Emerson, Lake & Palmer

(ELP sayfasından yönlendirildi)

Emerson, Lake & Palmer ya da ELP, İngiliz Progresif rock grubu. Özellikle 1970'li yıllarda çok popüler olan grup 40 milyondan fazla albüm satmış ve devasa konserlere imza atmıştır. Grup 1980'li yıllarda bir süre Emerson, Lake & Powell adı altında faaliyet göstemiştir.

Emerson, Lake & Palmer
Emerson, Lake & Palmer (Toronto, 1978)
Genel bilgiler
Köken İngiltere
Tarzlar Progresif rock
Senfonik rock
Etkin yıllar 1970–1979, 1991–1998, 2010
Müzik şirketi Island, Atlantic, Manticore, Victory, Warner Bros., Canadian-American, Sanctuary, Rhino, Shout! Factory, Razor & Tie, Eagle
Resmî site http://www.emersonlakepalmer.com
Eski üyeler Keith Emerson (merhum)
Greg Lake
Carl Palmer

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Emerson Lake & Palmer (1970)
  • Tarkus (1971)
  • Pictures at an Exhibition (1971)
  • Trilogy' (1972)
  • Brain Salad Surgery (1973)
  • Works Volume 1 (1977)
  • Works Volume 2 (1977)
  • Love Beach (1978)
  • Black Moon (1992)
  • In the Hot Seat (1994)

Dış bağlantılarDüzenle

Grup Üyelerinin WebsiteleriDüzenle