Doğaç Yıldız

Doğaç Yıldız (d. 16 Eylül 1991, İstanbul) Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Doğaç Yıldız
Doğum 16 Eylül 1991 (1991-09-16) (30 yaşında)
Üsküdar, İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1998-günümüz
Ajans Yasemin Özbudun Talent Management

YaşamıDüzenle

Devlet tiyatrosu oyuncuları Seda Yıldız ve Sevinç Erol'un tek çocuğu olarak Üsküdar'da doğdu. 4 yaşına kadar ailesiyle Trabzon'da yaşadıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. 8 yaşındayken oynadığı Babamı Hırsızlar Çaldı filmiyle oyunculuk kariyerine başladı[1]. İki Aile dizisi ile tanınırlığı arttı. Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamladı[2].

FilmografisiDüzenle

Televizyon
Yıl Başlık Rol Kanal
2001 Tatlı Hayat Semih Show TV
Aşkına Eşkiya Miço
2006-2008 İki Aile Efe Soydan Star TV
2008 Gece Gündüz Şener Kanal D
Eyvah Halam Tibet Star TV
2015-2016 Kertenkele Cüneyt atv
2016-2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem Şehzade Kâsım Fox TV
2017 Yuvamdaki Düşman Metin Show TV
2019 Daire 4 Vedat
2019-2020 Yasak Elma Yiğit Ekinci Fox TV
2021- Kanunsuz Topraklar Cemal
Sinema
Yıl Başlık Rol Yönetmen
1998 Babamı Hırsızlar Çaldı Serkan Esen Işık
2014 Pek Yakında Garson Cem Yılmaz
Aşk-ı Suzan Yasef Murat Tüter
2015 Becks letzter Sommer Friedrich Wittich
2017 Kar Bekir Emre Erdoğdu
2018 I Am You Bijan Sonia Nassery Cole
İyi Oyun Can “Canavar” Atay Umut Aral
Her Şey Seninle Güzel Levent Cem Karcı
2020 The Lawyer Ali Romas Zabarauskas

Tiyatro[3]Düzenle

Yıl Oyun Tiyatro Not
360 Oyuncu
Cumartesi-Pazar-Pazartesi
Macbeth
Ferhat ile Şirin
Siyah Ayna
Kuru Gürültü
2015 Woyzeck Kabile Sahne
2017 Hayvan Çiftliği Altıdan Sonra Tiyatro

ÖdüllerDüzenle

Yıl Ödül Kategori Tiyatro Sonuç
2015-2016 Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri En İyi Genç Yetenek Woyzeck Kazandı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Hakan Gence (4 Temmuz 2018). "Dizilerin aranan yüzü Doğaç Yıldız ile çok özel röportaj". Women's Style Dergisi. 28 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Hakan Gence (5 Mayıs 2017). "Çok iyi kılıç kullanan bir şehzade olmak isterdim". Hürriyet. 7 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Doğaç Yıldız | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 9 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle