Doğaç Yıldız

Türk oyuncu

Doğaç Yıldız (d. 16 Eylül 1991, İstanbul), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Doğaç Yıldız
Doğum16 Eylül 1991 (32 yaşında)
Üsküdar, İstanbul, Türkiye
EğitimMimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
MeslekOyuncu
Etkin yıllar1998-günümüz
AjansYasemin Özbudun Talent Management

Hayatı değiştir

16 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Devlet tiyatrosu oyuncuları Seda Yıldız ve Sevinç Erol'un tek çocuğu olarak Üsküdar'da doğdu. 4 yaşına kadar ailesiyle Trabzon'da yaşadıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. 8 yaşındayken oynadığı Babamı Hırsızlar Çaldı filmiyle oyunculuk kariyerine başladı.[1] İki Aile dizisi ile tanınırlığı arttı. Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamladı.[2]

Filmografisi değiştir

Televizyon
Yıl Yapım Rol Kanal
2001 Tatlı Hayat Semih Show TV
Aşkına Eşkiya Miço
2006-2008 İki Aile Efe Soydan Star TV
2008 Gece Gündüz Şener Kanal D
Eyvah Halam Tibet Star TV
2015-2016 Kertenkele Cüneyt atv
2016-2017 Muhteşem Yüzyıl Kösem Şehzade Kâsım FOX
2018 Yuvamdaki Düşman Metin Show TV
2019 Daire 4 Vedat
2019-2020 Yasak Elma Yiğit Ekinci FOX
2021-2022 Kanunsuz Topraklar Celal Karaman
2022-2023 Yargı Ömer Tilmen/
Yakup Atamer
Kanal D
2024- Korkma Ben Yanındayım Tufan NOW
Sinema
Yıl Yapım Rol Yönetmen
1998 Babamı Hırsızlar Çaldı Serkan Esen Işık
2014 Pek Yakında Garson Cem Yılmaz
Aşk-ı Suzan Yasef Murat Tüter
2015 Becks letzter Sommer Friedrich Wittich
2017 Kar Bekir Emre Erdoğdu
2018 I Am You Bijan Sonia Nassery Cole
İyi Oyun Can “Canavar” Atay Umut Aral
Her Şey Seninle Güzel Levent Cem Karcı
2020 The Lawyer Ali Romas Zabarauskas

Tiyatro oyunları[3] değiştir

Yıl Oyun Tiyatro sahnesi Not
360 Oyuncu
Cumartesi-Pazar-Pazartesi
Macbeth
Ferhat ile Şirin
Siyah Ayna
Kuru Gürültü
2015 Woyzeck Kabile Sahne
2017 Hayvan Çiftliği Altıdan Sonra Tiyatro

Ödülleri değiştir

Yıl Ödül Kategori Tiyatro Sonuç
2015-2016 Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri En İyi Genç Yetenek Woyzeck Kazandı

Kaynakça değiştir

  1. ^ Hakan Gence (4 Temmuz 2018). "Dizilerin aranan yüzü Doğaç Yıldız ile çok özel röportaj". Women's Style Dergisi. 28 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ Hakan Gence (5 Mayıs 2017). "Çok iyi kılıç kullanan bir şehzade olmak isterdim". Hürriyet. 7 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Doğaç Yıldız | tiyatrolar.com.tr". tiyatrolar.com.tr. 9 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılar değiştir