Ebru Destan

Türk şarkıcı ve oyuncu

Ebru Destan (d. 24 Eylül 1977, İzmir), Türk oyuncu, şarkıcı ve eski manken.

Ebru Destan
Doğum24 Eylül 1977 (46 yaşında)
İzmir, Türkiye
MesleklerOyuncu, şarkıcı ve manken
Müzik şirketiSeyhan Müzik
Mete Okay İnan (e. 2011)
Çocukları2

Hayatı değiştir

Kariyer hayatı değiştir

24 Eylül 1977 tarihinde İzmir'de doğdu. Manken olarak çalışma hayatına başlayan Ebru Destan, mankenliği bıraktıktan sonra şarkıcılığa başladı. 2005 yılında Seyhan Müzik etiketiyle Sözümü Yemedim adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Albümün adı; yıllar önce bir albüm çıkaracağını söylemesine rağmen bir türlü albümü çıkaramamasına bir göndermeydi. Albümün çıkış parçası "Tokat" ile müzik listelerinde başarı sağladı. İki yıl aradan sonra ikinci albümü Ayrılık Soğuk İklim yayınlandı. Albümde yayınlanan "Boyfriend" şarkısı büyük başarı sağladı. 2008 yılında Ayrılık Soğuk İklim albümünü "Bu Konu Kapandı" şarkısıyla beraber "3 Vakte Kadar" adıyla tekrar piyasaya sürdü. 2017 yılında oyunculuğa geri döndü ve Cennet'in Gözyaşları dizisinde "Özlem Arısoy" karakterini canlandırdı.

Kişisel hayatı değiştir

2011 yılında Mete Okay İnan ile evlendi. Bu evlilikten 2 çocuk oldu.

Oyuncu Berk Atan'ın teyzesidir.

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1992 Mahallenin Muhtarları Zengin Kız-Filiz
1996 Bu Sevda Bitmez Emine
1997 Can Ayşecik Mısra
İlişkiler Nurgül
1998 Unutabilsem Burçin 2
Hesabım Bitmedi Özlem
1999 Baba
Ayşecik Mısra
Kimsecikler
2000 Kurt Kapanı Meltem Karadeniz
Zor Hedef Muhabir
2001 Aşkına Eşkıya Gül
Yeni Hayat Jülide
2003 Hayat Bilgisi Defne Konuk oyuncu
2004 Aliye Konuk oyuncu
2010 Yahşi Cazibe Ceren Konuk oyuncu
2011 Survivor 2011 Kendisi Yarışmacı
2017-2018 Cennet'in Gözyaşları Özlem Arısoy Yardımcı oyuncu
2022 Arka Sokaklar Hülya Kıran Konuk oyuncu
2023 Kızılcık Şerbeti Helin Yardımcı oyuncu
Filmleri
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Şampiyon TV filmi
2000 Onun Dünyası
Canlı Hayat TV filmi
Abuzer Kadayıf Manken
2005 Teberik Şanssız
2008 Para=Dolar

Diskografi değiştir

Şarkı
Yıl Albüm Notlar
2005 Sözümü Yemedim
2007 Ayrılık Soğuk İklim
2008 3 Vakte Kadar

Kaynakça değiştir

Dış bağlantılar değiştir