Didier Bezace

Fransız aktör

Didier Bezace (10 Şubat 1946, Paris –11 Mart 2020, Paris, Fransa), Fransız aktör.[1]

Didier Bezace
Didier Bezace nuit de la lecture 1001108.jpg
Doğum 10 Şubat 1946(1946-02-10)
Paris, Fransa
Ölüm 11 Mart 2020 (74 yaşında)
Paris, Fransa
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 1973 - 2020

Yaşamı ve kariyeriDüzenle

Bezace 10 Şubat 1946'da Paris'te doğdu. Molière'den uyarlanan Georges Feydeau ve Emmanuel Bove'nin senaryosunu yazdığı rol alDigi The School for Wives adlı tiyatro oyunu Temmuz 2001'de Avignon Sanat ve Kültür Festivali'nde gösterildi.

Bezace tiyatro dışında, Les Thibault, Sissi ve Mon fils d'ailleurs gibi televizyon yapımları ile Le Pressentiment adlı sinema filminde rol aldı. Kariyeri boyunca oyuncu Jean-Pierre Darroussin ile senarist, yazar Emmanuel Bove'nin eserlerinden aktarılan yapımlarda yer aldı.

ÖlümüDüzenle

Fransız oyuncu Didier Bezace 11 Mart 2020'de doğum yeri Paris'te 74 yaşında öldü.

FilmografiDüzenle

  • 1976 : Guerres civiles en France
  • 1988 : The Little Thief
  • 1989 : Dédé
  • 1991 : Sur la terre comme au ciel
  • 1991 : L.627
  • 1992 : Taxi de nuit
  • 1993 : Petits arrangements avec les morts
  • 1993 : Profil bas
  • 1995 : Les Voleurs
  • 1997 : La Femme de chambre du Titanic
  • 1998 : Le Plus beau pays du monde
  • 1998 : La Dilettante
  • 1998 : Ça commence aujourd'hui
  • 1999 : Voyous voyelles
  • 1999 : La Face cachée de la lune
  • 2000 : Ça ira mieux demain
  • 2001 : Ceci est mon corps
  • 2002 : C'est le bouquet!
  • 2002 : Nuit noire
  • 2003 : Mariages !
  • 2003 : Ce qu'ils imaginent
  • 2004 : Cause toujours !
  • 2005 : Ma vie en l'air
  • 2006 : Le Pressentiment
  • 2011 : The Minister
  • 2016 : The Origin of Violence

TelevizyonDüzenle

  • 2005 : La Belle et le sauvage
  • 2006 : Les Camarades
  • 2007 : Les Liens du sang

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Willis, John; Monush, Barry (1 Nisan 2002). Screen World 2001. Hal Leonard Corporation. s. 270. ISBN 978-1-55783-479-9. 15 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2011. 

Dış bağlantılarDüzenle