Denver'deki en yüksek binalar listesi

Vikimedya liste maddesi

Denver, Kolorado’daki en yüksek binalar listesi ABD'nin Kolorado eyaletinde yer alan Denver şehrindeki en yüksek binaların listesidir.

Denver, Kolorado kent merkezi panoraması
Sıralama İsim Görsel Yükseklik
ft / m
Kat Yıl Notlar
1 Republic Plaza Republic Plaza Denver.jpg 714 / 218 56 1984 1984 yılından beri hem Denver şehrinin hem de Kolorado eyaletinin en yüksek binasıdır.
2 1801 California Street Qwest HQ.jpg 709 / 216 52 1983
3 Wells Fargo Center Wells Fargo Center at Sunset.jpg 698 / 213 50 1983
4 Four Seasons Hotel Denver Four Seasons Denver.JPG 565 / 172 45 2010
5 1999 Broadway 1999 Broadway in Denver Colorado.jpg 544 / 166 43 1985
6 MCI Plaza MCI Plaza.jpg 522 / 159 42 1981
7 555 17th Street 555 17th st.jpg 507 / 155 40 1978
8 Hyatt Regency Denver at the Colorado Convention Center HyattDenver.jpg 489 / 149 38 2005
9 Spire The Denver Spire building in January 2009.JPG 478 / 145 41 2009
10 1670 Broadway 1670BroadwayDenver.JPG 448 / 137 34 1980
11 17th Street Plaza 17thstreetplazadenver.JPG 438 / 134 33 1982
12 First Interstate Tower North 633-17th-st-denver.jpg 434 / 132 32 1974
13 Brooks Tower BrooksTower.JPG 420 / 128 42 1968
14 Denver Place South Tower Denver Place in Colorado.jpg 416 / 127 34 1981
15 One Tabor Center OneTaborCenter.JPG 408 / 124 30 1984
16 Johns Manville Plaza JohnsManvillePlaza.JPG 404 / 123 29 1978
17 Granite Tower Granite Tower, cropped.jpg 398 / 121 31 1983
18 The Ritz-Carlton Ritzcarltondenver.jpg 390 / 119 38 1983
19 U.S. Bank Tower US Bank tower in Denver Colorado.jpg 389 / 119 26 1975
20 621 17th Street 621-17th-st-denver.jpg 384 / 117 28 1957
21 1600 Glenarm Place Glenarm Place.jpg 384 / 117 32 1967
22 One Lincoln Park One Lincoln Park in Denver Colorado.JPG 380 / 110 32 2008
23 Denver Financial Center DenverFinancialCenter.jpg 374 / 114 32 1981
24 Daniels & Fisher Tower Daniels & Fisher tower in Denver Colorado.JPG 371 / 113 20 1910
25 Dominion Plaza South DominionPlaza.JPG 368 / 112 28 1982
26 Lincoln Center LincolnCenterDenver.JPG 366 / 112 30 1972
27 1125 17th Street 1125seventeenthstreetdenver.JPG 363 / 111 25 1980
28 United Western Financial Center United Western Bank Building in Denver Colorado.jpg 357 / 109 24 1961
29 World Trade Center II Denver World Trade Center.jpg 357 / 109 29 1980
30 1600 Broadway 1600broadway.jpg 352 / 107 26 1972
31 The Curtis The Curtis, a skyscraper in Denver, Colorado.jpg 350 / 107 30 1974

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  • Bu madde İngilizce Wikipedia "List of tallest buildings in Denver" maddesi kaynaklıdır:Bknz [1]

Dış kaynaklarDüzenle

  • "Skyscraperpage.com" websitesinde "Diagram of Denver skyscrapers (Denver Gökdelen Binaları Diyagramı)" maddesi Diagram of Denver skyscrapers (İngilizce)