Ana menüyü aç

Elizabeth Gillies

Elizabeth Egan "Liz" Gillies (d. 26 Temmuz 1993), Amerikalı oyuncu, şarkıcı. Broadway deki 13 müzikalinde canlandırdığı Lucy karakteriyle tanınmıştır. Nickelodeon'un sitcom dizisi Victorious'ta canlandırdığı Jade West karakteri sayesinde popüleritesini arttırmıştır.

Elizabeth Gillies
Genel bilgiler
Doğum adı Elizabeth Egan Gillies
Doğum 26 Temmuz 1993 (1993-07-26) (26 yaşında)
Haworth, New Jersey, Amerika Birleşik Devletleri
Meslekler Şarkıcı, Oyuncu
Etkin yıllar 1995-günümüz
İlişkili hareketler Victorious, Ariana Grande, Victoria Justice

KariyeriDüzenle

Oyunculuk kariyerine The Black Donnellys ve Locker 514 ile başlamıştır. Harold'ta yardımcı karakter olarak yer almıştır. 2008 yazında Lucy karakteriyle Broadway müzikali 13'ün ekibine katılmıştır.

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rolü Notlar
2007 The Black Donnellys Young Jenny/Jenny - Age 9
2008 Harold Evelyn Taylor
The Clique Shelby Wexler
2010–Günümüz Victorious Jade West Ana Karakter
2011 iCarly Jade West iParty with Victorious
Winx Club Daphne 9 episodes, Voice only
Big Time Rush Heather Fox 1 episode, "Big Time Secret"
2012 White Collar Chloe Woods 1 episode, "Upper West Side Story"

Müzik videolarıDüzenle

Yıl Ana Sanatçı Şarkı Notlar
2010 Victoria Justice "Freak the Freak Out" Cameo
2011 Victoria Justice "Beggin' on Your Knees" Cameo
2011 Victoria Justice All I Want Is Everything Cameo
2012 Victoria Justice Make It In America Cameo
2012 Victoria Justice 365 Days Cameo
2014 Ariana Grande Right There Cameo

DiskografiDüzenle