıştır. 2010'un Ocak ayında vizyona giren Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde adlı komedi filminde Dumrul karakteri ile karşımıza çıkmıştır. 2009-2010 yılları arasında ise TRT 1'de yayınlanan Ayrılık adlı dizide Eytan karakterini canlandırdı. 2 Temmuz 2010 Cuma günü ise kendisi gibi oyuncu olan Ceren Şekerci ile evlendi.[1] 2010 yılında FOX'ta yayımlanan Keskin Bıçak adlı dizide başrolde oynadı ve Çetin karakterini canlandırdı. 2016-2017 yılları arasında ise Arka Sokaklar dizisinde Sezgin Onuralp, 2018'de Star TV'de 6 bölümlük mini dizi olarak yayımlanan Börü ve hemen ardından Aralık 2018'de vizyona giren Börü filminde Turan Kara karakterine hayat verdi. 2019-2021 yılları arasında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Behzat Façalı karakterini canlandırdı. Daha sonra ise, 2021-2022 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı adlı dizide Pîrî Reis'e hayat verdi. Son olarak, 2021-2022 yılları arasında BluTV'de yayımlanan Börü 2039 dizisinde yine Turan Kara'yı canlandırdı.

Dedesi 4 sene Ankara Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Atıf Benderlioğlu'dur.

Filmografisi

değiştir
Yıl Yapım Rolü Notlar
2004 4 Saat Ferit Kısa film
2005 Kabakurgu Emir Kısa film
2006 Adem'in Trenleri Bekir Sinema
Bukalemun Ozan Kısa film
2007 Sessiz Fırtına İbrahim TV dizisi
Camgöz - Kan ve Vanilya Komiser Batu Kısa film
2008 Dedektif Biraderler Savaş Değer TV dizisi
2007-2010 Kavak Yelleri Burak Elibol TV dizisi
2009-2010 Ayrılık Eytan TV dizisi
2010 Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde Dumrul Sinema
2010 Keskin Bıçak Çetin Erdoğan TV dizisi
2011 Hop Dedik - Deli Dumrul Dumrul Sinema
2011 Yer Gök Aşk Yılmaz TV dizisi
2013 Galip Derviş Suat (Konuk oyuncu) TV dizisi
2013 Yalan Dünya Komiser (Konuk oyuncu) TV dizisi
2013 Osmanlı Tokadı Ateş / Vlad Tepeş TV dizisi
2014 Panzehir Ferit Sinema
2016 Dağ II Astsubay Kıdemli Başçavuş
Batur Altınbilek
Sinema
2016-2017 Arka Sokaklar Sezgin Onuralp TV dizisi
2017 Cesur Yürek Konuk oyuncu TV dizisi
2017 Fi Ali İnternet dizisi
2018 Börü Turan Kara TV dizisi
2018 4N1K İlk Aşk Tekin Tekelioğlu TV dizisi
2018 Börü Turan Kara Sinema
2019-2021 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Behzat Façalı TV dizisi
2019 Aman Reis Duymasın Behzat Façalı Sinema
2019 Şuursuz Aşk İşkenceci Polis Sinema
2021-2022 Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Pîrî Reis TV dizisi
2022 Börü 2039 Turan Kara İnternet dizisi
2022-2023 Tuzak Çetin / Mahir Yörükoğlu TV dizisi
2022 Hep Yek 5 Sinema
2022 Yılbaşı Gecesi Selo İnternet filmi
2023-2024 Teşkilat Anton TV dizisi
2024-günümüz Yalan Cengiz TV dizisi
Yakında Geçmişin Kokusu Murat Sinema

Kaynakça

değiştir
  1. ^ a b "Emir Benderlioğlu ve Ceren Şekerci evlendi". 7 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

değiştir