Ege Kökenli

Ege Kökenli (d. 20 Mart 1993, Kırklareli) Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Ege Kökenli
Doğum 20 Mart 1993 (1993-03-20) (27 yaşında)
Kırklareli
Eğitim Haliç Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2004-günümüz

HayatıDüzenle

Ege Kökenli 1993 yılında Kırklareli’nde doğdu. Liseye kadar orada yaşadı. Daha sonra Saint Joseph Fransız Lisesinde eğitim görmek için İstanbul’a yerleşti. 5 yıl boyunca lisenin Fransızca tiyatro ekibinde yer aldı. İlk televizyon dizisi, 11 yaşındayken En İyi Arkadaşım oldu.

Eğitimini Haliç Üniversitesinde Konservatuar eğitimi alarak tamamlamıştır.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol
2004-2007 En İyi Arkadaşım Ece
2006 Anadolu Kaplanı Gizem
2010 Öğretmen Kemal Peri
2011-2012 Yahşi Cazibe Itır Kükreyen
2013 Çalıkuşu Mari Pırlantacıyan
2014 Çiçek Defne
2015 Güneşin Kızları Melisa Taşkıran
2015-2016 Asla Vazgeçmem Yaren Kozan
2017 Kalp Atışı Dr. Bahar Tunç
2019 Yasak Elma Yağmur
2019 Benim Tatlı Yalanım Aylin Tunç
2020-günümüz Kefaret Nil
2021 Menajerimi Ara Ege Kökenli (kendisi)
Sinema
Yıl Adı Rol Not
2014 Karanliktan Sonra Kısa film
2017 Taksim Hold’em Seda
2019 Aykut Enişte Nurhan Sinema filmi
2020 Son Şaka Ayşen Sinema filmi

KaynakçaDüzenle

  1. https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ege-kokenli-

Dış bağlantılarDüzenle