Ana menüyü aç

Efsanevi yaratıklar listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu sayfada pek çok kültüre ait efsanevi yaratıkların listesini bulabilirsiniz.

İçindekiler

Aborjin mitolojisiDüzenle

İngiliz mitolojisi ve folklorüDüzenle

Anglo-Saxon MitiDüzenle

Ortaçağ İngilteresiDüzenle

Modern İngiliz folklorüDüzenle

Kelt mitolojisiDüzenle

Arap mitolojisi (İslam Öncesi)Düzenle

Çin MitolojisiDüzenle

Eski Mısır mitolojisiDüzenle

Fransız mitolojisiDüzenle

Germen (Alman) mitolojisiDüzenle

Eski Yunan mitolojisiDüzenle

Himalaya mitolojisiDüzenle

Hindu DinleriDüzenle

İslam mitolojisiDüzenle

Japon MitolojisiDüzenle

Daha fazla bilgi için Yōkai ve obake'ye bakınız.

Yahudi mitolojisiDüzenle

Yahudi-Hristiyan mitolojisiDüzenle

Laos/Tay mitolojisiDüzenle

Latin Amerika mitolojisi ve folklorüDüzenle

Aztek mitolojisiDüzenle

Chilota mitolojisiDüzenle

Guaraní mitolojisiDüzenle

Mapuche mitolojisiDüzenle

Maya mitolojisiDüzenle

Mezopotamya mitolojisiDüzenle

Norse mitolojisiDüzenle

Kuzey America folklorü ve mitolojisi (ABD & Kanada)Düzenle

Occult mitolojisiDüzenle

Thelema ve Enochian BüyüsüDüzenle

İran mitolojisiDüzenle

İskandinav mitolojisiDüzenle

İskoç mitolojisiDüzenle

Slav mitolojisiDüzenle

Güneydoğu Asya mitolojisi (Malezya, Endonezya, Brunei ve Filipinler)Düzenle

Okyanusya mitolojisi ve folklorü (Guam, Saipan, Rota, Tinian ve Micronesia)Düzenle

Türk MitolojisiDüzenle

Belirsiz KökenliDüzenle

KurguDüzenle

Monsters in this category were never believed to exist, and most can be attributed to a creator who originally thought up the idea for said monster. While some monsters may be based on myths or legends, the specific monster, or monster species, in question is credited with a distinct creator and was never believed to be real to begin with.

Whenever possible, the person or persons responsible for the creation of a specific monster are listed in parentheses next to the monster they created.

FİLMLER İÇİN NOT: In the event that more than one person can be credited with the creation of a specific monster, then the origin of said monster goes to whichever theater audience it was originally made for.

İngiliz KurgusuDüzenle

Bu bölüm İngiliz yazarlar, besteciler, film yapımcıları ve TV yapımcıları tarafından yaratılmış tüm yaratıkları içerir. İrlanda yerlileri tarafından yaratılan tüm kurgular İrlanda Kurguları bölümünde bulunmaktadır (Kuzey İrlanda'ya ait olup olmadıklarına dikkat edilmeksizin).

İngiltere EdebiyatıDüzenle

Birleşik Krallık TV ShowlarındanDüzenle

Doctor WhoDüzenle

Alman KurgusuDüzenle

Alman EdebiyatıDüzenle

İrlanda KurgusuDüzenle

Bu bölüm İrlandalı yazarlar, besteciler, film yapımcıları ve TV yapımcıları tarafından yaratılmış tüm yaratıkları içerir (Kuzey İrlanda'ya ait olup olmadıklarına bakılmaksızın).

İrlanda EdebiyetıDüzenle

Japon KurgusuDüzenle

AnimasyonDüzenle

Science Ninja Team GatchamanDüzenle

Japon FilmleriDüzenle

DaieiDüzenle
TohoDüzenle

MangaDüzenle

Bleach (Tite Kubo)Düzenle
Death Note (Tsugumi Ohba, Takeshi Obata)Düzenle
Yu-Gi-Oh! (Kazuki Takahashi)Düzenle

Japon TelevizyonuDüzenle

Kamen Rider Series (Shotaro Ishinomori)Düzenle
Super Sentai Series (Shotaro Ishinomori, Tōei Company)Düzenle
Ultra Series (Eiji Tsuburaya)Düzenle

For more information on monsters from Ultra Q, see List of Ultra Q monsters

Japon Video OyunlarıDüzenle

Dragon Quest serisi (Yuji Horii)Düzenle
Final Fantasy serisi (Hironobu Sakaguchi)Düzenle
The Legend of Zelda serisi (Shigeru Miyamoto, Eiji Aonuma)Düzenle
BosslarDüzenle
DüşmanlarDüzenle
Pokémon video oyunu serisi (Satoshi Tajiri)Düzenle
Resident Evil serisi (Shinji Mikami)Düzenle

İskoç KurgusuDüzenle

İskoç EdebiyatıDüzenle

ABD KurgusuDüzenle

ABD Çizgi RomanlarıDüzenle

ABD Yapımı FilmlerdenDüzenle

ABD'den Diğer MitlerDüzenle

ABD EdebiyatıDüzenle

ABD TV ŞovlarıDüzenle

Aaahh!!! Real MonstersDüzenle
Drawn TogetherDüzenle
FuturamaDüzenle
Looney TunesDüzenle
LostDüzenle
Sesame StreetDüzenle
South ParkDüzenle
Star Trek: The Next GenerationDüzenle

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle