Dursune Şirin

Türk oyuncu

Dursune Şirin (1913, Lüleburgaz - 1972, İstanbul), Afro-Türk sinema oyuncusudur.[1]

Dursune Şirin
Doğum1913
Lüleburgaz, Kırklareli, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm1972 (58-59 yaşlarında)
İstanbul, Türkiye
MilliyetAfro-Türk
MeslekOyuncu
Çocuk(lar)İbrahim Şirin

Hayatı değiştir

Türk sinemasında unutulmaz Arap Bacı Kalfa karakterini ilk canlandıran ve Yeşilçam filmlerinde dadı rollerinde yer alan sanatçı 1972 yılında ölmüştür. Oyuncu ve ses sanatçısı İbrahim Şirin'in annesidir.

Filmografi değiştir

  • 1949: Efsuncu baba
  • 1951: İstanbul çiçekleri
  • 1952: Caz saz
  • 1952: Edi ile Büdü tiyatrocu
  • 1952: Yıldızlar revüsü
  • 1952: İki kafadar deliler pansiyonunda
  • 1953: Bu nasıl aşk
  • 1953: Hıçkırık
  • 1954: Dümbüllü Tarzan
  • 1954: Fındıkçı gelin
  • 1955: Ağam eğleniyor
  • 1955: Kadının fendi
  • 1955: Kanları ile ödediler
  • 1955: Son beste
  • 1956: Beş hasta var
  • 1957: Allı gelin
  • 1957: Anası gibi
  • 1957: Üç garipler
  • 1958: Altın kafes
  • 1958: Bana gönül bağlama
  • 1958: Daha çekecek miyim
  • 1959: Abbas Yolcu
  • 1959: Aşkın gözyaşları
  • 1959: Kaderim böyle imiş
  • 1959: Seher yıldızı
  • 1960: Ayşecik şeytan çekici
  • 1960: Gece kuşu
  • 1960: Gece ve gündüz
  • 1960: Nilüfer orman çiçeği
  • 1960: Satın alınan adam
  • 1960: Yangın var: Eski İstanbul kabadayıları
  • 1960: Şeytan kız
  • 1961: Ayşecik ateş parçası
  • 1961: Aşkın saati gelince
  • 1961: Bir yaz yağmuru
  • 1961: Gönülden gönüle
  • 1961: Senin için affettim
  • 1961: Siyah Melek
  • 1961: Tatlı bela
  • 1961: Yavru kuş
  • 1961: İki yetime
  • 1962: Aşka karşı gelinmez
  • 1962: Belalı torun
  • 1962: Biz de arkadaş mıyız?
  • 1962: Cafer çocuk hırsızı
  • 1962: Daima kalbimdesin
  • 1962: Ekmek parası
  • 1962: Gönül avcısı
  • 1962: Hayat bazen tatlıdır
  • 1962: Küçük hanımefendi
  • 1962: Senden ayrı yaşayamam
  • 1962: Sevimli serseri
  • 1962: Yalnızlar için
  • 1962: Şeyh Ahmedin torunu
  • 1963: Bu adam kim
  • 1963: Erkek fatma evleniyor
  • 1963: Hiç mi beni sevmedin
  • 1963: Çadır gülü
  • 1963: İlk göz ağrısı
  • 1964: Aydedeye gidiyoruz
  • 1964: Yankesici kız
  • 1964: Şu kızların elinden
  • 1965: Garip bir izdivaç
  • 1965: Zennube
  • 1965: Haremde Dört Kadın
  • 1966: Avare kız
  • 1966: Bar kızı
  • 1966: Katillerde ağlar
  • 1966: Affedilmeyen
  • 1966: Karanlıklar Meleği
  • 1967: Osmanlı Kabadayısı
  • 1967: Paşa Kızı
  • 1967: Pranga Mahkûmu
  • 1967: Silahlı Paşazade
  • 1967: İçli kız Funda
  • 1969: Yumurcak

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Sinematürk' te Dursune Şirin". 12 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2023. 

Dış bağlantılar değiştir