Disney Channel orijinal filmleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Hizmetin 1983'te başlamasından bu yana ABD kablo televizyonu Disney Channel için birçok televizyon filmleri üretildi. İlk yıllarında, Disney Channel Premiere Films daha sonra ise Premears olarak anıldı. 1997'nin sonundan bu yana, birçok yapım Disney Channel Orijinal Filmleri (DCOM) etiketiyle yayınlandı.

Birçok hit filmi daha sonra VHS, DVD veya daha yakın zamanda Blu-ray'de yayınlandı. Nedense, DCOM arşivindeki çok daha fazla film ev sineması formatında yayınlanmadı. Önceleri, Orijinal Filmler Disney Channel'daki ilk gösteriminden bir ay sonra yayınlanırdı; fakat Prenses Koruma Programı 'nın yayınlanmasının ardından, Orijinal Film DVD'leri Disney Channel'daki galasından bir hafta sonra yayınlanmaya başladı. Ayrıca Orijinal Filmler 2005'in ortalarından itibaren yüksek çözünürlüklü ve geniş ekran yayınlanmasına karşın, Prenses Koruma Programı 'nın 2009'daki ile işaretlenen filmler ise Disney Channel tarafından Disney Channel Orijinal Filmi olarak listelenmemiş veya tanıtılmamıştır.

Disney Channel Film PremiyerleriDüzenle

1983Düzenle

  1. Tiger Town (9 Ekim 1983)*

1984Düzenle

  1. Gone Are the Days (6 Mayıs 1984)*
  2. Love Leads the Way (7 Ekim 1984)*

1985Düzenle

  1. Lots of Luck (3 Şubat 1985)
  2. The Undergrads (5 Mayıs 1985)
  3. The Blue Yonder (17 Kasım 1985)

1986Düzenle

  1. Help Wanted: Kids (2 Şubat 1986)
  2. Mr. Boogedy (20 Nisan 1986)
  3. Disney's Treasure Island (5 Temmuz 1986)
  4. The Parent Trap II (26 Temmuz 1986)
  5. Spot Marks the X (18 Ekim 1986)
  6. Down the Long Hills (15 Kasım 1986)
  7. Fluppy Dogs (27 Kasım 1986)

1987Düzenle

  1. Strange Companions (28 Şubat 1987)
  2. Anne of Avonlea: The Continuing Story of Anne of Green Gables (19 Mayıs 1987)
  3. Not Quite Human (19 Haziran 1987)
  4. The Christmas Visitor (5 Aralık 1987)

1988Düzenle

  1. Rock N Roll Mom (7 Şubat 1988)
  2. Save the Dog (19 Mart 1988)
  3. Night Train to Kathmandu (5 Haziran 1988)
  4. Ollie Hopnoodle's Haven of Bliss (6 Ağustos 1988)
  5. A Friendship in Vienna (27 Ağustos 1988)
  6. Good Old Boy (11 Kasım 1988)
  7. Goodbye, Miss 4th of July (3 Aralık 1988)

1989Düzenle

  1. The Parent Trap III (Nisan 1989)
  2. Not Quite Human II (23 Eylül 1989)
  3. The Parent Trap: Hawaiian Honeymoon (Kasım 1989)

1990Düzenle

  1. Lantern Hill (27 Ocak 1990)
  2. Chips, the War Dog (24 Mart 1990)
  3. Mother Goose Rock 'n' Rhyme (19 Mayıs 1990)
  4. Back Home (7 Haziran 1990)
  5. The Little Kidnappers (17 Ağustos 1990)
  6. Back to Hannibal: The Return of Tom Sawyer and Huckleberry Finn (21 Ekim 1990)

1991Düzenle

  1. Bejewelled (20 Ocak 1991)
  2. Perfect Harmony (31 Mart 1991)
  3. Mark Twain and Me (22 Kasım 1991)

1992Düzenle

  1. Still Not Quite Human (31 Mayıs 1992)

1993Düzenle

  1. The Ernest Green Story (17 Ocak 1993)
  2. Spies (7 Mart 1993)
  3. Heidi (18 Temmuz 1993)
  4. Hocus Pocus (16 Temmuz 1993)
  5. Airborne (17 Eylül 1993)

1994Düzenle

  1. On Promised Land (17 Nisan 1994)
  2. The Whipping Boy (31 Temmuz 1994)

1995Düzenle

  1. The Old Curiosity Shop (19 Mart 1995)
  2. Escape to Witch Mountain (29 Nisan 1995)
  3. The Four Diamonds (12 Ağustos 1995)

1996Düzenle

  1. The Little Riders (24 Mart 1996)
  2. Nightjohn (1 Haziran 1996)
  3. Susie Q (1996)
  4. Wish Upon A Star (1996)

1997Düzenle

  1. The Paper Brigade (25 Şubat 1997)

Disney Channel Orijinal FilmleriDüzenle

1997Düzenle

  1. Northern Lights (23 Ağustos 1997)*
  2. Under Wraps (25 Ekim 1997)*

1998Düzenle

  1. You Lucky Dog (27 Haziran 1998)*
  2. Brink! (29 Ağustos 1998)
  3. Halloweentown (17 Ekim 1998)

1999Düzenle

  1. Zenon: Girl of the 21st Century (23 Ocak 1999)
  2. Can of Worms (10 Nisan 1999)*
  3. The Thirteenth Year (15 Mayıs 1999)
  4. Smart House (26 Haziran 1999)
  5. Johnny Tsunami (24 Temmuz 1999)
  6. Genius (21 Ağustos 1999)*
  7. Don't Look Under the Bed (9 Ekim 1999)*
  8. Horse Sense (20 Kasım 1999)*

2000Düzenle

  1. Up, Up, and Away (22 Ocak 2000)
  2. The Color of Friendship (5 Şubat 2000)
  3. Alley Cats Strike (18 Mart 2000)*
  4. Rip Girls (22 Nisan 2000)*
  5. Miracle in Lane 2 (13 Mayıs 2000)*
  6. Stepsister from Planet Weird (17 Haziran 2000)*
  7. Ready to Run (14 Temmuz 2000)*
  8. Quints (18 Ağustos 2000)
  9. The Other Me (8 Eylül 2000)*
  10. Mom's Got a Date with a Vampire (13 Ekim 2000)
  11. Phantom of the Megaplex (10 Kasım 2000)
  12. The Ultimate Christmas Present (1 Aralık 2000)

2001Düzenle

  1. Zenon: The Zequel (12 Ocak 2001)
  2. Motocrossed (16 Şubat 2001)
  3. The Luck of the Irish (9 Mart 2001)
  4. Hounded (13 Nisan 2001)
  5. Jett Jackson: The Movie (8 Haziran 2001)*
  6. The Jennie Project (13 Temmuz 2001)*
  7. Jumping Ship (17 Ağustos 2001)*
  8. The Poof Point (14 Eylül 2001)*
  9. Halloweentown II: Kalabar's Revenge (12 Ekim 2001)
  10. 'Twas the Night (7 Aralık 2001)*

2002Düzenle

  1. Double Teamed (18 Ocak 2002)
  2. Cadet Kelly (8 Mart 2002)
  3. Tru Confessions (5 Nisan 2002)
  4. Get a Clue (28 Haziran 2002)
  5. Gotta Kick It Up! (26 Temmuz 2002)
  6. A Ring of Endless Light (23 Ağustos 2002)*
  7. The Scream Team (4 Ekim 2002)*

2003Düzenle

  1. You Wish! (10 Ocak 2003)
  2. Right on Track (21 Mart 2003)
  3. The Even Stevens Movie (13 Haziran 2003)
  4. Eddie's Million Dollar Cook-Off (18 Temmuz 2003)
  5. The Cheetah Girls (15 Ağustos 2003)
  6. Full-Court Miracle (21 Kasım 2003)
  7. Kim Possible Movie: A Sitch in Time (28 Kasım 2003)

2004Düzenle

  1. Pixel Perfect (16 Ocak 2004)
  2. Going to the Mat (19 Mart 2004)
  3. Zenon: Z3 (11 Haziran 2004)
  4. Stuck in the Suburbs (16 Temmuz 2004)
  5. Tiger Cruise (6 Ağustos 2004)
  6. Halloweentown High (8 Ekim 2004)

2005Düzenle

  1. Now You See It... (14 Ocak 2005)
  2. Buffalo Dreams (11 Mart 2005)
  3. Kim Possible Movie: So the Drama (8 Nisan 2005)
  4. Go Figure (10 Haziran 2005)
  5. Life Is Ruff (15 Temmuz 2005)
  6. The Proud Family Movie (12 Ağustos 2005)
  7. Twitches (14 Ekim 2005)

2006Düzenle

  1. High School Musical (20 Ocak 2006)
  2. Cow Belles (24 Mart 2006)
  3. Wendy Wu: Homecoming Warrior (16 Haziran 2006)
  4. Read It and Weep (21 Temmuz 2006)
  5. Çita Kızlar 2 (25 Ağustos 2006)
  6. Return to Halloweentown (20 Ekim 2006)

2007Düzenle

  1. Jump In! (12 Ocak 2007)
  2. Johnny Kapahala: Back on Board (8 Haziran 2007)
  3. High School Musical 2 (17 Ağustos 2007)
  4. Twitches Too (12 Ekim 2007)

2008Düzenle

  1. Minutemen (25 Ocak 2008)
  2. Rock Kampı (20 Haziran 2008)
  3. The Cheetah Girls: One World (22 Ağustos 2008)
  4. Hıgh School Musical 3 # (14 Kasım 2008)

2009Düzenle

  1. Dadnapped (16 Şubat 2009)
  2. Hatching Pete (30 Nisan 2009)
  3. Prenses Koruma Programı (26 Haziran 2009)
  4. Waverly Büyücüleri: Film (28 Ağustos 2009)
  5. Hannah Montana The Movie (8 Mayıs 2009)

2010Düzenle

  1. Yıldızla Randevu (14 Şubat 2010)
  2. Den Brother (13 Ağustos 2010)
  3. Camp Rock 2: The Final Jam (3 Eylül 2010)
  4. Avalon Lisesi (12 Kasım 2010)

DiğerDüzenle

  1. Ajan Harriet: Blog Savaşları (26 Mart 2010)
  2. 16 Dilek (25 Haziran 2010)

2011Düzenle

  1. The Suite Life Movie (25 Mart 2011)[1]
  2. Lemonade Mouth (15 Nisan 2011)
  3. Sharpay'in Göz Alıcı Macerası (22 Mayıs 2011)[2]
  4. Fineas ve Förb 2. Boyutta (5 Ağustos 2011)[3]
  5. Geek Charming (11 Kasım 2011)
  6. Good Luck Charlie, It's Christmas! (2 Aralık 2011)[4]

DiğerDüzenle

  1. Bakıcım Bir Vampir (10 Haziran 2011)[5]

2012Düzenle

  1. Frenemies (13 Ocak 2012)[6]
  2. Radio Rebel (17 Şubat 2012)[7]
  3. Işığın Parıldasın (15 Haziran 2012)[8]
  4. Kız ve Canavar (12 Ekim 2012)[8]

2013Düzenle

  1. Gençlik Plajı Filmi (Yaz 2013)[8]

Duyurulan filmlerDüzenle

  1. Shake It Up: The Movie (2011'de duyuruldu.)
  2. Adventure Quest[9](2011'de duyuruldu.)

En çok izlenen Disney Channel Orijinal Filmi ilk gösterimleriDüzenle

  1. Lemonade Mouth(17,9 milyon izleyici)
  2. High School Musical 2 (17,5 milyon izleyici)[10]
  3. Waverly Büyücüleri: Film (11,4 milyon izleyici)[11]
  4. Rock Kampı (8,9 milyon izleyici)[12]
  5. Prenses Koruma Programı (8,5 milyon izleyici)[13]
  6. Jump In! (8.2 million viewers)[14]
  7. Çita Kızlar 2 (8,1 milyon izleyici)[14]
  8. Rock Kampı 2 (7,96 milyon izleyici)[15]
  9. Cadet Kelly (7,8 milyon izleyici)[16]
  10. Return to Halloweentown (7,8 milyon izleyici)[14][17]
  11. Işığın Parıldasın (7,8 milyon izleyici)
  12. "Sonny''nin Yıldızı

Bir takvim yılı içindeDüzenle

Yıl Film İzlenme oranı
2002 Cadet Kelly 7,8 milyon izleyici
2003 Çita Kızlar 6,5 milyon izleyici
2004 Stuck in the Suburbs 3,7 milyon izleyici
2005 Twitches 7,0 milyon izleyici[18]
2006 Çita Kızlar 2 8,1 milyon izleyici
2007 High School Musical 2 17,2 milyon izleyici
2008 Rock Kampı 8,9 milyon izleyici
2009 Waverly Büyücüleri: Film 11,4 milyon izleyici
2010 Rock Kampı 2 7,96 milyon izleyici
2011 Fineas ve Förb 2. Boyutta 7,6 milyon izleyici[19]
2012 Radio Rebel 4,3 milyon izleyici[20]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Zack & Cody Continue The 'Suite' Adventure With The Premiere Of "The Suite Life Movie," Friday, March 25 On Disney Channel" (DOC). The Walt Disney Company. 3 Şubat 2011. 9 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2011. 
  2. ^ ""Sharpay's Fabulous Adventure," A Disney Channel Original Movie, Premieres Sunday May 22 on Disney Channel". Disney Channel. 9 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2011. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2011. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Kasım 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2011. 
  5. ^ ""My Babysitter's a Vampire, A Disney Channel Movie, Premieres Friday June 10 on Disney Channel". Disney Channel. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2011. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. 
  8. ^ a b c BETTER GRAB SOME SUNGLASSES, THE FUTURE AROUND HERE IS BRIGHT 2 Temmuz 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Disney Channel Medianet
  9. ^ Weisman, Jon (17 Kasım 2011). "Disney Channel buys pitch, renews 'Vampire'; Tisdale to exec produce original film 'Adventure Quest'". Variety.com. 19 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  10. ^ "'High School Musical 2' aces test - Entertainment News, TV News, Media - Variety". 23 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2011. 
  11. ^ Robert Seidman (29 Ağustos 2009). 'Wizards of Waverly Place: The Movie' Disney Channels Wizards of Waverly Place The Movie scores 11.4 million izleyici 4 Eylül 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. tvbythenumbers.com. 9 Ocak 2010 tarihinde erişilmiştir.
  12. ^ Jonas Brothers' TV Movie Nabs 8.9 Million Viewers. (21 Haziran 2008) US Magazine. 11 Ekim 2008 tarihinde erişilmiştir.
  13. ^ Bill Gorman (27 Haziran 2009). Princess Protection Program is TV’s No. 1 Entertainment Telecast of 2009 in Kids 6-11 and Tweens 9-14 21 Mayıs 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. tVbythenumbers.com. 9 Ocak 2010 tarihinde erişilmiştir.
  14. ^ a b c R. Thomas Umstead (22 Ocak 2007). Disney Movie Skips to Another Record 24 Ocak 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Multichannel.com. 11 Ekim 2008 tarihinde erişilmiştir.
  15. ^ Robert Seidman (8 Eylül 2010). Cable Top 25: Camp Rock 2, The Closer, Jersey Shore & Rizzoli & Isles Top Week’s Cable Viewing 30 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. tvbythenumbers.com. 9 Ocak 2010 tarihinde erişilmiştir.
  16. ^ Premiere of Cadet Kelly Gets Atten-shun! 30 Nisan 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (11 Mart 2002) Business Wire. 11 Ekim 2008 tarihinde erişilmiştir
  17. ^ "MultiChannel.com". 26 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2011. 
  18. ^ R. Thomas Umstead (22 Ekim 2007). Disney Scares Up Viewers. Multichannel.com. 11 Ekim 2008 tarihinde erişilmiştir.
  19. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2011. 
  20. ^ Disney Channel is TV’s #1 Network in Total Day for Record-Setting 36 Consecutive Weeks in Kids 6-11 and Tweens 9-14 11 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. 4 Nisan 2012'de erişildi.

Dış bağlantılarDüzenle

Birçok DCOM üreten seçilmiş yapım şirketleri

Şablon:Disney Channel Movies