Deniz Baysal Yurtcu

Türk aktör
(Deniz Baysal sayfasından yönlendirildi)

Deniz Baysal Yurtcu (d. 5 Nisan 1991, İzmir), Türk oyuncudur.

Deniz Baysal Yurtcu
Doğum 5 Nisan 1991 (1991-04-05) (30 yaşında)
Milliyet  Türkiye
Eğitim
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2011-günümüz
Evlilik
Barış Yurtcu (e. 2019)

EğitimiDüzenle

İlköğrenimini Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 10 yıl boyunca Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nda görev aldı. Hâlen Celal Bayar Üniversitesi'nde uluslararası ticaret okumaktadır.[1]

KariyeriDüzenle

İlk olarak "Derin Sular", "Bitmeyen Şarkı", "Babalar ve Evlatlar" gibi bazı dizilerde roller aldı. "Aşk, Ekmek, Hayaller" adlı dizide canlandırdığı Karaca Yılmaz rolü ile tanınmaya başladı. 2014 yaz ayında başlayan "Kaçak Gelinler" adlı dizide canlandırdığı Kainat Gencer karakteri ile geniş bir hayran kitlesi kazandı. Show TV'de başlayan "Beyaz Yalan" adlı dizide birbirine sadece yüz olarak benzeyen, karakterleri ve yaşamları tamamen farklı Alara Korel ve Melek Yılmaz adlı iki genç kızı canlandırmıştır. 2017-2018 yılları arasında Yapımı Avşar Yapım olan "Fazilet Hanım ve Kızları" dizisinde başrol karakteri olan Hazan Çamkıran'ı canlandırdı. Söz dizisinde başrol Savcı Derya Duman karakterini oynadı. Son olarak, TRT 1'de yayımlanan "Teşkilat" dizisinde Zehra Balaban karakterini canlandırmaktadır.

FilmografiDüzenle

TV Dizileri
Yıl Yapım Rolü Notlar
2011 Bitmeyen Şarkı[2] - Yardımcı Karakter
Derin Sular Nisan Bașrol Oyuncusu
2012 Babalar ve Evlatlar - Yardımcı Karakter
Kayıp Şehir Şehnaz Yardımcı Karakter
2013 Aşk Ekmek Hayaller Karaca Yılmaz Yardımcı Karakter
2014-2015 Kaçak Gelinler Kainat Gencer Başrol Oyuncusu
2015 Can Bedenden Çıkmayınca Eylem Başrol Oyuncusu
Beyaz Yalan Alara Korel/Melek Yılmaz Başrol Oyuncusu
2016 Sevda Kuşun Kanadında Tümay Erbay Başrol Oyuncusu
Rüzgarın Kalbi Zeynep Başrol Oyuncusu
2017-2018 Fazilet Hanım ve Kızları Hazan Çamkıran Başrol Oyuncusu
2018-2019 Söz Savcı Derya Dumansız Karasu Başrol Oyuncusu
2020 Hizmetçiler Ela Sönmez Başrol Oyuncusu
2021- Teşkilat Zehra Balaban Başrol Oyuncusu
Sinema Filmleri
Yıl Başlık Rolü Notlar
2016 Sol Şerit Yasemin Başrol Oyuncusu
2019 7. Koğuştaki Mucize Mine Öğretmen Başrol Oyuncusu
Müzik Klipi
Yıl Şarkıcı Şarkı
2017 Kolpa Tasma

ÖdülleriDüzenle

  • Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu[3]
  • Kocaeli Üniversitesi Liderlik Kulübü ‘Face To Fest’ Ödülleri ‘Yılın Kadın Oyuncusu’[4]
  • Ayaklı Gazete Ödülleri “En İyi Sinema Kadın Oyuncusu”[5]

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2020. 
  4. ^ https://televizyongazetesi.com/soz-dizisinin-iki-guzeli-deniz-baysal-ve-yagmur-un-odul-aldi/1126242[ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2020. 

Dış bağlantılarDüzenle