Dünyanın en zenginleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Forbes milyarderler listesi Forbes dergisi tarafından derlenip her yıl yayınlanan bir sıralamadır. Listedeki her bireyin serveti, varlıkları ve borçlarının tahmini olarak hesaplanması ile bulunmuştur. Liste, döviz kuru ve hisse senedi değerlemeleri arasındaki günlük dalgalanmalar nedeniyle her birey servetinin tek bir gününü gösterir.[1]

İstatistiklerDüzenle

Yıl Milyarder sayısı Milyarderlerin toplam serveti
2020 2.095 $8,0 trilyon
2019 2.153 $8,7 trilyon
2018 2.208 $9,1 trilyon
2017 2.043 $7,67 trilyon
2016 1.810 $6,5 trilyon
2015 1.826 $7,1 trilyon
2014 1.645 $6,4 trilyon
2013 1.426 $5,4 trilyon
2012 1.226 $4,6 trilyon
2011 1.210 $4,5 trilyon
2010 1.011 $3,6 trilyon
2009 793 $2,4 trilyon
2008 1.125 $4,4 trilyon
2007 946 $3,5 trilyon
2006 793 $2,6 trilyon
2005 691 $2,2 trilyon
2004 587 $1,9 trilyon
2003 476 $1,4 trilyon
2002 497 $1,5 trilyon
2001 538 $1,8 trilyon
2000 470 $898 milyar

Kaynak: Forbes Dergisi.[2]

Yıllık SıralamaDüzenle

AçıklamaDüzenle

Simge Tanım
  Önceki sıralamaya göre sıralaması değişmedi.
  Önceki sıralamaya göre sıralaması yükseldi.
  Önceki sıralamaya göre sıralaması düştü.
Kaynak: Forbes[3]

2021 Top 10Düzenle

NOT: 2021'in "Top 10"un sıralamasının henüz bir netliği yoktur ve bu sıralama Forbes dergisinin yayınlayacağı sıralamaya göre güncellenecektir. Aşağıdaki liste Forbes'un canlı milyarderler listesidir. Son güncelleme 8 Şubat 2021.[4]

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
1   Jeff Bezos $194,7 milyar   57   ABD Amazon
2   Elon Musk $184,4 milyar   50   ABD SpaceX, Tesla
3   Bernard Arnault ve ailesi $153,3 milyar   72   Fransa LVMH
4   Bill Gates $122,9 milyar   66   ABD Microsoft
5   Mark Zuckerberg $98,1 milyar   36   ABD Facebook
6   Larry Page $90,8 milyar   48   ABD Google
7   Larry Ellison $89,2 milyar   48   ABD Yazılım
8   Warren Buffet $89,2 milyar   91   ABD Berkshire Hathaway
9   Zhong Shanshan $89,1 milyar   48   Çin Gıda, ilaç
10   Sergey Brin $88,1 milyar   46   ABD Google

2020 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
1   Bezos, JeffJeff Bezos $113 milyar   56   ABD Amazon
2   Gates, BillBill Gates $98 milyar   64   ABD Microsoft
3   Arnault, BernardBernard Arnault ve ailesi $76 milyar   71   Fransa LVMH
4   Buffett, WarrenWarren Buffett $67.5 milyar   89   ABD Berkshire Hathaway
5   Ellison, LarryLarry Ellison $59 milyar   75   ABD Oracle Corporation
6   Ortega, AmancioAmancio Ortega $55.1 milyar   84   İspanya Inditex, Zara
7   Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $54.7 milyar   35   ABD Facebook
8   Walton, JimJim Walton $54.6 milyar   71   ABD Walmart
9   Walton, AliceAlice Walton $54.4 milyar   70   ABD Walmart
10   Walton, RobRob Walton $54.4 milyar   70   ABD Walmart

2019 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Bezos, JeffJeff Bezos $131 milyar   55   ABD Amazon
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $96.5 milyar   63   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $82.5 milyar   88   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Arnault, BernardBernard Arnault $76 milyar   70   Fransa LVMH
&0000000000000005.0000005   Slim, CarlosCarlos Slim $64 milyar   79   Meksika América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000006.0000006   Ortega, AmancioAmancio Ortega $62.7 milyar   82   İspanya Inditex, Zara
&0000000000000007.0000007   Ellison, LarryLarry Ellison $62.5 milyar   74   ABD Oracle Corporation
&0000000000000008.0000008   Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $62.3 milyar   34   ABD Facebook
&0000000000000009.0000009   Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg $55.5 milyar   77   ABD Bloomberg L.P.
&0000000000000010.00000010   Page, LarryLarry Page $50.8 milyar   45   ABD Alphabet Inc.

2018 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Bezos, JeffJeff Bezos $112 milyar   54   ABD Amazon
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $90 milyar   62   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $84 milyar   87   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Arnault, BernardBernard Arnault $72 milyar   69   Fransa LVMH
&0000000000000005.0000005   Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $71 milyar   33   ABD Facebook
&0000000000000006.0000006   Ortega, AmancioAmancio Ortega $70 milyar   81   İspanya Inditex, Zara
&0000000000000007.0000007   Slim, CarlosCarlos Slim $67.1 milyar   78   Meksika América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000008.0000008   Koch, CharlesCharles Koch $60 milyar   82   ABD Koch Industries
&0000000000000008.0000008   Koch, DavidDavid Koch $60 milyar   77   ABD Koch Industries
&0000000000000010.00000010   Ellison, LarryLarry Ellison $58.5 milyar   73   ABD Oracle Corporation

2017 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $86.0 milyar   61   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $75.6 milyar   86   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Bezos, JeffJeff Bezos $72.8 milyar   53   ABD Amazon
&0000000000000004.0000004   Ortega, AmancioAmancio Ortega $71.3 milyar   80   İspanya Inditex, Zara
&0000000000000005.0000005   Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $56.0 milyar   33   ABD Facebook
&0000000000000006.0000006   Slim, CarlosCarlos Slim $54.5 milyar   77   Meksika América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000007.0000007   Ellison, LarryLarry Ellison $52.2 milyar   72   ABD Oracle Corporation
&0000000000000008.0000008   Koch, CharlesCharles Koch $48.3 milyar   81   ABD Koch Industries
&0000000000000008.0000008   Koch, DavidDavid Koch $48.3 milyar   76   ABD Koch Industries
&0000000000000010.00000010   Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg $47.5 milyar   75   ABD Bloomberg L.P.

2016 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $75.0 milyar   60   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Ortega, AmancioAmancio Ortega $67.0 milyar   79   İspanya Inditex
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $60.8 milyar   85   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Slim, CarlosCarlos Slim $50.0 milyar   76   Meksika América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000005.0000005   Bezos, JeffJeff Bezos $45.2 milyar   52   ABD Amazon
&0000000000000006.0000006   Zuckerberg, MarkMark Zuckerberg $44.6 milyar   31   ABD Facebook
&0000000000000007.0000007   Ellison, LarryLarry Ellison $43.6 milyar   71   ABD Oracle Corporation
&0000000000000008.0000008   Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg $40.0 milyar   74   ABD Bloomberg L.P.
&0000000000000009.0000009   Koch, CharlesCharles Koch $39.6 milyar   80   ABD Koch Industries
&0000000000000009.0000009   Koch, DavidDavid Koch $39.6 milyar   75   ABD Koch Industries

2015 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $79.2 milyar   60   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Slim, CarlosCarlos Slim $77.1 milyar   75   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $72.7 milyar   84   ABD Berkshire Hathaway
5   Ellison, LarryLarry Ellison $54.3 milyar   70   ABD Oracle Corporation
&0000000000000004.0000004   Ortega, AmancioAmancio Ortega $64.5 milyar    78   İspanya Inditex Group
6   Koch, CharlesCharles Koch $42.9 milyar   79   ABD Koch Industries
7   Koch, DavidDavid Koch $42.9 milyar   74   ABD Koch Industries
8   Christy Walton $41.7 milyar   60   ABD Walmart
9   Jim Walton $40.6 milyar   66   ABD Walmart
10   Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt $40.1 milyar   92   Fransa L'Oréal

2014 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
1  Gates, BillBill Gates $76.0 milyar   58   ABD Microsoft
2  Slim, CarlosCarlos Slim $72.0 milyar   74   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000003.0000003   Ortega, AmancioAmancio Ortega $64.0 milyar   77   İspanya Inditex Group
&0000000000000004.0000004   Buffett, WarrenWarren Buffett $58.2 milyar   83   ABD Berkshire Hathaway
5   Ellison, LarryLarry Ellison $48.0 milyar   69   ABD Oracle Corporation
6   Koch, CharlesCharles Koch $40.0 milyar   78   ABD Koch Industries
7   Koch, DavidDavid Koch $40.0 milyar   73   ABD Koch Industries
8   Sheldon Adelson $38.0 milyar   80   ABD Las Vegas Sands
9   Christy Walton $36.7 milyar   59   ABD Walmart
10   Jim Walton $34.7 milyar   65   ABD Walmart

2013 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Slim, CarlosCarlos Slim $73.0 milyar   73   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $67.0 milyar   57   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Ortega, AmancioAmancio Ortega $57.0 milyar   76   İspanya Inditex Group
&0000000000000004.0000004   Buffett, WarrenWarren Buffett $53.5 milyar   82   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000005.0000005   Ellison, LarryLarry Ellison $43.0 milyar   68   ABD Oracle Corporation
&0000000000000006.0000006   Koch, CharlesCharles Koch $34.0 milyar   77   ABD Koch Industries
&0000000000000007.0000007   Koch, DavidDavid Koch $34.0 milyar   72   ABD Koch Industries
&0000000000000008.0000008   Ka-shing, LiLi Ka-shing $31.0 milyar   84   Hong Kong/  Kanada Cheung Kong Holdings
&0000000000000009.0000009   Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt $30.0 milyar   90   Fransa L'Oréal
&0000000000000010.00000010   Arnault, BernardBernard Arnault $29.0 milyar   63   Fransa LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton

2012 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Slim, CarlosCarlos Slim $69.0 milyar   72   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $61.0 milyar   56   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $44.0 milyar   81   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Arnault, BernardBernard Arnault $41.0 milyar   63   Fransa LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&0000000000000005.0000005   Ortega, AmancioAmancio Ortega $37.5 milyar   75   İspanya Inditex Group
&0000000000000006.0000006   Ellison, LarryLarry Ellison $36.0 milyar   67   ABD Oracle Corporation
&0000000000000007.0000007   Batista, EikeEike Batista $30.0 milyar   55   Brezilya EBX Group
&0000000000000008.0000008   Stefan Persson $26.0 milyar   64   İsveç H&M
&0000000000000009.0000009   Ka-shing, LiLi Ka-shing $25.5 milyar   83   Hong Kong/  Kanada Cheung Kong Holdings
&0000000000000010.00000010   Albrecht, KarlKarl Albrecht $25.4 milyar   92   Almanya Aldi

2011 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Slim, CarlosCarlos Slim $74.0 milyar   71   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $56.0 milyar   56   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $50.0 milyar   81   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Arnault, BernardBernard Arnault $41.0 milyar   62   Fransa LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&0000000000000005.0000005   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $39.5 milyar   66   ABD Oracle Corporation
&0000000000000006.0000006   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $31.1 milyar   60   Hindistan Arcelor Mittal
&0000000000000007.0000007   Ortega, AmancioAmancio Ortega $31.0 milyar   74   İspanya Inditex Group
&0000000000000008.0000008   Batista, EikeEike Batista $30.0 milyar   53   Brezilya EBX Group
&0000000000000009.0000009   Ambani, MukeshMukesh Ambani $27.0 milyar   53   Hindistan Reliance Industries
&0000000000000010.00000010   Walton, ChristyChristy Walton $26.5 milyar   55   ABD Walmart

2010 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Slim, CarlosCarlos Slim $53.5 milyar   70   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000002.0000002   Gates, BillBill Gates $53.0 milyar   54   ABD Microsoft
&0000000000000003.0000003   Buffett, WarrenWarren Buffett $47.0 milyar   80   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000004.0000004   Ambani, MukeshMukesh Ambani $29.0 milyar   53   Hindistan Reliance Industries
&0000000000000005.0000005   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $28.7 milyar   60   Hindistan Arcelor Mittal
&0000000000000006.0000006   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $28.0 milyar   66   ABD Oracle Corporation
&0000000000000007.0000007   Arnault, BernardBernard Arnault $27.5 milyar   61   Fransa LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&0000000000000008.0000008   Batista, EikeEike Batista $27.0 milyar   53   Brezilya EBX Group
&0000000000000009.0000009   Ortega, AmancioAmancio Ortega $25.0 milyar   74   İspanya Inditex Group
&0000000000000010.00000010   Albrecht, KarlKarl Albrecht $23.5 milyar   90   Almanya Aldi Süd

2009 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $40.0 milyar   53   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $37.0 milyar   78   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Slim, CarlosCarlos Slim $35.0 milyar   69   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000004.0000004   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $22.5 milyar   64   ABD Oracle Corporation
&0000000000000005.0000005   Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $22.0 milyar   83   İsveç IKEA
&0000000000000006.0000006   Albrecht, KarlKarl Albrecht $21.5 milyar   89   Almanya Aldi Süd
&0000000000000007.0000007   Ambani, MukeshMukesh Ambani $19.5 milyar   51   Hindistan Reliance Industries
&0000000000000008.0000008   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $19.3 milyar   58   Hindistan Arcelor Mittal
&0000000000000009.0000009   Albrecht, TheoTheo Albrecht $18.8 milyar   87   Almanya Aldi Nord, Trader Joe's
&0000000000000010.00000010   Ortega, AmancioAmancio Ortega $18.3 milyar   73   İspanya Inditex Group

2008 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Buffett, WarrenWarren Buffett $62.0 milyar   78   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000002.0000002   Slim, CarlosCarlos Slim $60.0 milyar   68   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000003.0000003   Gates, BillBill Gates $58.0 milyar   52   ABD Microsoft
&0000000000000004.0000004   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $45.0 milyar   57   Hindistan Arcelor Mittal
&0000000000000005.0000005   Ambani, MukeshMukesh Ambani $43.0 milyar   50   Hindistan Reliance Industries
&0000000000000006.0000006   Ambani, AnilAnil Ambani $42.0 milyar   48   Hindistan Anil Dhirubhai Ambani Group
&0000000000000007.0000007   Akhmetov, Rinat Rinat Akhmetov $31.1 milyar   41   Ukrayna SCM Holdings
&0000000000000008.0000008   Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $31.0 milyar   81   İsveç IKEA
&0000000000000009.0000009   Pal Singh, KushalKushal Pal Singh $30.0 milyar   76   Hindistan DLF Group
&0000000000000010.00000010   Deripaska, OlegOleg Deripaska $28.0 milyar   40   Rusya Rusal

2007 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $56.0 milyar   51   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $52.0 milyar   76   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Slim, CarlosCarlos Slim $49.0 milyar   67   Meksika Telmex, América Móvil, Grupo Carso
&0000000000000004.0000004   Ingvar Kamprad $33.0 milyar   80   İsveç IKEA
&0000000000000005.0000005   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $32.0 milyar   56   Hindistan Arcelor Mittal
&0000000000000006.0000006   Adelson, SheldonSheldon Adelson $26.5 milyar   73   ABD Las Vegas Sands
&0000000000000007.0000007   Arnault, BernardBernard Arnault $26.0 milyar   58   Fransa LVMH
&0000000000000008.0000008   Ortega, AmancioAmancio Ortega $24.0 milyar   71   İspanya Inditex Group
&0000000000000009.0000009   Ka-shing, LiLi Ka-shing $23.0 milyar   78   Hong Kong/  Kanada Cheung Kong Holdings, Hutchison Whampoa
&0000000000000010.00000010   David Thomson $22.0 milyar   49   Kanada Thomson Corporation

2006 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $52.0 milyar   50   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $42.0 milyar   75   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Slim, CarlosCarlos Slim $30.0 milyar   66   Meksika
&0000000000000004.0000004   Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $28.0 milyar   79   İsveç IKEA
&0000000000000005.0000005   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $23.5 milyar   55   Hindistan Mittal Steel Company
&0000000000000006.0000006   Allen, PaulPaul Allen $22.0 milyar   53   ABD Microsoft
&0000000000000007.0000007   Arnault, BernardBernard Arnault $21.5 milyar   57   Fransa LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton
&0000000000000008.0000008   Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 milyar   49   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000009.0000009   Thomson, KennethKenneth Thomson $19.6 milyar   82   Kanada The Thomson Corporation
&0000000000000010.00000010   Shing, Li KaLi Ka Shing $18.8 milyar   77   Hong Kong/  Kanada Cheung Kong Group, Hutchison Whampoa

2005 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $46.5 milyar   49   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $44.0 milyar   74   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $25.0 milyar   54   Hindistan Mittal Steel Company
&0000000000000004.0000004   Slim, CarlosCarlos Slim $23.8 milyar   65   Meksika Telmex
&0000000000000005.0000005   Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $23.7 milyar   49   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000006.0000006   Kamprad, IngvarIngvar Kamprad $23.0 milyar   79   İsveç IKEA
&0000000000000007.0000007   Allen, PaulPaul Allen $21.0 milyar   52   ABD Microsoft
&0000000000000008.0000008   Albrecht, KarlKarl Albrecht $18.5 milyar   85   Almanya Aldi Süd
&0000000000000009.0000009   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $18.4 milyar   60   ABD Oracle Corporation
&0000000000000010.00000010   Walton, S. RobsonS. Robson Walton $18.3 milyar   61   ABD Walmart

2004 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $46.6 milyar   48   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $42.9 milyar   73   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Albrecht, KarlKarl Albrecht $23.0 milyar   84   Almanya Aldi Süd
&0000000000000004.0000004   Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $21.5 milyar   47   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000005.0000005   Allen, PaulPaul Allen $21.0 milyar   51   ABD Microsoft
&0000000000000006.0000006   Walton, AliceAlice Walton $20.0 milyar   55   ABD Walmart
&0000000000000007.0000007   Walton, HelenHelen Walton $20.0 milyar   84   ABD Walmart
&0000000000000008.0000008   Walton, JimJim Walton $20.0 milyar   56   ABD Walmart
&0000000000000009.0000009   Walton, JohnJohn Walton $20.0 milyar   58   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, S. RobsonS. Robson Walton $20.0 milyar   60   ABD Walmart

2003 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $40.7 milyar   47   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $30.5 milyar   72   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Albrecht, KarlKarl Albrecht $25.6 milyar   83   Almanya Aldi Süd
&0000000000000004.0000004   Allen, PaulPaul Allen $20.1 milyar   50   ABD Microsoft
&0000000000000005.0000005   Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $17.7 milyar   46   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000006.0000006   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $16.6 milyar   58   ABD Oracle Corporation
&0000000000000007.0000007   Walton, AliceAlice Walton $16.5 milyar   54   ABD Walmart
&0000000000000008.0000008   Walton, HelenHelen Walton $16.5 milyar   83   ABD Walmart
&0000000000000009.0000009   Walton, JimJim Walton $16.5 milyar   55   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, JohnJohn Walton $16.5 milyar   57   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, S. RobsonS. Robson Walton $16.5 milyar   59   ABD Walmart

2002 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $52.8 milyar   46   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $35.0 milyar   71   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Albrecht, KarlKarl Albrecht $26.8 milyar   82   Almanya Aldi Süd
&0000000000000004.0000004   Allen, PaulPaul Allen $25.2 milyar   49   ABD Microsoft
&0000000000000005.0000005   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $23.5 milyar   57   ABD Oracle Corporation
&0000000000000006.0000006   Walton, JimJim Walton $20.8 milyar   54   ABD Walmart
&0000000000000007.0000007   Walton, JohnJohn Walton $20.7 milyar   56   ABD Walmart
&0000000000000008.0000008   Walton, AliceAlice Walton $20.5 milyar   53   ABD Walmart
&0000000000000009.0000009   Walton, S. RobsonS. Robson Walton $20.5 milyar   58   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, HelenHelen Walton $20.4 milyar   82   ABD Walmart

2001 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001   Gates, BillBill Gates $58.7 milyar   45   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002   Buffett, WarrenWarren Buffett $32.3 milyar   70   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000003.0000003   Allen, PaulPaul Allen $30.4 milyar   48   ABD Microsoft
&0000000000000004.0000004   Ellison, LawrenceLawrence Ellison $26.0 milyar   56   ABD Oracle Corporation
&0000000000000005.0000005   Albrecht, KarlKarl Albrecht $25.0 milyar   81   Almanya Aldi Süd
&0000000000000006.0000006   Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 milyar   44   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000007.0000007   Walton, JimJim Walton $18.8 milyar   53   ABD Walmart
&0000000000000008.0000008   Walton, JohnJohn Walton $18.7 milyar   55   ABD Walmart
&0000000000000009.0000009   Walton, S. RobsonS. Robson Walton $18.6 milyar   57   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, AliceAlice Walton $18.5 milyar   52   ABD Walmart
&0000000000000010.00000010   Walton, HelenHelen Walton $18.5 milyar   81   ABD Walmart

2000 Top 10Düzenle

Sıra İsim Servet (USD) Yaş Uyruk Servetin Kaynağı
&0000000000000001.0000001 Gates, BillBill Gates $60.0 milyar 44   ABD Microsoft
&0000000000000002.0000002 Ellison, LawrenceLawrence Ellison $47.0 milyar   55   ABD Oracle Corporation
&0000000000000003.0000003 Allen, PaulPaul Allen $28.0 milyar 47   ABD Microsoft
&0000000000000004.0000004 Buffett, WarrenWarren Buffett $25.6 milyar 69   ABD Berkshire Hathaway
&0000000000000005.0000005 Albrecht, KarlKarl Albrecht $20.0 milyar   80   Almanya Aldi Süd
&0000000000000006.0000006 Al-Waleed, PrincePrince Al-Waleed $20.0 milyar 43   Suudi Arabistan Kingdom Holding Company
&0000000000000007.0000007 Walton, S. RobsonS. Robson Walton $20.0 milyar 57   ABD Walmart
&0000000000000008.0000008 Son, MasayoshiMasayoshi Son $19.4 milyar 43   Japonya Softbank Capital, SoftBank Mobile
&0000000000000009.0000009 Dell, MichaelMichael Dell $19.1 milyar 46   ABD Dell
&0000000000000010.00000010 Thomson, KennethKenneth Thomson $16.1 milyar 77   Kanada The Thomson Corporation

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Dolan, Kerry A. (7 Mart 2012). "Methodology: How We Crunch The Numbers". Forbes. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2013. 
  2. ^ "The World's Billionaires 25th Anniversary Timeline". 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2013. 
  3. ^ "Forbes Rich List: Ten Years of Top Tens". 27 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2013. 
  4. ^ "Real Time Billionaires". Forbes. 25 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Şubat 2021. 

Dış bağlantılarDüzenle