Ana menüyü aç

Eleanor Tomlinson

Tomlinson, 2014

Mayıs Eleanor Tomlinson (d. 19 Mayıs 1992) bir İngiliz aktris en çok bilinen rolleri Prenses Isabelle rolünü aldığı Jack Dev Katil (2013), Beyaz Kraliçe'deki Isabel Neville'dir.

İlk yılları ve ailesiDüzenle

Tomlinson, Londra'da doğdu. Ailesiyle birlikte Beverley, Yorkshine'a taşındı. Beverley Lisesi'nde okudu.[1] O şarkıcı Judith Hibbert ve aktör Malcolm Tomlinson'ın kızıdır. Kardeşi Ross Tomlinson, aynı zamanda bir aktör.[2][3][4]

KariyerDüzenle

Tomlinson İllüzyonist filminde Genç Sophie olarak görüldü. O bir genç filmi olan Kızlar Erkeklerden Ne İster?'de "Jas" karakterini canlandırdı. Tomlinson Pro Sieben dizisinde Kirsten'e hayat verdi. Ayrıca 'The Mad Woman in the Attic' dizisinde Eve olarak rol aldı. The Sarah Jane Adventures'te 3. Sezon 3. ve 4. bölümlerinde rol aldı. Ayrıca Alis Harikalar Diyarı'nda da rol aldı.

Kapsamlı bir aramadan sonra, Tomlinson Bryan Singer[5][6] tarafından yönetilen Jack Dev Slayer (2013)'daki Prenses Isabelle oldu.[7] O'nun da başrolde olduğu bir TV dizisi Beyaz Kraliçe'de Lady Isabel Neville'yi canlandırdı. Ve bir BBC adaptasyonu olan Pemberley İçin Ölüm Gelir'de Georgiana Darcy'yi canlandırdı.

2015 yılında bir BBC One televizyon serisi olan Poldark'ta Demelza Poldark olarak rol aldı.[8]

FilmografiDüzenle

Yıl Başlık Rol
2005 Düşen Branklyn ile küçük Daphne
2006 Kişilik Genç Sophie
2007 Einstein ve Eddington Agnes Müller
2008 Angus, Thongs ve Mükemmel Öpüşme Jas
2009 Sarah Jane Adventures Havva
2010 Harikalar Diyarında Fiona Chataway
Kayıp Gelecek Miru
2013 Styria Laneti Lara
Educazione Siberiana Xenya
Jack Dev Slayer Prenses Isabelle
Beyaz Kraliçe Clarence Isabel Neville, Duchess
Ölüm Pemberley Geliyor Georgiana Darcy
Hercules Emeklerini Alice Cunningham
2015 Poldark Demelza Poldark

KaynakçaDüzenle