Ana menüyü aç

Doğukan Hazar Manço, (d. 19 Mayıs 1981, Belçika) Türk şarkıcı ve DJ. Barış Manço'nun büyük oğludur.

Doğukan Manço
Doğukan Manço.jpg
2012 yılında Doğukan Manço
Doğum Doğukan Hazar Manço
19 Mayıs 1981 (1981-05-19) (38 yaşında)
Belçika
Milliyet Türk
Meslek Şarkıcı ve DJ
Etkin yıllar 1998-günümüz
Evlilik Tuğba Macit
Ebeveyn(ler) Barış Manço (babası)
Lale Manço (annesi)
Resmî site dogukanmanco.com

Çocuk yaşlarda özel piyano ve gitar dersleri almaya başladı. Ancak babasının ani ölümünden sonra müzik ve medya alanlarına çıkmadı. Uzun süren sessizliklerden sonra, aralıklarla 11 yıl süren radyoculuk deneyiminin sonlarına doğru babası adına düzenlediği bir anma etkinliği ile 8 Şubat 2009 yılında Beyoğlu'nda bir mekanda ilk defa kalabalık önüne çıkıp canlı DJ performansını sergiledi. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde DJ'lik yaptı. 2012 yılında kurduğu Manço Prodüksiyon'un ilk ürünü ''Binlik Demlik'' adlı ilk single çalışmasıyla müzik marketlerinde yerini aldı. Yaklaşık 4 yıldır kariyerini DJ'lik ve müzik prodüktörlüğü üzerine kuran Manço, ikinci teklisini 90'ların en çok ses getiren şarkılarından bir olan ''Sakin Ol'' parçasını, Tuğba Yurt ile yeniden yorumladı. 2014 yılının en çok dinlenen parçalarından oldu.

Star TV'de yayınlanan Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında Hilmicem İntepe'nin ardından ikinci oldu. 2013 Survivor'da gösterdiği iyi performans nedeniyle; Acun Ilıcalı'nın kendi kanalı olan tv8'de Survivor All Star kadrosuna dahil edildi. İkinci kez Survivor macerasını yaşayan Manço, Survivor adasında ünlüler takımında 124 gün kaldıktan sonra, 21 Haziran 2015 günü elenmiştir.

6 Aralık 2015 tarihinde eşi Tuğba Macit'ten tek celsede boşanmış, ayrıca da 150 bin lira çek ödemiştir.[1]

DiskografisiDüzenle

  1. Binlik Demlik - 2012 (single)
  2. Sakin Ol! - 2014 (single) Ft. Tuğba Yurt
  3. Yüzleşme - 2016 (single) Ft. Funda
  4. Ayı - 2017 (single) Ft. Barış Manço [Remake]
  5. Zalim Sultan - 2018 (single) Ft. Emre Altuğ

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Doğukan Manço çekle boşandı!". Habertürk. 9 Aralık 2015. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle