Ececan Gümeci

Türk oyuncu

Ececan Gümeci (d. 10 Mart 1983, Bursa), Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.[3]

Ececan Gümeci
Doğum10 Mart 1983 (40 yaşında)
Bursa, Türkiye
EğitimAtatürk Üniversitesi
Mesleksinema ve dizi oyuncusu
Etkin yıllar2002-günümüz
EvlilikMelik Akkaya
(e. 2008; b. ?)[1]
Aykut Ünal (e. 2017)
Çocuk(lar)1[2]

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunudur. Eğitimi sırasında Erzurum Devlet Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosunda görev yapmıştır.[4] Birçok dizide ve filmde rol almıştır. Kamera önü oyunculuğa ilk olarak En Son Babalar Duyar dizisiyle başlayan oyuncu daha sonrasında Geniş Aile, Haneler, Avrupa Yakası gibi yapımlarda da yer almıştır. 2011-2013 yılları arasında atv'de yayınlanan Alemin Kıralı dizisinde Nihale Kıral Otuzşubat rolünü canlandırdı ve bu karakterle tanınırlığı daha çok arttı. Sinemada ise Kutsal Damacana: Dracoola, Sağ Salim 2 ve Vezir Parmağı yapımlarında rol almıştır.

Filmografisi değiştir

Filmografi
Yıl Adı Rol
2002 En Son Babalar Duyar Çaça'nın Sevgilisi
2002 Sırlar Dünyası
2004 Kalp Gözü Hacer
2005 Almanya Almanya
2005 Aşka Sürgün
2005 İki Arada Aşk
2006 Fırtına
2006-2009 Avrupa Yakası Nilay
2007 Amerikan Traşı Zeynep
2007 Doğal Köle
2007 Memleket Hikayeleri Kezban
2007 Vazgeç Gönlüm
2008 Fırtına Anarşist Leyla
2009 Haneler
2009 Kutsal Damacana: Dracoola Kaşika
2009-2011 Geniş Aile Dihruba
2010 Vay Arkadaş
2010 Yasemince
2011 Kanıt (31. Bölüm) Feraye
2011-2013 Alemin Kıralı Nihale Otuzşubat
2013 Şipşak Anadolu
2014 Kertenkele Müjgan
2014 Sağ Salim 2: Sil Baştan Figen
2016 El Değmemiş Aşk Buket
2016 Vezir Parmağı Feriştah
2018 Oflu Hoca Trakya'da Esma
2023 Kendi Düşen Ağlamaz Nergis Özçelik

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir