Dean Butler (d. 20 Mayıs 1956, Prince George, Britanya Kolumbiyası, Kanada'da) Kanada asıllı Amerikan bir film ve televizyon oyuncusu[1] ve eğlence, spor ve belgesel programları yapımcısı.

Dean Butler
Dean Butler Preparing for An Interview on Fox 5 with the Little House on the Prairie Cast.jpg
Butler New York'teki Fox 5 kanalının bir mülakatı için hazırlanıyor. 30 Nisan 2014.
Doğum Dean Butler
20 Mayıs 1956 (1956-05-20) (63 yaşında)
Prince George, Britanya Kolumbiyası, Kanada
Meslek Film, televizyon oyuncusu, yapımcı, senarist
Etkin yıllar 1976-2008 (oyuncu); 2005-günümüz (yapımcı)
Evlilik Katherine Cannon (2001-günümüz)

FilmografiEdit

Yıl Başlık Rolü Notlar
1978 Forever... Michael Wagner TV filmi
1979–1983 Little House on the Prairie Almanzo Wilder 65 bölüm
1981 Here's Boomer Gary Bölüm: "Good Looking"
1982 The Love Boat Stan Barber Bölüm: "Good Neighbors/Captain's Portrait/Familiar Faces"
1983 The Kid with the 200 I.Q. Steve Bensfield TV filmi
1983 Fantasy Island Carl Peters Bölüm: "The Devil Stick/Touch and Go"
1983 The Love Boat Scott Pryor Bölüm: "Long Time No See/The Bear Essence/Kisses and Makeup"
1983 Little House: Look Back to Yesterday Almonzo Wilder TV filmi
1984 Little House: The Last Farewell Almonzo Wilder TV filmi
1984 Fantasy Island Harley Batten Bölüm: "Sing Melancholy Baby/The Last Dogfight"
1984 Who's the Boss? Jason Bölüm: "Mona Gets Pinned"
1984 Little House: Bless All the Dear Children Almonzo Wilder TV filmi
1985 Hotel Michael Korsak Bölüm: "Anniversary"
1985 Gidget's Summer Reunion Jeff "Moondoggie" Griffin TV filmi
1985 Desert Hearts Darrell Uzun metrajlı film
1986 The Love Boat Brent Harper Bölüm: "The Art Lover/Couples/Made for Each Other"
1986–1988 The New Gidget Jeff "Moondoggie" Griffin 44 bölüm
1987 Hotel Gary Marsh Bölüm: "All the King's Horses"
1989 ABC Afterschool Specials Matthew Green Bölüm: "Private Affairs"
1990 Murder, She Wrote Howard Griffin Bölüm: "The Fixer-Upper"
1991 Shades of L.A. Dr. Ted Kolfax Bölüm: "Till Death Do Us Part"
1991 Without a Pass Memur #1 (1965) Uzun metrajlı film
1992 Tequila and Bonetti Frank Avalon Bölüm: "Brooklyn and the Beast"
1994 Juana la Cubana Uzun metrajlı film
1994 Diagnosis: Murder Sly Bölüm: "Georgia on My Mind"
1995 The Final Goal Valentine Uzun metrajlı film
1996 Renegade Cop Bölüm: "Baby Makes Three"
1997–2002 Buffy the Vampire Slayer Hank Summers 5 bölüm
1997 Fame L.A. Yapımcı Bölüm: "Seize the Day"
2000 Cover Me: Based on the True Life of an FBI Family FBI Ajanı Bölüm: "The Line"
2000 Ricky 6 Vic Portelance Uzun metrajlı film
2003 JAG Navy Appellate Court Judge #2 Bölüm: "Lawyers, Guns and Money"
2008 Chemical Wedding Ceremony Man Uzun metrajlı film (Crowley diye de bilinir)

KaynakçaEdit

  1. ^ Buck, Jerry (12 Temmuz 1982). "Dean Butler hits it big in new shot at 'Little House'". The Miami News. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2012. 

Dış bağlantılarEdit