Ana menüyü aç

David Civera (d. Teruel, Aragón, İspanya 8 Ocak 1979) İspanyol şarkıcı.

David Civera
Ramón 14 Mayıs 2004 tarihindeki Eurovision final'inde
Genel bilgiler
Doğum adı David Civera Gracia
Doğum 8 Ocak 1979 (1979-01-08) (40 yaşında)
Köken Teruel, Aragon, İspanya
Tarzlar Pop, Latin pop, rock
Meslekler Şarkıcı
Çalgılar Vokal
Etkin yıllar 2001-Günümüz
Müzik şirketi ValeMusic Spain

BiyografiDüzenle

David Civera, 1979 yılında Teruel'de doğmuştur. Evebeynleri José ve Pilar'dır ve iki kız kardeşi vardır. David, Bilgisayar bölümünü okumuş fakat daha çok müzik dinlemeyi ve söylemeyi sevmiştir. David ilk olarak ülkesinde yapılan Karaoke yarışmasını kazanmış, bu sonucun ardından çeşitli yarışmalarda dereceler yapmıştır.

David, Danimarka'nın başkenti Kopenhag şehrinde yapılan 2001 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İspanya'yı "Dile que la quiero" adlı şarkı ile temsil etmiş ve 6. olmuştur.

DiskografiDüzenle

  • "Hoy como ayer" - 1997
  • "Dile que la quiero" - 2001
  • "En cuerpo y alma" - 2002
  • "La Chiqui Big Band" - 2003
  • "Perdóname" - 2005
  • "Ni el primero ni el último" - 2006
  • "No bastará" - 2007
  • "Para vivir contigo" - 2008
  • "Grandes éxitos" - 2008
  • "A ritmo de clásicos" - 2011

KaynakçaDüzenle