Emil Loteanu

Emil Loteanu (6 Kasım, 1936 - 18 Nisan, 2003), Sovyet asıllı Moldovalı film yönetmeni, senarist.[1] 1993 yılında Skorlupa filminde yazar, 1989 yılında Vdvoyom na grani vremeni adlı filmde yönetmenlik yapmıştır.

FilmografiDüzenle

  • Skorlupa (1993) - yönetmen
  • Vdvoyom na grani vremeni (1989) - yazar
  • Luceafarul (TV 1987) - yazar / yönetmen
  • Anna Pavlova (1983) - yazar / yönetmen
  • Moy laskovyy i nezhnyy zver (1979) - yazar / yönetmen
  • Tabor ukhodit v nebo (1976) - yazar / yönetmen
  • Ekho goryachey doliny (1974) - yönetmen
  • Lautarii (1973) - yazar / yönetmen
  • Akademik Tarasevich (1970) - yönetmen
  • Eto mgnovenie (1968) - yönetmen
  • Krasnye polyany (1967) - yazar / yönetmen
  • Freska na belom (1967) - yönetmen
  • Zhdite nas na rassvete (1964) - yazar / yönetmen
  • Zhil-byl malchik (1960) - yönetmen
  • Bolshaya gora (1959) - yönetmen

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Ezra, Elizabeth (2004). European cinema. Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0199255719. 

Dış bağlantılarDüzenle