Didem Uzel Sarı (d. 19 Mayıs 1971, Sakarya), Türk manken ve oyuncu.

Didem Uzel Sarı
2020'de Uzel
Doğum19 Mayıs 1971 (53 yaşında)
Sakarya, Türkiye
EğitimMarmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü
MeslekOyuncu, manken
Etkin yıllar1997-günümüz
Evlilik
Selim Sarı (e. 2012)
Çocuk(lar)Aslan Sarı
Resmî sitedidemuzel.com

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünde eğitim aldı. 1993 yılında Best Model of Turkey yarışmasında 2. oldu. 1994 yılında Miss Turkey yarışmasında da ikinci oldu. Aynı yarışmada Pınar Altuğ birinci oldu. Uzel, sonrasında Avrupa Güzeli yarışmasında ikinci oldu. Bunların dışında Eylül, Büyük Umutlar, Hızma, Yalan, Yürek Çığlığı, İki Aile, Doktorlar ve İntikam adlı dizilerde rol aldı.[1][2][3]

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Rol Notlar
2024- Arka Sokaklar Filiz Haskul TV dizisi
2013 İntikam Leyla Saygın
2012 N'apcaz Şimdi? Özlem Sinema filmi
2010 Dürüye'nin Güğümleri Helga TV dizisi
2006-2008 Doktorlar Burçin TV dizisi
2007 Şarkı Söylemek Lazım - Yarışma programı
2006 Avrupa Yakası Bardaki kız TV dizisi
2006 İki Aile Serpil TV dizisi
2005 Eylül Leyla TV dizisi
2004 Yürek Çığlığı Buket TV dizisi
2004 Büyük Umutlar Gamze TV dizisi
2002 Hızma Selin TV dizisi
2001 Dadı Nihal TV dizisi
1999 Evimiz Olacak mı? Nazan TV dizisi
1998 Üç Yapraklı Yonca - TV dizisi
1997 Yalan - TV dizisi

Kaynakça değiştir

  1. ^ "Didem Uzel Sarı, kısa sürede bir hayli kilo verdi". Takvim. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2021. 
  2. ^ "Didem Uzal Sarı ile Röportaj". Önce Vatan. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2021. 
  3. ^ "3 Yeni Reklam Filmi". Hürriyet. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar değiştir