Dursune Şirin

Türk oyuncu

Dursune Şirin (d. 1913, Lüleburgaz - ö. 1972), Türk sinema oyuncusu. Türk sinemasında unutulmaz Arap Bacı Kalfa karakterini ilk canlandıran ve Yeşilçam filmlerinde dadı rollerinde yer alan sanatçı 1972 yılında ölmüştür.

FilmografisiDüzenle

  • 1970 - Yumurcak (film)
  • 1967 - Osmanlı Kabadayısı
  • 1967 - Pranga Mahkûmu
  • 1967 - Silahsız Paşazade
  • 1967 - Paşa kızı
  • 1967 - İçli kız Funda
  • 1966 -Affedilmeyen
  • 1966 - Karanlıklar Meleği
  • 1966 - Avare kız
  • 1966 - Bar kızı
  • 1966 - Katillerde ağlar
  • 1965 - Garip bir izdivaç
  • 1965 - Haremde Dört Kadın
  • 1965 - Zennube
  • 1964 - Yankesici kız
  • 1964 - Şu kızların elinden
  • 1964 - Aydedeye gidiyoruz
  • 1963 - Bu adam kim
  • 1963 - İlk göz ağrısı
  • 1963 - Çadır gülü
  • 1963 - Hiç mi beni sevmedin
  • 1963 - Erkek fatma evleniyor
  • 1962 - Aşka karşı gelinmez
  • 1962 - Belalı torun
  • 1962 - Biz de arkadaş mıyız?
  • 1962 - Cafer çocuk hırsızı
  • 1962 - Daima kalbimdesin
  • 1962 - Ekmek parası
  • 1962 - Gönül avcısı
  • 1962 - Hayat bazen tatlıdır
  • 1962 - Senden ayrı yaşayamam
  • 1962 - Sevimli serseri
  • 1962 - Yalnızlar için
  • 1962 - Şeyh Ahmedin torunu
  • 1961 - Ayşecik ateş parçası
  • 1962 - Küçük hanımefendi
  • 1961 - Senin için affettim
  • 1961 - Yavru kuş
  • 1961 - Siyah Melek
  • 1961 - Aşkın saati gelince
  • 1961 - Gönülden gönüle
  • 1961 - Tatlı bela
  • 1961 - Bir yaz yağmuru
  • 1961 - İki yetime
  • 1960 - Ayşecik şeytan çekici
  • 1960 - Gece kuşu
  • 1960 - Şeytan kız
  • 1960 - Gece ve gündüz
  • 1960 - Nilüfer orman çiçeği
  • 1960 - Satın alınan adam
  • 1960 - Yangın var: Eski İstanbul kabadayıları
  • 1959 - Kaderim böyle imiş
  • 1959 - Seher yıldızı
  • 1959 - Aşkın gözyaşları
  • 1959 - Abbas Yolcu
  • 1958 - Daha çekecek miyim
  • 1958 - Bana gönül bağlama
  • 1958 - Altın kafes
  • 1957 - Allı gelin
  • 1957 - Anası gibi
  • 1957 - Üç garipler
  • 1956 - Beş hasta var
  • 1955 - Kadının fendi
  • 1955 - Ağam eğleniyor
  • 1955 - Kanları ile ödediler
  • 1955 - Son beste
  • 1954 - Fındıkçı gelin
  • 1954 - Dümbüllü Tarzan
  • 1953 - Bu nasıl aşk
  • 1953 - Hıçkırık
  • 1952 - İki kafadar deliler pansiyonunda
  • 1952 - Yıldızlar revüsü
  • 1952 - Caz saz
  • 1952 - Edi ile Büdü tiyatrocu
  • 1951 - İstanbul çiçekleri
  • 1949 - Efsuncu baba

Dış bağlantılarDüzenle