Ecem Uzun

Türk oyuncu

Ecem Uzun (d. 17 Haziran 1992, Sarıyer, İstanbul, Türkiye), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. Oyunculuğa ilk adımını Ülker reklamında atmıştır.[2] Daha sonra birçok dizide rol almıştır. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur.[3][4]

Ecem Uzun
Doğum 17 Haziran 1992 (1992-06-17) (30 yaşında)
Milliyet  Türkiye
Eğitim Kadir Has Üniversitesi
Meslek Oyuncu, Tiyatrocu
Etkin yıllar 2004-günümüz
Ajans Blacklistt[1]
Evlilik
Deniz Şeremetli (e. 2022)
Ödüller Tüm Liste

Hayatı ve kariyeriDüzenle

17 Haziran 1992’de İstanbul Sarıyer de dünyaya geldi.[5] 8 yaşında Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nda kursiyer olarak tiyatro eğitimi alırken, aynı kurumun oyunlarında yer aldı.[6] Sarıyer İ.Ö.O. ve Hüseyin Kalkavan Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Kadir Has Üniversitesi’nde Tiyatro Bölümü’ne girdi. Oyunculuğa ilk adımını Ülker reklamı ile attı.[7][8] Ecem Uzun, sırasıyla Aliye, Geniş Zamanlar, Pulsar, Gönül Salıncağı ve Ah Kalbim gibi dizilerde önemli roller almıştır. Star TV'de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde rol almıştır.[9] 2016 yılında Reha Erdem'in Koca Dünya adlı filminde ve Yeşim Ustaoğlu'nun Tereddüt filminde rol almıştır. Jet Sosyete dizisinde ise Alara Çıkrıkçıoğlu karakterini canlandırmıştır.Tilbe Saran, Sermet Yeşil, Damla Sönmez ve Onur Gürçay ile birlikte Savaş adlı tiyatro oyununda yer aldı ve oyundaki performansı ile birçok kişi tarafından alkış aldı.[10] 2016’da başarılı yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun Tereddüt adlı filminde başrollerden birini canlandırdı.[11] Aynı yıl usta yönetmen Reha Erdem’in ödüllü filmi Koca Dünya’da başrolde yer aldı. Bu performansları ile de yeteneğini genç yaşta kanıtlamış oldu.[12][13]

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Rol Notlar
2022 Together, Alone Sevgi Sinema
Yakamoz S-245 Rana Dizi Netflix
2021 Fatma Su Dizi Netflix
Seni Buldum Ya Ceren Sinema
Şeref Bey Yıldız Dizi Exxen
2018 Jet Sosyete Alara Çikrikçi Dizi, Star TV
2017 Buğday Tara Sinema Seslendirme
2016 Buz Devri: Büyük Çarpışma Peaches Sinema Seslendirme Dublaj Sanatçısı
Aşk Yalanı Sever Basak Koçoglu Dizi, FOX
Koca Dünya Zuhal Sinema
2015 Heidi Rottenmeier Sinema Seslendirme
Tereddüt Elmas Sinema
2014 Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk Penny Peterson Sinema Seslendirme
2012 Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor Şeftali Sinema Seslendirme
2011 Süper 8 Alice Dainard Sinema Seslendirme
Küçük Sırlar Meriç Dizi, Star TV
2010 Dizi, 1. 2. Sezon Star TV
2009 Ah Kalbim Dizi, TRT 1
2008 Pulsar Tugçe Bilgiç Dizi, Star TV
2007 Geniş Zamanlar Bilge Dizi, Star TV
Gönül Salıncağı Cansu Öztan Dizi, TRT 1
2004 Aliye Gülsün Dizi, atv
Kaynak:[14][15][16][17][18]

Tiyatro oyunlarıDüzenle

Yıl Oyun Rol Tiyatro Sahnesi Kaynak
2014 Savaş Semira Pürtelaş Tiyatro [19]
2017 Martı Nina [20]
LunaPark Zeycan Sahne Kadir Has [21]
2021 Beni Sakın Yumruklardan Hilal İstanbul Tiyatro Sahnesi [22][23]

ReklamlarDüzenle

Yıl Marka Ürün Kaynak
2004 Ülker "Ülker Çikolatalı Gofret Sevmeyen Var mı?" [24]
2016 Hepsiburada “Hepsiburada Alışveriş Zamanı” [25]

Ödül ve adaylıklarıDüzenle

Yıl Ödül Kategori Adaylık çalışması Sonuç Kaynak
2014 Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı Savaş Kazandı [26]
2016 53. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu (Uluslararası) Tereddüt Kazandı [27][28]
En İyi Kadın Oyuncu (Ulusal) Kazandı
2017 36. Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Kazandı [29]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2022. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Haziran 2022. 
  3. ^ "Ecem Uzun ile Altın Portakal Üzerine". Cibali Postası. 4 Kasım 2016. Erişim tarihi: 4 Aralık 2016. 
  4. ^ "Jet Sosyete'nin yıldızı Ecem Uzun evleniyor". aksam.com.tr. 8 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Ecem Uzun: "Korkuyorum ve yapmak istiyorum"". Time Out İstanbul. 26 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Ecem Uzun: Sınırı aşan biri". www.elele.com.tr. 
  7. ^ "Ecem Uzun evlilik yolundaki ilk adımı attı - Magazin Haberleri". www.cnnturk.com. 26 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Ecem Uzun aradığı aşkı buldu - Magazin Haberleri - Milliyet". www.milliyet.com.tr. 15 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ https://www.haberturk.com/boran-kuzum-ve-ecem-uzun-un-surpriz-aski-1698777-amp
  10. ^ "Ecem Uzun: Vedalarla ilgili bir problemim var - Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 26 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Türk sinemasının yeni yüzü: Ecem Uzun - Son Dakika Magazin Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 21 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  12. ^ "Ecem Uzun: Çorapsız yatamam midem bulanır!". www.cnnturk.com. 4 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Ecem Uzun: Hayatımda bir dönüm noktası olacağını anladım". T24. 27 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  14. ^ "Ecem Uzun". IMDb. 26 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  15. ^ "Ecem Uzun | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 28 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "Ecem Uzun". Beyazperde. 2 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Ecem Uzun oynadığı diziler". Diziler.com. 
  18. ^ "Ecem Uzun". m.sinemalar.com. 
  19. ^ "Pürtelaş Tiyatro'nun ilk Oyunu Savaş 13 Şubat'ta Sahne Kadir Has'ta Prömiyer Yapıyor!". İstanbul Tiyatroları. 17 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2017. 
  20. ^ "Martı". Zorlu Performans Sanatları Merkezi. 30 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "LunaPark | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 25 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  22. ^ "Beni Sakın Yumruklardan". www.iksv.org. 12 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ https://www.haberturk.com/beni-sakin-yumruklardan-14-aralik-ta-seyirciyle-bulusuyor-3267236-amp
  24. ^ "CikolataliGofret_SevmeyenVarmi_35_2004_LAN.flv". 26 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi – www.youtube.com vasıtasıyla. 
  25. ^ "hepsiburada reklamında oynayan bayan". Ne90. 
  26. ^ "Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu". ntvmsnbc. 29 Nisan 2014. 17 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2014. 
  27. ^ "Altın Portakal'ın ilk sahipleri belli oldu". ntv.com.tr. NTV. 23 Ekim 2016. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2016. 
  28. ^ "Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu". t24.com.tr. T24. 23 Ekim 2016. 24 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2016. 
  29. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2017. 

Dış bağlantılarDüzenle