Ana menüyü aç

Edith Minturn "Edie" Sedgwick (d. 20 Nisan 1943 - ö. 16 Kasım 1971)[1] Amerikalı aktris. Soyu İngiltere Kraliyet Ailesi’ne kadar uzanan varlıklı bir ailenin kızı olan ve dönemin sosyetesinin önde gelen isimlerinden olan oyuncu 1960'larda Andy Warhol'un kısa filmlerinde oynayarak ünlendi. Factory Girl filminde hayatı anlatılmaktadır.

Edie Sedgwick
Doğum Edith Minturn Sedgwick
20 Nisan 1943(1943-04-20)
Santa Barbara, Kaliforniya, ABD
Ölüm 16 Kasım 1971 (28 yaşında)
Santa Barbara, Kaliforniya, ABD

FilmografisiDüzenle

  • Horse (1965)
  • Vinyl (1965)
  • Bitch (1965)
  • Screen Test No.1 (1965)
  • Screen Test No.2 (1965)
  • Poor Little Rich Girl (1965)
  • Face (1965)
  • Restaurant (1965)
  • Kitchen (1965)
  • Afternoon (1965)
  • Beauty No. 1 (1965)
  • Beauty No. 2 (1965)
  • Space (1965)
  • Factory Diaries (1965)
  • Outer and Inner Space (1965)
  • Prison aka Girls In Prison (1965)
  • Lupe (1966)
  • The Andy Warhol Story (1966)
  • **** aka The Four Star Movie (1966/67)
  • Diaries, Notes and Sketches (1970)
  • Ciao! Manhattan (1972)

BibliyografiDüzenle

  • Victor Bockris and Gerard Malanga: Uptight - The Velvet Underground Story
  • Victor Bockris: Andy Warhol
  • Michael Opray: Andy Warhol. Film Factory
  • Jean Stein: Edie: an American Biography
  • Andy Warhol: The Philosophy of Andy Warhol
  • Melissa Painter and David Weisman: Edie: Girl on Fire Book and Film
  • Steven Watson: Factory Made: Warhol And the Sixties

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle